51.
Aydın'da tüketime sunulan kıyma ve hamburger köftelerde escherichia coli O157:H7 varlığının araştırılması
Invastigating of the presence of escherichia coli O157:H7 in minced beef and hamburger meatballs which consumed in Aydin region
EVREN SEZGİN
(2013).
, Yapıldığı Yer: ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. FİLİZ KÖK
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
52.
Aydın ve İzmir illerinde satışa sunulan taze kaşar ve eritme peynirlerde aflatoksin m1 varlığının elısa yöntemiyle araştırılması
Investigating the presence of aflatoxin m1 by elisa method in kashar and cream cheeses sold in retail market in Aydin and İzmir provinces
FIRAT KÖGÜSTÜN
(2013).
, Yapıldığı Yer: ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. FİLİZ KÖK
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
53.
Van'da tüketime sunulan feta peynirlerinin mikrobiyolojik ve kimyasal kalitesi
Microbiological and chemical quality of feta cheeses consumed in Van
ENİSE AKEL
(2013).
, Yapıldığı Yer: YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. SÜLEYMAN ALEMDAR
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
54.
Etlerin çözündürülmesinde ohmik ısıtma sisteminin uygulanması ve kaliteye etkileri
Application of ohmic heating system in meat thawing and its effects on quality
DUYGU BALPETEK
(2013).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ÜMİT GÜRBÜZ
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
55.
Sıcak dumanlanmış ve vakum paketlenmiş gökkuşağı alabalık fletolarına uygulanan kitosan, sodyum laktat ve sodyum diasetatın raf ömrüne olan etkisi
Effect of chitosan, sodium lactate and sodium acetate on shelf-life of hot smoked and vacuum packed rainbow trout fillets
CEREN YAĞIN
(2013).
, Yapıldığı Yer: ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. SADIK BÜYÜKYÖRÜK
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
56.
Ankara'da tüketime sunulan bazı gıda maddelerinde benzoik asit miktarlarının araştırılması
The investigation of benzoic acid amounts in some foodstuffs consumed in Ankara region
GÜLDEREN GÜZEL
(2013).
, Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. AYSEL BAYHAN ÖKTEM
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
57.
Kronik böbrek yetmezliği olan hastaların beslenme durumlarının renal osteodistrofi gelişimi üzerine etkisinin araştırılması
Nutritional status in patients with chronic renal failure to investigate the effect on the development of renal osteodystrophy
DUYGU YILDIRIM SEZER
(2013).
, Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. GÜLDEREN YENTÜR
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
58.
Tavuk eti raf ömrü üzerine biberiye ve karanfil uçucu yağlarının etkisinin araştırılması
Effect of essential oils of rosemary and clove on self life chicken meat
HEKİM SEZEN HARMANKAYA
(2013).
, Yapıldığı Yer: KAFKAS ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. LEYLA VATANSEVER
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
59.
Kuzu karkaslarında mikrobiyal yüzey kontaminasyonun belirlenmesi
Determination of microbial surface contamination on lamb carcasses
HACI İBRAHİM KOÇ
(2012).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. HAYDAR ÖZDEMİR
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
60.
ISO gıda güvenliği sistemini uygulayan et ürünleri işletmelerinde üretilen salam, sosis, sucuk ve hamburger köftenin gıda patojenleri yönünden kontrolü
Yabancı Dildeki Adı: Investigation of frankfurter sausage, Mortadella type cooked sausage, fermented dry sausage and hamburger patty for foodborne pathogens produced by meat plants having ISO Food Safety Regulation
NURAY GAMZE YÖRÜK
(2012).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. AHMET GÜNER
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
61.
Piyasada satışa sunulan çeşitli bebek mamalarında ve pastörize sütlerde Enterobacter sakazakii'nin varlığı
Presence of Enterobacter sakazakii in a variety of commercially available baby food and pasteurized milk
BURCU ÇAKMAK
(2012).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ÖZER ERGÜN
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Mikrobiyoloji
|
|
|
62.
Tavuk etlerinde staphylococcus aureus izolasyonu, PCR yöntemi ile enterotoksin tiplendirilmesi ve mecA, tetM, tetK, ermA, ermC genlerinin saptanması
Isolation of staphylococcus aureus, enterotoxin typing and identifiying mec(A), tet(m), tet(K), erm(A), erm(C) genes with PCR techniques in chicken meat
ALİREZA DAFE
(2012).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. TARIK HALÛK ÇELİK
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
63.
AKÜ veteriner fakültesindeki öğrencilerin beslenme, sağlık, fiziksel aktivite ve hijyen ile ilgili tutum ve davranışlarının saptanması
Determination of behaviour and attitudes of the students at AKU veterinary faculty towards nutrition, health, physical activity and hygiene
EBRU ADADIOĞLU
(2012).
, Yapıldığı Yer: AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. HİLMİ YAMAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
64.
Tavuk karkas ve parça etlerinde salmonella SPP varliğinin IMS tekniği ile saptanmasi
Presence of salmonella SPP on chicken carcasses and pieces meat detection with IMS technique
HALDUN TÜRK
(2012).
, Yapıldığı Yer: ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. BELGİN SIRIKEN
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
65.
Raf ömrü boyunca sıcaklık değişimlerine maruz kalan kaymaklarda L.monocytogenes'in gelişim potansiyelinin araştırılması.
Evaluation potential growth of L.monocytogenes stored at refrigerated and abuse temperature for the shelf life of kaymak
NEŞE ASLI ÖNCÜ
(2012).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. ÖZGE ÖZGEN ARUN
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
66.
Argyrosomus regius filetolarının soğukta depolanması sırasında mikrobiyolojik, kimyasal ve duyusal kalitesindeki değişimler
Microbiological, chemical and sensorial quality changes of Argyrosomus regius fillets during chileed storage
İSMAİL YÜKSEL GENÇ
(2012).
, Yapıldığı Yer: SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ABDULLAH DİLER
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Mikrobiyoloji , Su Ürünleri
|
|
|
67.
Kaşar peynirinde farklı tuzlama ve muhafaza yöntemlerinin peynirin kalitesi üzerine etkisi
The effects of different salting and preservation techniques of kashar cheese on the cheese quality
ASYA ÇETİNKAYA
(2012).
, Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. MUSTAFA ATASEVER
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
68.
Isparta yöresinde üretilen elma ve kirazlardaki pestisit kalıntıları ile bu ürünlerin tarımı ile uğraşanların kanlarında pestisit kalıntıları ve paraoksonaz enzim seviyelerinin belirlenmesi
Detection of pesticide residues on apples and cherries grown in Isparta and its surrounding, and detection of paraoxonase enzyme levels and pesticide rediues in the blood of farm workers growing these crops
SERDAL ÖĞÜT
(2012).
, Yapıldığı Yer: SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ERDOĞAN KÜÇÜKÖNER,PROF. DR. FATİH GÜLTEKİN
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Biyokimya
|
|
|
69.
Listeria monocytogenes'in salamura beyaz peynir üretim hattında kontaminasyon kaynaklarının belirlenmesi ve PFGE metodu ile genotiplendirilmesi
Detection of contamination sources of listeria monocytogenes in pickled white cheese production process line and genotyping with PFGE method
NİHAT TELLİ
(2012).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. AHMET GÜNER
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Mikrobiyoloji , Veteriner Hekimliği
|
|
|
70.
Yenilebilir piliç iç organlarında Clostridium perfringens'in saptanması ve moleküler tiplendirilmesi
Molecular typing of Clostridium perfringens isolated from edible offals of chicken by multiplex PCR
ALİREZA HANİFEHNEZHAD
(2012).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. İRFAN EROL
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
71.
Listeria monocytogenes ile kontamine edilmiş sığır eti preparatlarında nisin, lizozim, sitrik asit ve laktik asit' in etkisi
Listeria monocytogenes have been contaminated with beef preparatlarında nisin, lysozyme, the effect of citric acid and lactic acid
RAZİYE FİLİZ AKKUŞ
(2012).
, Yapıldığı Yer: KAFKAS ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. UFUK KAMBER
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
|
|
|
72.
Tavuk parça etlerinde Clostridium perfringens'in toksin genlerinin multipleks PCR metodu ile belirlenmesi ve farklı dondurma sıcaklıklarının Clostridium perfringens'in yaşamı üzerine etkileri
Detection of clostridium perfringens toxin genes by multiplex PCR method in chicken meat parts and effects of different freezing temperatures on survival of clostridium perfringens
HÜSNÜ ŞAHAN GÜRAN
(2012).
, Yapıldığı Yer: FIRAT ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. GÜLSÜM ÖKSÜZTEPE
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
73.
Geleneksel olarak üretilen yoğurtlardan mayaların izolasyonu ve identifikasyonu
Isolation and identification of yeasts from traditional yoghurts
ÖZMEN BİBEROĞLU
(2012).
, Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. ZİYA GÖKALP CEYLAN
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
74.
Mekanik olarak ayrılmış broiler etlerinin bazı mikrobiyolojik ve kimyasal niteliklerinin belirlenmesi
Determination of some microbiological and chemical quality of mechanically deboned broiler meats
ALPER KARAGÖZ
(2012).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. U. TANSEL ŞİRELİ
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
75.
Konya il merkezinde tüketime sunulan ve deneysel olarak üretilen bazı sütlü tatlıların kimyasal ve mikrobiyolojik kalitesi
Chemical and microbiological quality of some milky sweets offered for consumption in the city center of konya and manufactured experimentally
YILMAZ SEÇİM
(2011).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. GÜRKAN UÇAR
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
76.
Farklı tip peynirlerde Staphylococcus aureus'un enterotoksin oluşturma yeteneği ile antibiyotik direncinin belirlenmesi
Determination the enterotoxin producing ability and antibiotic resistance of Staphylococcus aureus in various types of cheeses
HAYRİYE YEŞİM CAN
(2011).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. TARIK HALUK ÇELİK
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
77.
Isıl işlem görmüş et ürünlerinde ELISA tekniği ile farklı et türlerinin tespiti
Detection of different meat species in cooked meat products using ELISA technique
DİDEM DİLARA ATASEVER
(2011).
, Yapıldığı Yer: ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. FİLİZ KÖK
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
78.
Sütlerde bulunan metisiline dirençli Staphylococcus aureus'un PCR yöntemi ile tespit edilmesi ve SCCmec tiplendirilmesi
Determination of methicillin-resistant Staphylococcus aureus in milk by PCR method and SCCmec typing
GHASSAN ISSA AHMAD NASSASRA
(2011).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. HARUN AKSU
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
79.
Farklı mantı çeşitlerinde mikrobiyolojik kalite üzerine araştırmalar
Studies on the microbiological quality of different varieties of mantı (Filled pasta)
HANİFE GÜNEYDAŞ BİÇER
(2011).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. HARUN AKSU
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
80.
Asidifiye Sodyum Kloritin Broiler Pirzolalarında Salmonella spp. ve Listeria monocytogenes Üzerine Etkisi
The effects of Acidified sodium chlorite on viability of Salmonella spp. and Listeria monocytogenes in chicken chops
IŞIL AYDIN
(2011).
, Yapıldığı Yer: FIRAT ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ALİ ARSLAN
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
81.
Piliç karkaslarında tiyobarbitürik asit değerinin belirlenmesi
Determination of thiobarbituric acid value in chicken carcasses
OĞUZHAN KARAKULAK
(2011).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ÖZLEM KÜPLÜLÜ
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
|
|
|
82.
Tüketim sürecinde döner kebaplarda Salmonella Spp. varlığının araştırılması
An investigation of the Salmonella spp. of the doner kebap during the consumption time
BASSAM AL-SHDEFAT
(2011).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ÜMİT GÜRBÜZ
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
83.
Tüketime hazır kıyma dönerlerde modifiye atmosfer paketleme (MAP) uygulamalarının organoleptik, fiziko-kimyasal ve mikrobiyolojik özellikler ile raf ömrü üzerine etkileri
Effects of modified atmosphere packaging ımplementations (MAP) on the organoleptic, physico-chemical and microbiological properties and shelf-life of ready-to-eat cooked doner
TUBA ALDEMİR
(2011).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. MUAMMER UĞUR
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
84.
Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde ayakta tedavi gören obez yetişkin (20-65 yaş) hastaların beslenme bilgi düzeylerinin ve beslenme alışkanlıklarının saptanması
Conforming obese adult (20-65 years old) peoples ınformation level and nutrition habits who take outpatient treatment ın Afyonkarahisar State Hospital
ÖZLEM KOKTAY BÜYÜKÇAVUŞOĞLU
(2011).
, Yapıldığı Yer: AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. ŞEBNEM PAMUK
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
85.
Sığır ve tavuk kıymalarındaki Clostridium perfringens varlığı ve kontaminasyon düzeyinin belirlenmesi
Detection of presence and contamination level of C. perfringens in chicken and beef mince
GÖZDE ERŞAN
(2011).
, Yapıldığı Yer: AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. ŞEBNEM PAMUK
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
86.
Antalya'da tüketime sunulan karides ve kalamarlarda hareketli aeromonas türlerinin varlığı
The prevalence of the motile aeromonas species on the shrimps and squids consumed in Antalya
UĞUR KOÇ
(2011).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. YUSUF DOĞRUER
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
87.
Erzurum bölgesindeki içme sularının kalitesinin belirlenmesi
determination of drinking water's quality around Erzurum region
HÜSEYİN GÖKÇEN
(2011).
, Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. MUSTAFA ATASEVER
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
88.
Kıymalarda bazı patojenlerin izolasyon ve identifikasyonu
Isolation and identification of some pathogens from minced meat samples
MERYEM AYDEMİR ATASEVER
(2011).
, Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. MUSTAFA ATASEVER
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır.
|
89.
Van ve yöresi içme sularında Aeromonas spp.,Koliform,Escherichia coli varlığının araştırılması ve izole edilen aeromonas türlerinin antimikrobiyel maddelerle dirençliliklerinin belirlenmesi
The determination of Aeromonas spp.,Coliform and E. coli in drinking water of van and province and determination isolated aeromonas species resistance to antimicrobial substance presented
ZEHRA TORAMAN SELÇUK
(2011).
, Yapıldığı Yer: YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. KAMİL EKİCİ
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
90.
Tantuni'nin mikrobiyolojik kalitesi
The microbiological quality of tantuni
ÜMİT SELÇUK
(2011).
, Yapıldığı Yer: YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. SEMA AĞAOĞLU
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
91.
Kars yöresinde satışa sunulan çiğ süt, peynir ve tereyağında brucella türlerinin izolasyonu identifikasyonu ve moleküler tekniklerle belirlenmesi
The identification of brucellosis types in the raw milk, cheese and butter that are launched for sales in Kars district and the determination of it with molecular techniques
GÜVEN GÜLBAZ
(2011).
, Yapıldığı Yer: KAFKAS ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. UFUK KAMBER
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
92.
Piyasada satışa sunulan peynirlerden elde edilen jenerik Escherichia coli ve Staphylococcus aureus suşlarının antibiyotik dirençliliklerinin belirlenerek, mastitis kontrol ve tedavi programlarında kullanılan antibiyotiklerle ilişkisinin belirlenmesi
Antibiotic resistance of generic Escherichia coli and Staphylococcus aureus isolated from cheese samples sold in retail markets and correlation between antibiotics used as preventative and therapeutic measures in mastitis
CAN ATABEY
(2011).
, Yapıldığı Yer: ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. ERGÜN ÖMER GÖKSOY
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
93.
Yufka üretim tesislerinde ekipman ve son ürünün mikrobiyolojik kriterleri
The microbiological criteria of equipments and end-product on thin sheet of dough production facilities
ŞAFAK KARATAŞ ARDA
(2011).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. ALİ AYDIN
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
94.
Otel mutfaklarında çalışan mutfak personelinin gıda güvenliği konusundaki bilgi tutum ve davranışları
Information, care, and behaviors of the kitchen personel working in the hotel kitchens on food security
FUAT BAYRAM
(2011).
, Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. YASEMİN ERSOY
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Ev Ekonomisi
|
|
|
95.
Divle tulum peynirinin kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri
Chemical and microbiological properties of divle tulum cheese
FATİH MORUL
(2011).
, Yapıldığı Yer: YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. ÖZGÜR İŞLEYİCİ
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
96.
Yiyecek-içecek üretim hizmeti veren yataklı tedavi kurumlarında HACCP/ISO 22000 gıda güvenlik sistemleri uygulamalarında karşılaştıklar engeller
Food and beverage production in hospitals serving the HACCP / ISO 22000 food safety systems, applications, faced by barriers
İPEK ŞENEL
(2011).
, Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. MURAT BAŞ
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
97.
Geleneksel bir peynir: Afyon tulum peynirinin karakterizasyonu ve deneysel olarak inokule edilen Brucella abortus ve Brucella melitensis suşlarının üreme ve canlı kalma yeteneklerinin araştırılması
A traditional cheese: Characterization of Afyon tulum cheese and survival ability of experimentally inoculated Brucella abortus and Brucella melitensis
RECEP KARA
(2011).
, Yapıldığı Yer: AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. LEVENT AKKAYA
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
98.
Erzurum ilindeki bazı işletmelerde üretilen alabalıkların ağır metal yönünden incelenmesi
An investigation of heavy metal content in the salmon farmed by some fish farm in erzurum
NURİ KUZU
(2010).
, Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. ZİYA GÖKALP CEYLAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
99.
Yöresel hamsi kaygana'nın mikrobiyolojik kalitesinin saptanması ve üretiminde kullanılan kurutulmuş ot ve baharatların Staphylococcus aureus üzerine etkisi
Determination of microbiological quality of a local dish `hamsi kaygana? and the effects of dried herbs and spices used on Staphylococcus aureus
GÜLÜŞAN EMANET
(2010).
, Yapıldığı Yer: EGE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. DUYGU KIŞLA
Yüksek Lisans
Türkçe
Balıkçılık Teknolojisi , Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
100.
Ton balığı konservelerinde katı faz ekstraksiyon ve HPLC Metodu ile Bisfenol A varlığının incelenmesi
The investigation of Bisphenol A presence by solid phase extraction and HPLC method in canned tuna fish
BUKET ER
(2010).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. BELGİN SARIMEHMETOĞLU
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|