351.
Piyasada satış sunulan meyveli yoğurtların hijyenik kaliteleri üzerine araştırmalar
Studies at market on represented hygienic qualities of some fruit yogurt
FATMA PERİHAN URALTAŞ
(1998).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. BÜLENT NAZLI
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
352.
Günde beşyüz ve üzeri kişiye yemek servisi yapılan toplu beslenme kurumlarında kullanılan araç-gereçler, yemek üretim ve servis kalitesine etkileri ve karşılaşılan sorunlar
The Kitchen equipments and their effect on the service quality in mass feeding facilities where daily food service is 500 or more
GÜL KIZILTAN
(1998).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. TÜRKAN KUTLUAY MERDOL
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Halk Sağlığı
|
|
|
353.
Antalya'daki üç, dört ve beş yıldızlı otellerin mutfak ve restoranlarının sanitasyon durumu
The Sanitation situation of the kitchens and restourants of the 3, 4, 5 star hotels in Antalya
ZEYNEP SUBAŞI (UYGUN)
(1998).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. YASEMİN BEYHAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Halk Sağlığı
|
|
|
354.
Ankara'daki farklı sosyo-ekonomik semtlerde yaşayan kadınların dondurulmuş besinleri satın alma, saklama ve tüketme durumlarının saptanması üzerine bir araştırma
In Ankara of different socio-economic levels with a wiew to study their habits of buying, preserving and consumption of ready-made frozen food
BAHAR ARIKAN
(1998).
, Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. NEVİN ŞANLIER
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Ev Ekonomisi
|
|
|
355.
Isı işlemi görmüş et ürünlerinden sosislerde hayvan türünün SDS-PAGE tekniği ile belirlenmesi üzerinde çalışmalar
Studies on animal species differentation of heated products
ÖZGE ÖZGEN
(1998).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. MUAMMER UĞUR
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
|
|
|
356.
Farklı tekniklerle üretilen beyaz peynirlerde bazı biyojenik aminlerin (Histamin ve Tiramin) oluşumu üzerine bir araştırma
A Research on the formation of some biogenic amines (Histamine and Tiramine) in white cheeses produced by different techniques
HÜLYA VARLIK
(1998).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. MUAMMER UĞUR
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
|
|
|
357.
Ankara piyasasından sağlanan ekmek katkı maddelerinde datem miktarlarının araştırılması
Datem compounds within the bread food additives
CENGİZ KESİCİ
(1998).
, Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. GÜLDEREN YENTÜRK,PROF. DR. AYSEL BAYHAN (ÖKTEM)
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Gıda Mühendisliği
|
|
|
358.
Meyveli yoğurt üretim tekniği ve meyveli yoğurtların mikrobiyolojik ve kimyasal niteliklerinin saptanması üzerine araştırmalar
Investigations on the production technique and the determination of microbiological and chemical qualities of fruit yoghurt
ELİF KIRAY
(1998).
, Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. ŞAHSENE ANAR
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
359.
Farklı işleme ve depolama sıcaklıklarına bağlı olarak ballardaki hidroksimetilfurfural miktarında meydana gelen değişikliklerin incelenmesi
A Study about changing in the amount of hydroxy methyl furfural in honeys depending on storage and several processing temperatures
HÜLYA KURT
(1998).
, Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. CEM ŞEN
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
360.
Endüstriyel dondurma üretiminde mikrobiyolojik kalite üzerine bir araştırma
Microbiological quality of industrially produced ice cream
BAHAR AKIN
(1998).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. KAMİL BOSTAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
361.
Beyaz peynir üretim aşamasında kontaminasyon kaynaklarının belirlenmesi ve önleme yollarının araştırılması
Determination of the contamination sources during manufacturing stage of white cheese and studies on the prevention of the contaminations
AYLİN KASIMOĞLU
(1998).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. SADİ AKGÜN
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
362.
Dondurulmuş hamburger, köfte ve diğer köfte çeşitlerinde enterohemorejik E.coli suşunun varlığı üzerine araştırmalar
Investigations on prensence of enterohaemorrhagic E.coli 0157:H7 in frozen hamburger
HÜLYA CEBİROĞLU
(1998).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. BÜLENT NAZLI
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
363.
Soya fasulyesinin makarna üretiminde kullanılması
Use of soybean in macaroni
SEMRA AKAR
(1998).
, Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. SAMİYE ERDOĞAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Ev Ekonomisi
|
|
|
364.
Pastörize ve çiğ sütten üretilen çömlek peynirinin farklı ortamlarda olgunlaştırılmasının kaliteye etkisi
The Effects of manufacturing çömlek cheese from raw and pasteurized milk and ripeminy in different storage conditions
ERDOĞAN ŞAHİN
(1997).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. O. CENAP TEKİNŞEN
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
365.
Antalya ili Merkez ilçede farklı sosyo-ekonomik düzeydeki kadınların yiyecek hazırlama, pişirme ve saklamaları üzerine bir araştırma
NAZMİYE YOLALAN DEMİREL
(1997).
, Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. ESRA ÖMEROĞLU TURAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Ev Ekonomisi
|
|
|
366.
Ankara piyasasından sağlanan tereyağı ve bulgur örneklerinde organik klorlu pestisit kalıntı düzeyleri üzerinde araştırmalar
Research on the levels of organic chlorined pesticide residues in butter and pounded wheats collected from local markets in Ankara
AYTEN KALAY
(1997).
, Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. GÜLDEREN YENTÜR
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
367.
Toplu tüketim amacıyla üretilen gıdaların bazı patojen mikroorganizmalar yönünden incelenmesi
Investigation for some pathogen microorganisms of foods that produced in mass catering company
FERHAN ILDIZ
(1997).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. BÜLENT NAZLI
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
368.
Asetik ve laktik asit solüsyonlarında ön soğutmanın kanatlı karkaslarının raf ömrü üzerine etkisi
The effect of pre-chilling on the shelflife of poultry carcasse in the lactic and acetic acid solutions
ESRA ERSOY
(1997).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. KAMİL BOSTAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
369.
Ankara piyasasından sağlanan bazı gıda maddelerinde oktil, dodesil ve propil gallat düzeyleri üzerinde araştırmalar
Studies conducted for the quality determinations of octyl, dodecyl and propyl gallate added as antioxidnts in to vegetable oils and some foodstuffs in the local markets of Ankara
YASEMİN BOZOK
(1997).
, Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. AYSEL BEYHAN ÖKTEM
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
|
|
|
370.
Ankara bölgesi içme ve kullanma sularında membran filtrasyon tekniği ile enterokokların izolasyonu ve identifikasyonu
Isolation and identification of enterococci (fecal streptococci) with membran filtration technique in drinking and usage water in Ankara region
BARBAROS GÜNDEŞ
(1997).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. AHMET YURTERİ
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
371.
Pastörize tereyağında raf ömrü boyunca farklı saklama koşullarında oluşan kimyasal, mikrobiyolojik ve duyusal değişmeler
A Research on the chemical, microbiological and sensory characteristics of butter samples stored at different thermal conditions during their shelf life
Z. GÜLER YENİPINAR
(1997).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. AYŞE BAYSAL
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
372.
Ankara garnizonundaki askeri birliklerde tüketilen yoğurtların kimyasal ve mikrobiyolojik kalitelerinin saptanması
Determination of chemical and microbiological qualities of yoghurts consumed in military garrisons in Ankara
H. SERDAR ÇAKIROĞLU
(1997).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ŞERİF KAYMAZ
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
373.
Soğuk olarak tüketime sunulan bazı hazır ticari yiyeceklerin mikrobiyolojik kalitelerinin belirlenmesi
ERCAN ÖNER
(1997).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. İRFAN EROL
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
374.
Karadeniz bölgesi yemekleri üzerine bir araştırma
NEVİN HALICI
(1997).
, Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. MİNE ARLI
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Ev Ekonomisi
|
|
|
375.
İstanbul'da tüketime sunulan fermente sucuklarda nitrit ve nitrat düzeyleri
Nitrate ve nitrite levels of fermanted sausages consumed in Istanbul
SİBEL GÜNEĞİ
(1997).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. SUZAN YALÇIN
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
376.
Van'da tüketime sunulan yerli ve İran ballarının fiziksel, kimyasal ve duyusal niteliklerinin incelenmesi
Studies on the physical, chemical and organoleptical properties of local and Iran honeys consumed in Van
MEHMET AKYÜZ
(1997).
, Yapıldığı Yer: YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. EMRULLAH SAĞUN
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
377.
Etli Pide'lerin kimyasal ve mikrobiyolojik kalitelerinin belirlenmesi üzerine araştırmalar
Researching pide with meat's chemical and microbiological qualites determination
BENDEGÜL ARAS
(1997).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. ÜMİT GÜRBÜZ
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
378.
Tüberkülozlu ve sağlıklı etlerden üretilen kavurmaların kimyasal, mikrobiyolojik ve organoleptik kalitesi
Chemical, microbiological and organoleptic quality of the Turkish fried meat (Kavurma) produced from tuberculosic and healty meats
İFFET DİNÇ
(1997).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. YUSUF DOĞRUER
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
379.
Çiftlik ve köy yumurta sarılarının bazı fizikokimyasal nitelikleri
Some physiochemical properties of egg yolks produced in farm and countryside conditions
NEVİN TAHMAZ
(1997).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. O. CENAP TEKİNŞEN
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
380.
Tavuk etinden salam üretimi ve kalitesi üzerine araştırmalar
Studies on the production and quality of salami from poultry meat
ERTUĞRUL AKÇA
(1997).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. O. CENAP TEKİNŞEN
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
381.
Konya ve yöresinde tüketime sunulan salamura beyaz peynirlerden listeria monocytogenes izolasyonu ve tanımlanması
Isolation and identification of listeria monocytogenes from white pickled cheese consumed in Konya region
CEMALETTİN BAĞCI
(1997).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. SUZAN YALÇIN
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
382.
Fermente sucuklarda bozulmalara neden olan faktörlerin tesbiti üzerine araştırmalar
A Study on the factors causing decomposition in the fermented sausages
AYSEL ŞENOL
(1996).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. BÜLENT NAZLI
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Halk Sağlığı
|
|
|
383.
Hazır sığır kıymalarında verotoksin oluşturan Escherichia coli 0157:H7 izolasyonu
FATİH AKKUŞ
(1996).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ERGÜN ÖZALP
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
384.
Ankara piyasasından sağlanan soya yağı ve ayçiçek yağlarında yağ asitleri miktarları üzerinde araştırmalar
Studies on the Fatty acid amounts of soybean oil and sunflower seed oils abtained from Ankara local markets
HAMİDE NUBA KIRAL
(1996).
, Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. AYSEL BAYHAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Gıda Mühendisliği
|
|
|
385.
Ankara piyasasından sağlanan bazı gıda maddelerinde sorbik asit ve benzoik asit düzeyleri üzerinde araştırmalar
Determination of sorbic and benzoic acids in some foods which is supplied from local markets in Ankara
HATİCE GÜREL
(1996).
, Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. GÜLDEREN YENTÜR
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Gıda Mühendisliği , Halk Sağlığı
|
|
|
386.
Ankara piyasasından sağlanan pasta süsleri ve bazı şekerlerde sentetik boya miktarlarının araştırılması
Studies conducted for the quantity determinations of synthetic dyes added in to candy ornaments of cream-cakes and some candies sold in Ankara local markets
ARZUM EKŞİ
(1996).
, Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. GÜLDEREN YENTÜR
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Gıda Mühendisliği , Halk Sağlığı
|
|
|
387.
Ankara piyasasında satılan pastırmalardaki nitrat ve nitrit miktarlarının tayini
KAZIM ÖZTÜRK
(1996).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. M. AZİZ DEMİRER
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Gıda Mühendisliği , Halk Sağlığı
|
|
|
388.
Vitamin-C ile zenginleştirilmiş yoğurtlar üzerinde araştırmalar
Ş. ESİN ŞEKER
(1996).
, Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. AŞKIN BERKER
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Halk Sağlığı
|
|
|
389.
Yüksek ısı uygulaması ile üretilen "Türk sucuklarında" starter kültür kullanımı üzerine araştırmalar
Some researchs on starter cultures used in "Turkish fermented sausages" produced by high temperature heat treatment
NEJLET FİLİZ
(1996).
, Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. YALÇIN YILDIRIM
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Halk Sağlığı
|
|
|
390.
Fermente ve ısı işlemi görmüş et mamüllerinde nitrit düzeyleri üzerine bir araştırma
An Investigation on the nitrite content of produced with heat and fermented meat productions
YEŞİM ELGEZDİ
(1996).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. MUAMMER UĞUR
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Halk Sağlığı
|
|
|
391.
Marinat hamsi üretimi sırasında kullanılan asit-tuz oranlarının ürünün mikrobiyolojik ve organoleptik kalitesi üzerine etkileri ve raf ömrünün belirlenmesi
The Effects of acid-salt ratio used in the production of marinated anchovy to the microbiologic, organoleptic quality and shelf-life of the product
CANAN DOKUZLU
(1996).
, Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. AŞKIN BERKER
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Halk Sağlığı
|
|
|
392.
Kasaplık hayvan etleri ve tavuk etinden yapılan döner kebapların mikrobiyolojik kalitesinin karşılaştırmalı araştırması
The Comparative investigation of the microbiological quality of doner kebabs made of meat animal and poultry meat
MERAL ACAR (SUSUR)
(1996).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. GÜRHAN ÇİFÇİOĞLU
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Halk Sağlığı
|
|
|
393.
İstanbul piyasasında satışa sunulan çeşitli kanatlı eti ve ürünlerinde Camylobacter Jejuni'nin varlığı üzerine araştırmalar
Investing on the presence of Campylobacter Jejuni in the various poultry meat and products marketing in Istanbul
DAVOD GHALEHKEFA DİZGAH
(1996).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ÖZER ERGÜN
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Halk Sağlığı
|
|
|
394.
Enjeksiyon metodu ile soğuk sistem pastırma yapım tekniğinin geliştirilmesi
The development of cooling system pastrami production technique with injection method
YÜKSEL KATI
(1995).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. MUAMMER UĞUR
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
395.
Dondurulmuş somon balığı fletolarına soğuk fümeleme işleminin uygulanabilirliği ve ambalajlama metotlarının raf ömrü üzerine etkisi
Applicapability of cold curing metod on frozen salmon fillets and its effect on shelf-life
AYŞEGÜL ÖZTÜRK
(1995).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. GÜRHAN ÇİFTÇİOĞLU
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
396.
Toplu tüketim yerlerine yemek servisi yapan yemek fabrikalarındaki üretim koşullarının ve yemeklerin organoleptik, mikrobiyolojik ve kimyasal kalitelerinin değerlendirilmesi
SEVİL GÜNAYDIN
(1995).
, Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. YALÇIN YILDIRIM
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
397.
Çiğ ve kavrulmuş iç fındığın mikrobiyolojik kalitesinin belirlenmesi
Determination of the microbiological quality of raw and roasted hazelnut kernels
NURCAN ATAKAN
(1995).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. KAMİL BOSTAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
398.
Mikrodalga fırında pişirmenin kıymanın mikrobiyel florasına etkisi
NURHAN ÜNÜSAN
(1994).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. SUZAN YALÇIN
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
399.
Isparta ve yöresinde tüketime sunulan beyaz peynirlerden yersinia enterocolitica izolasyonu ve tanımlanması
Isolation and identification of yersinia enterocolitica from white cheese consumed in Isparta region
UFUK ERKİ YILDIZ
(1994).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. SUZAN YALÇIN
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
400.
Soğutulmuş ve dondurulmuş hamur tekniği ile ekmek üretimi
M. MİTAT TALAY
(1994).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. KAMİL BOSTAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|