Gıda Mühendisliği için arama sonuçları Arama sonucu: 4295
451. Farklı yöntemlerle üretilen elma pekmezlerinin kimyasal özelliklerinin incelenmesi Investigation of chemical properties of apple pekmez produced with different methods

ÖZCAN BULANTEKİN (2014). , Yapıldığı Yer: SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. ALPER KUŞÇU
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
452. Salmonella surveillance on fresh produce and inactivation by high hydrostatic pressure Taze sebzelerde Salmonella incelenmesi ve yüksek hidrostatik basınç ile inaktivasyon

ELİF GÜNEL (2014). , Yapıldığı Yer: ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. YEŞİM SOYER,PROF. DR. HAMİ ALPAS
Yüksek Lisans   İngilizce   Gıda Mühendisliği
453. Randıman arttırıcı hazır toz karışımlarının beyaz peynir kalitesi üzerine etkileri The effects of yield increasing ready powder mixtures in the production of white cheese to quality parameters

HÜSEYİN ENDER GÜRMERİÇ (2014). , Yapıldığı Yer: ERCİYES ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. MAHMUT DOĞAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
454. Elektrolize suyun kiraz kalitesine etkisi Effect of electrolyzed water on sweet cherry quality

EDA HAYTA (2014). , Yapıldığı Yer: ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. MEHMET SEÇKİN ADAY
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
455. Tavuk işletmelerinden ve tavuk etlerinden izole edilen Listeria spp.'ler üzerine ListexTM P100 bakteriyofajının etkisi Effect of ListexTM P100 bacteriophage on Listeria spp's isolated from chicken enterprises and chicken carcassess

SELİN SAĞLAM (2014). , Yapıldığı Yer: ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. IŞIL VAR
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
456. Ülkemizde tüketilen bazı yenilebilir yaprakların antioksidan ve antidiyabetik aktivitelerinin belirlenmesi Determination of antioxidant and antidiabetic activities of some edible flowers that consumed in Turkey

BETÜL AKYURT (2014). , Yapıldığı Yer: ERCİYES ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. MUSTAFA ÇAM
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
457. Ev tipi tarhana ve yoğurt örneklerinde biyojen amin varlığının araştırılması Investigation of biogenic amine content of homemade tarhana and yogurt samples

VAHİT AKYOL (2014). , Yapıldığı Yer: CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. AKİF KUNDAKCI
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
458. Sofralık salamura siyah zeytin üretiminde farklı klorür tuzları kullanımının kalite üzerine etkisi Effect of using different chloride salts on the quality of the naturally fermented black olive production

MÜZEYYEN ERDOĞAN (2014). , Yapıldığı Yer: ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. HÜSEYİN ERTEN
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
459. Trabzon ekmeği üretiminin aflatoksinler ve fusarıum toksinleri üzerine etkisi Effect of trabzon bread making on aflatoxins and fusarium toxins

PINAR YILMAZ (2014). , Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. UMRAN UYGUN
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
460. Soya içeren işlenmiş gıdalarda GDO miktarının belirlenmesi ve pişirme koşullarının GDO miktarına etkisi Determination of GMO content of food containing soy and effects of baking conditions to GMO content

GÖNÜL GÜVEN (2014). , Yapıldığı Yer: EGE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ALİ ÜREN
Doktora   Türkçe   Gıda Mühendisliği
461. Effect of extrusion on functional components and in vitro bioaccessibility of β-cryptoxanthin and zeaxanthin Ekstrüzyonun fonksiyonel bileşenler ve β-kriptozantin ve zeaksantin'in in vitro biyoerişilebilirliği üzerine etkisi

ÖZGE YOLDAŞ (2014). , Yapıldığı Yer: ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. İLKAY ŞENSOY,PROF. DR. ZÜMRÜT BEGÜM ÖGEL
Yüksek Lisans   İngilizce   Gıda Mühendisliği
462. Ultrases ön işleminin bamya ve elma örneklerinin kurutma performansları üzerine etkisi Effect of ultrasound pretreatment on drying performance of okra and apple

SENEM TÜFEKÇİ (2014). , Yapıldığı Yer: PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. SAMİ GÖKHAN ÖZKAL
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
463. Kuşburnu (Rosa canina) nektarında toplam fenolik madde ve suda çözünen vitaminlerin ısıl parçalanma kinetiği Degradation kinetics of total phenolic compounds and water soluble vitamins in rosehip (Rosa canina) nectar

TOLGA DUMAN (2014). , Yapıldığı Yer: PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. ÇETİN KADAKAL
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
464. Production and characterization of microparticulated corn zein, and its applications on emulsions and bread-making Mikro tanecikli mısır zeininin üretimi ve karakterize edilmesi; ve emülsiyonlarda ve ekmek yapımında uygulamaları

OĞUZ KAAN ÖZTÜRK (2014). , Yapıldığı Yer: ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. BEHİÇ MERT
Yüksek Lisans   İngilizce   Gıda Mühendisliği
465. Production of high quality functional proteins from legumes and plant based agroindustrial wastes and byproducts Baklagiller ve bitkisel kaynaklı tarımsal atıklar ve yan ürünlerinden yüksek kalitede fonksiyonel proteinler üretilmesi

LEVENT YURDAER AYDEMİR (2014). , Yapıldığı Yer: İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ

Danışman(lar): PROF. DR. AHMET YEMENİCİOĞLU
Doktora   İngilizce   Gıda Mühendisliği
466. The determination of the antioxidant capacities and the in-vitro bioavailabilities of Osmanlı strawberry, Osmanlı strawberry jam and strawberry tree (Arbutus unedo) Osmanlı çileği, Osmanlı çileği reçeli ve dağ çileğinin(Arbutus unedo) antioksidan kapasitelerinin ve in vitro biyoyararlılıklarının değerlendirilmesi

ERİNÇ KOÇAK (2014). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. BERAAT ÖZÇELİK
Yüksek Lisans   İngilizce   Gıda Mühendisliği
467. Fonksiyonel özellikleri geliştirilmiş dondurma üretimi Production of ice cream with developed functional properties

MERVE AÇU (2014). , Yapıldığı Yer: EGE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ÖZER KINIK
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği , Mikrobiyoloji
468. Farklı dondurma ve çözündürme metotlarının nar tanelerinin fiziksel ve antioksidan özellikleri üzerine etkisi Different freezing and thawing methods effect on antioxidant and physical properties of pomegranate

YASEMİN ŞENGÜL (2014). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. FATMA EBRU FIRATLIGİL DURMUŞ
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
469. Köftelerin bazı kalite özellikleri üzerine öğütülmüş çörek otunun etkisinin belirlenmesi Determination of the effect of ground black cumin on some quality characteristics of meatballs

GÜLŞAH ATEŞ (2014). , Yapıldığı Yer: AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. RAMAZAN ŞEVİK
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
470. Resistance properties and control of Alicyclobacillus acidoterrestris Alicyclobacillus acidoterrestris'in kontrolü ve direnç özellikleri

ÇELENK MOLVA (2014). , Yapıldığı Yer: İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. AYŞE HANDAN BAYSAL
Doktora   İngilizce   Gıda Mühendisliği
471. İrmikaltı undan vital gluten ve etanol üretimi üzerine bir araştırma A study on production of vital gluten and ethanol from durum clear flour

MEHMET KOYUNCU (2014). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. SELMAN TÜRKER,YRD. DOÇ. DR. ABDULVAHİT SAYASLAN
Doktora   Türkçe   Gıda Mühendisliği
472. Kapya biber tohumundan soğuk presleme ile yağ eldesinin optimizasyonu ve ürün karakterizasyonu Optimization and product characterization of oil produced from capia pepper seed by cold pressing

EMEL SEVGİ ARSUNAR (2014). , Yapıldığı Yer: ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. EMİN YILMAZ
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
473. Domates tozu üretiminde farklı yöntem ve işlem koşullarının toz ürün özellikleri üzerine etkisi The effects of different method and process conditions on powder properties during tomato powder production

MERVE ESER (2014). , Yapıldığı Yer: EGE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. FİGEN ERTEKİN
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
474. Balkabağı (Cucurbita moschata) unu katkısının bisküvinin antioksidan aktivite ve besinsel kalitesine etkileri Effects of pumpkin (Cucurbita moschata) flour addition on the antioxidant activity and nutritional quality of cookie

EMİNE AYDIN (2014). , Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. DUYGU GÖÇMEN
Doktora   Türkçe   Gıda Mühendisliği
475. Ultrasonik yöntemlerle ekstrakte edilen yaban mersininin biyoaktif özellikleri ve kefir üretiminde kullanımı Bioactive properties blueberry extracted with ultrasonic methods and usage in kefir manufacture

MEHTAP ER (2014). , Yapıldığı Yer: ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. MUHAMMET DERVİŞOĞLU
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
476. Aktif ve akıllı ambalajlama teknolojilerine tüketici bakışının regresyon ağacı ve çoklu uyum analizi tekniğiyle belirlenmesi Assessing consumer's adoption of active and intelligent packaging by using regression tree and multiple corrospendence analysis

UĞUR YENER (2014). , Yapıldığı Yer: ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. MEHMET SEÇKİN ADAY
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
477. Püskürtmeli kurutmada sürekli faz ve damlacıkta ısı-kütle ve momentum transferinin eş zamanlı olarak modellenmesi Modelling of simultaneous heat-mass and momentum transfer of continuous phase and droplet in the spray dryer

BANU KOÇ (2014). , Yapıldığı Yer: EGE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. FİGEN ERTEKİN
Doktora   Türkçe   Gıda Mühendisliği
478. Altın çilek çeşnili zeytinyağı üretim optimizasyonu Production optimization of golden berry flavored olive oil

LATİFE DALGIÇ (2014). , Yapıldığı Yer: SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. GÜLCAN ÖZKAN,YRD. DOÇ. DR. ERKAN KARACABEY
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
479. Buğday rüşeymli kurabiyelerin bazı kalitatif özelliklerinin ve raf ömrünün belirlenmesi üzerine bir araştırma A research on some qualitative properties and shelf life determination of cookies with wheat germ

GİZEM AVCIOĞLU (2014). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. SELMAN TÜRKER
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
480. Ultrases pastörizasyon ve membran konsantrasyon yöntemlerinin karadut (Morus nigra L.) suyu konsantresi üretiminde uygulanabilirliğinin araştırılması Investigation of applicability ultrasound pasteurization and membrane concentration techniques for production of black mulberry (Morus nigra L.) juice concentrates

CÜNEYT DİNÇER (2014). , Yapıldığı Yer: AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. AYHAN TOPUZ
Doktora   Türkçe   Gıda Mühendisliği
481. Rekonstitüe yoğurdunun özellikleri üzerine stabilizatör kullanımının ve depolama süresinin etkileri A study on determination of the effects of use of stabilizers and storage time on propertise at rekonstitued yoghurt

MİLAD NALCHI (2014). , Yapıldığı Yer: ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. MEHMET GÜVEN
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
482. Sivas yöresinde üretilen geleneksel beyaz peynirlerde pıhtı pişirme sıcaklığı ve süresinin peynir verimi, erime özelliği ve tekstürel özellikler üzerine etkisi The impact of curd cooking temperature and time in traditional white cheese produced in the region of Sivas on cheese yield, melting behaviour and texturel properties

ESEN BİLGE BİÇER (2014). , Yapıldığı Yer: CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. NURSEL DEVELİ IŞIKLI
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
483. Farklı bağlayıcı ajanların kullanımının et ürünleri kalite parametreleri üzerine etkilerinin araştırılması Effects of di̇fferent binding agents on quality parameters of meat products

ESRA ATILGAN (2014). , Yapıldığı Yer: SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. BİROL KILIÇ
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
484. Farklı kurutma ön işlemleri ve metodlarının doğranmış kuru soğanların kurutma kinetiği ve kalitesi üzerine etkisi The effect of different drying processes and methods on drying kinetics and quality of pre-chopped onions

CENGİZ ÇETİN (2014). , Yapıldığı Yer: HARRAN ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. HASAN VARDİN
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
485. Soğukta ve dondurularak depolanan köfte kalitesine maviyemiş ekstraktının etkisi Effects of blueberry extract on meatball quality during cold and frozen storage

FATMA IŞIKCI (2014). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. AYLA SOYER
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
486. Kurutmada ultrason kullanımının ürün kalitesi ve kuruma davranışına etkileri Effect of ultrasound pre-treatment on food product quality and drying behaviour

BURÇİN YILMAZ (2014). , Yapıldığı Yer: EGE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ŞEBNEM TAVMAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
487. Farklı yöntemlerle uygulanan elektriksel ön işlemlerin ozmotik kurutma sırasında gerçekleşen kütle transferine etkisinin deneysel ve kuramsal olarak incelenmesi Experimental and theoretical investigation of the effect of electrical pretreatments applied by different methods on mass transfer occurred during osmotic dehydration

SALİH EROĞLU (2014). , Yapıldığı Yer: EGE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. FİLİZ İÇİER
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
488. Portakal suyu asitliğinin azaltılmasında iyon değiştirici reçine kullanımının bazı kalite parametreleri üzerine etkisi Deacidification of orange juice by ion exchange resins and its effects on the quality parameters

EDA ÖNÜR (2014). , Yapıldığı Yer: ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. ASİYE AKYILDIZ
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
489. Kavrularak üretilen mısır, buğday ve nohut çerezlerinin beslenme açısından önemli karbonhidrat fraksiyonlarının belirlenmesi Determination of nutritionally important carbohydrate fractions in roasted corn, wheat and chickpea snacks

EMİN AKARÇAY (2014). , Yapıldığı Yer: GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. MEHMET TOKATLI,YRD. DOÇ. DR. ABDULVAHİT SAYASLAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
490. Konvektif koşullarda kurutulan sebze ve meyvelerin kuruma karakteristiklerinin belirlenmesi The investigation of drying characteristics at convective conditions of fruit and vegetables

EDA ELGİN KILIÇ (2014). , Yapıldığı Yer: KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. İNCİ ÇINAR
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
491. Gama-orizanol içeren ham pirinç kepek yağının bazı bitkisel yağların oksidasyon stabilitesi ve yağ asidi kompozisyonu üzerine etkisi The effect of crude rice bran oil containing gamma-oryzanol on oxidation stability and fatty acid composition of some vegetable oils

MUHAMMET ERCAN (2014). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. MEHMET AKBULUT
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
492. Yüksek amilozlu mısır nişastasından dirençli nişasta eldesi ve erişte üretiminde kullanımı Production of resistant starch from high amylose corn starch and their utilization in noodle

AYŞE NESLİHAN İNKAYA DÜNDAR (2014). , Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. DUYGU GÖÇMEN
Doktora   Türkçe   Gıda Mühendisliği
493. Antalya/Manavgat'ta üretilen peynir türlerinin ve bu peynirlerin üretiminde kullanılan sütün mikrobiyolojik kriterlere uygunluğunun belirlenmesi Determination the confirmity to microbial criteria of cheese and used milk in the cheese in Manavgat Antalya

TÜLİN EROL (2014). , Yapıldığı Yer: AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. İBRAHİM YILDIRIM
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
494. Effects of ozone treatment on quality parameters and shelf-life of soybean oil Ozon gazı muamelesinin soya yağının kalite parametreleri ve raf ömrüne olan etkileri

EMİNE GÜL KAYNAK (2014). , Yapıldığı Yer: GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ESRA İBANOĞLU
Yüksek Lisans   İngilizce   Gıda Mühendisliği
495. Sous-vide pişirme yönteminin sığır etinde heterosiklik aromatik amin oluşumu ve bazı kalitatif kriterler üzerine etkisi The effects of sous-vide cooking method on the formation of heterocyclic aromatic amines and some quai̇tati̇ve cri̇teri̇a i̇n beef

ELDOS ZIKIROV (2014). , Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. FATİH ÖZ
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
496. Farklı meyvelerden üretilmiş pekmezlerin depolanma süresince biyokimyasal özelliklerinde oluşan değişmeler Changes resulting in biochemical properties in the process of storange molasses of produced from different fruits

FATİH TEMEL (2014). , Yapıldığı Yer: TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. SEMRA TÜRKOĞLU,PROF. DR. ALİ BATU
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
497. Ultrasonikasyonun vişne suyunun bazı kimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerine etkisinin yüzey cevap yöntemi ile belirlenmesi Determination of effectiveness of ultrasonication on some chemical and microbiological properties of sourcherry juice by response surface methodology

TUĞBA TÜRKEN (2014). , Yapıldığı Yer: ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. HANDE SELEN ERGE
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
498. Süt ve yoğurtta melaminin biyokristalizasyon yöntemi ile belirlenmesi Determination of melamin in milk and yogurt by biocrystallization method

ONUR ACAR (2014). , Yapıldığı Yer: SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. BEDİA ŞİMŞEK,YRD. DOÇ. DR. ALPER KUŞÇU
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
499. Dondurarak kurutulmuş kayısı tozunun bazı özelliklerine farklı maltodekstrinlerin etkisinin belirlenmesi Effect of different maltodextrins on some properties of freeze-dried apricot powder

TAMER ARSLAN (2014). , Yapıldığı Yer: İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. GÖKHAN DURMAZ
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
500. Mitigation of thermal process contaminants by alternative technologies Alternatif teknolojiler ile termal proses kontaminantlarının azaltılması

BURÇE ATAÇ MOGOL (2014). , Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. VURAL GÖKMEN
Doktora   İngilizce   Gıda Mühendisliği