101.
Obstrüktif uyku apne sendromu olan bireylerde metabolik sendrom ve beslenme durumlarının değerlendirilmesi
Assessment of metabolic syndrome and nutritional status of individuals with obstructive sleep apnea syndrome
YETER ÇELİK
(2015).
, Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. GÜL KIZILTAN
Doktora
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
102.
Bariatrik cerrahi hastalarında tat alma ve besin tüketimindeki değişikliklerin vücut ağırlığına etkisi
Effect of body wei̇ght of changes i̇n taste and food consumpti̇on of bari̇atri̇c surgery pati̇ents
CANEL ÖNER
(2015).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. NİHAL ZEKİYE ERDEM
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
103.
Yetişkin kadınlarda uyku kalitesi, beslenme durumu ve kan lipit profili ilişkisi
Assessing realitonship between sleep quality, nutritional status and blood lipid profile in women
MERYEM ELİF ÖZTÜRK
(2015).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. NURCAN YABANCI AYHAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
104.
Tip 2 diyabetli kadın hastalarda ikindi ara öğününde verilecek iki farklı ara öğün içeriğinin kan şekeri düzeyine etkisi
Effect of different composition of afternoon snacks on blood glucose levels which were consumed by TYPE 2 diabetic woman
SELDA SEÇKİNER
(2015).
, Yapıldığı Yer: EGE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. LÜTFİYE FÜSUN SAYGILI
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik , Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları
|
|
|
105.
Kronik obstrüktif akciğer hastalığı olan malnütrisyonlu hastalarda enteral beslenme desteğinin kas fonksiyon kapasitesi ve solunum fonksiyonları üzerine etkisi
The effect of enteral nutrition support on muscle function capacity and pulmonary function parameter in malnourished patients with chronic obstructive pulmonary disease
DUYGU MATARACI
(2015).
, Yapıldığı Yer: ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. HABİBE ŞAHİN
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
106.
Kronik periodontitisli hastalarda obezite ve inflamasyon ilişkisi
The relationship between obesity and inflammation in patients with chronic periodontitis
TUĞBA GENÇ
(2015).
, Yapıldığı Yer: ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. BETÜL ÇİÇEK,YRD. DOÇ. DR. NALAN HAKİME NOĞAY
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
107.
Bariatrik cerrahi sonrası hastaların beslenme kalitelerinin uzun dönemde klinik ve antropometrik ölçümlere etkisi
The effect of patients nutritional quality long term clinical and antropometric measurements after bariatric surgery
CANSU YURDAKUL
(2015).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. NİHAL ZEKİYE ERDEM
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
108.
Adölesan Voleybolculara uygulanan yapılandırılmış grup müdahalesinin yeme tutumu, depresyon düzeyi, beden algısı ve benlik saygısı üzerine etkisi
The effect of structured group therapy on eating behavior, level of depression, body image and self-esteem in adolescent Volleyball players
EBRU ARSLANOĞLU
(2015).
, Yapıldığı Yer: DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. FİGEN TAŞER
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik , Spor
|
|
|
109.
Farklı eğitim düzeylerindeki obez olan ve olmayan bireylerin fonksiyonel besinleri kullanma durumlarının belirlenmesi
To determine the functional food use of obese and non-obese individuals from different levels of educational backgrounds
ECE TEKÜN
(2015).
, Yapıldığı Yer: HALİÇ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. ZEYNEP ÖZERSON
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
110.
Yetişkin obez kadınların kalsiyum tüketiminin ağırlık kontrolü üzerine etkisinin incelenmesi
Evaluation of obese adult women's calcium intake effects on weight control
OLCAY BARIŞ
(2015).
, Yapıldığı Yer: HALİÇ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. YASEMİN BEYHAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
111.
Malatya'da özel bir kliniğe başvuran menopoza girmiş bireylerin genel beslenme durumlarının belirlenmesi
To determine the general diet status of menopause experiencing i̇ndividuals who consulted a private clinic in Malatya
BÜŞRA SAĞNAK
(2015).
, Yapıldığı Yer: HALİÇ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. YASEMİN BEYHAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
112.
Sağlıklı yetişkinlerde plazma K vitamini ve osteokalsin düzeylerinin insülin direnci üzerine etkisinin incelenmesi
Investigation the effect of plasma vitamin K and osteocalcin levels on insulin resistance in healthy adults
YASEMİN ERTAŞ
(2015).
, Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. MAKBULE GEZMEN KARADAĞ
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
113.
Karbonhidrat sayımı yapan Tip 1 diyabetik yetişkin bireylerin sağlıklı yeme takıntısı ve yeme davranış bozukluğunun biyokimyasal ve antropometrik ölçümlerle ilişkisinin belirlenmesi
A determination of the relations between orthorexia nervosa, abnormal eating attitudes and biochemical, anthropometric measurements in Type 1 diabetic adult patients on carbohydrate counting therapy
NESİL GÖREN ATALAY
(2015).
, Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. GÜL KIZILTAN
Doktora
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır.
|
114.
Fonksiyonel konstipasyonu olan yetişkin bireylerin beslenme durumlarının değerlendirilmesi
Evaluation of the nutritional status of adult individuals with diagnosed functional constipation
BURCU ATEŞ
(2015).
, Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. MENDANE SAKA
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
115.
Sağlık çalışanlarının beslenme durumu ve alışkanlıkları ile iş memnuniyetlerinin incelenmesi
Study of nutrition habits and jobs satisfaction of health sector workers
SEDANUR ALPASLAN
(2015).
, Yapıldığı Yer: HALİÇ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. YASEMİN BEYHAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
116.
İdiyopatik santral erken puberteli ergenlerin beslenme durumları, antropometrik ölçümleri ve bazı biyokimyasal bulgularının değerlendirilmesi
To evaluate the nutritional status of idiopathic central pubertas preacox adolescant with some biochemical parameters and anthropometric measurements
HATİCE ASLI BAYRAKTAR
(2015).
, Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. EDA KÖKSAL
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
117.
Comparison of eating disorders status between first and fourth year of nutrition and dietetics students in a private university in Istanbul
İstanbul'da özel bir üniversitede eğitim görmekte olan birinci ve dördüncü sınıf beslenme ve diyetetik öğrencilerinin yeme tutumlarının karşılaştırılması
GÖZDE DUMLU BİLGİN
(2015).
, Yapıldığı Yer: YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. İSKENDER KARALTI
Yüksek Lisans
İngilizce
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
118.
Özel bir spor merkezine devam eden 18-30 yaş arası bireylerin beslenme durumlarının ve beden algılarının değerlendirilmesi
Evaluation on nutritional status and body image of individuals between 18 and 30 years attended a private sport center
ZEYNEP AVAN
(2015).
, Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. FATMA PERİM TÜRKER
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
119.
Yetişkin bireylerde kendine saygı ve duygu durumunun antropometrik ölçümler ve beslenme durumu ile ilişkisi
The relationship of self esteem and mood state with anthropometric measurements and nutritional status in adult individuals
MERVE PEHLİVAN
(2015).
, Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. GÜL KIZILTAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
120.
Gülibrişim (Albizia julibrissin) tohumunun, yavru koi sazan (Cyprinus carpio) diyetlerinde kullanımı
The use of silk tree (Albizia julibrissin) seed meal in diets for koi carp (Cyprinus carpio), fingerling
ERTUĞRUL KİREÇCİ
(2015).
, Yapıldığı Yer: KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. HAKAN MURAT BÜYÜKÇAPAR
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik , Su Ürünleri
|
|
|
121.
Kronik böbrek yetmezlikli hepatiti olan ve olmayan diyaliz hastalarının beslenme durumlarının, bazı biyokimyasal bulgularının, iştah ve yaşam kalite düzeylerinin belirlenmesi
Determination of chronic renal failure dialysis patients with dialysis nutritional status, some biochemical parameters, appetite and quality of life
ESRA KÖSELER
(2015).
, Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. GÜL KIZILTAN
Doktora
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
122.
Enteral glutamin ve arjinin desteğinin sıçanlarda lipopolisakkarit ile oluşturulan sepsise etkisi
The effects of enteral supplementation of glutamine and arginine in lipopolysaccharide (LPS) induced sepsis
BİNNUR OKAN BAKIR
(2015).
, Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. MENDANE SAKA
Doktora
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
123.
Sigara içen bireylerde insülin direnci ve beslenme durumunun saptanması
The assessment of nutritional status and insulin resistance in cigarette smokers
MÜZDA IRMAK
(2015).
, Yapıldığı Yer: ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. BETÜL ÇİÇEK
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
124.
Farklı kahve çekirdekleri ve pişirme teknikleriyle hazırlanan Türk Kahvesinin duyusal ve kimyasal analizlerle optimizasyonu
Optimization of Turkish Cofffee which is prepared with various coffee beans and roasting techniques using sensory and chemical analysis
ALİ ARDA DURMAZ
(2015).
, Yapıldığı Yer: OKAN ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. İLKAY GÖK
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
125.
Diyabetli hastalarda beslenme durumu ve allostatik yük ilişkisinin değerlendirilmesi
Assesment of the relationship between nutritional status and allostatic load in patients with diabetes
MELAHAT SEDANUR MACİT
(2015).
, Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. NİLÜFER TEK
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
126.
Metabolik sendrom gelişiminde genetik ve çevresel faktörlerin değerlendirilmesi
The assessment of the environmental and the geetical factors, in the development of the metabolic syndrom
İLKNUR TÜRK HOCOĞLU
(2015).
, Yapıldığı Yer: HALİÇ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. YASEMİN BEYHAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
127.
Gestasyonel diyabetli bireylerin diyete uyumu ve bazı biyokimyasal parametrelerin değerlendirilmesi
Dietary adherence to medical nutrition therapy and assessment of some biochemical parameters of women with gestational diabetes mellitus
ŞAZİYE ECEM CENGİZ
(2015).
, Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. GÜL KIZILTAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
128.
Türk kahvesi ve bazı hazır kahve karışımlarının total fenol içeriği ve antioksidan aktivitelerinin karşılaştırılması
Comparison of Turkish coffee and some instant coffee mixtures in terms of their total phenol content and antioxidant activities
NESLİHAN ÜLGER
(2015).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. ZEHRA BÜYÜKTUNCER DEMİREL,PROF. DR. İFFET İREM ÇANKAYA
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
129.
Diyalize giren kronik böbrek yetmezliği olan hastalarda diyete uyum ile biyokimyasal parametreler ve antropometrik ölçümler arasındaki ilşkinin belirlenmesi
Determination of the relationship between biochemical and anthropometric measurements with compliance to the diet i̇n patients with chronic renal failure on dialysis
ÇAĞLA GÜNAYDIN
(2015).
, Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. GÜL KIZILTAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
130.
Diyabetik periferal nöropati hastalarında bazı antioksidan enzim polimorfizmlerinin değerlendirilmesi
Evaluation of some antioxidant enzyme polymorphisms in diabetic peripheral neuropathy patients
MESUT KOYUNCU
(2015).
, Yapıldığı Yer: GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. İSKENDER PARMAKSIZ,DOÇ. DR. AHMET İNANIR
Doktora
Türkçe
Biyoloji , Moleküler Tıp
|
|
|
131.
Tip 2 diyabetli hastalarda tuz tüketimi ve beslenme alışkanlıklarının değerlendirilmesi
An assesment on salt intake and dietary habits in patients with TYPE 2 diabetes
SEMA BÖREKCİ
(2015).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. EMİNE YILDIZ
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
132.
Üniversite öğrencilerinin ekmek tüketim, tutum davranışları ve obezite ile ilişkilendirilmesi
Bread consumption, attitudes and behaviours of university students and its relation with obesity
HANDE ÇEKİCİ
(2015).
, Yapıldığı Yer: YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. ARZU DURUKAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
133.
Demans tanısı konmuş bireylerin davranış sorunları ile beslenme durumlarının değerlendirilmesi ve buna yönelik beslenme modelinin geliştirilmesi
Behavior problems of individuals diagnosed with dementia and evaluation of their nutrition conditions and development of intented model for nutrition
YELİZ GÜÇER
(2015).
, Yapıldığı Yer: AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. İSMAİL TUFAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik , Geriatri
|
|
|
134.
Farklı pişirme yöntemlerinin patateslerin glisemik indeks değeri üzerine etkisi
Different cooking methods impact on the value of the glycemic index of potatoes
SEDA ÇİFTÇİ
(2015).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. HÜLYA GÖKMEN ÖZEL
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
135.
Kanser hastalarının beslenmesinde poliamin düzeylerinin belirlenmesi
Determination of polyamine levels in cancer patient's diet
HACER KARATAY
(2015).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. NİHAL BÜYÜKUSLU
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
136.
Diyabetli bireylerde fruktoz alımının vücut ağırlığı ve bazı biyokimyasal parametrelerle ilişkisi
The relation of fructose intake between body weight and some biochemical parameters in diabetic patients
SABRİYE ARSLAN
(2015).
, Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. NEVİN ŞANLIER
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
137.
Biyolojik ritimde uyku alışkanlıkları ile beslenme durumları ve antropometrik ölçümler arasındaki ilişkinin belirlenmesi
Determi̇nati̇on of the associ̇ati̇on between the bi̇ologi̇cal rhythms i̇n sleep quali̇ty and anthropometri̇c easurements and nutri̇ti̇onal status
HASİBE UTKU ÇELİK
(2015).
, Yapıldığı Yer: OKAN ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. MÜVEDDET EMEL TÜFEKÇİ ALPHAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
138.
Yeni infertilite tanısı alan kadınların beslenme durumlarının değerlendirilmesi
The evaluation of nutritional status in patients with infertility at the time of diagnosis
FERAY ÇAĞIRAN YILMAZ
(2015).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. METİN SAİP SÜRÜCÜOĞLU
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
139.
Diyabet merkezine başvuran tip 2 diabetes mellitus'lu hastaların beslenme durumlarının saptanması
Determining the nutritional status of patients with type 2 diabetes mellitus who apply to diabetes center
NEVİN AVHAN
(2015).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ASLI ÇURGUNLU
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
140.
Egzersiz yapan bireylerde beslenme durumu ve supleman kullanımının araştırılması
Research of supplement using and nutritional habits who makes exercise
ALİ FATİH BABAL
(2015).
, Yapıldığı Yer: HALİÇ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. FİLİZ AÇKURT
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
141.
Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi'ne başvuran hiperkolesterolemili bireylerin zeytinyağı tüketimi ile kan yağları arasındaki ilişki
The relation between the olive oil consumption and serum lipid profile of the individuals with hypercholestorolemia who resorted to Adnan Menderes Üniversity Hospital
NİLPINAR ERCAN OĞUZ
(2014).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. ZEHRA BÜYÜKTUNCER DEMİREL
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
142.
Prediyabetik ve sağlıklı bireylerde altın çilek, papaya ve üzümün kan glukoz, insülin salgılanma ve insülin direnci üzerine etkisi
Golden berry, papaya and grapes effects on blood glucose,insulin secretion and insulin resistance in prediabetic and healthy subjects
YASEMİN YILMAZ
(2014).
, Yapıldığı Yer: AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. HASAN ALİ ALTUNBAŞ
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
143.
Obez bireylerde benlik saygısı ve beden algısının değerlendirilmesi
Evaluation of self-esteem and body image of obese persons
PINAR HAMURCU
(2014).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. CAN ÖNER
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
144.
Sous vide üretim tekniği kullanılarak hazırlanan macar gulaş yemeğinde mikrobiyolojik kalitenin değerlendirilmesi
Evaluation of the microbiological quality of hungarian goulash prepared using the technique of sous vide
HANDE YILMAZ
(2014).
, Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. SANİYE BİLİCİ
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
145.
Obez bireylerde beden algısı, benlik saygısı ve yaşam kalitesinin değerlendirilmesi
Evaluation of obese individuals' body image, self-esteem and life quality
HALİME GAMZE KARSLI
(2014).
, Yapıldığı Yer: HALİÇ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. FİLİZ AÇKURT
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
146.
Sağlıklı beslenme ve besin etiketi okuma eğitimlerinin ortaokul öğrencilerinin besin tercihlerine etkisinin değerlendirilmesi
The evaluati̇on of healthy nutri̇ti̇on and food label readi̇ng educati̇on affect on secondary school students' di̇etary preferences
SALİHA KALELİ
(2014).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. ZEHRA BÜYÜKTUNCER DEMİREL
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
147.
Doğu Anadolu bölgesinde yaşayan adölesan ve yetişkinlerin beslenme alışkanlıkları ile yeme tutum ve davranışlarının belirlenmesi
An investigation of dietary habits, eating attitudes and behaviours in adolescents and adults from Eastern Anatolia region in Turkey
BETÜL SARIDAĞ DEVRAN
(2014).
, Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. GÜL KIZILTAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
148.
Malatya Kredi ve Yurtlar Kurumu Bölge Müdürlüğüne bağlı illerdeki yurtlarda kızartmalık yağ denetimi, çalışan ve öğrencilerin atık yağlarla ilgili bilgi düzeyleri
In the provi̇nces connected the regi̇onal di̇rectorate of Malatya Credi̇t and Dormi̇tori̇es Agency, i̇nspecti̇on of fryi̇ng oi̇l i̇n dormi̇tori̇es and knowledge level of the students and employees related to the waste oi̇ls
ESMA AKSOY
(2014).
, Yapıldığı Yer: İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. ALİ ÖZER
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik , Halk Sağlığı
|
|
|
149.
Uyku süresi ile enerji harcaması ve besin alımı arasındaki ilişkinin belirlenmesi
Determining the relationship of sleep duration between energy expenditure and food intake
MELİKE ŞEYMA DENİZ
(2014).
, Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. MENDANE SAKA
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
150.
Özel bir sağlıklı beslenme ve diyet danışmanlığı'na başvuran danışanların fonksiyonel besinlere yönelik farkındalığı, bilgi düzeyleri ve tüketim sıklıklarının araştırılması
The study of functional food awareness, knowledge levels and consumption frequencies of advisees who consult a private healthy nutrition and dietary counselling
ŞEBNEM KANDIRALI
(2014).
, Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. MUHİTTİN TAYFUR
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|