151.
Sağlık personeli olan ve olmayan bireylerde Ortoreksiya nervoza görülme sıklığı araştırması
Orthorexia nervosa prevalence study in health-care and non-health care individuals
GÖKÇE ERGİN
(2014).
, Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. EMİNE AKSOYDAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
152.
Yulaf beta-glukanının hafif hiperkolesterolemik bireylerin serum total kolesterol ve LDL kolesterol düzeylerine etkisi
Effect of beta-glucan on serum total cholesterol and LDL cholesterol levels of mild hypercholesterolemic subjects
NEVİN SARAN
(2014).
, Yapıldığı Yer: HALİÇ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. YASEMİN BEYHAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
153.
Marul ve roka sebzelerine uygulanan bazı dezenfektanların sebzelerin C vitamini içerikleri üzerine etkisinin değerlendirilmesi
The evaluation of the effect of implementation some disinfectants on the vitamin C content of lettuce and rocket salad
DUYGU TÜRKÖZÜ
(2014).
, Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. EFSUN KARABUDAK
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
154.
Tüketicilerin hazır ve yarı hazır gıdalarda kullanılan gıda katkı maddelerine yönelik görüşlerinin incelenmesi (Konya ili örneği)
An investigation of consumers opinions on food additives used in the prepared and semi-prepared foods (Sample from Konya region)
NURAN ERDEM
(2014).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. SEHER ERSOY QUADIR
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik , Ev Ekonomisi
|
|
|
155.
Nonalkolik yağlı karaciğer hastalığı olan bireylerde fruktoz tüketiminin değerlendirilmesi
Evaluation of fructose consumption in individuals with non-alcoholic fatty liver disease
ALİYE KUYUMCU
(2014).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. EMİNE AKAL YILDIZ
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
156.
Emezis şiddetine göre gebelerin beslenme ve sağlık durumlarının değerlendirilmesi
The education of nutrition and health status of the pregnants in accordance to emesis intesnsity
EKİN ALTIN
(2014).
, Yapıldığı Yer: HALİÇ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. YASEMİN BEYHAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
157.
Gazi Üniversitesi Tıp fakültesi İç Hastalıkları Yoğun Bakım Ünitesine yatan hastalarda uygulanan nütrisyon desteğinin değerlendirilmesi
The evaluotion of nutrional support in the patients of Gazi University Medical Faculty i̇ntensive care unit
HÜSEYİN BALABAN
(2014).
, Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. GÜLBİN AYGENCEL
Tıpta Uzmanlık
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
158.
Premenstrual sendromda beslenme durumu ve yeme tutumunun değerlendirilmesi
Evaluation of nutritional status and eating attitude in premenstrual syndrome
KÜBRA IŞGIN
(2014).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. ZEHRA BÜYÜKTUNCER DEMİREL
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
159.
İstanbul Tıp Fakültesi Diyet Polikliniğine başvuran hastalarda sık görülen hastalıkların belirlenmesi
Determination of frequent diseases seen in patients of Istanbul University Istanbul Faculty of Medicine Dietary Services Polyclinic
BETÜL SANRI
(2014).
, Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. EMİNE AKSOYDAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
160.
Konaklama işletmelerinde mutfak ve servis personelinin iş tatmini ile, kişisel hijyen bilgi ve uygulamaları
Job satisfaction, individual hygiene knowledge and application of service and kitchen staff at accommodation firms
EMRE YILDIRIM
(2014).
, Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. HÜSNE DEMİREL
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik , İşletme
|
|
|
161.
Hiperkolesterolemili bireylerde işlevsel yoğurt tüketiminin serum lipid profili üzerine etkisi
Cholesterol lowering efficacy of plant stanol ester yogurt in hypercholesterolemic patients
MEHMET FİSUNOĞLU
(2014).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. HALİT TANJU BESLER
Doktora
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
162.
Yetişkin bireylerde diyet kalitesi ile yaşam kalitesi arasındaki ilişkinin değerlendirilmesi
The relationship between diet quality and life quality in adults
MEHMET AKİF ŞAHİN
(2014).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. ZEHRA BÜYÜKTUNCER DEMİREL
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik , Halk Sağlığı
|
|
|
163.
Tip 2 diabetes mellitus tanılı hastaların diyetle antioksidan alımları ile total antioksidan kapasiteleri
arasındaki ilişkinin saptanması
Determination of the relationship between dietary intake of antioxidants and total antioxidant capacity in patients with TYPE 2 diabetes mellitus
MERVE ÇAPAŞ
(2014).
, Yapıldığı Yer: ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. NERİMAN İNANÇ
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
164.
Exploration of the nutritional status and behaviours of some overweight and obese children with autism spectrum disorder in istanbul and the reasons of high body-mass indices in these children
İstanbul'daki bazı kilolu ve obez otizmli çocukların beslenme durum ve davranışları ile sahip olunan yüksek beden kitle indeksinin sebeplerininin incelenmesi
AYŞE HÜMEYRA BİÇER
(2014).
, Yapıldığı Yer: YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. BAKİ SERDAR ÖZTEZCAN
Yüksek Lisans
İngilizce
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
165.
Özel bir hastanenin diyet polikinlikiğine başvuran kilolu ve obez bireylerin kilo kaybı öncesi ve sonrası kan glikoz, insülin ve lipit profili düzeylerinin değerlendirilmesi
Analysis of overweight and obese people's blood glucose, insulin and lipid profile before and after participating in a weight loss program at a diet clinic of a private hospital.
NİLAY KEÇECİ
(2014).
, Yapıldığı Yer: HALİÇ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. FİLİZ AÇKURT
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
166.
Trabzon Özel İmperial Hastanesi Diyet Polikliniği'ne başvuran 20-64 yaş kadınlarda antropometrik ölçümler, kan biyokimyasal değerleri, kronik hastalık durumu ve yaşam kalitesinin değerlendirilmesi
Evaluating the antropometric measurements, biochemical rates of blood, chronical disease state and life quality of women between the age 20-64
AYCA YILMAZ
(2014).
, Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. EMİNE AKSOYDAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
167.
Kronik obstrüktif akciğer hastalarında beslenme durumu ve yaşam kalitesi arasındaki ilişki
The relationship between nutritional status and quality of life in chronic obsructive pulmonary disease patients
MAHİR ARSLAN
(2014).
, Yapıldığı Yer: ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. NERİMAN İNANÇ,YRD. DOÇ. DR. MÜGE YILMAZ
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
168.
Zayıflama diyeti uygulayan bireylerin menü etiketleri ile ilgili algıları, öğün seçimlerindeki tutum ve davranışlarının incelenmesi
Evaluation of menu labeling perceptions, meal choice attitudes and behaviours of individuals who apply weight loss program
DAMLA GÜMÜŞ
(2014).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. MUHEMMET FATİH UYAR
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
169.
Yetişkin bireylerin beden kütle indeksleri ile serum D vitamini düzeyleri arasındaki ilişkinin incelenmesi
To investigate the relationship between body mass index and serum 25-hydroxyvitamin D levels in adults
FATMA NUR GENÇ
(2014).
, Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. MAKBULE GEZMEN KARADAĞ
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
170.
Karaciğer yağlanması olan hastaların beslenme alışkanlıkları ile antropometrik ölçümlerinin belirlenmesi
Dietary habits and anthropometric measurements of patients with fatty liver
PINAR TEKİN
(2014).
, Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. GÜL KIZILTAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
171.
Koroner bypass ameliyatı geçiren hastalarda beslenme durumu ve malnutrisyon riskinin saptanması
Determination of nutritional status and malnutrition risk among patients undergoing coronary bypass surgery
CANSU ÇETİN
(2014).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. EMİNE YILDIZ
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
172.
Diyetisyenlerde sağlıklı beslenme takıntısı (ortoreksiya nervoza) ve yeme tutumlarının saptanması
Determination of obsession with healthy eating (orthorexia nervosa) and eating attitudes in dietitian
YAĞMUR BAŞ
(2014).
, Yapıldığı Yer: HALİÇ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. ZEYNEP KOÇ ÖZERSON
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
173.
Spor salonunda çalışan vücut geliştirme ile ilgilenen spor hocalarının beslenme ve takviye destek ürün tüketim durumlarının saptanması
Determination of the nutrition context and nutrition supplements used by the bodybuilding coaches at sports club
ZEHRA BORA
(2014).
, Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. MUHİTTİN TAYFUR
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
174.
Türkiye'ye özgü bazı ekmek türlerinin glisemik indeks değerlerinin saptanması
Detection and assesment of glycemic index of some Turkish bread
REYHAN ERGUN
(2014).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. HÜLYA GÖKMEN ÖZEL
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
175.
Özel bir beslenme danışmanlık merkezine başvuran obez kadınların öz yeterlilik ve beslenme durumlarının vücut ağırlığı yönetimi programı ile değerlendirilmesi
A special nutrition counseling center to applicant obese women 's self- sufficiency and nutritional status of body weight management and evaluation program
DİDEM YÜCEL
(2014).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. GÜLDEN PEKCAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
176.
Tip 1 ve Tip 2 diyabetli bireylerde yeme tutum durumlarının, yaşam kalitesi ve metabolik kontrol üzerine etkisi
The effect of eating attitudes status of TYPE1 and TYPE 2 di̇abetic patients on quality of life and metabolic control
MERVE YILMAZ
(2014).
, Yapıldığı Yer: EGE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. ŞEVKİ ÇETİNKALP
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik , Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları
|
|
|
177.
Nörolojik disfajisi olan çocuklarda malnütrisyon ve beslenme durumunun saptanması
Assessment of nutritional status and malnutrition in children with neurological dysphagia
NURCAN BAĞLAM
(2014).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. EMİNE YILDIZ
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
178.
Emzirme eğitiminin anne sütüyle besleme üzerine etkisi
The effect of lactation education on breastfeeding
MÜGE YILMAZ
(2014).
, Yapıldığı Yer: ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. MUALLA AYKUT
Doktora
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik , Halk Sağlığı
|
|
|
179.
Obez bireylerde sağlıklı yaşam biçimi davranışları ve sağlıkla ilgili yaşam kalitesinin değerlendirilmesi
Evaluation of healthy lifestyle behavior and health related quality of life of obese persons
FATMA KOCAMAN
(2014).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. BERRİN TELATAR
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik , Halk Sağlığı
|
|
|
180.
Üniversite öğrencilerinde porsiyon algısı ve etkileyen faktörlerin belirlenmesi
Determination the portion size and factors affecting in university student
EMEL ÖKTEM GÜNGÖR
(2014).
, Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. AYDAN ERCAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
181.
Okul çağı çocuklarda alkali diyet ve beslenme alışkanlıklarının, ağız sağlığı ile ilişkisinin değerlendirilmesi
Determination of relationship between alkaline diet and dietary habits with oral health in school aged children
MERVE ŞEYDA KARAÇİL
(2014).
, Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. EDA KÖKSAL
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
182.
Özel bir fizik tedavi merkezinde uygulanan obezite tedavisinin kilo verme üzerine etkisinin saptanması
The effect of an obesity treatment applied in a private healthcare centre on losing weight
GÖZDE ALP
(2014).
, Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. MUHİTTİN TAYFUR
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
183.
Toplu beslenme personelinin çalışma koşulları ve iş tatmin düzeylerinin incelenmesi ve değerlendirilmesi
Investigation and evaluation of the working conditions and employee work satisfaction levels in the mass catering systems
FATİH SÜLEYMAN KAYA
(2014).
, Yapıldığı Yer: HALİÇ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. FİLİZ AÇKURT
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
184.
Kadınlarda ağırlık yönetiminin yeme tutum davranışı üzerine etkisinin değerlendirilmesi
Assessment of the effect of weight management over eating behavior in women
MÜGE GÜZEY
(2014).
, Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. MENDANE SAKA
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
185.
Migrenli hastaların beslenme durumları ile antropometrik ölçümlerinin belirlenmesi
Patients with migraine determination of nutritional status and anthropometric measurements
GİZEM DÖNMEZER
(2014).
, Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. MENDANE SAKA
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
186.
Tip 1 diyabette diyet proteinlerinin ve yağlarının kan glukozu üzerine etkilerinin belirlenmesi
Determining the effects of dietary proteins and fats on blood glucose in type 1 diabetes
NEŞE KAYA
(2014).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. HÜLYA GÖKMEN ÖZEL
Doktora
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
187.
Tip 2 diyabetli bireylerin yeme tutum ve davranışları ile yaşam kalite düzeylerinin belirlenmesi
Determination of eating behaviour, attitude and life quality level of type 2 diabetic individuals
SERAP GÜZEL
(2014).
, Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. GÜL KIZILTAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
188.
Hipoglisemik olarak kullanılan bazı bitki türlerinin antioksidant ve antidiabetik aktivitelerinin araştırılması
Screening of antioxidants and anti-diabetic activities of some hypoglisemic plants
SEVİL EMEN TANRIKUT
(2014).
, Yapıldığı Yer: DİCLE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. MURAT KIZIL
Doktora
Türkçe
Biyokimya
|
|
|
189.
Metilentetrahidrofolat redüktaz gen polimorfizmi olan gebe kadınlarda antenatal depresyon ve bazı aminoasitlerle ilişkisi
Antenatal depression in women with methylenetetrahydrofolate
reductase gene polymorphism and its relationship with some aminoacids
ÇİĞDEM TUBA GÜNEBAK
(2014).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. HALİT TANJU BESLER
Doktora
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
190.
Diyet lif tüketim sıklığı ile kolon kanseri arasındaki ilişki
The relationship between the frequency of consumption of dietary fiber and colon cancer
SAMET YAĞLI
(2014).
, Yapıldığı Yer: HALİÇ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. MUAZZEZ GARİPAĞAOĞLU
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik , Sağlık Eğitimi
|
|
|
191.
Üniversite öğrencilerinin beslenme durumlarının değerlendirilmesi ve sağlıklı yeme indekslerinin saptanması
Assessment of nutritional status of university students and determination of the healthy eating indices
RÜVEYDA ESRA ERÇİM
(2014).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. AYLA GÜLDEN PEKCAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
192.
Prediyabetik ve sağlıklı bireylerde altın çilek, papaya ve üzümün kan glukoz, insülin salgılanma ve insülin direnci üzerine etkisi
Golden berry, papaya and grapes effects on blood glucose,insulin secretion and insulin resistance in prediabetic and healthy subjects
YASEMİN YILMAZ
(2014).
, Yapıldığı Yer: AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. HASAN ALİ ALTUNBAŞ
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
193.
Obez bireylerde benlik saygısı ve beden algısının değerlendirilmesi
Evaluation of self-esteem and body image of obese persons
PINAR HAMURCU
(2014).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. CAN ÖNER
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
194.
Sous vide üretim tekniği kullanılarak hazırlanan macar gulaş yemeğinde mikrobiyolojik kalitenin değerlendirilmesi
Evaluation of the microbiological quality of hungarian goulash prepared using the technique of sous vide
HANDE YILMAZ
(2014).
, Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. SANİYE BİLİCİ
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
195.
Obez bireylerde beden algısı, benlik saygısı ve yaşam kalitesinin değerlendirilmesi
Evaluation of obese individuals' body image, self-esteem and life quality
HALİME GAMZE KARSLI
(2014).
, Yapıldığı Yer: HALİÇ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. FİLİZ AÇKURT
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
196.
Sağlıklı beslenme ve besin etiketi okuma eğitimlerinin ortaokul öğrencilerinin besin tercihlerine etkisinin değerlendirilmesi
The evaluati̇on of healthy nutri̇ti̇on and food label readi̇ng educati̇on affect on secondary school students' di̇etary preferences
SALİHA KALELİ
(2014).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. ZEHRA BÜYÜKTUNCER DEMİREL
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
197.
Doğu Anadolu bölgesinde yaşayan adölesan ve yetişkinlerin beslenme alışkanlıkları ile yeme tutum ve davranışlarının belirlenmesi
An investigation of dietary habits, eating attitudes and behaviours in adolescents and adults from Eastern Anatolia region in Turkey
BETÜL SARIDAĞ DEVRAN
(2014).
, Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. GÜL KIZILTAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
198.
Malatya Kredi ve Yurtlar Kurumu Bölge Müdürlüğüne bağlı illerdeki yurtlarda kızartmalık yağ denetimi, çalışan ve öğrencilerin atık yağlarla ilgili bilgi düzeyleri
In the provi̇nces connected the regi̇onal di̇rectorate of Malatya Credi̇t and Dormi̇tori̇es Agency, i̇nspecti̇on of fryi̇ng oi̇l i̇n dormi̇tori̇es and knowledge level of the students and employees related to the waste oi̇ls
ESMA AKSOY
(2014).
, Yapıldığı Yer: İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. ALİ ÖZER
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik , Halk Sağlığı
|
|
|
199.
Uyku süresi ile enerji harcaması ve besin alımı arasındaki ilişkinin belirlenmesi
Determining the relationship of sleep duration between energy expenditure and food intake
MELİKE ŞEYMA DENİZ
(2014).
, Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. MENDANE SAKA
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
200.
Özel bir sağlıklı beslenme ve diyet danışmanlığı'na başvuran danışanların fonksiyonel besinlere yönelik farkındalığı, bilgi düzeyleri ve tüketim sıklıklarının araştırılması
The study of functional food awareness, knowledge levels and consumption frequencies of advisees who consult a private healthy nutrition and dietary counselling
ŞEBNEM KANDIRALI
(2014).
, Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. MUHİTTİN TAYFUR
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|