301.
Ankara Garnizonu'ndaki birliklerde tüketilen sütlü tatlıların mikrobiyolojik kalitesi
Determination of microbiological quality of milky-sweets consumed in the Ankara Garrison
RAMAZAN EKEMEN
(2002).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. SADİ AKGÜN
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
302.
Muhafaza şartlarının yumurtanın fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik kalitesi üzerine etkisi
The effects of storage conditions on the physical, chemical and microbiological quality of the egg
TAVİR AVAN
(2002).
, Yapıldığı Yer: YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. MUSTAFA ALİŞARLI
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
303.
Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı askeri birliklerde tüketime sunulan peynirlerde aflatoksin M1 düzeylerinin araştırılması
Research of aflatoxin M1 levels in cheeses, that presented to consumption in dependent Military of Turkish Armed Forces
TOLGA YAROĞLU
(2002).
, Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. MUSTAFA TAYAR
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
304.
UHT (Ultra High Temperature) yöntemi ile işlenen sterilize sütlerin raf ömürleri üzerinde araştırmalar
Studies on the shelf lives of sterilized milks processed by UHT (Ultra High Temperature) method
ORÇUN BERKER
(2002).
, Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. M. K. CEM ŞEN
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
305.
Tavuk göğüs ve but etinde renk, pH ve duyusal kalite üzerine ışınlamanın etkisi
The effect ionizing radiation on the colour, pH and sensorial qualities of chicken leg and breast
VASFİYE BAŞBAYTAR
(2002).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. BELGİN SARIMEHMETOĞLU
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
306.
Türkiye'de üretilen bazı gıda maddelerinin fosfor değerleri
Phosphorus quantity of some foods which are produced in Turkey
SERDAR ALP SUBAŞI
(2002).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ŞERİF KAYMAZ
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
307.
Utilization of information systems and technologies in foodservice sector
Hazır yiyecek sektöründe bilgi sistemleri ve bilgi teknolojileri kullanımı
VOLKAN CILGA
(2001).
, Yapıldığı Yer: ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. EROL SAYIN
Yüksek Lisans
İngilizce
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol , Bilim ve Teknoloji
|
|
|
308.
Bazı çerez türü gıdalarda modifiye atmosferde paketlemeye bağlı kalite değişimi üzerine bir araştırma
A Study on changes in some type of snack food packaged by modified atmosphere
İBRAHİM KAYA
(2001).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. HARUN AKSU
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
309.
Haşlanmış sucuk üretiminde kullanılan teknolojiler üzerine bir araştırma
Research upon the technology used at production of boiled sausage
RAMİN BALAKİŞİYEV
(2001).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. BÜLENT NAZLI
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
310.
Toz karabiberde mikrodalga yöntemi ile mikrobiyel dekontaminasyon üzerine bir çalışma
A Study on the microbial decontamination of powdered black-pepper using microwave
ALİ AYDIN
(2001).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. KAMİL BOSTAN
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
311.
Ankara'da tüketime sunulan sığır kıymalarında clostridium perfringens'in varlığı ve kontaminasyon düzeyinin belirlenmesi
Occurence and contamination level of clostridium perfringens in ground beef consumed in Ankara
ÖMER ÇAKMAK
(2001).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. İRFAN EROL
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
|
|
|
312.
Şişelenmiş doğal maden sularının membran filtrasyon tekniği ile bakteriyolojik kalitelerinin belirlenmesi
Determination of bacteriyological quality of bottled natural mineral waters with membrane filtration technique
HALİL GÖREN
(2001).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. AHMET YURTYERİ
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
|
|
|
313.
Kars ilinde tüketime sunulan çiğ süt ve beyaz peynirlerde yersinea türlerinin araştırılması
Investigation of yersinia species from raw milk and white cheese samples sald in Kars city
ASYA ÇETİNKAYA
(2001).
, Yapıldığı Yer: KAFKAS ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. ABAMÜSLÜM GÜVEN
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
314.
Denizli yöresinde tüketime sunulan tavuk etlerinde ve iç organlarında camphylobacter türlerinin varlığı
Incidence of camphylobacter spp. from chicken of consuption in Denizli
AYŞE KÖKSOY (GÜNEY)
(2001).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. YUSUF DOĞRUER
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
315.
Gıdalarda kullanılan nitritlerin fazla alımı durumunda organizmada serbest radikal oluşumu üzerine etkileri
The Effects of the nitrites to the formation of the free radicals in overdose with the foods
EMEK DÜMEN
(2001).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. BÜLENT NAZLI
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
316.
Farklı balık türlerinde ve kum midyelerinde vibrio parahaemolyticus'un izolasyonu ve identifikasyonu
Isolation and identification of vibrio parahaemolyticus in different fish species and cockles
AYŞEGÜL AYDIN
(2001).
, Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. GÜL ECE SOYUTEMİZ
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
317.
Sığırların bakteriyolojik et muayenesi örneklerinde termofilik campylobacter türlerinin izolasyon ve identifikasyonu
Isolation and identification thermophilic campylobacter species in the bacteriological meat inspection samples of cattle
MEHMET ELMALI
(2001).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. AHMET YURTYERİ
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
|
|
|
318.
Genç kız ve erkeklerde kan kalsiyum düzeyi ve kemik yoğunluğunun beslenme durumları ile ilişkisinin belirlenmesi
An Investigation into the relationship between blood calcium level, bone mass density and nutrition level for young women and men
BENDEGÜL OKUMUŞ (ARAS)
(2001).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. ÜMİT GÜRBÜZ
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
|
|
|
319.
Maaraş peyniri üretiminde baskılama ağırlığı ve haşlama suyu sıcaklığının standardizasyonu üzerine araştırmalar
Studdies on the standardization of the pressing and the scalding of the curd in Maraş Cheese production
KEMAL KAAN TEKİNŞEN
(2001).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. MUSTAFA NİZAMLIOĞLU
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
320.
Türk mutfağında tavuk etinin değerlendirilmesi üzerine araştırmalar
Researches on the evaluation of chicken meat in Turkish kitchen
SEMAHAT ALTUHUL
(2001).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. O. CENAP TEKİNŞEN
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
321.
Otlu peynirelerde enterotoksijenik staphylococcus aureus suşlarının üreme ve enterotoksin oluşturma yetenekleri
In herby cheese the ability of growth and enterotoxin production of staphylococcus aureus strains
LEVENT AKKAYA
(2001).
, Yapıldığı Yer: YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. YAKUP CAN SANCAK
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
|
|
|
322.
Kaşar peynirinde üretim ve olgunlaşma aşamalarının listeria monocytogenes üzerine etkisi
Effect of manufacturing and ripening stages on listeria monocytogenes in kashar cheese
FİGEN ÇETİNKAYA
(2000).
, Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. G. ECE SOYUTEMİZ
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
323.
Çeşitli et suyu ürünlerinin kimyasal ve mikrobiyolojik kalitesi
The Chemical and microbiological quality of some meat broths products
MİHRİBAN H. AKSOY (ÇETİNKAYA)
(2000).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. SUZAN YALÇIN
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
324.
Ankara piyasasından sağlanan siyah çaylarda bazı kimyasal kalite kriterlerinin araştırılması
Researches on some chemical quality criterions of black teas sold in Ankara local markets
ÖZDEN BEŞER
(2000).
, Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. GÜLDEREN YENTÜR
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
325.
İşlenmiş et ürünlerinde kalıntı nitrat ve nitrit miktarlarının araştırılması
Researching of residual nitrate and nitrite levels in the cured meat products
DİLEK PINAR KAYA
(2000).
, Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. AYSEL BAYHAN ÖKTEM
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
326.
Tuz oranı azaltılmış tavuk salamlarında sodyum polifosfat kullanımının kaliteye etkisi
Effects of sodium polyphosphatase usage on quality chicken salami having decreased salt levels
SERVET KARAÇAM
(2000).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. YUSUF DOĞRUER
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
|
|
|
327.
Starter kürtürlü tulum peynirlerinin olgunlaşmaları sırasında duyusal, kimyasal ve mikrobiyolojik niteliklerinde meydana gelen değişimler üzerine araştırmalar
Investigations on organoleptic, chemical and microbiological features of tulum chese with starter culture during maturation
GÜLSÜM ATEŞ
(2000).
, Yapıldığı Yer: FIRAT ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. BAHRİ PATIR
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
|
|
|
328.
Süt ineklerinde laktasyonun çeşitli evrelerinde ve kuru dönemde kandaki bazı biyokimyasal parametrelerdeki değişimler
The Changes in biochemical blood parameters during various lactation stages and dry period in dairy cows
ÜMİT POLAT
(2000).
, Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. MELTEM ÇETİN
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
|
|
|
329.
Mihalıç peynirlerinin olgunlaşması sırasında gıda zehirlenmesine neden olan Bacillus Cereus'un yaşam süresi üzerinde araştırmalar
Studies on survival of bacillus cereus causing food poisoning during the ripening period of Mihalıç cheese
SERAN TEMELLİ
(2000).
, Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. AŞKIN BERKER
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
|
|
|
330.
Farklı muhafaza sıcaklığı ve süresinin fermente sucuklarda biyojen aminlerin oluşumu üzerine etkisi
The Effect of different temperatures and time in storage on the formation of biogenic amines in fermented soudjoucks
HİLAL ÇOLAK
(2000).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. MUAMMER UĞUR
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
331.
Sodyum laktatın hazır köftelerin mikrobiyolojik kalite ve raf ömrü üzerine etkisi
The Effect of sodium lactate on microbiological quality and shelf-life of ready to cook meatballs
BAYRAM ÇETİN
(2000).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. KAMİL BOSTAN
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
|
|
|
332.
Yüksek hidrostatik basınç tekniğinin baharatlardaki mikroflora yükü üzerine etkisi
Effects of high hydrostatic pressure technic on microflora load of spices
ŞÜKRAN İZGİ
(2000).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. MUAMMER UĞUR
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
333.
Kara Harp Okulu mutfağında HACCP sisteminin uygulanması
The Application of HACCP system in the Military Collage Kitchen
YAVUZ TOPRAK
(2000).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. T. HALUK ÇELİK
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
334.
Şişelenmiş olarak tüketime sunulan maden sularında nitrat ve nitrit düzeylerinin belirlenmesi
Determination of nitrate and nitrite levels in bottled mineral waters
EBRU SOYUYÜCE
(2000).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ŞERİF KAYMAZ
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
|
|
|
335.
Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı birliklere alınan peynirlerde aflatoksin B1 ve M1 varlığının ve seviyelerinin saptanması
Detection of the presence and levels of aflatoxin B1 and M1 in cheeses purchased for Turkish Military Forces
ENGİN KARDEŞ
(2000).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. BELGİN SARIMEHMETOĞLU
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
|
|
|
336.
Kanatlı etlerinin mikrobiyolojik kalitesi ve dayanma süresi üzerine ışınlama ve modifiye atmosferle paketlemenin etkisi
Effect of irradiation and modified atmosphere packaging (MAP) on micriological quality and shelf life of poultry meat
SONGÜL TOPAL (KAYGINER)
(2000).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. BELGİN SARIMEHMETOĞLU
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
|
|
|
337.
Gıda maddeleri ambalajında kullanılan plastiklerin (polistiren-polietilenteraftalat) toplam migrasyon değerlerinin belirlenmesi
Determination of total migration from plastics (polytyrene-polyethyleneterephthalate) used in food packaging
AYŞENUR ÇULHA
(2000).
, Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. AYSEL BAYHAN ÖKTEM
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Ev Ekonomisi
|
|
|
338.
Pastırma üretiminde kritik kontrol noktalarında kontaminasyon düzeyinin belirlenmesi ve iyileştirme koşullarının araştırılması
The Determination of contamination levels at the critical control points (HACCP) in the pastırma manufacturing and the investigation of curative conditions
GÖKHAN İNAT
(1999).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. BELGİN SARIMEHMETOĞLU
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
339.
Türkiye'de pazarlanan bazı baharat örneklerinde Aspergillus Flavus'un varlığı ve aflatoksin oluşumu
Presence of Aspergillus flavus and formation of aflatoxin on some spices marketed in Turkey
SEUL KARAGÖZ
(1999).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ERGÜN ÖZALP
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
340.
Sosislerin histolojik muayenelerinde kullanılacak uygun boyama yöntemlerinin araştırılması
Comparison of suitable staining methods for the histological analysis of sausages
ALİ TORUN
(1999).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. İRFAN EROL
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
341.
Ankara piyasasında satılan salam, sucuk sosislerin nem, yağ, tuz, kül ve kalıntı nitrat, nitrit miktarlarının tayini üzerine bir araştırma
The Residual nitrate, nitrite, and moisture, salt, mineral and lipid composition of some Turkish sucuks, salamies and sausages Ankara
AYGÜN KUYUMCU
(1999).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. MİNE YURTTAGÜL
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Gıda Mühendisliği
|
|
|
342.
Ankara'da otellerdeki gıda kayıpları ve mutfak personelinin gıda kayıplarına ilişkin uygulamaları
F. ASUMAN TARHAN
(1999).
, Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. MİNE ARLI
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Ev Ekonomisi
|
|
|
343.
İstanbul piyasasında tüketime sunulan ayranların fiziko-kimyasal ve mikrobiyolojik kalite kriterleri üzerine bir araştırma
A Research on the quality creater of physico-chemical and microbiological yogurt drinks consumed at Istanbul marketing
ÖZLEM KANGALOĞLU
(1999).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. HARUN AKSU
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
344.
Ankara piyasasından sağlanan ekmek katkı maddelerinde askorbik asit miktarlarının araştırılması
The Study of amounts of ascorbic acid in the additives of bread obtained from Ankara markets
HATİCE BOYACIOĞLU YILMAZ
(1998).
, Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. AYSEL BAYHAN ÖKTEM
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Gıda Mühendisliği
|
|
|
345.
Meyveli yoğurt üretim tekniği ve meyveli yoğurtların mikrobiyolojik ve kimyasal niteliklerinin saptanması üzerine araştırmalar
Investigations on the production technique and the determination of microbiological and chemical qualities of fruit yoghurt
ELİF KIRAY
(1998).
, Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. ŞAHSENE ANAR
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
346.
Farklı işleme ve depolama sıcaklıklarına bağlı olarak ballardaki hidroksimetilfurfural miktarında meydana gelen değişikliklerin incelenmesi
A Study about changing in the amount of hydroxy methyl furfural in honeys depending on storage and several processing temperatures
HÜLYA KURT
(1998).
, Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. CEM ŞEN
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
347.
Endüstriyel dondurma üretiminde mikrobiyolojik kalite üzerine bir araştırma
Microbiological quality of industrially produced ice cream
BAHAR AKIN
(1998).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. KAMİL BOSTAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
348.
Beyaz peynir üretim aşamasında kontaminasyon kaynaklarının belirlenmesi ve önleme yollarının araştırılması
Determination of the contamination sources during manufacturing stage of white cheese and studies on the prevention of the contaminations
AYLİN KASIMOĞLU
(1998).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. SADİ AKGÜN
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
349.
Dondurulmuş hamburger, köfte ve diğer köfte çeşitlerinde enterohemorejik E.coli suşunun varlığı üzerine araştırmalar
Investigations on prensence of enterohaemorrhagic E.coli 0157:H7 in frozen hamburger
HÜLYA CEBİROĞLU
(1998).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. BÜLENT NAZLI
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
350.
Soya fasulyesinin makarna üretiminde kullanılması
Use of soybean in macaroni
SEMRA AKAR
(1998).
, Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. SAMİYE ERDOĞAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Ev Ekonomisi
|
|
|