Besin Hijyeni ve Teknolojisi için arama sonuçları Arama sonucu: 422
301. Ankara Garnizonu'ndaki birliklerde tüketilen sütlü tatlıların mikrobiyolojik kalitesi Determination of microbiological quality of milky-sweets consumed in the Ankara Garrison

RAMAZAN EKEMEN (2002). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. SADİ AKGÜN
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
302. Muhafaza şartlarının yumurtanın fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik kalitesi üzerine etkisi The effects of storage conditions on the physical, chemical and microbiological quality of the egg

TAVİR AVAN (2002). , Yapıldığı Yer: YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. MUSTAFA ALİŞARLI
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
303. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı askeri birliklerde tüketime sunulan peynirlerde aflatoksin M1 düzeylerinin araştırılması Research of aflatoxin M1 levels in cheeses, that presented to consumption in dependent Military of Turkish Armed Forces

TOLGA YAROĞLU (2002). , Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. MUSTAFA TAYAR
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
304. UHT (Ultra High Temperature) yöntemi ile işlenen sterilize sütlerin raf ömürleri üzerinde araştırmalar Studies on the shelf lives of sterilized milks processed by UHT (Ultra High Temperature) method

ORÇUN BERKER (2002). , Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. M. K. CEM ŞEN
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
305. Tavuk göğüs ve but etinde renk, pH ve duyusal kalite üzerine ışınlamanın etkisi The effect ionizing radiation on the colour, pH and sensorial qualities of chicken leg and breast

VASFİYE BAŞBAYTAR (2002). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. BELGİN SARIMEHMETOĞLU
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
306. Türkiye'de üretilen bazı gıda maddelerinin fosfor değerleri Phosphorus quantity of some foods which are produced in Turkey

SERDAR ALP SUBAŞI (2002). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ŞERİF KAYMAZ
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
307. Utilization of information systems and technologies in foodservice sector Hazır yiyecek sektöründe bilgi sistemleri ve bilgi teknolojileri kullanımı

VOLKAN CILGA (2001). , Yapıldığı Yer: ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. EROL SAYIN
Yüksek Lisans   İngilizce   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol , Bilim ve Teknoloji
308. Bazı çerez türü gıdalarda modifiye atmosferde paketlemeye bağlı kalite değişimi üzerine bir araştırma A Study on changes in some type of snack food packaged by modified atmosphere

İBRAHİM KAYA (2001). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. HARUN AKSU
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
309. Haşlanmış sucuk üretiminde kullanılan teknolojiler üzerine bir araştırma Research upon the technology used at production of boiled sausage

RAMİN BALAKİŞİYEV (2001). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. BÜLENT NAZLI
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
310. Toz karabiberde mikrodalga yöntemi ile mikrobiyel dekontaminasyon üzerine bir çalışma A Study on the microbial decontamination of powdered black-pepper using microwave

ALİ AYDIN (2001). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. KAMİL BOSTAN
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
311. Ankara'da tüketime sunulan sığır kıymalarında clostridium perfringens'in varlığı ve kontaminasyon düzeyinin belirlenmesi Occurence and contamination level of clostridium perfringens in ground beef consumed in Ankara

ÖMER ÇAKMAK (2001). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. İRFAN EROL
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
312. Şişelenmiş doğal maden sularının membran filtrasyon tekniği ile bakteriyolojik kalitelerinin belirlenmesi Determination of bacteriyological quality of bottled natural mineral waters with membrane filtration technique

HALİL GÖREN (2001). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. AHMET YURTYERİ
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
313. Kars ilinde tüketime sunulan çiğ süt ve beyaz peynirlerde yersinea türlerinin araştırılması Investigation of yersinia species from raw milk and white cheese samples sald in Kars city

ASYA ÇETİNKAYA (2001). , Yapıldığı Yer: KAFKAS ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. ABAMÜSLÜM GÜVEN
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
314. Denizli yöresinde tüketime sunulan tavuk etlerinde ve iç organlarında camphylobacter türlerinin varlığı Incidence of camphylobacter spp. from chicken of consuption in Denizli

AYŞE KÖKSOY (GÜNEY) (2001). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. YUSUF DOĞRUER
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
315. Gıdalarda kullanılan nitritlerin fazla alımı durumunda organizmada serbest radikal oluşumu üzerine etkileri The Effects of the nitrites to the formation of the free radicals in overdose with the foods

EMEK DÜMEN (2001). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. BÜLENT NAZLI
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
316. Farklı balık türlerinde ve kum midyelerinde vibrio parahaemolyticus'un izolasyonu ve identifikasyonu Isolation and identification of vibrio parahaemolyticus in different fish species and cockles

AYŞEGÜL AYDIN (2001). , Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. GÜL ECE SOYUTEMİZ
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
317. Sığırların bakteriyolojik et muayenesi örneklerinde termofilik campylobacter türlerinin izolasyon ve identifikasyonu Isolation and identification thermophilic campylobacter species in the bacteriological meat inspection samples of cattle

MEHMET ELMALI (2001). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. AHMET YURTYERİ
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
318. Genç kız ve erkeklerde kan kalsiyum düzeyi ve kemik yoğunluğunun beslenme durumları ile ilişkisinin belirlenmesi An Investigation into the relationship between blood calcium level, bone mass density and nutrition level for young women and men

BENDEGÜL OKUMUŞ (ARAS) (2001). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. ÜMİT GÜRBÜZ
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
319. Maaraş peyniri üretiminde baskılama ağırlığı ve haşlama suyu sıcaklığının standardizasyonu üzerine araştırmalar Studdies on the standardization of the pressing and the scalding of the curd in Maraş Cheese production

KEMAL KAAN TEKİNŞEN (2001). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. MUSTAFA NİZAMLIOĞLU
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
320. Türk mutfağında tavuk etinin değerlendirilmesi üzerine araştırmalar Researches on the evaluation of chicken meat in Turkish kitchen

SEMAHAT ALTUHUL (2001). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. O. CENAP TEKİNŞEN
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
321. Otlu peynirelerde enterotoksijenik staphylococcus aureus suşlarının üreme ve enterotoksin oluşturma yetenekleri In herby cheese the ability of growth and enterotoxin production of staphylococcus aureus strains

LEVENT AKKAYA (2001). , Yapıldığı Yer: YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. YAKUP CAN SANCAK
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
322. Kaşar peynirinde üretim ve olgunlaşma aşamalarının listeria monocytogenes üzerine etkisi Effect of manufacturing and ripening stages on listeria monocytogenes in kashar cheese

FİGEN ÇETİNKAYA (2000). , Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. G. ECE SOYUTEMİZ
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
323. Çeşitli et suyu ürünlerinin kimyasal ve mikrobiyolojik kalitesi The Chemical and microbiological quality of some meat broths products

MİHRİBAN H. AKSOY (ÇETİNKAYA) (2000). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. SUZAN YALÇIN
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
324. Ankara piyasasından sağlanan siyah çaylarda bazı kimyasal kalite kriterlerinin araştırılması Researches on some chemical quality criterions of black teas sold in Ankara local markets

ÖZDEN BEŞER (2000). , Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. GÜLDEREN YENTÜR
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
325. İşlenmiş et ürünlerinde kalıntı nitrat ve nitrit miktarlarının araştırılması Researching of residual nitrate and nitrite levels in the cured meat products

DİLEK PINAR KAYA (2000). , Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. AYSEL BAYHAN ÖKTEM
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
326. Tuz oranı azaltılmış tavuk salamlarında sodyum polifosfat kullanımının kaliteye etkisi Effects of sodium polyphosphatase usage on quality chicken salami having decreased salt levels

SERVET KARAÇAM (2000). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. YUSUF DOĞRUER
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
327. Starter kürtürlü tulum peynirlerinin olgunlaşmaları sırasında duyusal, kimyasal ve mikrobiyolojik niteliklerinde meydana gelen değişimler üzerine araştırmalar Investigations on organoleptic, chemical and microbiological features of tulum chese with starter culture during maturation

GÜLSÜM ATEŞ (2000). , Yapıldığı Yer: FIRAT ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. BAHRİ PATIR
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
328. Süt ineklerinde laktasyonun çeşitli evrelerinde ve kuru dönemde kandaki bazı biyokimyasal parametrelerdeki değişimler The Changes in biochemical blood parameters during various lactation stages and dry period in dairy cows

ÜMİT POLAT (2000). , Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. MELTEM ÇETİN
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
329. Mihalıç peynirlerinin olgunlaşması sırasında gıda zehirlenmesine neden olan Bacillus Cereus'un yaşam süresi üzerinde araştırmalar Studies on survival of bacillus cereus causing food poisoning during the ripening period of Mihalıç cheese

SERAN TEMELLİ (2000). , Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. AŞKIN BERKER
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
330. Farklı muhafaza sıcaklığı ve süresinin fermente sucuklarda biyojen aminlerin oluşumu üzerine etkisi The Effect of different temperatures and time in storage on the formation of biogenic amines in fermented soudjoucks

HİLAL ÇOLAK (2000). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. MUAMMER UĞUR
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
331. Sodyum laktatın hazır köftelerin mikrobiyolojik kalite ve raf ömrü üzerine etkisi The Effect of sodium lactate on microbiological quality and shelf-life of ready to cook meatballs

BAYRAM ÇETİN (2000). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. KAMİL BOSTAN
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
332. Yüksek hidrostatik basınç tekniğinin baharatlardaki mikroflora yükü üzerine etkisi Effects of high hydrostatic pressure technic on microflora load of spices

ŞÜKRAN İZGİ (2000). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. MUAMMER UĞUR
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
333. Kara Harp Okulu mutfağında HACCP sisteminin uygulanması The Application of HACCP system in the Military Collage Kitchen

YAVUZ TOPRAK (2000). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. T. HALUK ÇELİK
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
334. Şişelenmiş olarak tüketime sunulan maden sularında nitrat ve nitrit düzeylerinin belirlenmesi Determination of nitrate and nitrite levels in bottled mineral waters

EBRU SOYUYÜCE (2000). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ŞERİF KAYMAZ
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
335. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı birliklere alınan peynirlerde aflatoksin B1 ve M1 varlığının ve seviyelerinin saptanması Detection of the presence and levels of aflatoxin B1 and M1 in cheeses purchased for Turkish Military Forces

ENGİN KARDEŞ (2000). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. BELGİN SARIMEHMETOĞLU
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
336. Kanatlı etlerinin mikrobiyolojik kalitesi ve dayanma süresi üzerine ışınlama ve modifiye atmosferle paketlemenin etkisi Effect of irradiation and modified atmosphere packaging (MAP) on micriological quality and shelf life of poultry meat

SONGÜL TOPAL (KAYGINER) (2000). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. BELGİN SARIMEHMETOĞLU
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
337. Gıda maddeleri ambalajında kullanılan plastiklerin (polistiren-polietilenteraftalat) toplam migrasyon değerlerinin belirlenmesi Determination of total migration from plastics (polytyrene-polyethyleneterephthalate) used in food packaging

AYŞENUR ÇULHA (2000). , Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. AYSEL BAYHAN ÖKTEM
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Ev Ekonomisi
338. Pastırma üretiminde kritik kontrol noktalarında kontaminasyon düzeyinin belirlenmesi ve iyileştirme koşullarının araştırılması The Determination of contamination levels at the critical control points (HACCP) in the pastırma manufacturing and the investigation of curative conditions

GÖKHAN İNAT (1999). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. BELGİN SARIMEHMETOĞLU
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
339. Türkiye'de pazarlanan bazı baharat örneklerinde Aspergillus Flavus'un varlığı ve aflatoksin oluşumu Presence of Aspergillus flavus and formation of aflatoxin on some spices marketed in Turkey

SEUL KARAGÖZ (1999). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ERGÜN ÖZALP
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
340. Sosislerin histolojik muayenelerinde kullanılacak uygun boyama yöntemlerinin araştırılması Comparison of suitable staining methods for the histological analysis of sausages

ALİ TORUN (1999). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. İRFAN EROL
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
341. Ankara piyasasında satılan salam, sucuk sosislerin nem, yağ, tuz, kül ve kalıntı nitrat, nitrit miktarlarının tayini üzerine bir araştırma The Residual nitrate, nitrite, and moisture, salt, mineral and lipid composition of some Turkish sucuks, salamies and sausages Ankara

AYGÜN KUYUMCU (1999). , Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. MİNE YURTTAGÜL
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Gıda Mühendisliği
342. Ankara'da otellerdeki gıda kayıpları ve mutfak personelinin gıda kayıplarına ilişkin uygulamaları

F. ASUMAN TARHAN (1999). , Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. MİNE ARLI
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Ev Ekonomisi
343. İstanbul piyasasında tüketime sunulan ayranların fiziko-kimyasal ve mikrobiyolojik kalite kriterleri üzerine bir araştırma A Research on the quality creater of physico-chemical and microbiological yogurt drinks consumed at Istanbul marketing

ÖZLEM KANGALOĞLU (1999). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. HARUN AKSU
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
344. Ankara piyasasından sağlanan ekmek katkı maddelerinde askorbik asit miktarlarının araştırılması The Study of amounts of ascorbic acid in the additives of bread obtained from Ankara markets

HATİCE BOYACIOĞLU YILMAZ (1998). , Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. AYSEL BAYHAN ÖKTEM
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Gıda Mühendisliği
345. Meyveli yoğurt üretim tekniği ve meyveli yoğurtların mikrobiyolojik ve kimyasal niteliklerinin saptanması üzerine araştırmalar Investigations on the production technique and the determination of microbiological and chemical qualities of fruit yoghurt

ELİF KIRAY (1998). , Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. ŞAHSENE ANAR
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
346. Farklı işleme ve depolama sıcaklıklarına bağlı olarak ballardaki hidroksimetilfurfural miktarında meydana gelen değişikliklerin incelenmesi A Study about changing in the amount of hydroxy methyl furfural in honeys depending on storage and several processing temperatures

HÜLYA KURT (1998). , Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. CEM ŞEN
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
347. Endüstriyel dondurma üretiminde mikrobiyolojik kalite üzerine bir araştırma Microbiological quality of industrially produced ice cream

BAHAR AKIN (1998). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. KAMİL BOSTAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
348. Beyaz peynir üretim aşamasında kontaminasyon kaynaklarının belirlenmesi ve önleme yollarının araştırılması Determination of the contamination sources during manufacturing stage of white cheese and studies on the prevention of the contaminations

AYLİN KASIMOĞLU (1998). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. SADİ AKGÜN
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
349. Dondurulmuş hamburger, köfte ve diğer köfte çeşitlerinde enterohemorejik E.coli suşunun varlığı üzerine araştırmalar Investigations on prensence of enterohaemorrhagic E.coli 0157:H7 in frozen hamburger

HÜLYA CEBİROĞLU (1998). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. BÜLENT NAZLI
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
350. Soya fasulyesinin makarna üretiminde kullanılması Use of soybean in macaroni

SEMRA AKAR (1998). , Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. SAMİYE ERDOĞAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Ev Ekonomisi