501.
Multidisipliner yaklaşımla davranış değişikliği tedavisi uygulanan şişman bireylerdeki yaşam tarzı değişikliklerininn incelenmesi
The study of lifestyle modification of obese individuals on whom the treatment of behavioral change under multidisciplinary approach is applied.
BENGÜ ÜZMEZ
(2007).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. FATMA SAĞLAM
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
502.
Üniversite öğrencilerinin fonksiyonel besin bilgi düzeylerini belirlemeye yönelik bir ölçek geliştirme: Geçerlik ve güvenirlik çalışması
Validity and reliability of university students determine knowledge levels of functional food
HACER SAVURDAN
(2007).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. NAZAN AKTAŞ
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
503.
Yetişkin bireylerin sağlıklı yeme indekslerinin belirlenmesi
A research aiming to determine dietary pattern and healthy eating index of Turkish adults
BANUGÜL BARUT UYAR
(2007).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. SEVİNÇ YÜCECAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
504.
Parkinsonlu hastaların beslenme durumu ve alışkanlıklarının değerlendirilmesine yönelik bir çalışma
The evaluation of the nutritional status and nutritional habits of the patients with parkinsons disease
LEYLA TEVFİKOĞLU
(2007).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. NESLİŞAH RAKICIOĞLU
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
505.
Ankara üniversitesindeki öğrencilerin beslenme durumları, Üfiziksel aktiviteleri, beden kütle indeksleri ve kan lipidleri arasındaki ilişkiler.
Relationship between nutrition status, physical activity, body mass index and blood lipids of students at Ankara University.
BAŞAK YILMAZ
(2007).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. MİNE YURTTAGÜL
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
506.
Ankara'da bir yetiştirme yurdunda kalan erkek adolesanların beslenme durumları ve etkileyen etmenler
Nutritional status of male adolescents who stay in orphanage in Ankara and effecting factors.
DENİZ DUMAN
(2007).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. YASEMİN BEYHAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
507.
Glisemik indeksi yüksek besinlerin tüketimiyle vücut ağırlığı arasındaki ilişki
The relation between the consumption of food with high glycemic index and body weight
HATİCE GÜNEŞ
(2007).
, Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. SIDIKA BULDUK
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
508.
Üç-beş yaş grubu çocuklarda erken çocukluk çağı diş çürükleri ve beslenme ile ilişkisi
Early childhood dental caries in three-five years-old group and its relation with nutrition
AYLİN AYDIN
(2007).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. PERİHAN ARSLAN,PROF. DR. SEVAL ÖLMEZ
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik , Diş Hekimliği
|
|
|
509.
0-5 yaş arası çocuklarda beslenme durumu ile hemoglobin ve serum çinko düzeylerinin değerlendirilmesi
Evaluation of nutritional status, hemoglobin and serum zinc status of 0-5 years old children
PINAR UÇAN
(2007).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. GÜLDEN PEKCAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
510.
Üniversite öğrencilerinin besin tamamlayıcılarını kullanma durumlarının besin tüketimlerine etkileri üzerine bir araştırma
A research conducted regarding the impacts of the consumption of the dietary supplements of the university students on their nutrition consumptions
KADRİYE AVCI
(2007).
, Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. FULYA SARPER
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
511.
Theanine amino asidinin plazma serbest amino asit ve antioksidan kapasite düzeyine etkisi üzerine bir çalışma
A study on antioxidant capacity and plasma free amino acid levels of theanine
MEHMET FİSUNOĞLU
(2007).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. H. TANJU BESLER
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
512.
Hedef programlama aracılığıyla düşük maliyette, menü planlama ilkelerine uygun, bir grup işçi için tek öğünlü, on beş günlük, set-seçimsiz menü planlama
Using the goal programming, a lunch, set-unselective, and fifteen days menu planning based on minimum cost, and menu planning principle suitable for a group of worker
YASEMİN YAĞDIRAN
(2007).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. FATMA SAĞLAM
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik , Ekonometri
|
|
|
513.
Hipertansiyonlu hastaların beslenme durumlarının değerlendirilmesine yönelik bir araştırma.
A Study for evaluating nutritional status of hypertension patients.
TUĞBA ÖLMEZ
(2007).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. SEYİT M. MERCANLIGİL
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
514.
Özel Ankara Güven Hastanesi menülerinde yer alan yemeklerin HACCP sistemine göre düzenlenmesi
Arranging standard food recipes ıncluded in menus of Private Ankara Guven Hospital according to HACCP system
HAVVA BANU TOPALAKCI
(2007).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. FATMA SAĞLAM
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
515.
Çeşitli pişirme yöntemlerinin sebzelerin fenolik bileşik ve antioksidan aktivite değerleri üzerine etkisi
Effect of various cooking methods on phenolic compounds and antioxidant activity of vegetables
INDRANİ KALKAN
(2007).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. SEVİNÇ YÜCECAN
Doktora
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
516.
Düşük glisemik indeks ve yüksek glisemik indeksle beslenen obezlerde glisemik indeksin aterosklerotik marker'lere etkisi
The effects of weight loss with dietary low and high glycemic index on atherosclerotic markers within the obese subjects
CEREN YOLAÇAN İŞERİ
(2007).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. MÜCAHİT ÖZYAZAR
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
517.
Hastanelerin toplu beslenme servislerinde iş verimliliğinin ölçülmesi ve bunu etkileyen bazı etmenlerin incelenmesi
Measuring labour productivity of hospital food service systems and evaluating some of influencing variables
SEZEN İYİGÜN
(2007).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. YASEMİN BEYHAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
518.
Farklı sosyo-ekonomik düzeydeki ailelerin beslenme bilgi düzeyleri ile sebze-meyve tüketim alışkanlıkları üzerinde bir araştırma
A research on the relation between the level of consciousness of families from different socio-economic levels about food and vegetable and fruit consumption habits
FATİH ONUR
(2007).
, Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. FULYA SARPER
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik , Ev Ekonomisi , Eğitim ve Öğretim
|
|
|
519.
Yetişkinlerde biyoelektrik empedans analizi ölçümleri ve farklı denklemlerle karşılaştırılması
Measurements of bioelectrical impedance analysis in adults and comparison with anthropometric equations
DUYGU ÇALIŞKAN
(2007).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. MERAL AKSOY
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
520.
Hiperlipidemik bireylerde diyetle kalsiyum alımı ile bazı biyokimyasal parametreler ve antropometrik ölçümler arasındaki etkileşimin değerlendirilmesi
The relationship between dietary calcium intake biochemical parameters and antropometric measurements in hyperlipidemic humans.
ÇİĞDEM ÖZCAN
(2007).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. GÜLHAN EROĞLU SAMUR
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
521.
Postmenopozal kadınlarda keten tohumu tüketiminin antropometrik ölçümler, lipit profili ve menopozal semptomlar üzerine etkileri
Effects of flaxseed on anthropometric measurements, lipid profile and menopausal symptoms in postmenopausal women
ŞEYMA TUNA
(2007).
, Yapıldığı Yer: ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. NERİMAN İNANÇ
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
522.
Kronik obstüktif akciğer hastalığı olan bireylerde yüksek protein içerikli beslenmenin arteriyel kan gazları, solunum fonksiyon testleri ve yorgunluk üzerine etkileri
The effect of high protein diet on arterial blood gases, pulmonary function tests and fatigue in patients with chronic obstructive pulmonary disease
HATİCE ÇİÇEK
(2007).
, Yapıldığı Yer: GÜLHANE ASKERİ TIP AKADEMİSİ
Danışman(lar): PROF. DR. NALAN AKBAYRAK
Doktora
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik , Göğüs Hastalıkları , Hemşirelik
|
|
|
523.
Ankara il merkezinde guatr prevelansı ve hormon düzeylerinin araştırılması
Investigation of goiter prevalance and hormone levels in adult in Ankara city center
EMEL ERZİNCAN
(2007).
, Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. GÜLDEREN YENTÜR
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
524.
Ankara piyasasında satışa sunulan bazı gıdalarda sentetik boya miktarlarının araştırılması
Investigations on quantitative determination of synthetic dye content in some food products from ankara market
ŞEBNEM ERDOĞAN
(2007).
, Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. GÜLDEREN YENTÜR
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
525.
Amasya devlet hastanesi dahiliye polikliniği'ne başvuran hastaların beslenme alışkanlıklarının kan lipit düzeyi değişimine etkisi üzerine araştırmalar
Came to amasya state hospital internal medicine policlinics patients nutritional habits find out the effect of the changes levels on the blood lipid profiles.
HİCRAN KÖREMEZLİ
(2007).
, Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. AYSEL BAYHAN ÖKTEM
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
526.
Özel bir spor merkezine başvuran yetişkinlerde vitamin, mineral ve diğer besin desteklerinin kullanım durumunun saptanması
The determination of vitamin, mineral and other dietary supplement use in adults who are the members of a fitness center
HATİCE HARTEVİOĞLU
(2007).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. H. TANJU BESLER
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
527.
Ankara'da yemek fabrikalarının sorumlu yöneticilerinin beslenme bilgi düzeylerinin ve yönetimsel ilgi/yaklaşımlarının belirlenmesi
The determination of nutrition knowledge and managerial knowledge/ approach of responsible managers of mass catering in Ankara
BİRİZ ÇAKIR
(2007).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. YASEMİN BEYHAN
Doktora
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik , İşletme
|
|
|
528.
Asgari ücretli ailelerin gıdaya ayırdıkları bütçenin ve gıdaları tüketim sıklıklarının belirlenmesi
Low income families in order to detect their budget for nutrition and the most food their consume
ALİ HAYDAR KOCAKAHYA
(2007).
, Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. MELEK YAMAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
529.
Adana il merkezinde sokakta çalışan çocukların beslenme alışkanlıkları ve beslenme durumu
The nutrition habits and situations of children working on streets in Adana city center
GÖKHAN KESMEN
(2007).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. NAZAN AKTAŞ
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik , Halk Sağlığı
|
|
|
530.
9- 12 yaş grubu öğrencilerin beslenme alışkanlıkları
Eating habits of students aged 9 to 12
GÜLSÜM TÜRKMENOĞLU(ŞİMŞEK)
(2007).
, Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. SAİME KÜÇÜKKÖMÜRLER
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
531.
Kocaeli'nde bulunan üç farklı huzurevindeki yaşlıların beslenme alışkanlıkları üzerine bir araştırma
A research over the nourishing habits of olders who are living three different rest home in Kocaeli
ELİF AKYILDIZLAR
(2007).
, Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. AYSEL BAYHAN ÖKTEM
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
532.
İlköğretim öğrencilerinin çinko tüketim durumları
The zinc consumption of primary schools students
SEMRA EYVAZOĞLU
(2007).
, Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. MİNE ARLI
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik , Halk Sağlığı
|
|
|
533.
Türk obez kadınlarda kan lipid profili
The blood lipid profile of Turkish obese women
İSMAİL ÖZKAYA
(2007).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. YUSUF ORHAN
Doktora
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik , Halk Sağlığı , Kardiyoloji
|
|
|
534.
Santral memuru kadınların beslenme durumları üzerine vardiyalı sistemde çalışmanın etkisi
The impact of shiftwork on the nutrition status of women working as the telephone operator
AYŞE PEKEL ÖZDEMİR
(2006).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. NEVİN AKTAŞ
Yüksek Lisans
Türkçe
Ev Ekonomisi
|
|
|
535.
2-5 yaş arası sağlıklı çocukların beslenme özellikleri ve aile etkileşimi
Nutrition characteristics and family relation of healty children between 2-5 ages
FATMA DERELİ
(2006).
, Yapıldığı Yer: MARMARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. ZERRİN ÇİĞDEM
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik , Halk Sağlığı , Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
|
|
|
536.
Hemodiyaliz tedavisi alan kronik böbrek yetmezliği olan hastalarda obezitenin beslenme durumu ile biyokimyasal parametreler üzerine etkisi
The effects of obesity on nutritional status and biochemical parameters in maintenance hemodialysis patients with chronic renal failure.
MEVLÜDE KIZIL
(2006).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. GÜLHAN SAMUR
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
537.
Gebe kadınların enerji, protein, demir, kalsiyum, C vitamini, B12 vitamini, folik asit ve omega-3 yağ asidi tüketimleri ile beslenme bilgi ve alışkanlıkları arasındaki ilişkinin saptanması
Pregnant women's energy, protein, iron, calcium, vitamin C, vitamin B12, folic acid and omega-3 fatty acid intake and it's relationship between pregnant women's knowledge of nutrition and their nutritional habits
SANİYE GÜZİN ÇALTI
(2006).
, Yapıldığı Yer: MARMARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. MELDA KARAVUŞ,DOÇ. DR. DİLŞAD SAVE,YRD. DOÇ. DR. YAŞAR KESKİN
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik , Halk Sağlığı
|
|
|
538.
Özel bir kliniğe başvuran otuzbeş yaş üstü kilolu kadınların pre ve post menopoz dönemlerine göre bazı anemi parametrelerinin değerlendirilmesi ve bunun beslenme durumları ile etkileşimi üzerine bir araştırma
Evaluation of anemia and nutrition status of overweight women, aged 35 year and over, in their pre or post menopause period
AYLİN SAYAN
(2006).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. TÜRKAN KUTLUAY MERDOL
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
539.
Sağlıklı beslenme takıntısı (ortoreksiya) belirtilerinin incelenmesi, orto-15 ölçeğinin uyarlanması
The investigation of healthy eating fixation (Orthorexia) and the adaptation of the ORTO-15 scale
GÜLCAN ARUSOĞLU
(2006).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. GÜLDEN KÖKSAL
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik , Psikoloji
|
|
|
540.
Menapoz dönemindeki osteoporozlu kadınlarda beslenme durumlarının araştırılması
Investigation of the nutritions of the woman have osteoporosis in menapausal period
BİLSEN ŞENER GÜREŞ
(2006).
, Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. AYSEL BAYHAN ÖKTEM
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
541.
Rize ili Çayeli ilçesindeki lise öğrencilerinde obezite sıklığı ve beslenme alışkanlıkları
Obesity prevalance and eating habits of secondary school in Çayeli - Rize
AYŞE GÜMÜŞLER
(2006).
, Yapıldığı Yer: KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. GAMZE ÇAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik , Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları , Halk Sağlığı
|
|
|
542.
Okul çağı çocuklarında taze sebze ve meyve tüketim durumu ile tüketimi etkileyen etmenlerin saptanması
Consumption of fresh fruits and vegetables and determination of affecting factors in school-aged children
NİLHAN AY
(2006).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. NESLİŞAH RAKICIOĞLU
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
543.
Liseye devam eden kız ögrencilerin beslenme alışkanlıkları ve beden algısını etkileyen etmenler
Eating habits of female students attending to high school and factors that affect their body image
BURCU DİLEK DEMİR
(2006).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. MİNE YURTTAGÜL
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
544.
Bir sağlık ocağının bölgesinde gebelerde anemi görülme sıklığının incelenmesi
The analyses of the frequency rate of anemic cases among pregnant women in the area of a primary care service
DERYA KAYA
(2006).
, Yapıldığı Yer: MERSİN ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. NAZİFE AKAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik , Halk Sağlığı , Kadın Hastalıkları ve Doğum
|
|
|
545.
Adolesan erkek voleybolcuların beslenme ve antropometrik profilleri
Nutritional and anthropometrical status of male adolescent volleyball players
MİNE YILDIRIM
(2006).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. GÜLGÜN ERSOY
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik , Spor
|
|
|
546.
Üniversite öğrencilerinin beslenme alışkanlıkları ile özyetkinlik ve iyimserlik ilişkisi
The Assessment of relations nutrition habits of students of university with self-efficacy and optimism: Ankara University model
SERAP AÇIKGÖZ
(2006).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. PERVİN ÜNAL CİVCİR
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik , Psikoloji , Sağlık Eğitimi
|
|
|
547.
Tanısı yeni konulmuş hipertansiyon, hiperlipidemi ile hipertansiyon ve hiperlipidemisi birlikte bulunan bireylerin diyet yağ asidi örüntüsü ve beslenme alışkanlıklarının değerlendirilmesi
Dietary habits and contents of dietary fatty acids of subjects who have received a diagnosis of hypertension, hyperlipidemia and both
AYŞE AYDA BAYRAM
(2006).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. H. TANJU BESLER
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
548.
Hafif ve orta şişman yetişkin bireylere uygulanan zayıflama diyetleri sonucundaki vucut ağırlık kaybının serum lipid profilleri ve diğer bazı parametreler üzerindeki etkisi
The effects of the body weight loss on serum lipid prifiles and the other parameters as a result of the diets applied on the overweight and obese adults
ALİYE VİLDAN KILIÇ
(2006).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. PERİHAN ARSLAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
549.
Mardin ili Kızıltepe ilçesindeki merkez ilköğretim okullarında okuyan 6. 7. ve 8. sınıf öğrencilerinin beslenme alışkanlıkları üzerine bir araştırma
A Research about the nourishing habits of students at 6th, 7th and 8th classes of central primary schools at Kızıltepe district of Mardin province
MEHMET AVAN
(2006).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. NERMİN IŞIK
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik , Halk Sağlığı
|
|
|
550.
Beden eğitimi ve yüksekokullarda okuyan aktif spor yapan öğrencilerin beslenme ve sağlık durumlarının incelenmesi
Searching the diet habits of the active sportsmen and students attending to physical education and sports faculty
MEHMET KUMARTAŞLI
(2006).
, Yapıldığı Yer: DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. FATİH KILINÇ
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik , Spor
|
|
|