101.
Farklı kurutma yöntemleri ile bal tozu üretim koşullarının optimize edilmesi ve depolama stabilitesinin belirlenmesi
Optimization of honey powder productiion conditions with different drying methods and determining the storage stability
MEHMET KOÇ
(2015).
, Yapıldığı Yer: EGE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. FİGEN ERTEKİN
Doktora
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
102.
Evaluation of the effects of maltodextrin and microfluidization on the rheological and textural properties of cookie and cookie dough
Maltodekstrinin ve mikrofludizasyonun kurabiyenin reolojik ve yapısal özellikleri üzerindeki etkileri
TUĞÇE TOPALOĞLU
(2015).
, Yapıldığı Yer: ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. UMUT YÜCEL
Yüksek Lisans
İngilizce
Gıda Mühendisliği
|
|
|
103.
Bitkisel yağlara bulaşan di-2-etil hekzil fitalatın (DEHP) destilasyon koşullarının belirlenmesi
Determination of distillation conditions of di-2-ethylhexyl phthalate (DEHP) contaminant in vegetable oils
BEYZA GELMEZ
(2015).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. AZİZ TEKİN
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
104.
Kırmızıbiberlerde Aspergıllus flavus'un gelişimi, aflatoksin üretimi ve biyosentez yolundaki bazı genlerin ekspresyon düzeyleri üzerine, su aktivitesi, sıcaklık ve zamanın etkisinin modellenmesi
Modelling the effects of water activity, temperature and time on growth, aflatoxin production and expression levels of some biosynthesis genes of Aspergillus flavus in red pepper
NURDAN YAPAR
(2015).
, Yapıldığı Yer: ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. ZÜLAL KESMEN
Doktora
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
105.
Biberlerin kurutulmasında kalite özelliklerinin iyileştirilmesi amacıyla ultrason destekli vakum kurutma yönteminin uygulanması
Application of ultrasound assisted vacuum drying for improving quality properties during peppers dehydration
ZEYNEP HAZAL TEKİN
(2015).
, Yapıldığı Yer: YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. MEHMET BAŞLAR
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
106.
Antepfıstığında aroma maddeleri ekstraksiyon yönteminin optimizasyonu ve farklı kavlatma yöntemlerinin aroma, aroma-aktif ve fenol bileşikleri üzerine etkileri
Optimization of the extraction method of the pistachio aroma compounds and effect of different hulling methods on aroma, aroma-active and phenolic compounds on pistachio
AHMET SALİH SÖNMEZDAĞ
(2015).
, Yapıldığı Yer: ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. SERKAN SELLI
Doktora
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
107.
Escherichia coli'nin yüksek tuz ortamina adaptasyonunun i̇ncelenmesi̇
Investigation of adaptation of Escherichia coli to high salt environment
ŞEHRİBAN UĞUZ
(2015).
, Yapıldığı Yer: YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. FİKRET NAFİ ÇOKSÖYLER
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
108.
Hatay ili zeytinyağlarının uçucu bileşen profilleri üzerinde çeşit ve olgunluğun etkisinin araştırılması
A study of influence of cultivar and ripening on volatile compounds profiles of virgin olive oil in Hatay province
LEYLA KARTAL
(2015).
, Yapıldığı Yer: MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. DİLŞAT BOZDOĞAN KONUŞKAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
109.
Bazı esansiyel yağların Staphylococcus aureus ve Escherichıa coli üzerine antimikrobiyal etkisinin araştırılması
Investigation of the antimicrobial effect of some essential oils against Staphylococcus aureus and Escherichia coli
DUYGU TURHAN
(2015).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. HATİCE FUNDA KARBANCIOĞLU GÜLER
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
110.
Ultrason tekniği ile farklı fonksiyonel yağlar kullanılarak yeni süt bazlı emülsiyonların geliştirilmesi
Development of new milk based emulsions with using different functional oils by ultrasound
DUYGU ASLAN
(2015).
, Yapıldığı Yer: ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. MAHMUT DOĞAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
111.
Konvansiyonel ve organik olarak üretilen sütlerin çeşitli kalite parametreleri açısından incelenmesi
The investigation of raw milk produced as conventional and organic milk in terms of various quality parametres
BAYRAM ÜRKEK
(2015).
, Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. MUSTAFA ŞENGÜL
Doktora
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
112.
Tüketime hazır fermente sucukların mikrobiyolojik ve kimyasal özellikleri üzerine gamma ışınlamanın etkisi
Effect of gamma irradiation on microbiological and chemical properties of fermented sausages ready for consumption
GÜLCE BEDİS BAKANOĞULLARI
(2015).
, Yapıldığı Yer: NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. TUNCAY GÜMÜŞ
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
113.
Bazı bifidobacterium türlerinin gelişmesi üzerine salep tozunun etkisinin incelenmesi
Investigation of impact of salep powder on growth of some bifidobacterium species
BUSE USTA
(2015).
, Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. LÜTFİYE YILMAZ ERSAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
114.
Doğal bitki ekstraktlarıyla zenginleştirilmiş limonlu içecek (limonata) üretimi üzerine bir araştırma
A research on production of lemon drink (lemonade) fortified with natural herb extracts
FATMA ZEHRA YEKELER
(2015).
, Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. CANAN ECE TAMER
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
115.
Gıdalarda hile amacıyla karıştırılan bitkisel kaynaklı bileşenlerin moleküler yöntemlerle tespiti
Detection of vegetal sourced food ingredients mixed for adulteration by using molecular methods
NESLİHAN KAHRAMAN
(2015).
, Yapıldığı Yer: ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. ZÜLAL KESMEN
Yüksek Lisans
Türkçe
Biyoteknoloji , Gıda Mühendisliği
|
|
|
116.
İstanbul piyasasında satışa sunulan tavuk etlerinin yağ asidi kompozisyonunun belirlenmesi
Determination of fatty acid composition of chicken meat sold in istanbul market
MEHMET DEMİRCİ
(2015).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. BÜLENT NAZLI
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
117.
Soya sütü ve inek sütü karışımı kullanılarak yapılan kefirlerin fizikokimyasal mikrobiyal ve duyusal özellikleri üzerine transglutaminaz enziminin etkisi
Effects of mi̇crobi̇al transglutami̇nase enzym on kefi̇r's physi̇cochemi̇cal, mi̇crobi̇al and sensori̇al properti̇es whi̇ch produces mi̇x of soy mi̇lk and cow's mi̇lk
KÜBRA DAĞYILDIZ
(2015).
, Yapıldığı Yer: ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. HASAN TEMİZ
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
118.
Havuç ve kırmızıbiberin farklı kurutma yöntemleri ile kurutulması, kuruma karakteristiklerinin ve bazı kalite özelliklerindeki değişimin modellenmesi
Dehydration of carrot and red pepper by different drying techniques, modeling of drying characteristics and changes in some quality properties
ENGİN DEMİRAY
(2015).
, Yapıldığı Yer: PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. YAHYA TÜLEK
Doktora
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
119.
Prebiyotik hazır etsiz çiğ köfte üretimi
Production of ready meatless prebiotic powder cig kofte
FATMA ALTUNTAŞ
(2015).
, Yapıldığı Yer: ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. MAHMUT DOĞAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
120.
Gıda savunma sistemi ve bu sistemin hazır yemek sektöründe uygulanmasına yönelik bir çalışma
A study on food defense system and the application of this system in the catering sector
NUSRET KEREM ERSİN
(2015).
, Yapıldığı Yer: NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ŞEFİK KURULTAY
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
121.
Blok tip eritme peyniri üretiminde tavuk yumurtası kullanımının peynirin fizikokimyasal, tekstürel ve duyusal özellikleri üzerine etkisi
Effect of the use of egg in the production of block type
processed cheese on physicochemical,textural and sensorial properties of the cheese
MUSTAFA ÇAVUŞ
(2015).
, Yapıldığı Yer: IĞDIR ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. BAYRAM YURT,YRD. DOÇ. DR. HASAN CANKURT
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
122.
Ozonlama uygulamasının elma suyunun biyoaktif bileşenlerine etkisi
The effects of ozonation on bioactive compounds of apple juice
BURCU ARI
(2015).
, Yapıldığı Yer: SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ZEYNEP BANU SEYDİM
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
123.
Portakal suyunun bileşimi ve HMF oluşum kinetiği üzerine ısıl işlem ve depolamanın etkileri
Effects of heat treatment and storage on orange juice composition and HMF formation kinetics
TÜBA ŞİMŞEK MERTOĞLU
(2015).
, Yapıldığı Yer: ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. ASİYE AKYILDIZ
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
124.
Determination of some properties of yoghurt added cornelian cherry and rose hip fruits marmalade with higher antioxidant content
Antioksidanca zengin kuşburnu ve kızılcık meyvelerinden yapılan marmelatlar ilave edilerek üretilen meyveli yoğurtların bazı özelliklerinin belirlenmesi
ROLA ALZAMARA
(2015).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. NİHAT AKIN
Yüksek Lisans
İngilizce
Gıda Mühendisliği
|
|
|
125.
Misk adaçayı (Salvia sclarea) tohumlarından optimum koşullarda üretilen gamın fizikokimyasal, kompozisyonel, konformasyonel ve reolojik özelliklerinin belirlenmesi
Determination of physicochemical, compositional, conformational and rheological properties of gum produced from sage seed (Salvia sclarea) at optimum conditions
GÖZDE KUTLU
(2015).
, Yapıldığı Yer: YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. MUSTAFA TAHSİN YILMAZ
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
126.
Gama ışınları ve modifiye atmosferde ambalajlamanın bazı baharatların sterilizasyonu ve kalitesi üzerine etkileri
The effects of gamma irradiation and modified atmosphere packaging on sterilization and quality of some spices
CELALE KIRKIN
(2015).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. GÜRBÜZ GÜNEŞ
Doktora
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
127.
Lif kaynağı olarak bulgur kepeğinin bisküvide kullanım olanakları
The usage possibilities of bulgur bran as a source of dietary fiber in biscuit
İREM ÖZKESER
(2015).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. AHMET HAZIM ÖZKAYA
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
128.
Farklı pişirme yöntemlerinin yağlı ve yağsız balıklarda heterosiklik aromatik amin oluşumu üzerine etkileri
The effects of different cooking methods on the formation of heterocyclic aromatic amines in fatty and lean fishes
GÜL KOTAN
(2015).
, Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. FATİH ÖZ
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
129.
Radyo frekans yöntemi ile çözdürme işleminin matematiksel modellenmesi
Mathematical modeling of radio frequency thawing
RAHMİ UYAR
(2015).
, Yapıldığı Yer: MERSİN ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. FERRUH ERDOĞDU
Doktora
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
130.
Çeşitli bitkisel ürünlerin su ekstraktlarının fitokimyasal ve antioksidan özelliklerinin belirlenmesi
Determination of phytochemical and antioxidant properties of water extracts of various herbal products
ESRA TOPALOĞLU
(2015).
, Yapıldığı Yer: GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. ÖZLEM AKPINAR
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
131.
Gıda ithalatında karşılaşılan yasal sorunlar ve çözüm önerileri
Legal problems and solutions encountered in food imports
RÜŞTÜ YAĞCI
(2015).
, Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. FİKRİ BAŞOĞLU
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
132.
Probiyotik özelliği geliştirilmiş tereyağının depolama süresince kalite kriterlerinin belirlenmesi
Probiotics feature improved quality during the butter of a storage criteria
YAŞAR KARACA
(2015).
, Yapıldığı Yer: SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ZEYNEP BANU SEYDİM
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
133.
Applications of mid-IR spectroscopy for identification of wine and olive yeasts and characterization of antimicrobial activities of phenolics on yeasts
Şarap ve zeytin mayalarının tanımlanması ve fenoliklerin mayalar üzerine antimikrobiyel aktivitelerinin karakterizasyonu için mid-IRspektroskopi uygulamaları
CANAN CANAL
(2015).
, Yapıldığı Yer: İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ
Danışman(lar): PROF. DR. FATMA BANU ÖZEN,DOÇ. DR. AYŞE HANDAN BAYSAL
Doktora
İngilizce
Gıda Mühendisliği
|
|
|
134.
Karayemiş meyvesinin reçel ile marmelata işlenebilirliğinin ve bazı parametrelerin incelenmesi
Research of processability of cherry laurel frui̇t i̇nto jams and marmalades and anali̇ze of some parameters
HEYSEM SUAT BATU
(2015).
, Yapıldığı Yer: TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. OLCAY KAPLAN İNCE
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
135.
Kükürtlenmemiş gün kurusu kayısıların farklı sıcaklıklarda depolanması süresince mikrobiyolojik ve kimyasal kalitesindeki değişimler
Changes in microbiological and chemical qualities of non-sulfitted dried apricots during storage at various temperatures
NİHAL GÜZEL
(2015).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. MEHMET ÖZKAN
Doktora
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
136.
Köfte üretiminde konjuge linoleik asit kullanımının heterosiklik aromatik amin oluşumuna etkisi
The effect of conjugated linoleic acid usage in meatball production on the formation of heterocyclic aromatic amines
İSA HAN ÇAKMAK
(2015).
, Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. FATİH ÖZ
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
137.
Katı faz mikroekstraksiyon ve yüksek vakum distilasyon teknikleri kullanılarak geleneksel yöntemle kurutulmuş ve endüstriyel olarak işlenmiş isot baharatında aroma bileşenlerinin belirlenmesi
Determination of volatile and aroma active compounds of isot spice using different extraction techniques (High vacuum distillation or solidphase microextraction)
FATMA ZEHRA KİPER
(2015).
, Yapıldığı Yer: MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. YAHYA KEMAL AVŞAR
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
138.
Yöre özelliklerinin bornova misketi üzümü ve şarabının kalite parametreleri, aroma ve fenol bileşikleri üzerine etkileri
The effects of terroir properties on grape and wine's quality parametres; aroma and phenolic compounds of muscat of Bornova
SELİN NAZMİYE YABACI KARAOĞLAN
(2015).
, Yapıldığı Yer: ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. TURGUT CABAROĞLU
Doktora
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
139.
Formation of epoxy fatty acids during autoxidation of linseed, sunflower and olive oil
Keten tohumu yağı, ayçiçeği yağı ve zeytinyağının otooksidasyonu sırasında epoksi yağ asitlerinin oluşumunun incelenmesi
SELİN HANDE BAŞARAN
(2015).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. BERAAT ÖZÇELİK,YRD. DOÇ. DR. DERYA KAHVECİ
Yüksek Lisans
İngilizce
Gıda Mühendisliği
|
|
|
140.
Su kefiri taneleri ile fermente edilmiş vişne, nar ve üzüm suyunun antioksidan miktarı ve in vitro biyoerişilebilirliğinde meydana gelen değişimler
Changes in antioxidant quantity and bioavailability of sour cherry, black grape and pomegranate juices fermented with water kefir grain
HANDE YÜCE
(2015).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. ESRA ÇAPANOĞLU GÜVEN
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
141.
Dry aging application in home-type refrigerators
Ev tipi buzdolaplarında kuru yaşlandırma yönteminin uygulanması
İREM AKINCI
(2015).
, Yapıldığı Yer: ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. SERPİL ŞAHİN,YRD. DOÇ. DR. MECİT HALİL ÖZTOP
Yüksek Lisans
İngilizce
Gıda Mühendisliği
|
|
|
142.
Akhisar zeytinlerinin yağ çıkarma öncesi farklı şekillerde bekletmenin ve sürenin zeytinyağı kalitesine etkisi
The effects of different holding types and times on quality attributes of oil obtained from olives belonging to akhisar region
TUBA GÖLDELİ
(2015).
, Yapıldığı Yer: CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. PELİN GÜNÇ ERGÖNÜL
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
143.
Küf dekontaminasyonu için akışkan yatak atmosferik basınç plazma reaktörü tasarımı
The design of a fluidized bed atmospheric pressure plasma reactor for mold decontamination
BEYHAN GÜNAYDIN DAŞAN
(2015).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. İSMAİL HAKKI BOYACI
Doktora
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
144.
Naturel sızma zeytinyağı fenolik bileşen optimizasyonu
Optimization of phenolic compounds in virgin olive oil
SALİHA ONUR SERMET
(2015).
, Yapıldığı Yer: SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. GÜLCAN ÖZKAN,YRD. DOÇ. DR. ERKAN KARACABEY
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
145.
Konjuge linoleik asit üretimi için optimum fermantasyon koşullarının "in vitro" ortamda belirlenmesi ve et fermantasyonunda uygulanma olanaklarının araştırılması
Determination of optimum fermentation conditions "in vitro" for conjugated linoleic acid production and investigating possibilities of implementing in meat fermentation
CEM OKAN ÖZER
(2015).
, Yapıldığı Yer: SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. BİROL KILIÇ
Doktora
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
146.
Soğukta saklama sırasındada manyetik alan uygulamasının dilim salam üzerinde etkilerinin incelenmesi
Effects of magnetic field treatment on quality attributes of salami during cold storage
DÖNAY UYSAL
(2015).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. NEŞE ŞAHİN YEŞİLÇUBUK
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
147.
Kakao yağı enkapsülasyonunun çikolatada yağ kusmasına etkisininin incelenmesi
Investigation of the effect of cocoa butter encapsulation on fat blooming in chocolate
EKİN DİNÇEL
(2015).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. DUYGU ALTIOK
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
148.
Karadut (Morus nigra) meyvesinin bazı fiziksel ve kimyasal özelliklerinin belirlenmesi
Determination of some physical and chemical characteristics of black mulberry (Morus nigra) fruit
EMİNE YALGI UYGUR
(2015).
, Yapıldığı Yer: AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. RAMAZAN ŞEVİK
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
149.
Farklı kurutma metodlarının pul biber kalitesi ve kurutma kinetiği üzerine etkisi
The effect of drying methods on the drying kinetics and quality of red pepper
ŞAHABETTİN DAĞHAN
(2015).
, Yapıldığı Yer: HARRAN ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. MEHMET KARAASLAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
150.
Glutensiz bisküvi üretimi ve optimizasyonu
Gluten-free biscuit production and optimization
AHMET DURSUN
(2015).
, Yapıldığı Yer: MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. EMİR AYŞE ÖZER
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|