251.
Sığır kafkas ve iç organlarında yersinia enterocolitica varlığı ve düzeyinin belirlenmesi
Determination of yersinia enterocolitica presence and level in cattle carcass and offals
SEYED RAZİ RAFİEİ
(2004).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. TANSEL ŞİRELİ
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
252.
Atletizmin atma branşlarıyla uğraşan sporcuların beslenme bilinç düzeylerinin belirlenmesi ve değerlendirilmesi
To evaluate and to designate of level of nutrition knowledge of sportsmen dealth with markmanship branches of tracking
MUSTAFA AKIL
(2004).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. ÜMİT GÜRBÜZ
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
253.
Hipermarketlerin ve süpermarketlerin et parçalama üniteleri ile et reyonlarında mikrobiyolojik kritik kontrol noktalarının belirlenmesi
Determination of microbiological critical control points of the meat cutting and selling units of hipermarkets and supermarkets
ÖZLEM DÜLGER
(2004).
, Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ŞAHSENE ANAR
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
254.
Kaz etinden deneysel sucuk yapımı ve kalite niteliklerinin belirlenmesi
GÜVEN GÜLBAZ
(2004).
, Yapıldığı Yer: KAFKAS ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. UFUK KAMBER
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
255.
Civil peynirinde ELISA yöntemiyle aflatoksin M1 seviyesinin saptanması
Determining the level of aflatoxin M1 with ELISA method from civil cheese taken from Erzurum region
RUHTAN BAŞKAYA
(2004).
, Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. MUSTAFA ATASEVER
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
256.
Ankara'da tüketime sunulan ambalajsız ayranların Türk Gıda Kodeksi'ne uygunluğunun belirlenmesi
Determination of agreement to Turkish food codex of unpackaged ayran (yoghurt drink) consumed in Ankara
EYLEM ŞEN
(2004).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. ÖZLEM KÜPLÜLÜ
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
257.
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Doğu Anadolu Bölgesi birliklerinde tüketilen dondurulmuş tavuk etlerinin hijyenik kalitesinin saptanması
Determination of the hygienic quality of frozen chicken meat consumed in Eastern Anatolian troops of the Turkish Army
ZEKİ ÖZDEMİR
(2004).
, Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. M. K. CEM ŞEN
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
258.
Mutfak personelinden izole edilen koagulaz negatif stafilokokların toksin oluşturma yeteneği ile bazı antibiyotiklere karşı duyarlılıklarının araştırılması
Isolation of coagulase-negative staphylococci from restaurant workers and investigation of their enterotoxigenity and susceptibility of some antibiotics
HALUK ÇEPOĞLU
(2004).
, Yapıldığı Yer: KAFKAS ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. LEYLA VATANSEVER
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
259.
Yoğurt ve kefirde aflatoksin detoksifikasyonu üzerine araştırmalar
BARIŞ ÖZTÜRK
(2004).
, Yapıldığı Yer: KAFKAS ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ABAMÜSLÜM GÜVEN
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
260.
Sığır kıyması ve sucuklarda hidroksiprolin analizi ile kollagen/et proteini oranının saptanması
Determination the ratio of collagen/meat protein with hydroxyproline analysis in the ground beef and sucuk
HALİT SOYKAN
(2004).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. HALUK ÇELİK
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
261.
Uludağ Üniversitesi'nde beslenme eğitimi alan ve almayan öğrencilerin süt ve süt ürünleri tüketim alışkanlığı ile bunu etkileyen faktörlerin belirlenmesi
Determination of milk and dairy product consumption habits and the contributory factors of nutritionally educated and uneducated students of Uludağ University
HALİDE ELİF ÖVÜNÇ
(2004).
, Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. SERAN TEMELLİ
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
262.
Van İli kahvaltı salonlarında tüketime sunulan kaymakların bazı kimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerinin belirlenmesi
Determination of some chemical and microbiological properties of milk creams consumed in breakfast salons of Van province
HARUN HASDOĞAN
(2004).
, Yapıldığı Yer: YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. YAKUP CAN SANCAK
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
263.
İki farklı balık türünde civa, kurşun, kadmiyum ve bakır kalıntılarının ICP-hidrür tekniği ile saptanması
Determination the residues of mercury, lead, cadmium and copper in two different fish species with ICP-hydride technique
MESUDE MELEK ÖZSOY
(2004).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. HALUK ÇELİK
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
264.
Mezgit balıklarında shewanella putrefaciens'in bozulma üzerine etkisi
The spoilage effect of shewanella putrefaciens in whiting fishes
ÖZGÜR ÇADIRCI
(2003).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ŞERİF KAYMAZ
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
|
|
|
265.
Bir batında çoğul doğum yapan annelerin bebeklerini besleme çeşidinin bebeklerin büyüme ve gelişim durumlarına etkisi
Infant feeding practices of mothers who give birth to multiple babies;the effect on growth and development
NALAN HAKİME NOĞAY
(2003).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. GÜLDEN KÖKSAL
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
266.
Otlu peynirlerin üretim ve olgunlaşma sürelerinin listeria monocytogenes 'in üremesi üzerine etkileri
The effects of manufacturing and ripening periods of herby cheeses on growth of listeria monocytogenes
HİSAMETTİN DURMAZ
(2003).
, Yapıldığı Yer: YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. EMRULLAH SAĞUN
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
267.
Van'da çiğ olarak tüketime sunulan tavuk etlerinde Listeria türlerinin varlığı ve yaygınlığı üzerine araştırmalar
Investigation on the presence and prevalence of listeria species in raw chicken meat consumed in Van
CİHANGİR ELİBOL
(2003).
, Yapıldığı Yer: YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. YAKUP CAN SANCAK
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
268.
Ankara 'da bir hastanenin toplu beslenme hizmetlerinde ISO 9002 kalite güvence sistemi geliştirme çalışması aşamaları ve çalışma öncesi ve sonrası toplu beslenme hizmetlerinin değerlendirilmesi üzerine bir araştırma
A research study regarding the stages of development of the ISO 9002 quality assurance system at the food services of a hospital in Ankara and assessment of the food services before and after the study
GÜLDEREN KARABÜK
(2003).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. YASEMİN BEYHAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
269.
Zayıflama diyeti uygulanan yetişkin kadınlarda biyokimyasal ve antropometrik bulguların izlenmesi
Examination of biochemical and anthropometric findings of adult women in a follow-up weight-loss diet
NESRİN ARTAN
(2003).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. GÜLDEN PEKCAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
270.
Bazı sebzelerin nitrat ve nitrit miktarları ve ıspanakta bekletme, pişirme ve dondurmanın nitrat ve nitrit içeriğine etkisi üzerine bir araştırma
The nitrate and nitrite levels of some vegetables and the effect of storage, cooking and freezing on the nitrate and nitrite contents of spinach
AYLİN TOPÇU (AYAZ)
(2003).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. MİNE YURTTAGÜL
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
271.
Ankara, Çankırı ve Kastamonu illerinde bulunan bazı süt işletmelerinin atık sularında çevre kirliliği açısından önemli parametrelerin saptanması
Determination of the important pollution parameters in wastewater of some diary factories around Ankara, Çankırı and Kastamonu provinces
FATMA SEDA BİLİR ORMANCI
(2003).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. SADİ AKGÜN
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
272.
Ankara piyasasından sağlanan çikolatalarda bazı kalite kriterleri ve teobromin miktarlarının araştırılması
Determination of theobromine and some quality criterias in chocolates sold in Ankara lokal markets
BETÜL ÇELİK
(2003).
, Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. GÜLDEREN YENTÜR
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
273.
Ankara yöresindeki alabalık çifliklerinde salmonella varlığı ve serotip dağılımı
Occurence and serotype distribution of salmonella in rainbow trout farms in Ankara region
GÖKNUR TERZİ
(2003).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ŞERİF KAYMAZ
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
274.
Fenilketonürili hastalarda kemik minerilizasyon ve değişikliklerinin radyolojik bulgular ve biyokimyasal parametrelerle değerlendirilmesi
Assessment of mineralization and bone changes in patient with phenylketonuria by radiological tecniques and biochemical parameters
SULTAN AYDOĞDU
(2003).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. TURGAY COŞKUN
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
275.
Kayseri ilinde çiğ sütlerden yapılan taze beyaz peynirlerde brucella spp. aranması
Discovering of brucella spp. in fresh white cheese that is produced row milk in Kayseri
KENAN BUĞDAYCI
(2003).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ÖZER ERGÜN
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
276.
Farklı sosyo-ekonomik düzeyde yaşayan yetişkin bireylerin diyet örüntüleri ve diyet kalite indekslerinin belirlenmesi üzerine bir çalışma
Dietary pattern and diet quality index of adults living in different socio-economic levels
ALEV KOCABAŞ
(2003).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. SEVİNÇ YÜCECAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
277.
Vakumlanmış beyaz peynirlere değişik ısı işlemleri uygulayarak raf ömürlerinin uzatılması
The investigation on vacuum packed white cheese by heating at different temperatures for prolonged
MUAMMER GÖNCÜOĞLU
(2003).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. SADİ AKGÜN
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
278.
Farklı yöntemlerle depolanan ve marinat hamsi üretiminde kullanılan hamsinin tazeliğinin ürünün mikrobiyolojik ve organoleptik kalitesi üzerine etkilerinin saptanması
Detection of effects of the anchovy freshness that stored by different techniques to use in production of marinated anchovy on product's microbiologic and organoleptic qualities
TUĞBA TIRIKOĞLU
(2003).
, Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. CEM ŞEN
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
279.
Postmenapoz dönemindeki kadınların fitoöstrojen içeriği zengin diyetle beslenmelerinin menopoz semptomlarına etkisinin incelenmesi
Effects of phytoestrogens rich diet on menopausal symptoms in postmenopausal women
ZEHRA BÜYÜKTUNCER
(2003).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. GÜLDEN KÖKSAL
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
280.
Ankara 'da tüketime sunulan mutfaklık tereyağı, krema ve krem şantili pastaların brucella spp. yönünden incelenmesi
Investigation of butter, cream and whipped creamy pastry for brucella spp. consumed in Ankara
FULYA TAŞÇI
(2003).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ŞERİF KAYMAZ
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
281.
Büyüme ve gelişme geriliği olan kistik fibrozisli hastalarda gastrostomi ile verilen beslenme desteğinin biyokimyasal ve antropometrik parametrelere etkisinin incelenmesi
The importance of nutrition supplement given with gastrostomy to cystic fibrosis patients having growth and development retardation and malnutrition
MAKBULE GEZMEN
(2003).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. GÜLDEN KÖKSAL
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
282.
Ankara 'daki değişik su kaynakları ile kasaplık sığır ve koyun dışkılarında cryptosporidium spp. ookistlerinin varlığı
Occurence of cryptosporidium spp. oocysts in the different water samples and feces of slaughtered cow and sheep in Ankara
ÖZEN KURŞUN
(2003).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. İRFAN EROL
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
283.
Kefirde laktik asit bakterilerinin tür düzeyinde araştırılması
ÇİĞDEM SEZER
(2003).
, Yapıldığı Yer: KAFKAS ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. ABAMÜSLÜM GÜVEN
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
284.
Sporcu ve sporcu olmayan bireylerin vücut kompozisyonu ve beslenme durumları ile serum leptin düzeylerinin değerlendirilmesi
Evaluation of body composition, nutrition status and serum leptin levels of athletes and non-athletes
PELİN BİLGİÇ
(2003).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. GÜLGÜN ERSOY
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
285.
İstanbul'da satışa sunulan ruminant karaciğer ve böbreklerinde HPLC yöntemiyle benzimidazol grubu antelmentik kalıntılarının araştırılması
Research of benzimidazoles group anthelmentics residue in kidneys and livers, which are sold in İstanbul, by HPLC method
EMİNE ÜNVERMİŞ
(2003).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ÖZER ERGÜN
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
286.
Pastörizasyon ve farklı haşlama sıcaklıklarının Urfa peynirinin kalitesine etkisi
Effects of pasteurization and different scalding temperatures on the quality of Urfa cheese
MUSTAFA ARDIÇ
(2003).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. MUSTAFA NİZAMLIOĞLU
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
287.
Sodyum laktatın sosislerin mikrobiyolojik kalitesi ve raf ömrü üzerine etkisi
Effects of sodium lactate on the microbiological quality and shelf-life of sausages
ENVER BARIŞ BİNGÖL
(2003).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. KAMİL BOSTAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
288.
Kreşe devam eden 3-6 yaş çocuklarının beslenmeye ilişkin tutum ve davranışlarında ailenin rolü
The role of parents on nutritional manners and behaviours of 3-6 years old children going to nursaries
MELTEM MERMER
(2003).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. TÜRKAN KUTLUAY MERDOL
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
289.
Enterotoksijenik bacillus cereus'un çiğ köftede enterotoksin oluşturma yeteneğinin belirlenmesi
The detection of the ability to growth and enterotoxin production of bacillus cereus in raw meatball
SEVDA PEHLİVANLAR
(2003).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. U. TANSEL ŞİRELİ
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
|
|
|
290.
Van ilinde tüketime sunulan kıymaların bazı patojen bakteri yönünden incelenmesi
Investigation of some pathogenic microorganisms in minced meat consumed in Van
MUKADDERAT GÖKMEN
(2003).
, Yapıldığı Yer: YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. MUSTAFA ALİŞARLI
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
291.
Hellim peyniri üretiminde glukona delta lakton kullanımı
Use of glucono delta lactone in halloumi cheese production
GÜLŞAH ÇANAKÇI
(2003).
, Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. MUSTAFA ATASEVER
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
292.
Tulum peynirlerinin olgunlaşması sırasında brucella melitensisin yaşam süresine potasyum sorbatın etkisi
The effect of potassium sorbate on the survival of brucella melitensis during ripening tulum cheese
AHMET HULUSİ DİNÇOĞLU
(2002).
, Yapıldığı Yer: FIRAT ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. BAHRİ PATIR
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
293.
İstanbul'da satılan işlenmiş hububat ve bakliyat ürünlerinde deoksinivalenol (vomitoksin) aranması
Determination of deoxnivalenolin processed cereal and pulse products provided from Istanbul market
DİREN BEYOĞLU
(2002).
, Yapıldığı Yer: MARMARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. GÜLDEN Z. OMURTAG
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Eczacılık ve Farmakoloji , Gıda Mühendisliği
|
|
|
294.
Sığır kıymalarında yersinia enterocoliticanın varlığı ve farklı muhafaza sıcaklıklarında gelişimi
The presence of yersinia enterocolitica in minced meat of cattle and its growth in different preservation temperatures
BİRAY OKUMUŞ
(2002).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. AHMET YURTERİ
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
295.
Ankara Garnizonu'ndaki birliklerde tüketilen sütlü tatlıların mikrobiyolojik kalitesi
Determination of microbiological quality of milky-sweets consumed in the Ankara Garrison
RAMAZAN EKEMEN
(2002).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. SADİ AKGÜN
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
296.
Muhafaza şartlarının yumurtanın fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik kalitesi üzerine etkisi
The effects of storage conditions on the physical, chemical and microbiological quality of the egg
TAVİR AVAN
(2002).
, Yapıldığı Yer: YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. MUSTAFA ALİŞARLI
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
297.
Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı askeri birliklerde tüketime sunulan peynirlerde aflatoksin M1 düzeylerinin araştırılması
Research of aflatoxin M1 levels in cheeses, that presented to consumption in dependent Military of Turkish Armed Forces
TOLGA YAROĞLU
(2002).
, Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. MUSTAFA TAYAR
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
298.
UHT (Ultra High Temperature) yöntemi ile işlenen sterilize sütlerin raf ömürleri üzerinde araştırmalar
Studies on the shelf lives of sterilized milks processed by UHT (Ultra High Temperature) method
ORÇUN BERKER
(2002).
, Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. M. K. CEM ŞEN
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
299.
Tavuk göğüs ve but etinde renk, pH ve duyusal kalite üzerine ışınlamanın etkisi
The effect ionizing radiation on the colour, pH and sensorial qualities of chicken leg and breast
VASFİYE BAŞBAYTAR
(2002).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. BELGİN SARIMEHMETOĞLU
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
300.
Türkiye'de üretilen bazı gıda maddelerinin fosfor değerleri
Phosphorus quantity of some foods which are produced in Turkey
SERDAR ALP SUBAŞI
(2002).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ŞERİF KAYMAZ
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|