1 |
Tüketime hazır ön pişirme uygulanmış hindi küplerinin marinasyonunda farklı oranlarda kefir kullanımının ürünün kalite özellikleri üzerine etkileri
GÜLEN TURP,İLKİN ŞENGÜN,BEGÜM ÖZÇETİN,FİGEN DURMUŞ,AYŞEGÜL ATALI,AHMET GARGI,BERNA ÖZTÜRK
(24.04.2019
-28.04.2019
)
, Yayın Yeri:5th International Poultry Meat Congress
, 2019
Uluslararası Tam metin bildiri |
||
2 |
Hypericum perforatum L. as natural antioxidant and antimicrobial agents
İLKİN ŞENGÜN,ERSİN YÜCEL,BERNA ÖZTÜRK,GÜLDEN KILIÇ
(01.04.2019
-03.04.2019
)
, Yayın Yeri:1th International Congress on Sustainable Agriculture and Technology
, 2019
Uluslararası Tam metin bildiri |
||
3 |
Antimicrobial activities of Salvia sclarea L. and Salvia aethiopis L. essential oils
İLKİN ŞENGÜN,ERSİN YÜCEL,GÜLDEN KILIÇ,BERNA ÖZTÜRK
(20.06.2019
-21.06.2019
)
, Yayın Yeri:International Conference on Agronomy and Food Scıence & Technology
, 2019
Uluslararası Tam metin bildiri |
||
4 |
Microbial ecology of cocoa and coffee fermentation
GÜLDEN KILIÇ,BERNA ÖZTÜRK,KIVANÇ ATLAMA,YUNUS YAHŞİ,İLKİN ŞENGÜN
(10.12.2021
-12.12.2021
)
, Yayın Yeri:7th International Mardin Artuklu Scientific Researches Conference
, 2021
Uluslararası Tam metin bildiri |
||
5 |
Plant based compounds with antimicrobial properties
İLKİN ŞENGÜN,BERNA ÖZTÜRK
(09.05.2018
-12.05.2018
)
, Yayın Yeri:International Agricultural Science Congress
, 2018
Uluslararası Özet bildiri |
||
6 |
Antimicrobial properties of fruit vinegars produced in Turkey
İLKİN ŞENGÜN,GÜLDEN KILIÇ,BERNA ÖZTÜRK
(09.05.2018
-12.05.2018
)
, Yayın Yeri:International Agricultural Science Congress
, 2018
Uluslararası Özet bildiri |
||
7 |
Haşhaş (Papaver somniforum) çeşitlerinin tohum yağlarının toplam fenolik madde miktarı, antioksidan ve antimikrobiyal aktiviteleri
İLKİN ŞENGÜN,ERSİN YÜCEL,BERNA ÖZTÜRK,GÜLDEN KILIÇ
(21.10.2020
-23.10.2020
)
, Yayın Yeri:Türkiye 13. Gıda Kongresi
, 2020
Ulusal Özet bildiri |
||
8 |
Lacticaseibacillus paracasei TS35: A promising probiotic for functional food production
İLKİN ŞENGÜN,AYŞEGÜL KIRMIZIGÜL PEKER,GÜLDEN KILIÇ,BERNA ÖZTÜRK
(08.07.2024
-11.07.2024
)
, Yayın Yeri:28th International ICFMH Conference FOOD MICRO 2024
, 2024
Uluslararası Özet bildiri |
||
9 |
A Traditional Fermented Food: Miso
HÜMEYRA DUYMAZ,BERNA ÖZTÜRK
(28.04.2025
)
, Yayın Yeri:IV. International Congress of the Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology
Uluslararası Özet bildiri |
||
10 |
Prebiotic effect of onion on the survival of various probiotics inoculated in Koruk (Unripe Grape) Juice
İLKİN ŞENGÜN,AHMET GARGI,BERNA ÖZTÜRK
(08.09.2019
-10.09.2019
)
, Yayın Yeri:10th Probiotics, Prebiotics & New Foods, Nutraceuticals and Botanicals for Nutrition & Human and Microbiota Health
, 2019
Uluslararası Özet bildiri |
||
11 |
Fatty acid composition, total phenolic content, antioxidant capacity and antimicrobial activity of Nigella sativa L. (black cumin) seed oil
İLKİN ŞENGÜN,ERSİN YÜCEL,BERNA ÖZTÜRK,GÜLDEN KILIÇ
(07.10.2018
-10.10.2018
)
, Yayın Yeri:International Plant and Science Technology Congress
, 2018
Uluslararası Özet bildiri |
||
12 |
Laktik Asit Bakterileri Tarafından Üretilen Hücre İçermeyen Süpernatantların Peynir Güvenilirliği Üzerine Etkilerinin Değerlendirilmesi
BERNA ÖZTÜRK,İLKİN ŞENGÜN
(31.10.2024
-01.11.2024
)
, Yayın Yeri:Ege Üniversitesi Herkes İçin Sağlık Kongresi
, 2024
Ulusal Özet bildiri |
||
13 |
Total phenolic contents, antioxidant and antibacterial activities of orange juice supplemented with probiotic (Lactobacillus rhamnosus) and nettle (Urtica dioica L.)
İLKİN ŞENGÜN,BERNA ÖZTÜRK,KIVANÇ ATLAMA,AYŞEGÜL KIRMIZIGÜL PEKER,BUSE YILMAZ
(02.10.2018
-04.10.2018
)
, Yayın Yeri:International Symposium of Medicinal and Aromatic Plants
, 2018
Uluslararası Özet bildiri |
||
14 |
Total phenolic contents, antioxidant and antimicrobial activities of koruk (Unripe Grape, Vitis vinefera L.) products
BERNA ÖZTÜRK,İLKİN ŞENGÜN
(20.06.2019
-21.06.2019
)
, Yayın Yeri:International Conference on Agronomy and Food Science & Technology
, 2019
Uluslararası Özet bildiri |
||
15 |
The use of essential oils in incubator disinfection
İLKİN ŞENGÜN,BERNA ÖZTÜRK,ŞEYDA ŞENTÜRK
(09.05.2017
-12.05.2017
)
, Yayın Yeri:1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants –Natural and Healthy Life
, 2017
Uluslararası Özet bildiri |
1 | Tüketime hazır ön pişirme uygulanmış hindi küplerinin marinasyonunda farklı oranlarda kefir kullanımının ürünün kalite özellikleri üzerine etkileri
GÜLEN TURP,İLKİN ŞENGÜN,BEGÜM ÖZÇETİN,FİGEN DURMUŞ,AYŞEGÜL ATALI,AHMET GARGI,BERNA ÖZTÜRK
(24.04.2019
-28.04.2019
)
, Yayın Yeri:5th International Poultry Meat Congress
, 2019
Uluslararası Tam metin bildiri |
||
2 | Hypericum perforatum L. as natural antioxidant and antimicrobial agents
İLKİN ŞENGÜN,ERSİN YÜCEL,BERNA ÖZTÜRK,GÜLDEN KILIÇ
(01.04.2019
-03.04.2019
)
, Yayın Yeri:1th International Congress on Sustainable Agriculture and Technology
, 2019
Uluslararası Tam metin bildiri |
||
3 | Antimicrobial activities of Salvia sclarea L. and Salvia aethiopis L. essential oils
İLKİN ŞENGÜN,ERSİN YÜCEL,GÜLDEN KILIÇ,BERNA ÖZTÜRK
(20.06.2019
-21.06.2019
)
, Yayın Yeri:International Conference on Agronomy and Food Scıence & Technology
, 2019
Uluslararası Tam metin bildiri |
||
4 | Microbial ecology of cocoa and coffee fermentation
GÜLDEN KILIÇ,BERNA ÖZTÜRK,KIVANÇ ATLAMA,YUNUS YAHŞİ,İLKİN ŞENGÜN
(10.12.2021
-12.12.2021
)
, Yayın Yeri:7th International Mardin Artuklu Scientific Researches Conference
, 2021
Uluslararası Tam metin bildiri |
||
5 | Plant based compounds with antimicrobial properties
İLKİN ŞENGÜN,BERNA ÖZTÜRK
(09.05.2018
-12.05.2018
)
, Yayın Yeri:International Agricultural Science Congress
, 2018
Uluslararası Özet bildiri |
||
6 | Antimicrobial properties of fruit vinegars produced in Turkey
İLKİN ŞENGÜN,GÜLDEN KILIÇ,BERNA ÖZTÜRK
(09.05.2018
-12.05.2018
)
, Yayın Yeri:International Agricultural Science Congress
, 2018
Uluslararası Özet bildiri |
||
8 | Lacticaseibacillus paracasei TS35: A promising probiotic for functional food production
İLKİN ŞENGÜN,AYŞEGÜL KIRMIZIGÜL PEKER,GÜLDEN KILIÇ,BERNA ÖZTÜRK
(08.07.2024
-11.07.2024
)
, Yayın Yeri:28th International ICFMH Conference FOOD MICRO 2024
, 2024
Uluslararası Özet bildiri |
||
9 | A Traditional Fermented Food: Miso
HÜMEYRA DUYMAZ,BERNA ÖZTÜRK
(28.04.2025
)
, Yayın Yeri:IV. International Congress of the Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology
Uluslararası Özet bildiri |
||
10 | Prebiotic effect of onion on the survival of various probiotics inoculated in Koruk (Unripe Grape) Juice
İLKİN ŞENGÜN,AHMET GARGI,BERNA ÖZTÜRK
(08.09.2019
-10.09.2019
)
, Yayın Yeri:10th Probiotics, Prebiotics & New Foods, Nutraceuticals and Botanicals for Nutrition & Human and Microbiota Health
, 2019
Uluslararası Özet bildiri |
||
11 | Fatty acid composition, total phenolic content, antioxidant capacity and antimicrobial activity of Nigella sativa L. (black cumin) seed oil
İLKİN ŞENGÜN,ERSİN YÜCEL,BERNA ÖZTÜRK,GÜLDEN KILIÇ
(07.10.2018
-10.10.2018
)
, Yayın Yeri:International Plant and Science Technology Congress
, 2018
Uluslararası Özet bildiri |
||
13 | Total phenolic contents, antioxidant and antibacterial activities of orange juice supplemented with probiotic (Lactobacillus rhamnosus) and nettle (Urtica dioica L.)
İLKİN ŞENGÜN,BERNA ÖZTÜRK,KIVANÇ ATLAMA,AYŞEGÜL KIRMIZIGÜL PEKER,BUSE YILMAZ
(02.10.2018
-04.10.2018
)
, Yayın Yeri:International Symposium of Medicinal and Aromatic Plants
, 2018
Uluslararası Özet bildiri |
||
14 | Total phenolic contents, antioxidant and antimicrobial activities of koruk (Unripe Grape, Vitis vinefera L.) products
BERNA ÖZTÜRK,İLKİN ŞENGÜN
(20.06.2019
-21.06.2019
)
, Yayın Yeri:International Conference on Agronomy and Food Science & Technology
, 2019
Uluslararası Özet bildiri |
||
15 | The use of essential oils in incubator disinfection
İLKİN ŞENGÜN,BERNA ÖZTÜRK,ŞEYDA ŞENTÜRK
(09.05.2017
-12.05.2017
)
, Yayın Yeri:1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants –Natural and Healthy Life
, 2017
Uluslararası Özet bildiri |
7 | Haşhaş (Papaver somniforum) çeşitlerinin tohum yağlarının toplam fenolik madde miktarı, antioksidan ve antimikrobiyal aktiviteleri
İLKİN ŞENGÜN,ERSİN YÜCEL,BERNA ÖZTÜRK,GÜLDEN KILIÇ
(21.10.2020
-23.10.2020
)
, Yayın Yeri:Türkiye 13. Gıda Kongresi
, 2020
Ulusal Özet bildiri |
||
12 | Laktik Asit Bakterileri Tarafından Üretilen Hücre İçermeyen Süpernatantların Peynir Güvenilirliği Üzerine Etkilerinin Değerlendirilmesi
BERNA ÖZTÜRK,İLKİN ŞENGÜN
(31.10.2024
-01.11.2024
)
, Yayın Yeri:Ege Üniversitesi Herkes İçin Sağlık Kongresi
, 2024
Ulusal Özet bildiri |