351.
Çeşitli bitkisel ürünlerin su ekstraktlarının fitokimyasal ve antioksidan özelliklerinin belirlenmesi
Determination of phytochemical and antioxidant properties of water extracts of various herbal products
ESRA TOPALOĞLU
(2015).
, Yapıldığı Yer: GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. ÖZLEM AKPINAR
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
352.
Gıda ithalatında karşılaşılan yasal sorunlar ve çözüm önerileri
Legal problems and solutions encountered in food imports
RÜŞTÜ YAĞCI
(2015).
, Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. FİKRİ BAŞOĞLU
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
353.
Probiyotik özelliği geliştirilmiş tereyağının depolama süresince kalite kriterlerinin belirlenmesi
Probiotics feature improved quality during the butter of a storage criteria
YAŞAR KARACA
(2015).
, Yapıldığı Yer: SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ZEYNEP BANU SEYDİM
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
354.
Applications of mid-IR spectroscopy for identification of wine and olive yeasts and characterization of antimicrobial activities of phenolics on yeasts
Şarap ve zeytin mayalarının tanımlanması ve fenoliklerin mayalar üzerine antimikrobiyel aktivitelerinin karakterizasyonu için mid-IRspektroskopi uygulamaları
CANAN CANAL
(2015).
, Yapıldığı Yer: İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ
Danışman(lar): PROF. DR. FATMA BANU ÖZEN,DOÇ. DR. AYŞE HANDAN BAYSAL
Doktora
İngilizce
Gıda Mühendisliği
|
|
|
355.
Karayemiş meyvesinin reçel ile marmelata işlenebilirliğinin ve bazı parametrelerin incelenmesi
Research of processability of cherry laurel frui̇t i̇nto jams and marmalades and anali̇ze of some parameters
HEYSEM SUAT BATU
(2015).
, Yapıldığı Yer: TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. OLCAY KAPLAN İNCE
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
356.
Kükürtlenmemiş gün kurusu kayısıların farklı sıcaklıklarda depolanması süresince mikrobiyolojik ve kimyasal kalitesindeki değişimler
Changes in microbiological and chemical qualities of non-sulfitted dried apricots during storage at various temperatures
NİHAL GÜZEL
(2015).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. MEHMET ÖZKAN
Doktora
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
357.
Köfte üretiminde konjuge linoleik asit kullanımının heterosiklik aromatik amin oluşumuna etkisi
The effect of conjugated linoleic acid usage in meatball production on the formation of heterocyclic aromatic amines
İSA HAN ÇAKMAK
(2015).
, Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. FATİH ÖZ
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
358.
Katı faz mikroekstraksiyon ve yüksek vakum distilasyon teknikleri kullanılarak geleneksel yöntemle kurutulmuş ve endüstriyel olarak işlenmiş isot baharatında aroma bileşenlerinin belirlenmesi
Determination of volatile and aroma active compounds of isot spice using different extraction techniques (High vacuum distillation or solidphase microextraction)
FATMA ZEHRA KİPER
(2015).
, Yapıldığı Yer: MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. YAHYA KEMAL AVŞAR
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
359.
Yöre özelliklerinin bornova misketi üzümü ve şarabının kalite parametreleri, aroma ve fenol bileşikleri üzerine etkileri
The effects of terroir properties on grape and wine's quality parametres; aroma and phenolic compounds of muscat of Bornova
SELİN NAZMİYE YABACI KARAOĞLAN
(2015).
, Yapıldığı Yer: ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. TURGUT CABAROĞLU
Doktora
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
360.
Formation of epoxy fatty acids during autoxidation of linseed, sunflower and olive oil
Keten tohumu yağı, ayçiçeği yağı ve zeytinyağının otooksidasyonu sırasında epoksi yağ asitlerinin oluşumunun incelenmesi
SELİN HANDE BAŞARAN
(2015).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. BERAAT ÖZÇELİK,YRD. DOÇ. DR. DERYA KAHVECİ
Yüksek Lisans
İngilizce
Gıda Mühendisliği
|
|
|
361.
Su kefiri taneleri ile fermente edilmiş vişne, nar ve üzüm suyunun antioksidan miktarı ve in vitro biyoerişilebilirliğinde meydana gelen değişimler
Changes in antioxidant quantity and bioavailability of sour cherry, black grape and pomegranate juices fermented with water kefir grain
HANDE YÜCE
(2015).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. ESRA ÇAPANOĞLU GÜVEN
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
362.
Dry aging application in home-type refrigerators
Ev tipi buzdolaplarında kuru yaşlandırma yönteminin uygulanması
İREM AKINCI
(2015).
, Yapıldığı Yer: ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. SERPİL ŞAHİN,YRD. DOÇ. DR. MECİT HALİL ÖZTOP
Yüksek Lisans
İngilizce
Gıda Mühendisliği
|
|
|
363.
Akhisar zeytinlerinin yağ çıkarma öncesi farklı şekillerde bekletmenin ve sürenin zeytinyağı kalitesine etkisi
The effects of different holding types and times on quality attributes of oil obtained from olives belonging to akhisar region
TUBA GÖLDELİ
(2015).
, Yapıldığı Yer: CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. PELİN GÜNÇ ERGÖNÜL
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
364.
Küf dekontaminasyonu için akışkan yatak atmosferik basınç plazma reaktörü tasarımı
The design of a fluidized bed atmospheric pressure plasma reactor for mold decontamination
BEYHAN GÜNAYDIN DAŞAN
(2015).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. İSMAİL HAKKI BOYACI
Doktora
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
365.
Naturel sızma zeytinyağı fenolik bileşen optimizasyonu
Optimization of phenolic compounds in virgin olive oil
SALİHA ONUR SERMET
(2015).
, Yapıldığı Yer: SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. GÜLCAN ÖZKAN,YRD. DOÇ. DR. ERKAN KARACABEY
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
366.
Konjuge linoleik asit üretimi için optimum fermantasyon koşullarının "in vitro" ortamda belirlenmesi ve et fermantasyonunda uygulanma olanaklarının araştırılması
Determination of optimum fermentation conditions "in vitro" for conjugated linoleic acid production and investigating possibilities of implementing in meat fermentation
CEM OKAN ÖZER
(2015).
, Yapıldığı Yer: SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. BİROL KILIÇ
Doktora
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
367.
Soğukta saklama sırasındada manyetik alan uygulamasının dilim salam üzerinde etkilerinin incelenmesi
Effects of magnetic field treatment on quality attributes of salami during cold storage
DÖNAY UYSAL
(2015).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. NEŞE ŞAHİN YEŞİLÇUBUK
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
368.
Kakao yağı enkapsülasyonunun çikolatada yağ kusmasına etkisininin incelenmesi
Investigation of the effect of cocoa butter encapsulation on fat blooming in chocolate
EKİN DİNÇEL
(2015).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. DUYGU ALTIOK
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
369.
Karadut (Morus nigra) meyvesinin bazı fiziksel ve kimyasal özelliklerinin belirlenmesi
Determination of some physical and chemical characteristics of black mulberry (Morus nigra) fruit
EMİNE YALGI UYGUR
(2015).
, Yapıldığı Yer: AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. RAMAZAN ŞEVİK
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
370.
Farklı kurutma metodlarının pul biber kalitesi ve kurutma kinetiği üzerine etkisi
The effect of drying methods on the drying kinetics and quality of red pepper
ŞAHABETTİN DAĞHAN
(2015).
, Yapıldığı Yer: HARRAN ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. MEHMET KARAASLAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
371.
Glutensiz bisküvi üretimi ve optimizasyonu
Gluten-free biscuit production and optimization
AHMET DURSUN
(2015).
, Yapıldığı Yer: MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. EMİR AYŞE ÖZER
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
372.
Halk sağlığı açısından içme ve kullanma sularının koliform ve fekal koliform kontaminasyonunun klasik ve mass spektrometre yöntemleriyle incelenmesi
Investigation of coliform and feacal coliform bacteria contamination in potable and general-purpose waters using traditional and mass spectometer methods for public health
EZZAT AMEER RIFAAT
(2014).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. HAYDAR ÖZPINAR
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
373.
Domates tozu üretiminde farklı yöntem ve işlem koşullarının toz ürün özellikleri üzerine etkisi
The effects of different method and process conditions on powder properties during tomato powder production
MERVE ESER
(2014).
, Yapıldığı Yer: EGE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. FİGEN ERTEKİN
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
374.
Balkabağı (Cucurbita moschata) unu katkısının bisküvinin antioksidan aktivite ve besinsel kalitesine etkileri
Effects of pumpkin (Cucurbita moschata) flour addition on the antioxidant activity and nutritional quality of cookie
EMİNE AYDIN
(2014).
, Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. DUYGU GÖÇMEN
Doktora
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
375.
Ultrasonik yöntemlerle ekstrakte edilen yaban mersininin biyoaktif özellikleri ve kefir üretiminde kullanımı
Bioactive properties blueberry extracted with ultrasonic methods and usage in kefir manufacture
MEHTAP ER
(2014).
, Yapıldığı Yer: ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. MUHAMMET DERVİŞOĞLU
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
376.
Aktif ve akıllı ambalajlama teknolojilerine tüketici bakışının
regresyon ağacı ve çoklu uyum analizi tekniğiyle belirlenmesi
Assessing consumer's adoption of active and intelligent packaging by using regression tree and multiple corrospendence analysis
UĞUR YENER
(2014).
, Yapıldığı Yer: ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. MEHMET SEÇKİN ADAY
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
377.
Püskürtmeli kurutmada sürekli faz ve damlacıkta ısı-kütle ve momentum transferinin eş zamanlı olarak modellenmesi
Modelling of simultaneous heat-mass and momentum transfer of continuous phase and droplet in the spray dryer
BANU KOÇ
(2014).
, Yapıldığı Yer: EGE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. FİGEN ERTEKİN
Doktora
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
378.
Altın çilek çeşnili zeytinyağı üretim optimizasyonu
Production optimization of golden berry flavored olive oil
LATİFE DALGIÇ
(2014).
, Yapıldığı Yer: SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. GÜLCAN ÖZKAN,YRD. DOÇ. DR. ERKAN KARACABEY
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
379.
Buğday rüşeymli kurabiyelerin bazı kalitatif özelliklerinin ve raf ömrünün belirlenmesi üzerine bir araştırma
A research on some qualitative properties and shelf life determination of cookies with wheat germ
GİZEM AVCIOĞLU
(2014).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. SELMAN TÜRKER
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
380.
Ultrases pastörizasyon ve membran konsantrasyon yöntemlerinin karadut (Morus nigra L.) suyu konsantresi üretiminde uygulanabilirliğinin araştırılması
Investigation of applicability ultrasound pasteurization and membrane concentration techniques for production of black mulberry (Morus nigra L.) juice concentrates
CÜNEYT DİNÇER
(2014).
, Yapıldığı Yer: AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. AYHAN TOPUZ
Doktora
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
381.
Rekonstitüe yoğurdunun özellikleri üzerine stabilizatör kullanımının ve depolama süresinin etkileri
A study on determination of the effects of use of stabilizers and storage time on propertise at rekonstitued yoghurt
MİLAD NALCHI
(2014).
, Yapıldığı Yer: ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. MEHMET GÜVEN
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
382.
Sivas yöresinde üretilen geleneksel beyaz peynirlerde pıhtı pişirme sıcaklığı ve süresinin peynir verimi, erime özelliği ve tekstürel özellikler üzerine etkisi
The impact of curd cooking temperature and time in traditional white cheese produced in the region of Sivas on cheese yield, melting behaviour and texturel properties
ESEN BİLGE BİÇER
(2014).
, Yapıldığı Yer: CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. NURSEL DEVELİ IŞIKLI
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
383.
Farklı bağlayıcı ajanların kullanımının et ürünleri kalite parametreleri üzerine etkilerinin araştırılması
Effects of di̇fferent binding agents on quality parameters of meat products
ESRA ATILGAN
(2014).
, Yapıldığı Yer: SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. BİROL KILIÇ
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
384.
Farklı kurutma ön işlemleri ve metodlarının doğranmış kuru soğanların kurutma kinetiği ve kalitesi üzerine etkisi
The effect of different drying processes and methods on drying kinetics and quality of pre-chopped onions
CENGİZ ÇETİN
(2014).
, Yapıldığı Yer: HARRAN ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. HASAN VARDİN
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
385.
Soğukta ve dondurularak depolanan köfte kalitesine maviyemiş ekstraktının etkisi
Effects of blueberry extract on meatball quality during cold and frozen storage
FATMA IŞIKCI
(2014).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. AYLA SOYER
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
386.
Kurutmada ultrason kullanımının ürün kalitesi ve kuruma davranışına etkileri
Effect of ultrasound pre-treatment on food product quality and drying behaviour
BURÇİN YILMAZ
(2014).
, Yapıldığı Yer: EGE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ŞEBNEM TAVMAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
387.
Farklı yöntemlerle uygulanan elektriksel ön işlemlerin ozmotik kurutma sırasında gerçekleşen kütle transferine etkisinin deneysel ve kuramsal olarak incelenmesi
Experimental and theoretical investigation of the effect of electrical pretreatments applied by different methods on mass transfer occurred during osmotic dehydration
SALİH EROĞLU
(2014).
, Yapıldığı Yer: EGE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. FİLİZ İÇİER
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
388.
Portakal suyu asitliğinin azaltılmasında iyon değiştirici reçine kullanımının bazı kalite parametreleri üzerine etkisi
Deacidification of orange juice by ion exchange resins and its effects on the quality parameters
EDA ÖNÜR
(2014).
, Yapıldığı Yer: ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. ASİYE AKYILDIZ
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
389.
Kavrularak üretilen mısır, buğday ve nohut çerezlerinin beslenme açısından önemli karbonhidrat fraksiyonlarının belirlenmesi
Determination of nutritionally important carbohydrate fractions in roasted corn, wheat and chickpea snacks
EMİN AKARÇAY
(2014).
, Yapıldığı Yer: GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. MEHMET TOKATLI,YRD. DOÇ. DR. ABDULVAHİT SAYASLAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
390.
Konvektif koşullarda kurutulan sebze ve meyvelerin kuruma karakteristiklerinin belirlenmesi
The investigation of drying characteristics at convective conditions of fruit and vegetables
EDA ELGİN KILIÇ
(2014).
, Yapıldığı Yer: KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. İNCİ ÇINAR
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
391.
Gama-orizanol içeren ham pirinç kepek yağının bazı bitkisel yağların oksidasyon stabilitesi ve yağ asidi kompozisyonu üzerine etkisi
The effect of crude rice bran oil containing gamma-oryzanol on oxidation stability and fatty acid composition of some vegetable oils
MUHAMMET ERCAN
(2014).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. MEHMET AKBULUT
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
392.
Yüksek amilozlu mısır nişastasından dirençli nişasta eldesi ve
erişte üretiminde kullanımı
Production of resistant starch from high amylose corn starch and their utilization in noodle
AYŞE NESLİHAN İNKAYA DÜNDAR
(2014).
, Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. DUYGU GÖÇMEN
Doktora
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
393.
Antalya/Manavgat'ta üretilen peynir türlerinin ve bu peynirlerin üretiminde kullanılan sütün mikrobiyolojik kriterlere uygunluğunun belirlenmesi
Determination the confirmity to microbial criteria of cheese and used milk in the cheese in Manavgat Antalya
TÜLİN EROL
(2014).
, Yapıldığı Yer: AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. İBRAHİM YILDIRIM
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
394.
Effects of ozone treatment on quality parameters and shelf-life of soybean oil
Ozon gazı muamelesinin soya yağının kalite parametreleri ve raf ömrüne olan etkileri
EMİNE GÜL KAYNAK
(2014).
, Yapıldığı Yer: GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ESRA İBANOĞLU
Yüksek Lisans
İngilizce
Gıda Mühendisliği
|
|
|
395.
Sous-vide pişirme yönteminin sığır etinde heterosiklik aromatik amin oluşumu ve bazı kalitatif kriterler üzerine etkisi
The effects of sous-vide cooking method on the formation of heterocyclic aromatic amines and some quai̇tati̇ve cri̇teri̇a i̇n beef
ELDOS ZIKIROV
(2014).
, Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. FATİH ÖZ
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
396.
Farklı meyvelerden üretilmiş pekmezlerin depolanma süresince biyokimyasal özelliklerinde oluşan değişmeler
Changes resulting in biochemical properties in the process of storange molasses of produced from different fruits
FATİH TEMEL
(2014).
, Yapıldığı Yer: TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. SEMRA TÜRKOĞLU,PROF. DR. ALİ BATU
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
397.
Ultrasonikasyonun vişne suyunun bazı kimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerine etkisinin yüzey cevap yöntemi ile belirlenmesi
Determination of effectiveness of ultrasonication on some chemical and microbiological properties of sourcherry juice by response surface methodology
TUĞBA TÜRKEN
(2014).
, Yapıldığı Yer: ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. HANDE SELEN ERGE
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
398.
Süt ve yoğurtta melaminin biyokristalizasyon yöntemi ile belirlenmesi
Determination of melamin in milk and yogurt by biocrystallization method
ONUR ACAR
(2014).
, Yapıldığı Yer: SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. BEDİA ŞİMŞEK,YRD. DOÇ. DR. ALPER KUŞÇU
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
399.
Dondurarak kurutulmuş kayısı tozunun bazı özelliklerine farklı maltodekstrinlerin etkisinin belirlenmesi
Effect of different maltodextrins on some properties of freeze-dried apricot powder
TAMER ARSLAN
(2014).
, Yapıldığı Yer: İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. GÖKHAN DURMAZ
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
400.
Mitigation of thermal process contaminants by alternative technologies
Alternatif teknolojiler ile termal proses kontaminantlarının azaltılması
BURÇE ATAÇ MOGOL
(2014).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. VURAL GÖKMEN
Doktora
İngilizce
Gıda Mühendisliği
|
|
|