Balıkçılık Teknolojisi için arama sonuçları Arama sonucu: 203
51. Yersinia ruckeri'nin lipopolisakkarit ve dış membran protein profillerinin belirlenmesi Determination of the lipopolysaccharide and outer membrane protein profiles of Yersinia ruckeri

GÜLŞAH AKYILDIZ (2013). , Yapıldığı Yer: KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. İLHAN ALTINOK
Yüksek Lisans   Türkçe   Balıkçılık Teknolojisi , Biyoteknoloji , Deniz Bilimleri
52. Doğu Karadeniz'deki iskorpit (Scorpaena porcus, Linnaeus, 1758 ) balığının popülasyon yapısı ve üreme biyolojisi üzerine araştırma Study on the population structure and reproductive biology of Black scorpionfish (Scorpaena porcus, Linnaeus, 1758) in the Eastern Black Sea, Turkey

MURAT ERBAY (2013). , Yapıldığı Yer: RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. CEMALETTİN ŞAHİN
Yüksek Lisans   Türkçe   Balıkçılık Teknolojisi
53. Altınoluk yapay resif projesi örneğinde yapay resiflerde planlama ve uygulama Planning and implemettation of artificial reefs in the case of Altınoluk pilot project

MUSTAFA SAVUT (2013). , Yapıldığı Yer: ORDU ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. İSMET BALIK,PROF. DR. ALTAN LÖK
Yüksek Lisans   Türkçe   Balıkçılık Teknolojisi
54. Doğu Karadeniz bölgesinde ki bazı göllerin morfo-edafik indeks yöntemi ile verimliliklerinin karşılaştırılması üzerine bir çalışma A study on the comparison of the productivity of some lakes in the Eastern Black Sea region using by method morphoedaphic index

MERVE KARAKUŞ (2012). , Yapıldığı Yer: KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. KADİR SEYHAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Balıkçılık Teknolojisi
55. Finike körfezinde dip paraketasında farklı kanca büyüklüğünün seçiciliği Selectivity of different hook size in bottom longline in Finike bay

COŞKUN MENDERES AYDIN (2012). , Yapıldığı Yer: SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. YILDIZ BOLAT
Yüksek Lisans   Türkçe   Balıkçılık Teknolojisi , Su Ürünleri
56. Vona Koyu'nda (Perşembe-Ordu) deniz balıkları-midye (Mytilus galloprovincialis Lamark, 1819) kültürünün entegrasyonu ve etkileri Integration and impact of marine fish and mussel (Mytilus galloprovincialis Lamark, 1819) culture in Vona Bay (Perşembe,Ordu)

CANER ŞİRİN (2012). , Yapıldığı Yer: ORDU ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. UĞUR YÜCEL KESİCİ
Yüksek Lisans   Türkçe   Balıkçılık Teknolojisi
57. Trol balıkçılığında ıskartanın yaşama ihtimali The rate of survival for discards in trawl fishery

EMRAH ŞİMŞEK (2012). , Yapıldığı Yer: MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. AYDIN DEMİRCİ
Yüksek Lisans   Türkçe   Balıkçılık Teknolojisi , Su Ürünleri
58. Balıkçı gemilerinde avcılık mekanizasyonu ve balık bulucu cihazlar Fisheries mechanisation and fish finder devices on fisheries veseels

TUFAN YILMAZ (2012). , Yapıldığı Yer: ORDU ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. SERAP ÇALIK
Yüksek Lisans   Türkçe   Balıkçılık Teknolojisi
59. Deniz levreklerinde (Dicentrarchus labrax Linnaeus, 1758) sıcaklığın sindirim zamanı üzerine etkisi, beslenme sıklığı ve gıda tüketim miktarının belirlenmesi The sea basses, the effect of temperature on gastric emptying time, the determination of frequent of feeding and the amount of food consumption

AYÇA GÜVEN (2012). , Yapıldığı Yer: KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. KADİR SEYHAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Balıkçılık Teknolojisi
60. Paragatlarda farklı doğal yemlerin av verimine etkileri Affect on catching efficency of different natural bait in longline fisheries

CEAL BERKAY MAKTAY (2012). , Yapıldığı Yer: EGE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. CENGİZ METİN
Yüksek Lisans   Türkçe   Balıkçılık Teknolojisi
61. İzmir ilinde deniz balığı yetiştiriciliği sektörünün stratejik durum analizi The analysis of strategic estimate of the situation of marine aquaculture sector along the coasts of Izmir

DUYGU DAYIOĞLU (2012). , Yapıldığı Yer: EGE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. OSMAN ÖZDEN
Yüksek Lisans   Türkçe   Balıkçılık Teknolojisi
62. Bitkisel proteinlerden yenilebilir film elde edilmesi ve özelliklerinin belirlenmesi Production and characterization of edible films from vegetable proteins

BERRİN ÖZKILIÇ (2012). , Yapıldığı Yer: KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. HİKMET KARAÇAM
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
63. Doğu Karadeniz'de iki farklı mevsimde yetiştirilmeye başlanan deniz levreği (Dicentrarchus labrax, Linnaeus, 1758)`nin, farklı stok yoğunluklarındaki büyüme performanslarının incelenmesi Analysis of growth performance of sea bass (Dicentrarchus labrax, Linnaeus, 1758) which is stocked in different densities where is started to reared in two different seasons in the Eastern Coast of Black Sea

HÜSEYİN CEM EYÜBOĞLU (2012). , Yapıldığı Yer: ORDU ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. UĞUR YÜCEL KESİCİ
Yüksek Lisans   Türkçe   Balıkçılık Teknolojisi
64. Doğu Karadeniz'deki bazı limanlarda (Trabzon, Rize, Hopa, Giresun, Ordu, Ünye) atık alım tesislerinin incelenmesi ve verimliliğinin belirlenmesi Research and determination of efficiency of waste reception facilities in some ports (Trabzon, Rize, Hopa, Giresun, Ordu, Ünye) of Eastern Blacksea

PINAR GENÇTÜRK (2012). , Yapıldığı Yer: KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. MUHAMMET BORAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Balıkçılık Teknolojisi
65. Gaga Gölü (Ordu-Türkiye) balık faunasının belirlenmesi Determination of ichthyofauna in the Gaga Lake (Ordu, Türkiye)

KADRİ ERDEM DÖNEL (2012). , Yapıldığı Yer: ORDU ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. EBRU YILMAZ
Yüksek Lisans   Türkçe   Balıkçılık Teknolojisi
66. Mikrobiyal döngüde pikoplankton dinamiği ve Güneydoğu Karadeniz pelajik besin zincirindeki önemi Dynamics of picoplankton in microbial loop and their importance at pelajic food web in the South-Eastern Black Sea

ÜLGEN KOPUZ (2012). , Yapıldığı Yer: KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ALİ MUZAFFER FEYZİOĞLU
Doktora   Türkçe   Balıkçılık Teknolojisi , Deniz Bilimleri , Mikrobiyoloji
67. Türkiye'de geleneksel yöntemlerle işlenmiş balık ürünlerinde biyojenik amin miktarlarının tespiti ve oluşumuna neden olan faktörlerin incelenmesi Determination of biogenic amine contents and factors affecting their formation in the traditional fish products in Turkey

SERKAN KORAL (2012). , Yapıldığı Yer: KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. SEVİM KÖSE
Doktora   Türkçe   Balıkçılık Teknolojisi , Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Su Ürünleri
68. Güneydoğu Karadeniz'de (Trabzon) karasal kökenli ağır metal kirliliğinin alansal ve zamansal dağılımı Spatial and temporal distribution of heavy metal pollution origined with terrestrial in the Southeast Blacksea (Trabzon)

KORAY ÖZŞEKER (2012). , Yapıldığı Yer: KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. COŞKUN ERÜZ
Doktora   Türkçe   Balıkçılık Teknolojisi
69. Orta Karadeniz'deki hamsi (Engraulis encrasicolus Linnaeus, 1758) balıklarının bazı populasyon parametreleri üzerine bir araştırma Study on some population parameters of anchovy (Engraulis encrasicolus, Linnaeus 1758) in the Central Black Sea

CEMİL SAĞLAM (2012). , Yapıldığı Yer: ORDU ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. NACİYE ERDOĞAN SAĞLAM
Yüksek Lisans   Türkçe   Balıkçılık Teknolojisi , Su Ürünleri
70. Doğu Karadeniz'deki istavrit (Trachurus mediterraneus, Steindachner, 1868) balığının stok yapısı ve populasyon parametrelerinin belirlenmesi üzerine bir araştırma A research on the determination of stockstructure and population parameters of horse mackerel (Trachurus mediterraneus, Steindachner, 1868) in the Eastern Black Sea

ABDULKADİR BURAK KIZILGÖK (2012). , Yapıldığı Yer: KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. KADİR SEYHAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Balıkçılık Teknolojisi , Su Ürünleri
71. Karadeniz'de hamsi (Engraulis encrasicolus L. 1758) avcılığında uygulamaya konulan yönetim stratejilerinin (Gündüz av yasağı ve kota uygulamaları) stok yapısına ve balıkçılık ekonomisine olan etkilerinin araştırılması The investigation of the effects of applied fisheries management strategies (Quota arrangements and daytime ban) on the anchovy (Engraulis encrasicolus L. 1758) stocks and the fisheries economy

SALİH İLHAN (2012). , Yapıldığı Yer: KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. KADİR SEYHAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Balıkçılık Teknolojisi , Denizcilik , Su Ürünleri
72. Karadeniz alabalığı (Salmo trutta labrax Pallas, 1811) larvalarının düşük tuzluluklarda besin kesesi tüketimi Yolk sac absorption of Black Sea trout (Salmo trutta labrax Pallas, 1811) alevins in low salinities

RASİM ONUR CİVELEK (2012). , Yapıldığı Yer: KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. NADİR BAŞÇINAR
Yüksek Lisans   Türkçe   Balıkçılık Teknolojisi
73. Farklı iki av sezonunda Karadeniz gırgır balıkçılığında gırgır gemilerinin performans değerlendirmesi Performance evaluation of purse seiners operated in the Black Sea for different fishing seasons

TANJU MUTLU (2012). , Yapıldığı Yer: KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. AHMET CEMAL DİNÇER
Yüksek Lisans   Türkçe   Balıkçılık Teknolojisi
74. Kaynak alabalıklarında (Salvelinus fontinalis Mitchill, 1814) sindirim üzerine bazı gözlemler A study of effects of some factors on gastric emptying in brook trout (Salvelinus fontinalis Mitchill, 1814)

FATMA PINAR KARADUMAN (2012). , Yapıldığı Yer: KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. KADİR SEYHAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Balıkçılık Teknolojisi
75. Sınırlı ve döngüsel yemleme stratejisin japon balığı (Carassius auratus, Linnaeus 1758) yavrularında büyümeye etkisinin araştırılması Resarching of restriction and cyclic feeding strategy?s effects to growning on goldfish (Carassius auratus Linnaeus, 1758) fries

ABDULLAH YILMAZ (2012). , Yapıldığı Yer: ORDU ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. EBRU YILMAZ
Yüksek Lisans   Türkçe   Balıkçılık Teknolojisi
76. Bir çiklit balığı türü olan Aequidens rivulatus (Günther, 1860)'un üreme ve larval gelişiminin incelenmesi Analysis of the reproductive and larval development of the green terror (Aequidens rivulatus) (Günther, 1860)

FAZLI GÜNGÖR (2012). , Yapıldığı Yer: ORDU ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. EBRU YILMAZ
Yüksek Lisans   Türkçe   Balıkçılık Teknolojisi
77. Hexamitiasiz'in, gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss, Walbaum, 1792) larvalarının metabolizmasına, büyümesine ve infeksiyöz pankreatik nekrosiz virüsü (IPNV)`ne direncine etkilerinin belirlenmesi Effect of hexamitiasiz on the metabolic rate and growth of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss, Walbaum, 1792) larvae, and relationship beteween h.salmonis and infestious pancreatic necrosiz virus (IPNV)

RECEP PARLAK (2011). , Yapıldığı Yer: KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. HAMDİ ÖĞÜT
Yüksek Lisans   Türkçe   Balıkçılık Teknolojisi
78. Ege Denizi'ndeki Sparidae familyasına ait bazı türlerin DNA profillerinin çıkarılması DNA profile determination of the some Sparidae genus inhabiting in the Aegean Sea

BAHADIR KANDEMİR (2011). , Yapıldığı Yer: EGE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. CAN ALTINELATAMAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Balıkçılık Teknolojisi
79. Mezgit balığında (Merlangius merlangus euxinus) viral hemorajik septisemi (VHS) virüsünün ortaya çıkışında ektoparazitlerin etkisinin belirlenmesi The effects of ectoparasites on the occurrence of viral hemorrhagic septicemia (VHS) virus in whiting and ectoparasite interactions on whiting

NECMETTİN ÇAVUŞ (2011). , Yapıldığı Yer: KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. HAMDİ ÖĞÜT
Yüksek Lisans   Türkçe   Balıkçılık Teknolojisi
80. Bodrum Karaada'daki yapay resiflerin incelenmesi ve dalıcı profilinin üzerine bir araştırma A research on the observation of artificial reefs and diver profile at Bodrum Karaada

HASAN CERİM (2011). , Yapıldığı Yer:

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. MUSTAFA ERDEM
Yüksek Lisans   Türkçe   Balıkçılık Teknolojisi
81. Gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss W., 1972)'dan jambon yapımı ve raf ömrünün belirlenmesi Production of ham rainbow trout (Oncorhynchus mykiss W., 1972) and determination of shelf life

FATMA EREN (2011). , Yapıldığı Yer: SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. LEVENT İZCİ
Yüksek Lisans   Türkçe   Balıkçılık Teknolojisi , Besin Hijyeni ve Teknolojisi
82. Güneydoğu Karadeniz'de ihtiyoplankton dağılımı ve mevsimsel değişimi Distribution and seasonal changes of ichthyoplankton in Southeastern Black Sea

AHMET ŞAHİN (2011). , Yapıldığı Yer: KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ERTUĞ DÜZGÜNEŞ
Doktora   Türkçe   Balıkçılık Teknolojisi , Deniz Bilimleri
83. Akdeniz midyesi (Mytilus galloprovincialis, Lam., 1819) populasyonlarının genetik yapısının belirlenmesi Determination of genetic structure of mediterranean mussels (Mytilus galloprovincialis, L., 1819) populations

ŞEBNEM ATASARAL ŞAHİN (2011). , Yapıldığı Yer: KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. İLHAN ALTINOK
Doktora   İngilizce   Balıkçılık Teknolojisi , Su Ürünleri
84. İstavrit balığı (Trachurus mediterraneus Steindachner, 1868)'nın Doğu Karadeniz şartlarında ekim-nisan dönemi büyüme performansının irdelenmesi Determination of growth performance of horse mackerel (Trachurus mediterraneus Steindachner, 1868) in the Eastern Black Sea between october and april

ŞAHİN ALSAN (2011). , Yapıldığı Yer: KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. NADİR BAŞÇINAR
Yüksek Lisans   Türkçe   Balıkçılık Teknolojisi
85. Karadeniz kalkanı (Psetta maxima Linnaeus, 1758) yemlerinde balık unu yerine mısır gluteni ve soya unu kullanımının büyüme performansı ve et kalitesi üzerine etkisi Effect on growth performance and flesh quality of the use of corn gluten and soybean meal instead of fish meal in diets of Black Sea turbot (Psetta maxima Linnaeus, 1758)

ERCAN KÜÇÜK (2011). , Yapıldığı Yer: KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. NADİR BAŞÇINAR
Doktora   Türkçe   Balıkçılık Teknolojisi
86. Hamsi (Engraulis encrasicolus) ve istavrit (Trachurus mediterraneus) balıklarının erken larval dönemde beslenme durumlarının nükleik asit indeksleriyle belirlenmesi Determination of early larval feeding status of anchovy (Encraulis encrasicolus) and horse mackerel (Trachurus mediterraneus) by using the indices based on nucleic acids

İLHAN YANDI (2011). , Yapıldığı Yer: KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. İLHAN ALTINOK
Doktora   Türkçe   Balıkçılık Teknolojisi
87. İki farklı şekilde kurutulan Holothuria tubulosa (Gmelin, 1788)'nın kimyasal bileşimindeki değişimler The changes of chemical composition of Holothuria tubulosa (Gmelin, 1788) dried with two different methods

HATİCE ÖZTÜRK (2011). , Yapıldığı Yer: SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. ŞENGÜL BİLGİN
Yüksek Lisans   Türkçe   Balıkçılık Teknolojisi , Besin Hijyeni ve Teknolojisi
88. Gökkuşağı alabalığı larvalarının büyüme performansı ve yem değerlendirmesine taurinin etkisi The effect of taurine on growth performance and feed conversion rate of rainbow trout larvae

FATİH SELİM POLAT (2011). , Yapıldığı Yer: SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. MURTAZA ÖLMEZ
Yüksek Lisans   Türkçe   Balıkçılık Teknolojisi , Beslenme ve Diyetetik , Su Ürünleri
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır.
89. Çanakkale boğazı ile Batı Marmara'da kum midyesi (Chamelea gallina, L., 1758) ve kum şırlanının (Donax trunculus, L., 1758) stok tahmini Stock assesment of striped venus (Chamelea gallina L., 1758) and wedge clam (Donax trunculus L., 1758) in the Dardanelles with the West Marmara sea

SERHAT ÇOLAKOĞLU (2011). , Yapıldığı Yer: EGE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ADNAN TOKAÇ
Doktora   Türkçe   Balıkçılık Teknolojisi , Su Ürünleri
90. Hazar inci balığı (Alburnus heckeli Battalgil, 1943)' nın büyüme özelliklerinin araştırılması The investigatin of growth characteristics in Hazar bleak (Alburnus heckeli Battalgil, 1943)

HATİCE BAL (2010). , Yapıldığı Yer: FIRAT ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. METİN ÇALTA
Yüksek Lisans   Türkçe   Balıkçılık Teknolojisi
91. Doğu Karadeniz bölgesinde avlanan bazı balıklarda toplam lipit ve yağ asidi kompozisyonlarının av mevsimi boyunca araştırılması Investigation of total lipid and fatty acid composition of some fish species caught from Norheast Black Sea during fishing season

GÜLSÜM BALÇIK MISIR (2010). , Yapıldığı Yer: KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. SEVİM KÖSE
Yüksek Lisans   Türkçe   Balıkçılık Teknolojisi
92. Tekne izleme ve coğrafi bilgi sistemleri desteğiyle Türkiye'de balıkçılık yönetiminin etkinleştirilmesi Improving fisheries management in Turkey by using vessel monitoring and geographic information systems

İLKE KOŞAR (2010). , Yapıldığı Yer: DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. EYÜP MÜMTAZ TIRAŞIN
Doktora   Türkçe   Balıkçılık Teknolojisi
93. Karanfil yağı ve 2-fenoksietanol'ün farklı yoğunluk ve sıcaklıklarda gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss) üzerindeki anestezik etkileri The anesthetic effects of clove oil and 2-phenoxyethanol on rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) at different concentrations and temperatures

MURAT YILDIZ (2010). , Yapıldığı Yer: GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. MURATHAN KAYIM,DOÇ. DR. ŞENOL AKIN
Yüksek Lisans   Türkçe   Balıkçılık Teknolojisi , Su Ürünleri
94. Güney Karadeniz'de mesozooplankton kompozisyonu ve dağılımı Composition and seasonal distribution mesozooplankton in South Black Sea

İLKNUR YILDIZ (2010). , Yapıldığı Yer: KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. MUZAFFER FEYZİOĞLU
Doktora   Türkçe   Balıkçılık Teknolojisi
95. Türkiye'nin Akdeniz kıyılarında av yapan teknelerin su ürünleri mevzuatına ilişkin ihlallerinin analizi Analyze of the violation on fishery regulations made by vessels in the Mediterranean coast of Turkey

İSMAİL YAĞCILAR (2010). , Yapıldığı Yer: EGE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. AKIN TÜRKER İLKYAZ
Yüksek Lisans   Türkçe   Balıkçılık Teknolojisi
96. Karideslerdeki enzimatik kararmayı önlemede 4-hexylresorcinol uygulamasının incelenmesi A study on the effect of 4-hexylresorcinol treatment for prevention of enzymatic browning in shrimps

ARİF SELÇUK (2010). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ÖZKAN ÖZDEN
Yüksek Lisans   Türkçe   Balıkçılık Teknolojisi , Gıda Mühendisliği , Su Ürünleri
97. Alabalık yetiştiriciliğinde kullanılan yemlerin ağır metal ve aflatoksin içeriğinin belirlenmesi Determination of the heavy metal and aflatoxin content of the trout feeds used in trout aquaculture

KORCAN MERAKO (2010). , Yapıldığı Yer: NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. CEMAL POLAT
Yüksek Lisans   Türkçe   Balıkçılık Teknolojisi , Su Ürünleri , Ziraat
98. İstanbul ilinde su ürünleri işleme sanayisinin durumunun incelenmesi Investigation of fisheries products processing industry in the Istanbul province

MEDİA MELİSSA KARA (2010). , Yapıldığı Yer: EGE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ŞÜKRAN ÇAKLI
Yüksek Lisans   Türkçe   Balıkçılık Teknolojisi
99. Sepet ile avcılıkta av kompozisyonu ve hedef dışı av oranlarının belirlenmesi Determining of catch compositionand discard rates on pots fishery

GÜNAY ÖZTÜRK (2010). , Yapıldığı Yer: EGE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. ALİ ULAŞ
Yüksek Lisans   Türkçe   Balıkçılık Teknolojisi
100. Deniz levreklerinde (Dicentrarchus labrax Linnaeus, 1758) sindirim üzerine bazı gözlemler Investigation feeding physiology of sea bass (Dicentrarchus labrax Linneaus, 1758)

HABİB BAL (2009). , Yapıldığı Yer: KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. KADİR SEYHAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Balıkçılık Teknolojisi