51.
Sodyumu azaltılmış mahlepli (Prunus mahaleb L.) buğday ekmeği üretimi
Production of sodium reduced wheat bread with mahaleb (Prunus mahaleb L.)
CEREN YAPAREL
(2016).
, Yapıldığı Yer: EGE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. YEŞİM ELMACI
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
52.
Mısırlı ekmeklerde mısır unu seviyesi ve katkı kullanımının
kalite üzerine etkisi
The effect of the using corn flour level and additive on quality of corn bread
HİLAL GÜDÜK
(2016).
, Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. H. GÜRBÜZ KOTANCILAR
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
53.
Formation and characterization of food grade liposome systems
Gıdada kullanılabilir lipozom sistemlerinin oluşturulması ve karakterizasyonu
SELEN GÜNER
(2016).
, Yapıldığı Yer: ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. HALİL MECİT ÖZTOP
Yüksek Lisans
İngilizce
Gıda Mühendisliği
|
|
|
54.
Çiçek ballarındaki 5-hidroksimetilfurfural (HMF) oluşumu ve bazı kalite özellikleri üzerine farklı ısıl işlemlerin ve depolamanın etkisi
Effect of different heat process and storage on 5-hydroxymethylfurfural (HMF) formation and some quality characteristics in flower honey
NİHAL GÜMÜŞ
(2016).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. MEHMET AKBULUT
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
55.
Nanokompozit ambalaj filmi üretimi ve bazı gıdaların ambalajlanmasında kullanım olanaklarının araştırılması
Nanocomposite film production and investigation of its possible usage on some foods packaging
SÜLEYMAN POLAT
(2016).
, Yapıldığı Yer: ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. HASAN FENERCİOĞLU
Doktora
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
56.
Tel peynirinin olgunlaşma kriterlerine starter kültürün etkisinin araştırılması
Investigation of the effect of starter culture to the tel cheese ripening criteria
SERAP ÖRÜNDÜ
(2016).
, Yapıldığı Yer: ORDU ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ZEKAİ TARAKÇI,DOÇ. DR. HASAN TEMİZ
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
57.
Pretreatment methods for valorization of hazelnut pruning wastes
Fındık budama atıklarının değerlendirilmesi için ön işlem yöntemleri
KEVSER DOĞRU
(2016).
, Yapıldığı Yer: İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. ALİ OĞUZ BÜYÜKKİLECİ
Yüksek Lisans
İngilizce
Gıda Mühendisliği
|
|
|
58.
Soğuk plazma tekniğinin et ürünlerindeki bazı patojenler üzerine etkisi
The effect of cold plasma technique on some pathogen microorganisms for meat products
SİMGE AKTOP
(2016).
, Yapıldığı Yer: AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. VELİ GÖK
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
59.
Improving lycopene production by Blakeslea trispora using ingredients
Katkılar kullanılarak Blakeslea trispora ile likopen üretiminin arttırılması
AYŞE SEVGİLİ
(2016).
, Yapıldığı Yer: GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. OSMAN ERKMEN
Yüksek Lisans
İngilizce
Gıda Mühendisliği
|
|
|
60.
Keçiboynuzu pekmez posasından elde edilen diyet lifinin kimyasal yapısının aydınlatılması ve gıdalarda kullanımının araştırılması
The elucidation of the chemical structure of dietary fiber obtained from carob bean pulp and research in areas of food
MÜGE KEÇELİ
(2016).
, Yapıldığı Yer: MERSİN ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. YÜKSEL ÖZDEMİR
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
61.
İstanbul ilinde satışa sunulan domates salçalarında sorbik asit ve benzoik asit varlığı
The presence of sorbic acid and benzoic acid in tomato paste offered for sale in istanbul province
YOSUN ÇOTRA
(2016).
, Yapıldığı Yer: NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. FATMA ÇOŞKUN
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
62.
Fındık protein hidrolizatlarının antihipertansif etkisinin
(ACE inhibisyon aktivitesinin) belirlenmesi
Determination of antihypertensive effect (ACE inhibitory activity) of hazelnut protein hydrolysates
EVREN ÇAĞLAR EROĞLU
(2016).
, Yapıldığı Yer: MERSİN ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. SALİH AKSAY
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
63.
Göller bölgesinde yetiştirilen bazı makarnalık buğday çeşitlerinin fiziksel, kimyasal ve teknolojik özellikleri ile erişte kalitelerinin belirlenmesi
Determination of physical, chemical and technological properties as well as Turkish noodle qualities of durum wheat kinds grown in region of Goller of Turkey
AYŞE ÖZTÜRK
(2016).
, Yapıldığı Yer: SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. HÜLYA GÜL
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
64.
Farklı aromatik bitkilerle kaplanmış, kurutulmuş ve tütsülenmiş etlerin bazı kalite özelliklerinin araştırılması
Investigation of some quality characteristics of dried and smoked meat coated with various aromatic herb
ELİF EKMEKÇİ
(2016).
, Yapıldığı Yer: AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. VELİ GÖK
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
65.
Ülkemizde yetiştirilen bazı mısır çeşitlerine uygulanan alkali pişirme işleminin mısır unlarının karakteristik özellikleri üzerine etkilerinin araştırılması
Investigation of the effects of the alkali cooking process applied to some corn varieties grown in turkey on characteristic properties of corn flours
MUSTAFA ŞAMİL ARGUN
(2016).
, Yapıldığı Yer: YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. İSMAİL SAİT DOĞAN
Doktora
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
66.
Ebişke (Clitocybe geotropa) mantarından saflaştırılıp karakterize edilen endo-beta 1,4-mannanaz enziminin, magnetik kitosan nanopartiküller üzerine immobilize edilmesi ve meyve sularının durultma işleminde kullanılması
Purification of an endo-beta-1,4-mannanase from (Clitocybe geotropa) and immobilization onto magnetite chitosan nanoparticles and using the clarification of fruit juices
ZEYNEP SÖNMEZ
(2016).
, Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. HAYRUNNİSA NADAROĞLU
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
67.
Bazı baharatların ultrafiltre beyaz peynir kalitesi üzerine etkileri
Effects of some spices on quali̇ty of ultrafiltered white cheese
GİZEM PAKSOY
(2016).
, Yapıldığı Yer: NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. BİLAL BİLGİN
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
68.
Gemlik tipi sele zeytini üretiminde zeytin fermentasyon sürecinin mikrobiyolojik olarak izlenmesi ve pastörizasyonun ürünün raf ömrü üzerine etkisinin araştırılması
Monitoring of microbiological growth during the fermentation of gemli̇k style sele olive production and investigate the effect of pasteurization on the shelf life of the product
SİBEL ALAK
(2016).
, Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. VİLDAN UYLAŞER
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
69.
Denizli Çal yöresinde yetişen bazı üzüm çeşitlerinin farklı olgunlaşma evreleri ve kurutulması sonrasında bazı özellikleri ile resveratrol içeriğinin belirlenmesi
Determination of some properties and resveratrol content of some grape varieties grown in Denizli Çal region during different ripening period and after drying process
MUSTAFA REMZİ OTAĞ
(2015).
, Yapıldığı Yer: PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. ÇETİN KADAKAL
Doktora
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
70.
Gıda savunma sistemi ve bu sistemin hazır yemek sektöründe uygulanmasına yönelik bir çalışma
A study on food defense system and the application of this system in the catering sector
NUSRET KEREM ERSİN
(2015).
, Yapıldığı Yer: NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ŞEFİK KURULTAY
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
71.
Blok tip eritme peyniri üretiminde tavuk yumurtası kullanımının peynirin fizikokimyasal, tekstürel ve duyusal özellikleri üzerine etkisi
Effect of the use of egg in the production of block type
processed cheese on physicochemical,textural and sensorial properties of the cheese
MUSTAFA ÇAVUŞ
(2015).
, Yapıldığı Yer: IĞDIR ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. BAYRAM YURT,YRD. DOÇ. DR. HASAN CANKURT
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
72.
Ozonlama uygulamasının elma suyunun biyoaktif bileşenlerine etkisi
The effects of ozonation on bioactive compounds of apple juice
BURCU ARI
(2015).
, Yapıldığı Yer: SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ZEYNEP BANU SEYDİM
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
73.
Portakal suyunun bileşimi ve HMF oluşum kinetiği üzerine ısıl işlem ve depolamanın etkileri
Effects of heat treatment and storage on orange juice composition and HMF formation kinetics
TÜBA ŞİMŞEK MERTOĞLU
(2015).
, Yapıldığı Yer: ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. ASİYE AKYILDIZ
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
74.
Determination of some properties of yoghurt added cornelian cherry and rose hip fruits marmalade with higher antioxidant content
Antioksidanca zengin kuşburnu ve kızılcık meyvelerinden yapılan marmelatlar ilave edilerek üretilen meyveli yoğurtların bazı özelliklerinin belirlenmesi
ROLA ALZAMARA
(2015).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. NİHAT AKIN
Yüksek Lisans
İngilizce
Gıda Mühendisliği
|
|
|
75.
Misk adaçayı (Salvia sclarea) tohumlarından optimum koşullarda üretilen gamın fizikokimyasal, kompozisyonel, konformasyonel ve reolojik özelliklerinin belirlenmesi
Determination of physicochemical, compositional, conformational and rheological properties of gum produced from sage seed (Salvia sclarea) at optimum conditions
GÖZDE KUTLU
(2015).
, Yapıldığı Yer: YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. MUSTAFA TAHSİN YILMAZ
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
76.
Gama ışınları ve modifiye atmosferde ambalajlamanın bazı baharatların sterilizasyonu ve kalitesi üzerine etkileri
The effects of gamma irradiation and modified atmosphere packaging on sterilization and quality of some spices
CELALE KIRKIN
(2015).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. GÜRBÜZ GÜNEŞ
Doktora
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
77.
Lif kaynağı olarak bulgur kepeğinin bisküvide kullanım olanakları
The usage possibilities of bulgur bran as a source of dietary fiber in biscuit
İREM ÖZKESER
(2015).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. AHMET HAZIM ÖZKAYA
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
78.
Farklı pişirme yöntemlerinin yağlı ve yağsız balıklarda heterosiklik aromatik amin oluşumu üzerine etkileri
The effects of different cooking methods on the formation of heterocyclic aromatic amines in fatty and lean fishes
GÜL KOTAN
(2015).
, Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. FATİH ÖZ
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
79.
Radyo frekans yöntemi ile çözdürme işleminin matematiksel modellenmesi
Mathematical modeling of radio frequency thawing
RAHMİ UYAR
(2015).
, Yapıldığı Yer: MERSİN ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. FERRUH ERDOĞDU
Doktora
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
80.
Çeşitli bitkisel ürünlerin su ekstraktlarının fitokimyasal ve antioksidan özelliklerinin belirlenmesi
Determination of phytochemical and antioxidant properties of water extracts of various herbal products
ESRA TOPALOĞLU
(2015).
, Yapıldığı Yer: GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. ÖZLEM AKPINAR
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
81.
Gıda ithalatında karşılaşılan yasal sorunlar ve çözüm önerileri
Legal problems and solutions encountered in food imports
RÜŞTÜ YAĞCI
(2015).
, Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. FİKRİ BAŞOĞLU
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
82.
Probiyotik özelliği geliştirilmiş tereyağının depolama süresince kalite kriterlerinin belirlenmesi
Probiotics feature improved quality during the butter of a storage criteria
YAŞAR KARACA
(2015).
, Yapıldığı Yer: SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ZEYNEP BANU SEYDİM
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
83.
Applications of mid-IR spectroscopy for identification of wine and olive yeasts and characterization of antimicrobial activities of phenolics on yeasts
Şarap ve zeytin mayalarının tanımlanması ve fenoliklerin mayalar üzerine antimikrobiyel aktivitelerinin karakterizasyonu için mid-IRspektroskopi uygulamaları
CANAN CANAL
(2015).
, Yapıldığı Yer: İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ
Danışman(lar): PROF. DR. FATMA BANU ÖZEN,DOÇ. DR. AYŞE HANDAN BAYSAL
Doktora
İngilizce
Gıda Mühendisliği
|
|
|
84.
Karayemiş meyvesinin reçel ile marmelata işlenebilirliğinin ve bazı parametrelerin incelenmesi
Research of processability of cherry laurel frui̇t i̇nto jams and marmalades and anali̇ze of some parameters
HEYSEM SUAT BATU
(2015).
, Yapıldığı Yer: TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. OLCAY KAPLAN İNCE
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
85.
Kükürtlenmemiş gün kurusu kayısıların farklı sıcaklıklarda depolanması süresince mikrobiyolojik ve kimyasal kalitesindeki değişimler
Changes in microbiological and chemical qualities of non-sulfitted dried apricots during storage at various temperatures
NİHAL GÜZEL
(2015).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. MEHMET ÖZKAN
Doktora
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
86.
Köfte üretiminde konjuge linoleik asit kullanımının heterosiklik aromatik amin oluşumuna etkisi
The effect of conjugated linoleic acid usage in meatball production on the formation of heterocyclic aromatic amines
İSA HAN ÇAKMAK
(2015).
, Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. FATİH ÖZ
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
87.
Katı faz mikroekstraksiyon ve yüksek vakum distilasyon teknikleri kullanılarak geleneksel yöntemle kurutulmuş ve endüstriyel olarak işlenmiş isot baharatında aroma bileşenlerinin belirlenmesi
Determination of volatile and aroma active compounds of isot spice using different extraction techniques (High vacuum distillation or solidphase microextraction)
FATMA ZEHRA KİPER
(2015).
, Yapıldığı Yer: MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. YAHYA KEMAL AVŞAR
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
88.
Yöre özelliklerinin bornova misketi üzümü ve şarabının kalite parametreleri, aroma ve fenol bileşikleri üzerine etkileri
The effects of terroir properties on grape and wine's quality parametres; aroma and phenolic compounds of muscat of Bornova
SELİN NAZMİYE YABACI KARAOĞLAN
(2015).
, Yapıldığı Yer: ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. TURGUT CABAROĞLU
Doktora
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
89.
Formation of epoxy fatty acids during autoxidation of linseed, sunflower and olive oil
Keten tohumu yağı, ayçiçeği yağı ve zeytinyağının otooksidasyonu sırasında epoksi yağ asitlerinin oluşumunun incelenmesi
SELİN HANDE BAŞARAN
(2015).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. BERAAT ÖZÇELİK,YRD. DOÇ. DR. DERYA KAHVECİ
Yüksek Lisans
İngilizce
Gıda Mühendisliği
|
|
|
90.
Su kefiri taneleri ile fermente edilmiş vişne, nar ve üzüm suyunun antioksidan miktarı ve in vitro biyoerişilebilirliğinde meydana gelen değişimler
Changes in antioxidant quantity and bioavailability of sour cherry, black grape and pomegranate juices fermented with water kefir grain
HANDE YÜCE
(2015).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. ESRA ÇAPANOĞLU GÜVEN
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
91.
Dry aging application in home-type refrigerators
Ev tipi buzdolaplarında kuru yaşlandırma yönteminin uygulanması
İREM AKINCI
(2015).
, Yapıldığı Yer: ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. SERPİL ŞAHİN,YRD. DOÇ. DR. MECİT HALİL ÖZTOP
Yüksek Lisans
İngilizce
Gıda Mühendisliği
|
|
|
92.
Akhisar zeytinlerinin yağ çıkarma öncesi farklı şekillerde bekletmenin ve sürenin zeytinyağı kalitesine etkisi
The effects of different holding types and times on quality attributes of oil obtained from olives belonging to akhisar region
TUBA GÖLDELİ
(2015).
, Yapıldığı Yer: CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. PELİN GÜNÇ ERGÖNÜL
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
93.
Küf dekontaminasyonu için akışkan yatak atmosferik basınç plazma reaktörü tasarımı
The design of a fluidized bed atmospheric pressure plasma reactor for mold decontamination
BEYHAN GÜNAYDIN DAŞAN
(2015).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. İSMAİL HAKKI BOYACI
Doktora
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
94.
Naturel sızma zeytinyağı fenolik bileşen optimizasyonu
Optimization of phenolic compounds in virgin olive oil
SALİHA ONUR SERMET
(2015).
, Yapıldığı Yer: SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. GÜLCAN ÖZKAN,YRD. DOÇ. DR. ERKAN KARACABEY
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
95.
Konjuge linoleik asit üretimi için optimum fermantasyon koşullarının "in vitro" ortamda belirlenmesi ve et fermantasyonunda uygulanma olanaklarının araştırılması
Determination of optimum fermentation conditions "in vitro" for conjugated linoleic acid production and investigating possibilities of implementing in meat fermentation
CEM OKAN ÖZER
(2015).
, Yapıldığı Yer: SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. BİROL KILIÇ
Doktora
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
96.
Soğukta saklama sırasındada manyetik alan uygulamasının dilim salam üzerinde etkilerinin incelenmesi
Effects of magnetic field treatment on quality attributes of salami during cold storage
DÖNAY UYSAL
(2015).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. NEŞE ŞAHİN YEŞİLÇUBUK
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
97.
Kakao yağı enkapsülasyonunun çikolatada yağ kusmasına etkisininin incelenmesi
Investigation of the effect of cocoa butter encapsulation on fat blooming in chocolate
EKİN DİNÇEL
(2015).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. DUYGU ALTIOK
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
98.
Karadut (Morus nigra) meyvesinin bazı fiziksel ve kimyasal özelliklerinin belirlenmesi
Determination of some physical and chemical characteristics of black mulberry (Morus nigra) fruit
EMİNE YALGI UYGUR
(2015).
, Yapıldığı Yer: AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. RAMAZAN ŞEVİK
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
99.
Farklı kurutma metodlarının pul biber kalitesi ve kurutma kinetiği üzerine etkisi
The effect of drying methods on the drying kinetics and quality of red pepper
ŞAHABETTİN DAĞHAN
(2015).
, Yapıldığı Yer: HARRAN ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. MEHMET KARAASLAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
100.
Glutensiz bisküvi üretimi ve optimizasyonu
Gluten-free biscuit production and optimization
AHMET DURSUN
(2015).
, Yapıldığı Yer: MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. EMİR AYŞE ÖZER
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|