151.
Konya il merkezindeki hastanelerde mutfak personelinin ellerinin mikrobiyolojik florası üzerine bir araştırma
An investigation on microbiological flora of cooker hand working in hospital kitchens in konya
FADİME OFLAZ
(2008).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. YUSUF DOĞRUER
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
|
|
|
152.
Farklı gıda maddelerinde maya kontaminasyonu üzerine bir çalışma
A study about yeast contamination of different foods
ELİF ESEN
(2008).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. HARUN AKSU
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
153.
Et ve fermente et ürünlerinden izole edilen Lactobacillus sake ve Lactobacillus curvatus suşlarının moleküler ve biyokimyasal identifikasyonu ve bazı teknolojik özelliklerinin belirlenmesi
Moleculer and biochemical idenfication of Lactobacillus sake and Lactobacillus curvatus strains and determinations of some technological properties
AYKUT GÜLEREN
(2008).
, Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. MUSTAFA TAYAR
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
|
|
|
154.
Sivas küp peynirinin mikrobiyolojik özellikleri ve küf florasının belirlenmesi
A study on microbiological qualities and moulds flora of Sivas kup (Crock) cheese
MİHRİBAN PEKEL
(2008).
, Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. MİHRİBAN KORUKLUOĞLU
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Gıda Mühendisliği , Mikrobiyoloji
|
|
|
155.
Escherichia coli'nin farklı şekerleri kullanma yeteneği üzerine bir çalışma
A search on the use of different sugars by escherichia coli
NURHAYAT SIĞIRTMAÇ
(2008).
, Yapıldığı Yer: KAFKAS ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. MURAT GÜLMEZ
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
156.
İlköğretim 5. sınıf öğrencilerinin beslenme çantalarının değerlendirilmesi
Evaluation of the lunch boxes of 5th grade students of primary schools
ŞEMSİ TURAN
(2008).
, Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. IŞIL ŞİMŞEK
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Ev Ekonomisi , Eğitim ve Öğretim
|
|
|
157.
Kefirin bazı mikrobiyolojik ve kimyasal özelliklerinin belirlenmesi
Determination of some microbiological and chemical properties of kefir
AYŞE DİNÇ
(2008).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. U. TANSEL ŞİRELİ
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
158.
Pastörize sıvı yumurtaların mikrobiyolojik özellikleri üzerine bir araştırma
A study on microbiological characteristics of pasteurized liquid eggs
ÖZGE ALGAN
(2008).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. HARUN AKSU
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
159.
Konya ilinde pazarlarda açıkta satılan küflü peynirlerde enterohemorajik esherichia coli O157:H7 suşunun varlığının araştırılması
A study on the presence of enterohemorrhagic escherichia coli O157:H7 strain in blue cheese sold in public markets in konya province
EDA AKÇAMLI
(2008).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. UÇKUN SAİT UÇAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
|
|
|
160.
Adana'da satışa sunulan yumurtalarda sunuş çeşitliliği ve kalite değişimi üzerine bir çalışma
A study on the presentation variety and quality diversity of the eggs marketed in Adana
HAVVA DOĞAN
(2008).
, Yapıldığı Yer: ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. A.NAZIM ULUOCAK
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
161.
Bitlis ili ve çevresindeki askeri mutfaklarda kullanılan sığır gövde etlerinde bazı patojenlerin varlığı
The presence of some pathogenic bacteria in bovine carcasses used in military kitchens in the city of Bitlis and iys surroundings
BURHAN HÜSEYİN TUNCER
(2008).
, Yapıldığı Yer: YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. SEMA AĞAOĞLU
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
162.
Silifke yöresinde yetişen bazı ürünlerin geleneksel hazırlama, saklama, tüketim şekillerinin saptanması
Determining the traditional ways of preparing keeping and consuming some products cultivated in Silifke region
CENGİZ URBAŞ
(2008).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. MEHMET AKMAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
163.
İleri işlem görmüş kanatlı eti ürünlerinden nugget üretim hattındaki mikrobiyal kontaminasyon kaynaklarının belirlenmesi
Determination of microbiological contamination sources during further processed poultry product nugget production
PELİN FATMA AKYUVA
(2007).
, Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ŞAHSENE ANAR
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
164.
Hindi kıymalarında salmonella'ların varlığı ve antibiyotik dirençliliklerinin belirlenmesi
Incidence and antibiotic resistance of salmonella spp. in ground Turkey
ÖZLEM İŞERİ
(2007).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. İRFAN EROL
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
165.
Kitosanla kaplanmış soyulmuş sosislerin mikrobiyolojik kalitesi ve raf ömürlerinin araştırılması
Analysis of chitosan coated sausages regarding to their microbiological quality and shelf life
FATMA IŞIN MAHAN
(2007).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. KAMİL BOSTAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
166.
Ağrı'da tüketilen çiğ ve UHT sütlerde Aflatoksin M1 tayini
Detection of AFM1 in raw and UHT milkconsumed in Ağrı
MUSTAFA KANTEMİR
(2007).
, Yapıldığı Yer: YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. EMRULLAH SAĞUN
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
|
|
|
167.
Gıdalardan izole edilen laktik asit bakterilerinin bakteriyosin üretme yeteneklerinin araştırılması
Investigation of bacteriocin production capability of lactic acid bacteria isolated from foods
ÇİĞDEM SEZER
(2007).
, Yapıldığı Yer: KAFKAS ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ABAMÜSLÜM GÜVEN
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
|
|
|
168.
Erzincan tulum peyniri üretiminde alternatif yöntemlerin araştırılması
Investigation of alternative methods in making Erzincan tulum cheese
BERNA DUMAN AYDIN
(2007).
, Yapıldığı Yer: KAFKAS ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. MURAT GÜLMEZ
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
|
|
|
169.
Yoğurt ve peynir üretiminde malt ekstrakt kullanılması
Using of malt extract for the production of yoghurt and cheese
FATMA ESRA TEBERDAR GÜNEŞ
(2007).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. SUZAN YALÇIN
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
170.
Erzurum il merkezindeki içme ve kullanma sularının kimyasal, fiziksel ve mikrobiyolojik kalitesi
Chemical, physical and microbiological qualites of tap water in erzurum
ÖZLEM KOÇAK
(2007).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. AHMET GÜNER
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
171.
Sığır ve koyun kıymalarında arcobacter türlerinin prevalansı ve multipleks PCR tekniği ile identifiye edilmesi
Prevalance and identification of arcobacter species in ground meat from cattle and sheep by multiplex PCR techniques
NURHAN ERTAŞ
(2007).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. YUSUF DOĞRUER
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
172.
Dönerlerde satış süresi boyunca mikrobiyolojik kalitede meydana gelen değişmelerin araştırılması
Research on changes in microbiological quality of döner during consumption time
MUHAMMET ALİ CEBİRBAY
(2007).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. MUSTAFA NİZAMLIOĞLU
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Beslenme ve Diyetetik , Mikrobiyoloji
|
|
|
173.
Soslu aynalı sazan (Cyprinus carpio L., 1758) filetolarının raf ömrünün belirlenmesi
Determination of shelf life of marinated carp (Cyprinus carpio L., 1758) fillets
ÖZLEM PELİN CAN
(2007).
, Yapıldığı Yer: FIRAT ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ALİ ASLAN
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
174.
Dayanıklılık sporcularında beslenme bilgi düzeylerinin belirlenmesi.
The determination of the nutrition knowledge level in endurance athletes.
CEMİLE AKIL
(2007).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. MUSTAFA NİZAMLIOĞLU
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Spor
|
|
|
175.
Bir kaynak suyu tesisindeki mikrobiyal kontaminasyon kaynaklarının incelenmesi
Investigation of microbiologic contamination sources in an drinking water interprise
MERYEM AKHAN
(2007).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. ÖMER ÇETİN
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
176.
Gökkuşağı alabalıklarında (onchornycus mykiss) biyojen aminlerin hplc ile saptanması
The determination of biogenic amines in rainbow trout(onchornycus mykiss) by hplc
NUSRET HAKAN ŞENMAN
(2007).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. T. HALUK ÇELİK
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
177.
Hindi etlerinden izole edilen koagulaz pozitif stafilokokların enterotoksin oluşturma yeteneklerinin EIA (enzyme ımmuno assay) yöntemiyle belirlenmesi
Determination of the enterotoxigenicity of coagulase positive staphylococci isolated from turkey meats by EIA(enzyme immuno assay)
SERHAT KILIÇ
(2007).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ÖZLEM KÜPLÜLÜ
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
178.
Çiğ sütlerde termofilik campylobacter türlerinin varlığı
Occurrence of thermophilic campylobacter spp. in raw milk
ERDEM ÖRMECİ
(2007).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. HAYDAR ÖZDEMİR
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
179.
Küçükbaş hayvan karkaslarına uygulanan düşük voltaj elektrik stimülasyonunun et kalitesi üzerine etkisi
The effect of low voltage electrical stimulation on meat quality of lamb carcasses
TOLGA KAHRAMAN
(2007).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ÖZER ERGÜN
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Halk Sağlığı , Veteriner Hekimliği
|
|
|
180.
Türkiye'de satışa sunulan alkolsüz içeceklerde bazı ağır metal miktarlarının araştırılması
Determination of some heavy metal levels in nonalcoholic beverages sold in Turkey
MEHMET BİNGÖL
(2007).
, Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. GÜLDEREN YENTÜR
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
181.
Konya garnizon birliklerindeki kuyu suları ile sehir sebeke sularının su kalitesi ve ağır metaller yönünden karşılaştırılması
Comparison of water quality and heavy metal pollution of some selected ground water wells and pipeline network water in Konya Garrison
ÜMİT CENK KAHRAMAN
(2007).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. GÜRKAN UÇAR
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
182.
Yoğurt üretiminde HACCP sisteminin kurulması
Organization of HACCP system in yoghurt production
YUSUF OKÇU
(2007).
, Yapıldığı Yer: TRAKYA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. MUHAMMET ARICI
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Gıda Mühendisliği , Mikrobiyoloji
|
|
|
183.
Antalya'da tüketime sunulan kıyma ve kırmızı et preparatlarının mikrobiyolojik kalitesi
Microbiological quality of minced meat and red meat preparations consumed in antalya
UMUT ÖZTÜRK
(2007).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ÜMİT GÜRBÜZ
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Mikrobiyoloji
|
|
|
184.
İstanbul bölgesinde bulunan gıda marketlerinde hijyen uygulamaları ve bunun gıda maddeleri üzerine etkisi
Influence of hygiene application on some food retail markets in istanbul and it's effects on some foodstuffs
MUHSİN ÖZTÜRK
(2007).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. BÜLENT NAZLI
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
185.
Kayseride tüketime sunulan bazı tahıl ürünlerinin okratoksin a miktarları
The quantities of ochratoxin a of some cereal products consumed in kayseri
İBRAHİM MURAT ŞEVİKTÜRK
(2007).
, Yapıldığı Yer: ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. ZAFER GÖNÜLALAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
186.
Ağrı ilinde tüketime sunulan yoğurtların kimyasal ve mikrobiyolojik kalitesi
Chemical and microbiological quality of yoghurts sold in the city of Ağri
EROL GAZİ HİSOĞLU
(2007).
, Yapıldığı Yer: YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. YAKUP CAN SANCAK
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
|
|
|
187.
Erzurum ve Bingöl yöresinden toplanan kurut örneklerinin mikrobiyolojik ve kimyasal nitelikleri
Microbiological and chemical properties of kurut samples collected from Erzurum and Bingöl regions
MERYEM AYDEMİR ATASEVER
(2007).
, Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. MUSTAFA ATASEVER
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
188.
Koyun karkaslarının mikrobiyal kalitesi üzerine laktik asit sprey uygulamasının etkisi
The effect of lactic acid spray application on the microbiological quality of sheep carcasses
DEVRİM BEYAZ
(2007).
, Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. MUSTAFA TAYAR
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
189.
Şırnak garnizon merkezinde bulunan mutfak ve yemekhanede kritik kontrol noktalarının belirlenmesi
Determination of critical control points in dining hall and kitchen at the presence of Şirnak military headquarters
SAVAŞ BATMACA
(2007).
, Yapıldığı Yer: ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. ÖZGÜR ÇADIRCI
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
190.
Türk fermente sucuğunda farklı starter kültür ve olgunlaşma sıcaklıklarının biyojen amin oluşumu üzerine etkisi
The effect of different starter cultures and ripening temperatures on formation of biogenic amine in turkish fermented sucuk
ALİ GÜCÜKOĞLU
(2007).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. ÖZLEM KÜPLÜLÜ
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
191.
Erzurum ili İspir ilçesindeki hipertansiyon hastalarının beslenme alışkanlıkları temel alınarak yaşam tarzı faktörlerinin belirlenmesi
A RESEARCH TO DETERMINATE LIFE STYLE FACTORS BASED ON DIETARY HABITS IN İSPİR TOWN, IN ERZURUM CITY
AYŞE ATAMAN
(2007).
, Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. ZİYA GÖKALP CEYLAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
192.
İnegöl köfte üretim aşamalarında mikrobiyal kontaminasyon kaynaklarının ve önleyici tedbirlerinin belirlenmesi
Determination of microbiological contamination sources and preventive action during İnegöl Köfte production
BARIŞ SÖNMEZ
(2007).
, Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ŞAHSENE ANAR
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
193.
Kefir kültürü ile fermente sucuk üretimi
Production of fermented sausages with kefir starter culture
BEYZA HATİCE ULUSOY
(2007).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ÖZER ERGÜN
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Beslenme ve Diyetetik , Bilim ve Teknoloji
|
|
|
194.
Konya ve çevresinde farklı tip ambalajlarda tüketime sunulan tulum peynirlerinin kalite nitelikleri
Quality characteristics of tulum cheese submitted to consumption in different types of packges in konya and in the vicinity of konya
HİLAL DUYGU ÇALIM
(2007).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. YUSUF DOĞRUER
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
195.
Erzurum bölgesinde satışa sunulan etlerde E.coli O157: H7'nin varlığının araştırılması
Occurance E.coli O157: H7 in meat consumed in Erzurum
CEMAL ÜNSAL
(2007).
, Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. MUSTAFA ATASEVER
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
196.
Muğla'da ki birinci sınıf tatil köylerinde çalışan mutfak personelinin aldıkları hizmet içi eğitimi ve mutfak hijyen durumunun değerlendirilmesi
Evoluation of the situation of kitchen hygiene and in service training of the kitchen stuff who work in first class holiday villages in Mugla
TARİH EREN BABÜR
(2007).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. NERMİN IŞIK
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Beslenme ve Diyetetik , Turizm
|
|
|
197.
Piyasada satışa sunulan taze kanatlı eti preparatlarının son kullanma tarihlerinde duyusal ve genel mikrobiyolojik kaliteleri
An empirical study on the sensorial and microbiological quality of packed meats of fresh poultry sold in the market
AYŞE GÜLİN SEZEN
(2007).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ÖZER ERGÜN
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
198.
Geleneksel olarak hazırlanmıs İzmir tulum peynirinden lactococcus lactis (lactococcus lactıs alttür lactis ve alttür cremoris) suşlarının izolasyonu, fenotipik ve moleküler teknikler ile identifikasyonu
Isolation of lactococcus lactis subsp. lactis and lactococcus lactis subsp. cremoris strains from traditionally made izmir tulum cheese and identification of isolates by phenotypic and molecular techniques
SADIK BÜYÜKYÖRÜK
(2007).
, Yapıldığı Yer: ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. GÜL ECE SOYUTEMİZ
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
199.
Tip 2 diyabetes mellitus ile beslenme alışkanlıkları arasındaki ilişkiler
Relations between nutritional behaviours and diabetes mellitus type II
HATİCE KAVAK
(2006).
, Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. MUSTAFA ATASEVER
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
200.
Classification of agricultural kernels using impact acoustic signal processing
Tarımsal ürünlerin çarpma sesi kullanılarak sınıflandırılması
İBRAHİM ONARAN
(2006).
, Yapıldığı Yer: İHSAN DOĞRAMACI BİLKENT ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ENİS ÇETİN
Yüksek Lisans
İngilizce
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Elektrik ve Elektronik Mühendisliği
|
|
|