51.
Yersinia ruckeri'nin lipopolisakkarit ve dış membran protein profillerinin belirlenmesi
Determination of the lipopolysaccharide and outer membrane protein profiles of Yersinia ruckeri
GÜLŞAH AKYILDIZ
(2013).
, Yapıldığı Yer: KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. İLHAN ALTINOK
Yüksek Lisans
Türkçe
Balıkçılık Teknolojisi , Biyoteknoloji , Deniz Bilimleri
|
|
|
52.
Doğu Karadeniz'deki iskorpit (Scorpaena porcus, Linnaeus, 1758 ) balığının popülasyon yapısı ve üreme biyolojisi üzerine araştırma
Study on the population structure and reproductive biology of Black scorpionfish (Scorpaena porcus, Linnaeus, 1758) in the Eastern Black Sea, Turkey
MURAT ERBAY
(2013).
, Yapıldığı Yer: RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. CEMALETTİN ŞAHİN
Yüksek Lisans
Türkçe
Balıkçılık Teknolojisi
|
|
|
53.
Altınoluk yapay resif projesi örneğinde yapay resiflerde planlama ve uygulama
Planning and implemettation of artificial reefs in the case of Altınoluk pilot project
MUSTAFA SAVUT
(2013).
, Yapıldığı Yer: ORDU ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. İSMET BALIK,PROF. DR. ALTAN LÖK
Yüksek Lisans
Türkçe
Balıkçılık Teknolojisi
|
|
|
54.
Doğu Karadeniz bölgesinde ki bazı göllerin morfo-edafik indeks yöntemi ile verimliliklerinin karşılaştırılması üzerine bir çalışma
A study on the comparison of the productivity of some lakes in the Eastern Black Sea region using by method morphoedaphic index
MERVE KARAKUŞ
(2012).
, Yapıldığı Yer: KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. KADİR SEYHAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Balıkçılık Teknolojisi
|
|
|
55.
Finike körfezinde dip paraketasında farklı kanca büyüklüğünün seçiciliği
Selectivity of different hook size in bottom longline in Finike bay
COŞKUN MENDERES AYDIN
(2012).
, Yapıldığı Yer: SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. YILDIZ BOLAT
Yüksek Lisans
Türkçe
Balıkçılık Teknolojisi , Su Ürünleri
|
|
|
56.
Vona Koyu'nda (Perşembe-Ordu) deniz balıkları-midye (Mytilus galloprovincialis Lamark, 1819) kültürünün entegrasyonu ve etkileri
Integration and impact of marine fish and mussel (Mytilus galloprovincialis Lamark, 1819) culture in Vona Bay (Perşembe,Ordu)
CANER ŞİRİN
(2012).
, Yapıldığı Yer: ORDU ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. UĞUR YÜCEL KESİCİ
Yüksek Lisans
Türkçe
Balıkçılık Teknolojisi
|
|
|
57.
Trol balıkçılığında ıskartanın yaşama ihtimali
The rate of survival for discards in trawl fishery
EMRAH ŞİMŞEK
(2012).
, Yapıldığı Yer: MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. AYDIN DEMİRCİ
Yüksek Lisans
Türkçe
Balıkçılık Teknolojisi , Su Ürünleri
|
|
|
58.
Balıkçı gemilerinde avcılık mekanizasyonu ve balık bulucu cihazlar
Fisheries mechanisation and fish finder devices on fisheries veseels
TUFAN YILMAZ
(2012).
, Yapıldığı Yer: ORDU ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. SERAP ÇALIK
Yüksek Lisans
Türkçe
Balıkçılık Teknolojisi
|
|
|
59.
Deniz levreklerinde (Dicentrarchus labrax Linnaeus, 1758) sıcaklığın sindirim zamanı üzerine etkisi, beslenme sıklığı ve gıda tüketim miktarının belirlenmesi
The sea basses, the effect of temperature on gastric emptying time, the determination of frequent of feeding and the amount of food consumption
AYÇA GÜVEN
(2012).
, Yapıldığı Yer: KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. KADİR SEYHAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Balıkçılık Teknolojisi
|
|
|
60.
Paragatlarda farklı doğal yemlerin av verimine etkileri
Affect on catching efficency of different natural bait in longline fisheries
CEAL BERKAY MAKTAY
(2012).
, Yapıldığı Yer: EGE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. CENGİZ METİN
Yüksek Lisans
Türkçe
Balıkçılık Teknolojisi
|
|
|
61.
İzmir ilinde deniz balığı yetiştiriciliği sektörünün stratejik durum analizi
The analysis of strategic estimate of the situation of marine aquaculture sector along the coasts of Izmir
DUYGU DAYIOĞLU
(2012).
, Yapıldığı Yer: EGE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. OSMAN ÖZDEN
Yüksek Lisans
Türkçe
Balıkçılık Teknolojisi
|
|
|
62.
Bitkisel proteinlerden yenilebilir film elde edilmesi ve özelliklerinin belirlenmesi
Production and characterization of edible films from vegetable proteins
BERRİN ÖZKILIÇ
(2012).
, Yapıldığı Yer: KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. HİKMET KARAÇAM
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
63.
Doğu Karadeniz'de iki farklı mevsimde yetiştirilmeye başlanan deniz levreği (Dicentrarchus labrax, Linnaeus, 1758)`nin, farklı stok yoğunluklarındaki büyüme performanslarının incelenmesi
Analysis of growth performance of sea bass (Dicentrarchus labrax, Linnaeus, 1758) which is stocked in different densities where is started to reared in two different seasons in the Eastern Coast of Black Sea
HÜSEYİN CEM EYÜBOĞLU
(2012).
, Yapıldığı Yer: ORDU ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. UĞUR YÜCEL KESİCİ
Yüksek Lisans
Türkçe
Balıkçılık Teknolojisi
|
|
|
64.
Doğu Karadeniz'deki bazı limanlarda (Trabzon, Rize, Hopa, Giresun, Ordu, Ünye) atık alım tesislerinin incelenmesi ve verimliliğinin belirlenmesi
Research and determination of efficiency of waste reception facilities in some ports (Trabzon, Rize, Hopa, Giresun, Ordu, Ünye) of Eastern Blacksea
PINAR GENÇTÜRK
(2012).
, Yapıldığı Yer: KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. MUHAMMET BORAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Balıkçılık Teknolojisi
|
|
|
65.
Gaga Gölü (Ordu-Türkiye) balık faunasının belirlenmesi
Determination of ichthyofauna in the Gaga Lake (Ordu, Türkiye)
KADRİ ERDEM DÖNEL
(2012).
, Yapıldığı Yer: ORDU ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. EBRU YILMAZ
Yüksek Lisans
Türkçe
Balıkçılık Teknolojisi
|
|
|
66.
Mikrobiyal döngüde pikoplankton dinamiği ve Güneydoğu Karadeniz pelajik besin zincirindeki önemi
Dynamics of picoplankton in microbial loop and their importance at pelajic food web in the South-Eastern Black Sea
ÜLGEN KOPUZ
(2012).
, Yapıldığı Yer: KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ALİ MUZAFFER FEYZİOĞLU
Doktora
Türkçe
Balıkçılık Teknolojisi , Deniz Bilimleri , Mikrobiyoloji
|
|
|
67.
Türkiye'de geleneksel yöntemlerle işlenmiş balık ürünlerinde biyojenik amin miktarlarının tespiti ve oluşumuna neden olan faktörlerin incelenmesi
Determination of biogenic amine contents and factors affecting their formation in the traditional fish products in Turkey
SERKAN KORAL
(2012).
, Yapıldığı Yer: KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. SEVİM KÖSE
Doktora
Türkçe
Balıkçılık Teknolojisi , Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Su Ürünleri
|
|
|
68.
Güneydoğu Karadeniz'de (Trabzon) karasal kökenli ağır metal kirliliğinin alansal ve zamansal dağılımı
Spatial and temporal distribution of heavy metal pollution origined with terrestrial in the Southeast Blacksea (Trabzon)
KORAY ÖZŞEKER
(2012).
, Yapıldığı Yer: KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. COŞKUN ERÜZ
Doktora
Türkçe
Balıkçılık Teknolojisi
|
|
|
69.
Orta Karadeniz'deki hamsi (Engraulis encrasicolus Linnaeus, 1758) balıklarının bazı populasyon parametreleri üzerine bir araştırma
Study on some population parameters of anchovy (Engraulis encrasicolus, Linnaeus 1758) in the Central Black Sea
CEMİL SAĞLAM
(2012).
, Yapıldığı Yer: ORDU ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. NACİYE ERDOĞAN SAĞLAM
Yüksek Lisans
Türkçe
Balıkçılık Teknolojisi , Su Ürünleri
|
|
|
70.
Doğu Karadeniz'deki istavrit (Trachurus mediterraneus, Steindachner, 1868) balığının stok yapısı ve populasyon parametrelerinin belirlenmesi üzerine bir araştırma
A research on the determination of stockstructure and population parameters of horse mackerel (Trachurus mediterraneus, Steindachner, 1868) in the Eastern Black Sea
ABDULKADİR BURAK KIZILGÖK
(2012).
, Yapıldığı Yer: KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. KADİR SEYHAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Balıkçılık Teknolojisi , Su Ürünleri
|
|
|
71.
Karadeniz'de hamsi (Engraulis encrasicolus L. 1758) avcılığında uygulamaya konulan yönetim stratejilerinin (Gündüz av yasağı ve kota uygulamaları) stok yapısına ve balıkçılık ekonomisine olan etkilerinin araştırılması
The investigation of the effects of applied fisheries management strategies (Quota arrangements and daytime ban) on the anchovy (Engraulis encrasicolus L. 1758) stocks and the fisheries economy
SALİH İLHAN
(2012).
, Yapıldığı Yer: KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. KADİR SEYHAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Balıkçılık Teknolojisi , Denizcilik , Su Ürünleri
|
|
|
72.
Karadeniz alabalığı (Salmo trutta labrax Pallas, 1811) larvalarının düşük tuzluluklarda besin kesesi tüketimi
Yolk sac absorption of Black Sea trout (Salmo trutta labrax Pallas, 1811) alevins in low salinities
RASİM ONUR CİVELEK
(2012).
, Yapıldığı Yer: KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. NADİR BAŞÇINAR
Yüksek Lisans
Türkçe
Balıkçılık Teknolojisi
|
|
|
73.
Farklı iki av sezonunda Karadeniz gırgır balıkçılığında gırgır gemilerinin performans değerlendirmesi
Performance evaluation of purse seiners operated in the Black Sea for different fishing seasons
TANJU MUTLU
(2012).
, Yapıldığı Yer: KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. AHMET CEMAL DİNÇER
Yüksek Lisans
Türkçe
Balıkçılık Teknolojisi
|
|
|
74.
Kaynak alabalıklarında (Salvelinus fontinalis Mitchill, 1814) sindirim üzerine bazı gözlemler
A study of effects of some factors on gastric emptying in brook trout (Salvelinus fontinalis Mitchill, 1814)
FATMA PINAR KARADUMAN
(2012).
, Yapıldığı Yer: KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. KADİR SEYHAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Balıkçılık Teknolojisi
|
|
|
75.
Sınırlı ve döngüsel yemleme stratejisin japon balığı (Carassius auratus, Linnaeus 1758) yavrularında büyümeye etkisinin araştırılması
Resarching of restriction and cyclic feeding strategy?s effects to growning on goldfish (Carassius auratus Linnaeus, 1758) fries
ABDULLAH YILMAZ
(2012).
, Yapıldığı Yer: ORDU ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. EBRU YILMAZ
Yüksek Lisans
Türkçe
Balıkçılık Teknolojisi
|
|
|
76.
Bir çiklit balığı türü olan Aequidens rivulatus (Günther, 1860)'un üreme ve larval gelişiminin incelenmesi
Analysis of the reproductive and larval development of the green terror (Aequidens rivulatus) (Günther, 1860)
FAZLI GÜNGÖR
(2012).
, Yapıldığı Yer: ORDU ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. EBRU YILMAZ
Yüksek Lisans
Türkçe
Balıkçılık Teknolojisi
|
|
|
77.
Hexamitiasiz'in, gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss, Walbaum, 1792) larvalarının metabolizmasına, büyümesine ve infeksiyöz pankreatik nekrosiz virüsü (IPNV)`ne direncine etkilerinin belirlenmesi
Effect of hexamitiasiz on the metabolic rate and growth of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss, Walbaum, 1792) larvae, and relationship beteween h.salmonis and infestious pancreatic necrosiz virus (IPNV)
RECEP PARLAK
(2011).
, Yapıldığı Yer: KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. HAMDİ ÖĞÜT
Yüksek Lisans
Türkçe
Balıkçılık Teknolojisi
|
|
|
78.
Ege Denizi'ndeki Sparidae familyasına ait bazı türlerin DNA profillerinin çıkarılması
DNA profile determination of the some Sparidae genus inhabiting in the Aegean Sea
BAHADIR KANDEMİR
(2011).
, Yapıldığı Yer: EGE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. CAN ALTINELATAMAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Balıkçılık Teknolojisi
|
|
|
79.
Mezgit balığında (Merlangius merlangus euxinus) viral hemorajik septisemi (VHS) virüsünün ortaya çıkışında ektoparazitlerin etkisinin belirlenmesi
The effects of ectoparasites on the occurrence of viral hemorrhagic septicemia (VHS) virus in whiting and ectoparasite interactions on whiting
NECMETTİN ÇAVUŞ
(2011).
, Yapıldığı Yer: KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. HAMDİ ÖĞÜT
Yüksek Lisans
Türkçe
Balıkçılık Teknolojisi
|
|
|
80.
Bodrum Karaada'daki yapay resiflerin incelenmesi ve dalıcı profilinin üzerine bir araştırma
A research on the observation of artificial reefs and diver profile at Bodrum Karaada
HASAN CERİM
(2011).
, Yapıldığı Yer:
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. MUSTAFA ERDEM
Yüksek Lisans
Türkçe
Balıkçılık Teknolojisi
|
|
|
81.
Gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss W., 1972)'dan jambon yapımı ve raf ömrünün belirlenmesi
Production of ham rainbow trout (Oncorhynchus mykiss W., 1972) and determination of shelf life
FATMA EREN
(2011).
, Yapıldığı Yer: SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. LEVENT İZCİ
Yüksek Lisans
Türkçe
Balıkçılık Teknolojisi , Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
82.
Güneydoğu Karadeniz'de ihtiyoplankton dağılımı ve mevsimsel değişimi
Distribution and seasonal changes of ichthyoplankton in Southeastern Black Sea
AHMET ŞAHİN
(2011).
, Yapıldığı Yer: KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ERTUĞ DÜZGÜNEŞ
Doktora
Türkçe
Balıkçılık Teknolojisi , Deniz Bilimleri
|
|
|
83.
Akdeniz midyesi (Mytilus galloprovincialis, Lam., 1819) populasyonlarının genetik yapısının belirlenmesi
Determination of genetic structure of mediterranean mussels (Mytilus galloprovincialis, L., 1819) populations
ŞEBNEM ATASARAL ŞAHİN
(2011).
, Yapıldığı Yer: KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. İLHAN ALTINOK
Doktora
İngilizce
Balıkçılık Teknolojisi , Su Ürünleri
|
|
|
84.
İstavrit balığı (Trachurus mediterraneus Steindachner, 1868)'nın Doğu Karadeniz şartlarında ekim-nisan dönemi büyüme performansının irdelenmesi
Determination of growth performance of horse mackerel (Trachurus mediterraneus Steindachner, 1868) in the Eastern Black Sea between october and april
ŞAHİN ALSAN
(2011).
, Yapıldığı Yer: KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. NADİR BAŞÇINAR
Yüksek Lisans
Türkçe
Balıkçılık Teknolojisi
|
|
|
85.
Karadeniz kalkanı (Psetta maxima Linnaeus, 1758) yemlerinde balık unu yerine mısır gluteni ve soya unu kullanımının büyüme performansı ve et kalitesi üzerine etkisi
Effect on growth performance and flesh quality of the use of corn gluten and soybean meal instead of fish meal in diets of Black Sea turbot (Psetta maxima Linnaeus, 1758)
ERCAN KÜÇÜK
(2011).
, Yapıldığı Yer: KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. NADİR BAŞÇINAR
Doktora
Türkçe
Balıkçılık Teknolojisi
|
|
|
86.
Hamsi (Engraulis encrasicolus) ve istavrit (Trachurus mediterraneus) balıklarının erken larval dönemde beslenme durumlarının nükleik asit indeksleriyle belirlenmesi
Determination of early larval feeding status of anchovy (Encraulis encrasicolus) and horse mackerel (Trachurus mediterraneus) by using the indices based on nucleic acids
İLHAN YANDI
(2011).
, Yapıldığı Yer: KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. İLHAN ALTINOK
Doktora
Türkçe
Balıkçılık Teknolojisi
|
|
|
87.
İki farklı şekilde kurutulan Holothuria tubulosa (Gmelin, 1788)'nın kimyasal bileşimindeki değişimler
The changes of chemical composition of Holothuria tubulosa (Gmelin, 1788) dried with two different methods
HATİCE ÖZTÜRK
(2011).
, Yapıldığı Yer: SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. ŞENGÜL BİLGİN
Yüksek Lisans
Türkçe
Balıkçılık Teknolojisi , Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
88.
Gökkuşağı alabalığı larvalarının büyüme performansı ve yem değerlendirmesine taurinin etkisi
The effect of taurine on growth performance and feed conversion rate of rainbow trout larvae
FATİH SELİM POLAT
(2011).
, Yapıldığı Yer: SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. MURTAZA ÖLMEZ
Yüksek Lisans
Türkçe
Balıkçılık Teknolojisi , Beslenme ve Diyetetik , Su Ürünleri
|
|
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır.
|
89.
Çanakkale boğazı ile Batı Marmara'da kum midyesi (Chamelea gallina, L., 1758) ve kum şırlanının (Donax trunculus, L., 1758) stok tahmini
Stock assesment of striped venus (Chamelea gallina L., 1758) and wedge clam (Donax trunculus L., 1758) in the Dardanelles with the West Marmara sea
SERHAT ÇOLAKOĞLU
(2011).
, Yapıldığı Yer: EGE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ADNAN TOKAÇ
Doktora
Türkçe
Balıkçılık Teknolojisi , Su Ürünleri
|
|
|
90.
Hazar inci balığı (Alburnus heckeli Battalgil, 1943)' nın büyüme özelliklerinin araştırılması
The investigatin of growth characteristics in Hazar bleak (Alburnus heckeli Battalgil, 1943)
HATİCE BAL
(2010).
, Yapıldığı Yer: FIRAT ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. METİN ÇALTA
Yüksek Lisans
Türkçe
Balıkçılık Teknolojisi
|
|
|
91.
Doğu Karadeniz bölgesinde avlanan bazı balıklarda toplam lipit ve yağ asidi kompozisyonlarının av mevsimi boyunca araştırılması
Investigation of total lipid and fatty acid composition of some fish species caught from Norheast Black Sea during fishing season
GÜLSÜM BALÇIK MISIR
(2010).
, Yapıldığı Yer: KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. SEVİM KÖSE
Yüksek Lisans
Türkçe
Balıkçılık Teknolojisi
|
|
|
92.
Tekne izleme ve coğrafi bilgi sistemleri desteğiyle Türkiye'de balıkçılık yönetiminin etkinleştirilmesi
Improving fisheries management in Turkey by using vessel monitoring and geographic information systems
İLKE KOŞAR
(2010).
, Yapıldığı Yer: DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. EYÜP MÜMTAZ TIRAŞIN
Doktora
Türkçe
Balıkçılık Teknolojisi
|
|
|
93.
Karanfil yağı ve 2-fenoksietanol'ün farklı yoğunluk ve sıcaklıklarda gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss) üzerindeki anestezik etkileri
The anesthetic effects of clove oil and 2-phenoxyethanol on rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) at different concentrations and temperatures
MURAT YILDIZ
(2010).
, Yapıldığı Yer: GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. MURATHAN KAYIM,DOÇ. DR. ŞENOL AKIN
Yüksek Lisans
Türkçe
Balıkçılık Teknolojisi , Su Ürünleri
|
|
|
94.
Güney Karadeniz'de mesozooplankton kompozisyonu ve dağılımı
Composition and seasonal distribution mesozooplankton in South Black Sea
İLKNUR YILDIZ
(2010).
, Yapıldığı Yer: KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. MUZAFFER FEYZİOĞLU
Doktora
Türkçe
Balıkçılık Teknolojisi
|
|
|
95.
Türkiye'nin Akdeniz kıyılarında av yapan teknelerin su ürünleri mevzuatına ilişkin ihlallerinin analizi
Analyze of the violation on fishery regulations made by vessels in the Mediterranean coast of Turkey
İSMAİL YAĞCILAR
(2010).
, Yapıldığı Yer: EGE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. AKIN TÜRKER İLKYAZ
Yüksek Lisans
Türkçe
Balıkçılık Teknolojisi
|
|
|
96.
Karideslerdeki enzimatik kararmayı önlemede 4-hexylresorcinol uygulamasının incelenmesi
A study on the effect of 4-hexylresorcinol treatment for prevention of enzymatic browning in shrimps
ARİF SELÇUK
(2010).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ÖZKAN ÖZDEN
Yüksek Lisans
Türkçe
Balıkçılık Teknolojisi , Gıda Mühendisliği , Su Ürünleri
|
|
|
97.
Alabalık yetiştiriciliğinde kullanılan yemlerin ağır metal ve aflatoksin içeriğinin belirlenmesi
Determination of the heavy metal and aflatoxin content of the trout feeds used in trout aquaculture
KORCAN MERAKO
(2010).
, Yapıldığı Yer: NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. CEMAL POLAT
Yüksek Lisans
Türkçe
Balıkçılık Teknolojisi , Su Ürünleri , Ziraat
|
|
|
98.
İstanbul ilinde su ürünleri işleme sanayisinin durumunun incelenmesi
Investigation of fisheries products processing industry in the Istanbul province
MEDİA MELİSSA KARA
(2010).
, Yapıldığı Yer: EGE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ŞÜKRAN ÇAKLI
Yüksek Lisans
Türkçe
Balıkçılık Teknolojisi
|
|
|
99.
Sepet ile avcılıkta av kompozisyonu ve hedef dışı av oranlarının belirlenmesi
Determining of catch compositionand discard rates on pots fishery
GÜNAY ÖZTÜRK
(2010).
, Yapıldığı Yer: EGE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. ALİ ULAŞ
Yüksek Lisans
Türkçe
Balıkçılık Teknolojisi
|
|
|
100.
Deniz levreklerinde (Dicentrarchus labrax Linnaeus, 1758) sindirim üzerine bazı gözlemler
Investigation feeding physiology of sea bass (Dicentrarchus labrax Linneaus, 1758)
HABİB BAL
(2009).
, Yapıldığı Yer: KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. KADİR SEYHAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Balıkçılık Teknolojisi
|
|
|