201.
Van ilindeki un fabrikalarının mevcut durumu ve üretilen unların bazı kalitatif özellikleri
The state of flour mills in Van province and some qualitative properties of the obtained flours
DİDAR MİRAHMETOĞLU
(2006).
, Yapıldığı Yer: YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. İSMAİL SAİT DOĞAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Gıda Mühendisliği
|
|
|
202.
Hindi karaciğer ve kalplerinde termofilik campylobacter türlerinin varlığı
Occurance of thermophilic campylobacter in heart and liver of Turkey
UĞUR OĞUZ ERBAY
(2006).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. İRFAN EROL
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
203.
Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden temin edilen bal örneklerinde naftalin aranması ve miktar tayini
Determination of naphthalene concentration by HPLC in honey specimens provided from various regions of Turkey
DİREN BEYOĞLU
(2006).
, Yapıldığı Yer: MARMARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. GÜLDEN ZEHRA OMURTAG
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Eczacılık ve Farmakoloji , Halk Sağlığı
|
|
|
204.
Amasya İlinde satışa sunulan beyaz peynirlerde aflatoksin M1,rutubet ve asidite değerleri üzerine bir araştırma
An investigation on aflatoxin M1 levels, moisture content and acidity values in white cheeses retailed in Amasya province
YAŞAR ALKAN
(2006).
, Yapıldığı Yer: ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): null ZAFER GÖNÜLALAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
|
|
|
205.
Kayseri ilinde bulunan büyük marketlerin et reyonu çalışanlarının hijyen ve sanitasyon hakkındaki bilgi düzeylerine eğitimin etkisinin ve kullanılan reyonların ergonamik olarak uygunluğunun saptanması
Determinig the effect of tarning on the employees working at the meat deparment of the large stores in Kayseri hygine and sanitation knowledge and determinig the suitability of the deparments
OZAN DOST DEMİREL
(2006).
, Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. SIDIKA BULDUK
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Beslenme ve Diyetetik , Ev Ekonomisi
|
|
|
206.
Ankara'da satılan damacana, pet şişe sularının ve şebeke sularının Eschaerichia coli ve koliform grubu bakteriler yönünden araştırılması
Investigation of Escherichia coli group bacteria in drinking waters provided from Ankara region
SERKAN ŞEKER
(2006).
, Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. GÜLDEREN YENTÜR
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
207.
Hindi etlerinden hareketli aeromonas türlerinin izolasyon ve identifikasyonu
Isolation and identification of motile aeromonas spp. in Turkey meats
ÇETİN KOCA
(2006).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. BELGİN SARIMEHMETOĞLU
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
208.
Pastörize ve UHT sütlerde antibiyotik kalıntılarının HPLC yöntemi ile belirlenmesi
Detection of antibiotic residues in pasteurised and UHT milk by HPLC
BARANSEL GEÇER
(2006).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. SADİ AKGÜN
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
209.
Piliç karkaslarına ait boyun derilerinde termofilik campylobacter türlerinin varlığı ve C. jejuni'nin PCR tekniği ile saptanması
Occurrence of thermophilic campylobacter species on chicken neck skins taken from poultry slaughterhouse and confirmation of C. jejuni isolates using PCR technique
AHMET KOLUMAN
(2006).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. HAYDAR ÖZDEMİR
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
210.
Konya ve çevresinde tüketime sunulan balıklarda civa kadmiyum düzeyi
Mercury and cadmium levels of fish consumed in Konya
RABİA SERPİL GÜNHAN
(2006).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. SUZAN YALÇIN
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
211.
Bursa ili bazı semt pazarları ve marketlerinde satışa sunulan bazı balık türlerinin kalite özelliklerinin belirlenmesi
Determination of quality properties some fish species sold in the markets and bazaars of Bursa
MURAT METLİ
(2006).
, Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. GÜL ECE SOYUTEMİZ
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
|
|
|
212.
Gıda işletmelerinde ortam havasının mikrobiyal yükü üzerine bir araştırma
The investigation about microbial load of indoor air in food factories
BAŞAK GÖKÇE ÇÖL
(2006).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. HARUN AKSU
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
213.
Mısır silajında aflatoksin B1 varlığının ve süte geçme durumunun araştırılması
Aflatoxin B1 in corn silage and its probability passing in milk
YAKUP KARAKAYA
(2006).
, Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. MUSTAFA ATASEVER
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
214.
Et ve balık kurumu erzurum et kombinası sığır kesim hattında mikrobiyolojik tehlike analizi
Microbiologic hazard analysis in the cattle cutting line of erzurum slaughterhouse of meat and fish establishment
İSMAİL ATASEVER
(2006).
, Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. MUSTAFA ATASEVER
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
215.
İstanbul'da satışa sunulan tavuk etlerinin hijyenik kalitesi üzerine araştırmalar.
Researches about the hygienic quality of the chicken meats that are offered for sale in Istanbul.
ALEV YÜCEL BAYDUR
(2006).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. BÜLENT NAZLI
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
216.
Ankara'da tüketime sunulan süt ve beyaz peynirlerde ağır metal kontaminasyonu
Heavy metal contamination in milk and white pickled cheeses consumed in Ankara
HAFİZE TEMURCİ USTA
(2006).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. AHMET GÜNER
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
217.
Fermente sucuklarda nisin kullanımının listeria monocytogenes üzerine etkileri
The effect of nisin usage on listeria monocytogenes in fermented sausages
HAMPARSUN HAMPİKYAN
(2006).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. MUAMMER UĞUR
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Halk Sağlığı , Mikrobiyoloji
|
|
|
218.
Beslenmenin osteoporozdan korunma ve tedavi ile ilişkisi
Connection of nutrition with prevention and treatment of osteoporosis
FATMA AKKAYA
(2006).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. GÜRKAN UÇAR
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
219.
Marmara bölgesi askeri birliklerinde tüketime sunulan süt ve süt ürünlerinde aflatoksin M1 düzeylerinin belirlenmesi
Determination of aflatoxin M1 levels in milk and dairy products, that presented to consumption in military unit of Marmara region
ENDER ÖZBEK
(2006).
, Yapıldığı Yer: ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. BELGİN SIRIKEN
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
220.
Edirne il merkezinde hastane mutfaklarında personel hijyeninin belirlenmesi üzerine bir araştırma
A research on determining the personnel hygiene of hospital kitchen situadet in the center of Edirne
TUĞBA ŞAYİN SERT
(2006).
, Yapıldığı Yer: TRAKYA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. BİLAL BİLGİN
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Hastaneler
|
|
|
221.
Classification of agricultural kernels using impact acoustic signal processing
Tarımsal ürünlerin çarpma sesi kullanılarak sınıflandırılması
İBRAHİM ONARAN
(2006).
, Yapıldığı Yer: İHSAN DOĞRAMACI BİLKENT ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ENİS ÇETİN
Yüksek Lisans
İngilizce
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Elektrik ve Elektronik Mühendisliği
|
|
|
222.
Kanatlı kesim hanelerinde kullanılan hava ve su ile soğutma tekniklerinin mikrobiyolojik kalite yönünden karşılaştırılması
Comparison of microbiological quality of the air and water chilling techniques used in poultry slaughterhouse
SEYDA ŞAHİN
(2005).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. HALUK ÇELİK
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
223.
Kars piyasasından toplanan süt ve kremalardan stafilokokların izolasyonu ve toksin oluşturuma yeteneklerinin belirlenmesi
Isolation of staphylococci from milk and cream sold in Kars market and detection of their enterotoxigenicity
FATMA VARGÜN
(2005).
, Yapıldığı Yer: KAFKAS ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. LEYLA VATANSEVER
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
224.
Beyaz peynir yapımında bazı probiyotik bakterilerin kullanılmasının Listeria monocytogenes üzerine etkisi
The effects of probiotic use against Listeria monocytogenes during manufacture of Turkish white cheese
YELİZ YILDIRIM
(2005).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. BELGİN SARIMEHMETOĞLU
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
225.
Vakum paketli dumanlanmış (füme) balıklarda Listeria türlerinin varlığı
Occurrence of Listeria spp. in vacuum-packed smoked fish
YUNUS AVCIBAŞI
(2005).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. TANSEL ŞİRELİ
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
226.
Bursa ilinde tüketime sunulan hazır kıymaların kimyasal niteliklerinin kodekse uygunluk yönünden incelenmesi
A study on the chemical properties of ground meat ready for consumption in Bursa from the aspect of their compliance with the Turkish food codex
NESRİN GÜVEN
(2005).
, Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. MUSTAFA TAYAR
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Gıda Mühendisliği , Kimya Mühendisliği
|
|
|
227.
Marketlerde satılan piliç parça etlerinde termofilik Campylobacter türlerinin varlığı
Occurrence of thermophilic Campylobacter spp. on chicken parts at market level
MUSTAFA SAVAŞÇI
(2005).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. HAYDAR ÖZDEMİR
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
228.
Magnezyum takviyesinin sporcuların fiziksel performanslarına hematolojik parametrelerine ve laltik asit düzeylerine etkisi
The effect of magnesium supplemantation on the physical performance, hematologic parameters and lactic acid of the sportman
VEDAT ÇINAR
(2005).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. MUSTAFA NİZAMLIOĞLU
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
229.
Kreatin yüklemenin sporcu performansına etkisi
The effects of creatine supplemenatatin on athlete performance
ERKAN FARUK ŞİRİN
(2005).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. SUZAN YALÇIN
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
230.
Konya ve çevresindeki beslenme alışkanlıkları ile diabetes mellitus tip II arasındaki ilişki üzerine araştırmalar
Studies on relationship between behaviours and diabetes mellitus type II in Konya and around
VEDAT SÜLE
(2005).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. ABDULLAH KELEŞ
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
231.
Süt ve süt ürünlerinde ELISA yöntemiyle aflatoksin M1 aranması
Indentification of aflatoxin M1 milk and milk product by ELISA method
KORHAN ÖZTURAN
(2005).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. MUSTAFA NİZAMOĞLU
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
232.
Kitosanın hazır köftelerin mikrobiyolojik kalitesi ve raf ömrü üzerine etkileri
Effect of chitosan on microbiologic quality and shelf life of meatballs
TUBA ALDEMİR
(2005).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. KAMİL BOSTAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
233.
Küçükbaş kesim hayvanlarına uygulanan elektrikle bayıltma tekniklerinin karkas kalitesine etkileri üzerine araştırmalar
The researches on lambs carcasses quality applied to different electrical stunning methods
SERKAN KEMAL BÜYÜKÜNAL
(2005).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. BÜLENT NAZLI
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
234.
Konya'da tüketime sunulan broiler karkaslarında termofilik campyobacter türlerinin varlığı
Prevalance of thermophilic campylobacter species from broiler's carcasses for human consumption sale at Konya
MEHMET HALİT MİNNAR
(2005).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. YUSUF DOĞRUER
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
235.
Preeklampsili ve sağlıklı gebe kadınların beslenme alışkanlıkları ve bazı kan parametrelerinin karşılaştırılması
Comparation of the nutrition habits and some blood parameters of preeclamptic and healty pregnant women
SEMA GÜLŞEN
(2005).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. AHMET GÜNER
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
236.
Hindi kıymalarında Clostridium perfringens' in varlığı ve izolatların cpe geni yönünden PCR ile incelenmesi
Occurence of Clostridium perfringens in ground Turkey and investigation of the isolates for the presence of cpe by PCR
DEVRİM SARIGÜZEL
(2005).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. İRFAN EROL
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
237.
Tip 2 diabetes mellituslu hastalarda uygulanan tıbbi beslenme tedavisinin plazma lipit profili, leptin seviyesi, beden kütle indeksi ve vücut yağ yüzdesi üzerine etkisi
The effect of medical nutritional therapy on plasma lipid profile, leptin level, body mass index and body fat in type 2 diabetes mellitus patients
ÇİĞDEM BEDİZ
(2005).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. YUSUF DOĞRUER
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
238.
Van'da tüketime sunulan sığır ve koyun etlerinde hareketli aeromonas türlerinin varlığı ve yaygınlığının belirlenmesi
Determination of incidence and presence of motil aeromonas speciesin sheep and cow meat in retail sale in Van city
BÜLENT HALLAÇ
(2004).
, Yapıldığı Yer: YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. YAKUP CAN SANCAK
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
239.
Atletizmin atma branşlarıyla uğraşan sporcuların beslenme bilinç düzeylerinin belirlenmesi ve değerlendirilmesi
To evaluate and to designate of level of nutrition knowledge of sportsmen dealth with markmanship branches of tracking
MUSTAFA AKIL
(2004).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. ÜMİT GÜRBÜZ
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
240.
Hipermarketlerin ve süpermarketlerin et parçalama üniteleri ile et reyonlarında mikrobiyolojik kritik kontrol noktalarının belirlenmesi
Determination of microbiological critical control points of the meat cutting and selling units of hipermarkets and supermarkets
ÖZLEM DÜLGER
(2004).
, Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ŞAHSENE ANAR
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
241.
Kaz etinden deneysel sucuk yapımı ve kalite niteliklerinin belirlenmesi
GÜVEN GÜLBAZ
(2004).
, Yapıldığı Yer: KAFKAS ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. UFUK KAMBER
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
242.
Civil peynirinde ELISA yöntemiyle aflatoksin M1 seviyesinin saptanması
Determining the level of aflatoxin M1 with ELISA method from civil cheese taken from Erzurum region
RUHTAN BAŞKAYA
(2004).
, Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. MUSTAFA ATASEVER
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
243.
Ankara'da tüketime sunulan ambalajsız ayranların Türk Gıda Kodeksi'ne uygunluğunun belirlenmesi
Determination of agreement to Turkish food codex of unpackaged ayran (yoghurt drink) consumed in Ankara
EYLEM ŞEN
(2004).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. ÖZLEM KÜPLÜLÜ
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
244.
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Doğu Anadolu Bölgesi birliklerinde tüketilen dondurulmuş tavuk etlerinin hijyenik kalitesinin saptanması
Determination of the hygienic quality of frozen chicken meat consumed in Eastern Anatolian troops of the Turkish Army
ZEKİ ÖZDEMİR
(2004).
, Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. M. K. CEM ŞEN
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
245.
Mutfak personelinden izole edilen koagulaz negatif stafilokokların toksin oluşturma yeteneği ile bazı antibiyotiklere karşı duyarlılıklarının araştırılması
Isolation of coagulase-negative staphylococci from restaurant workers and investigation of their enterotoxigenity and susceptibility of some antibiotics
HALUK ÇEPOĞLU
(2004).
, Yapıldığı Yer: KAFKAS ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. LEYLA VATANSEVER
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
246.
Yoğurt ve kefirde aflatoksin detoksifikasyonu üzerine araştırmalar
BARIŞ ÖZTÜRK
(2004).
, Yapıldığı Yer: KAFKAS ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ABAMÜSLÜM GÜVEN
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
247.
Sığır kıyması ve sucuklarda hidroksiprolin analizi ile kollagen/et proteini oranının saptanması
Determination the ratio of collagen/meat protein with hydroxyproline analysis in the ground beef and sucuk
HALİT SOYKAN
(2004).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. HALUK ÇELİK
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
248.
Uludağ Üniversitesi'nde beslenme eğitimi alan ve almayan öğrencilerin süt ve süt ürünleri tüketim alışkanlığı ile bunu etkileyen faktörlerin belirlenmesi
Determination of milk and dairy product consumption habits and the contributory factors of nutritionally educated and uneducated students of Uludağ University
HALİDE ELİF ÖVÜNÇ
(2004).
, Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. SERAN TEMELLİ
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
249.
Van İli kahvaltı salonlarında tüketime sunulan kaymakların bazı kimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerinin belirlenmesi
Determination of some chemical and microbiological properties of milk creams consumed in breakfast salons of Van province
HARUN HASDOĞAN
(2004).
, Yapıldığı Yer: YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. YAKUP CAN SANCAK
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
250.
İki farklı balık türünde civa, kurşun, kadmiyum ve bakır kalıntılarının ICP-hidrür tekniği ile saptanması
Determination the residues of mercury, lead, cadmium and copper in two different fish species with ICP-hydride technique
MESUDE MELEK ÖZSOY
(2004).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. HALUK ÇELİK
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|