101.
Türk sucuğu üretiminde kitosan kullanımı ve kalite üzerine etkileri
Use of chitosan in Turkish sausage (Sucuk) production and effects on quality
MUKADDERAT GÖKMEN
(2010).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ÜMİT GÜRBÜZ
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
102.
Eugenol ve Thymol'ün pastörize tereyağının kimyasal, mikrobiyolojik ve duyusal kalitesi üzerine etkisi
The effects of Eugenol and thymol on chemical, microbiological and sensory quality of pasteurized butter
PINAR KARATEPE
(2010).
, Yapıldığı Yer: FIRAT ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. BAHRİ PATIR
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
103.
Erzurum ve çevresinde üretilen süt ve süt ürünlerinin mevsimlere göre mineral madde ve ağır metal içeriği.
Some mineral substances and heavy metal contents of milk and milk products produced in Erzurum province according to seasons.
KORHAN ÖZTURAN
(2010).
, Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. MUSTAFA ATASEVER
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
104.
Diyarbakır'da tüketilen bazı gıdaların mikrobiyolojik yönden araştırılması
A microbiological research on some food consumed in Diyarbakir
ÖMER FARUK YEŞİL
(2010).
, Yapıldığı Yer: DİCLE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ABDUNNASIR YILDIZ
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
105.
Glukono delta lakton kullanımının pastırmanın kalite kriterleri üzerine etkisi
The effect of glucono delta lactone usage on pastirma quality criteria
ALPER KÜRŞAT DEMİRKAYA
(2010).
, Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. ZİYA GÖKALP CEYLAN
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
106.
Yalova ilinde faaliyet gösteren hazır yemek üretim yerlerinde çalışan personellin hijyen bilgi düzeyi ile üretilen yemeklerin mikrobiyolojik kalitesi arasındaki ilişkinin belirlenmesi
Determination of a correlation between hygiene knowledge level and microbiological quality of meals in catering establishments acting in Yalova province
PASİN AKBULUT
(2010).
, Yapıldığı Yer: NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. İSMAİL YILMAZ
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
107.
İstanbul'da satışa sunulan mısır bazlı gıdalarda fumonisin aranması
Determination of fumonisin in corn-based foods provided from Istanbul market
AYŞE ÖZNUR DEMİR (OCAK)
(2010).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. KAMİL BOSTAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
108.
Gökkuşağı alabalıklarında (Oncorhynchus mykiss - walbaum 1792) bazı antibiyotik kalıntılarının saptanması
Determination of some antibiotic residues in rainbow trouts (Oncorhynchus mykiss - Walbaum 1792)
EVREN ÖZDEMİR
(2010).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. TARIK HALUK ÇELİK
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
109.
Yemek hizmet işletmelerinde (catering işletmeleri) geleneksel ve pişir-soğut üretim sistemlerinin karşılaştırılması
Comparision of cook-chill and conventional production systems in catering establishments
HÜSEYİN ÖNEY
(2010).
, Yapıldığı Yer: ANADOLU ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. MERYEM AKOĞLAN KOZAK
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Turizm , İşletme
|
|
|
110.
Gıdalardan izole edilen staphylococcus aureus suşlarının toksijenik özellikleri ve antibiyotiklere duyarlılıkları üzerine bir araştırma
A study on toxigenic characteristics and antibiotic resistance of staphylococcus aureus strains ısolated from foods.
KARLO MURATOĞLU
(2010).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. KAMİL BOSTAN
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Mikrobiyoloji , Veteriner Hekimliği
|
|
|
111.
Kayseri ilinde satışa sunulan dondurmaların listeria spp. varlığı yönünden incelenmesi
Detection of listeria spp. in ice cream samples retailed in kayseri city of turkey
SONER GÖNÜLALAN
(2010).
, Yapıldığı Yer: ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. ZAFER GÖNÜLALAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
112.
Gıdalardan izole edilen Staphylococcus aureus suşlarının çeşitli antibiyotiklere karşı duyarlılıklarının araştırılması
The investigation on the antibiotic sensitivity of Staphlococcus aureus strains isolated from food
ÇAĞATAY ÇELİK
(2010).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. HARUN AKSU
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
113.
Ankara'da satılan damacana sularının bazı bakteriler yönünden incelenmesi
Investigation of carboy waters for some bacteria sold in Ankara
ÖNCÜ ÇELFİŞ
(2010).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. HAYDAR ÖZDEMİR
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
114.
Et ve et ürünlerinin çiftlikten sofraya izlenebilirliği ve takip edilmesinde radyo frekans tanımlama teknolojisinin kullanılması
Rfid traceability of meat and meat products in different phase of processing from farm to retail consumption
PELİN BURCU DAŞTAN
(2010).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. GÜRHAN ÇİFTÇİOĞLU
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
115.
Doğal fermnatasyonla üretilen şalgam suyunda farklı tuz konsantrasyonlarının biyojen amin oluşumu üzerine etkisi
The different salt concentration effects on biogenic amine formation in shalgam beverage by naturel fermantation produced
ASUMAN YÜKSEL
(2010).
, Yapıldığı Yer: SAKARYA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. OMCA DEMİRKOL
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
116.
Düşük voltaj elektrik stimülasyonunun M. longissimus dorsi thoracis kası üzerine etkisi
The effect of low voltage electrical stimulation on M. longissimus dorsi thoracis
BUKET EROĞLU
(2010).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. ÖMER ÇETİN
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
117.
Bazı bitki ekstraktlarının kanatlı etlerinin raf ömrü üzerine etkisinin araştırılması
Investigation of effects of some plant extracts on shelf-life of poultry meats
AKSEM AKSOY
(2010).
, Yapıldığı Yer: KAFKAS ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ABAMÜSLÜM GÜVEN,DOÇ. DR. MURAT GÜLMEZ
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
118.
Van kahvaltı salonlarında tüketime sunulan cacıkların mikrobiyolojik kalitesi
Van breakfast rooms of microbiological quality of cacik consumption
RABİA MEHTAP GÜNEŞ
(2010).
, Yapıldığı Yer: YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. YAKUP CAN SANCAK
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
|
|
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır.
|
119.
Yöresel hamsi kaygana'nın mikrobiyolojik kalitesinin saptanması ve üretiminde kullanılan kurutulmuş ot ve baharatların Staphylococcus aureus üzerine etkisi
Determination of microbiological quality of a local dish `hamsi kaygana? and the effects of dried herbs and spices used on Staphylococcus aureus
GÜLÜŞAN EMANET
(2010).
, Yapıldığı Yer: EGE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. DUYGU KIŞLA
Yüksek Lisans
Türkçe
Balıkçılık Teknolojisi , Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
120.
Ton balığı konservelerinde katı faz ekstraksiyon ve HPLC Metodu ile Bisfenol A varlığının incelenmesi
The investigation of Bisphenol A presence by solid phase extraction and HPLC method in canned tuna fish
BUKET ER
(2010).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. BELGİN SARIMEHMETOĞLU
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
121.
Turizm meslek yüksekokulu öğrencilerinin gıda güvenliği bilgi ve uygulamaları
Food safety knowledge and practices of vocational school of tourism students
ÖMÜR ALYAKUT
(2009).
, Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. MİNE ARLI
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Ev Ekonomisi , Eğitim ve Öğretim
|
|
|
122.
Surimi jelindeki omaga-3 yağ asitlerinin fiziksel ve oksidatif kararlılığı
Physical and oxidative stabilization of omega-3 fatty acids in surimi gels
ŞEBNEM TOLASA
(2009).
, Yapıldığı Yer: EGE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ŞÜKRAN ÇAKLI,PROF. DR. CHONG M. LEE
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Su Ürünleri
|
|
|
123.
Kuzu karkaslarının parçalanmasında sistem oluşturma: Verim ve kalite değerlendirmesi
System development for lamb carcass processing: Evaluation of yield and quality
SEYHAN ÖZAVCI
(2009).
, Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. AYŞEGÜL EYİGÖR
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
|
|
|
124.
Kadınların gıda güvenliği konusundaki bilgi, tutum ve davranışları
The knowledge, approach and attitude of women regarding food safety
ZÜHAL ÖZDEMİR
(2009).
, Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. NEVİN ŞANLIER
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Beslenme ve Diyetetik , Ev Ekonomisi
|
|
|
125.
Kayseri'de satışa sunulan peynir örneklerinde Listeria monocytogenes varlığının kültür yöntemleri ile belirlenmesi
Detection of Listeria monocytogenes in cheese samples retailed in Kayseri by cultural techniques
ERHAN KUM
(2009).
, Yapıldığı Yer: ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. YELİZ YILDIRIM
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
126.
Et ve bazı et ürünleri ile soğuk hava depolarında pseudomonas türlerinin izolasyonu ve identifikasyonu
Isolation and identification of pseudomonas species in meat and meat products and cold storage depots
İBRAHİM MUSTAFA AKAN
(2009).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ÜMİT GÜRBÜZ
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
|
|
|
127.
Farklı uygulamaların minimal işlem görmüş (fresh - cut) bazı sebzelerin kalitesi üzerine etkileri
Effects of different applications on quality of some minimally processed (fresh - cut) vegetables
BİGE İNCEDAYI
(2009).
, Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ÖMER UTKU ÇOPUR
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Gıda Mühendisliği
|
|
|
128.
Akut yüzme egzersizi yaptırılan ratlarda selenyum uygulamasının lipit peroksidasyonu ve laktat düzeylerine etkisi
The effect of selenium application on lipid peroxidation and laktat levels of the rats that were given acute swimming exercise
MUSTAFA AKIL
(2009).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ÜMİT GÜRBÜZ
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Fizyoloji , Spor
|
|
|
129.
Hindi etlerinde Campylobacter jejuni'nin kültür tekniği ve PCR ile saptanması.
Detection of Campylobacter jejuni from turkey meats using culture technique and PCR.
ÖMER ÇAKMAK
(2009).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. İRFAN EROL
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
130.
UV disinfection of some of the fruit juices
Bazı meyve sularının UV dezenfeksiyonu
BENGİ HAKGÜDER
(2009).
, Yapıldığı Yer: İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. SEVCAN ÜNLÜTÜRK
Yüksek Lisans
İngilizce
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Gıda Mühendisliği , Mikrobiyoloji
|
|
|
131.
Erzurum piyasasında tüketime sunulan Tavuk Döner'de Campylobacter Spp. varlığının araştırılması
Incidence of Campylobacter Spp. In Chicken Doner sold at fast food restaurants in Erzurum
ŞENAY SEYİTOĞLU
(2009).
, Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. ZİYA GÖKALP CEYLAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
132.
Sığır karkaslarında Escherichia coli O157 ve O157:H7 prevelansı ile Stx1 ve Stx2 genlerinin belirlenmesi
The prevalance of Escherichia coli O157 and O157:H7 in cattle carcass with determination of Stx1 and Stx2 genes
GÖKHAN İNAT
(2009).
, Yapıldığı Yer: ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. BELGİN SIRIKEN
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
|
|
|
133.
Dondurulmuş balığın kalitesinde doğal antioksidanların etkisi
The effects of natural antioxidants on the quality of frozen fish
GÖZDE BİLEN
(2009).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. NURAY ERKAN ÖZDEN
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Gıda Mühendisliği , Su Ürünleri
|
|
|
134.
Bazı et ürünlerinde E. coli 0157:H7 varlığının araştırılması
Investigations on the presence of E.coli O157:H7 in some meat products
DUYGU BALPETEK
(2009).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ÜMİT GÜRBÜZ
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
135.
Keçi karkaslarına uygulanan elektriksel stimülasyonunun et kalitesi üzerine etkisi
Effects of electrical stimulation on meat quality in goat carcasses
TUNA TOPÇU
(2009).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. ÖMER ÇETİN
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
136.
Sığır sakatat ve kaslarında iz element içeriğinin belirlenmesi
Determination of trace elements in offals and muscles of beef
HAYRUNNİSA ÖZLÜ
(2009).
, Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. MUSTAFA ATASEVER
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
137.
Mutfak personelinin el hijyeni bilgisi ve uygulamalarının incelenmesi
Investigation of kitchen staff's hand hygiene knowledge and practices
İLKAY TURAN
(2009).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. F. PINAR ÇAKIROĞLU
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
138.
Konya'da tüketime sunulan beyaz salamura, tulum ve kaşar peynirlerinin ağır metal içeriklerinin araştırılması
Investigation of the heavy metal contents in white pickled, tulum and kashar cheeses consumed in Konya
ÖZNUR YALÇIN
(2009).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. K. KAAN TEKİNŞEN
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
139.
Burdur yöresinde tüketime sunulan taze beyaz peynirlerde Brucella spp.varlığı
Existence of Brucella spp. in the white fresh cheese samples at the consumed in burdur region
AYŞE SELCEN AKCAN KALE
(2009).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. YUSUF DOĞRUER
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
140.
E vitamini uygulamasının akut taekwondo egzersizinde lipit peroksidasyonu, antioksidan enzimler ve laktat düzeylerine etkileri
Lipid peroxidation of vitamin E application in acute taekwondo exercise,its effects on antioksidant enzymes and lactate levels
EKREM BOYALI
(2009).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. MUSTAFA NİZAMLIOĞLU
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
141.
Yerel peynirlerimizden izole edilen laktokokkus suşlarının bazı teknolojik özelliklerinin belirlenmesi
Characterization of some technological properties of lactococcus strains isolated from traditionally made cheeses
MUSTAFA ERSOY
(2009).
, Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. RECEP ÇIBIK
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
142.
İlköğretim öğrencilerinin besin güvenliği konusundaki bilgi ve davranışları
The evaluation of primary school student?s knowledge and behaviour about safety
AHMET ŞIK
(2009).
, Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. YASEMİN ERSOY
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Beslenme ve Diyetetik , Eğitim ve Öğretim
|
|
|
143.
Afyonkarahisar'da tüketime sunulan Afyon Kaymaklarında bazı patojen bakterilerin aranması
Searching for some pathogenic bacteria in the Afyon Kaymagi supplied to the market in Afyonkarahisar
VOLKAN İPEKÇİOĞLU
(2009).
, Yapıldığı Yer: AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. ZEKİ GÜRLER
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
144.
Engelleme teknolojisinin sebzelerde patojen inaktivasyonu ve raf ömrü açısından etkilerinin araştırılması
A research on the effects of hurdle technologies in pathogen inactivation and shelf-life of fresh produce
GÜLTEN TİRYAKİ GÜNDÜZ
(2008).
, Yapıldığı Yer: EGE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. ŞAHİKA AKTUĞ GÖNÜL
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Gıda Mühendisliği , Mikrobiyoloji
|
|
|
145.
Kefirin bazı mikrobiyolojik ve kimyasal özelliklerinin belirlenmesi
Determination of some microbiological and chemical properties of kefir
AYŞE DİNÇ
(2008).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. U. TANSEL ŞİRELİ
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
146.
Pastörize sıvı yumurtaların mikrobiyolojik özellikleri üzerine bir araştırma
A study on microbiological characteristics of pasteurized liquid eggs
ÖZGE ALGAN
(2008).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. HARUN AKSU
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
147.
Konya ilinde pazarlarda açıkta satılan küflü peynirlerde enterohemorajik esherichia coli O157:H7 suşunun varlığının araştırılması
A study on the presence of enterohemorrhagic escherichia coli O157:H7 strain in blue cheese sold in public markets in konya province
EDA AKÇAMLI
(2008).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. UÇKUN SAİT UÇAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
|
|
|
148.
Adana'da satışa sunulan yumurtalarda sunuş çeşitliliği ve kalite değişimi üzerine bir çalışma
A study on the presentation variety and quality diversity of the eggs marketed in Adana
HAVVA DOĞAN
(2008).
, Yapıldığı Yer: ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. A.NAZIM ULUOCAK
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
149.
Bitlis ili ve çevresindeki askeri mutfaklarda kullanılan sığır gövde etlerinde bazı patojenlerin varlığı
The presence of some pathogenic bacteria in bovine carcasses used in military kitchens in the city of Bitlis and iys surroundings
BURHAN HÜSEYİN TUNCER
(2008).
, Yapıldığı Yer: YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. SEMA AĞAOĞLU
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
150.
Silifke yöresinde yetişen bazı ürünlerin geleneksel hazırlama, saklama, tüketim şekillerinin saptanması
Determining the traditional ways of preparing keeping and consuming some products cultivated in Silifke region
CENGİZ URBAŞ
(2008).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. MEHMET AKMAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|