401.
Soğutulmuş ve dondurulmuş hamur tekniği ile ekmek üretimi
M. MİTAT TALAY
(1994).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. KAMİL BOSTAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
402.
Beyaz peynirlerde potasyum nitrat kullanımının kalite üzerine etkileri
MERİH ESKİCİOĞLU
(1993).
, Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. AŞKIN BERKER
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
403.
İstanbul piyasasında satışa sunulan tulum peynirlerinde brucella etkenlerinin mevcudiyeti üzerine araştırmalar
GÜNGÖR YILDIRICI
(1993).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. BÜLENT NAZLI
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
404.
Sütlü çikolata üretiminde uygulanan teknolojik işlemlerin, mikrobiyolojik kaliteye etkisi üzerine araştırmalar
ÖMER ÇETİN
(1993).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. BÜLENT NAZLI
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
405.
Kahvaltılık margarinlerin fiziksel ve kimyasal özelliklerinin belirlenmesi
MUSTAFA YILDIZ
(1993).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. MUAMMER UĞUR
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
406.
Isı işlemi görmüş et ve et ürünlerinde Clostridium Perfringens'in termorezistan tipleri üzerine araştırma
RAMAZAN GÖKÇE
(1993).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. İHSAN ALPERDEN
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
407.
Tavuk karkaslarından stafilokok izolasyonu ve antibiyotiklere karşı duyarlılıkları üzerinde çalışmalar
ALİ KILINÇ
(1992).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ÖMER AKAY
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
408.
Ankara piyasasında satılan taze beyaz peynirlerin brucellosis riski yönünden incelenmesi
MAHMUT TUNÇBİLEK
(1992).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ŞERİF KAYMAZ
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
409.
Bazı hayvan etleri üzerinde standart poliakrilamid jel elektroforezi ile yapılan tür tayini çalışmaları
SAMİYE BAYRAMLAR
(1992).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. MUAMMER UĞUR
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
|
|
|
410.
Türkiye'de pazarlanan bazı ticari çocuk mamalarındaki B1, B2, B6, niasin ve C vitaminleri miktarlarının araştırılması
Investigation of vitamin B1, vitamin B2, vitamin B6, nicotinamide and vitamin C contents of some commercial infant sold on the Turkish market
AYNUR POLAT
(1992).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. AHMET YURTYERİ
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
411.
Ankara piyasasında satılan karaciğer ve böbrek örneklerinde kurşun, çinko ve bakır düzeylerinin araştırılması
SERPİL CÖMERT
(1992).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. YUSUF ŞANLI
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
412.
Ülkemizde tüketime sunulan yerli ve ithal bebek mamalarının genel mikrobiyolojik kaliteleri ve bazı patojenlerin varlığı yönünden incelenmesi
A Study in general and microbiological qualities of local and imported infant food formulae presented for consumption in our country and investigation for the presence of certain pathogens
FÜSUN ERGÜN
(1992).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. ÖZER ERGÜN
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
413.
Konya'da geçmişte ve günümüzde hazırlanan kışlık yiyecekler üzerine bir araştırma
NEVİN HALICI
(1991).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. MİNE ARLI
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Ev Ekonomisi
|
|
|
414.
Mısır ve mısır ürünlerinde Aflatoksin ile Okratoksin-A'nın detoksifikasyonları üzerine araştırmalar
GÜNER ÖZAY
(1988).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. TURAN İNAL
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
415.
HTSD (Yüksek ısı kısa zaman) metodunda sıcaklık derecesi ve depolama zamanında pastörize süt kalitesine etkisi
ABDULLAH ÇAĞLAR
(1986).
, Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. NURHAN AKYÜZ
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
416.
Fermante sucuklarda kullanılan bazı katkı maddelerinin kalite üzerine etkileri
SADETTİN SÖNMEZ
(1986).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
417.
Süt formüllerinin tüketim uygulamaları ve süt formüllerinin C vitamini içeriği ile pH değerleri
GÖNÜL VAROL
(1986).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. TÜRKAN KUTLUAY
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Gıda Mühendisliği
|
|
|
418.
Erzurum il merkezinde tüketime sunulan kahvaltılık tereyağlarının kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri üzerinde bir araştırma
AHMET FAİK KOCA
(1985).
, Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. EKREM KURDAL
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
419.
Ülkemizde üretilen tereyağ ve margarinlerde muhtelif muhafaza derecelerinde oluşan bazı değişimler üzerine araştırmalar
FÜGEN MEYDANOĞLU
(1984).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. TURAN İNAL
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
420.
Türk peynirlerinde aflatoksinlerin mevcudiyeti üzerine araştırmalar
GÜNER ÖZAY
(1984).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
421.
Erzurum, Erzincan ve Kars illerinde üretilen kremalı pastalar üzerinde mikrobiyolojik araştırmalar
HİKMET KARAÇAM
(1984).
, Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. NECDET LELOĞLU,DOÇ. DR. SELAHATTİN SERT
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
422.
Ülkemizde yapılan kutu konservelerinin içerdikleri kurşun miktarının araştırılması
ARSLAN TUNÇBİLEK
(1978).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Tıpta Uzmanlık
Türkçe
Biyoistatistik , Tıbbi Biyoloji
|
|
|