1
|
Edible Films Based on Plant and Animal Origin Proteins: Comparison of Some Mechanical and Physicochemical Characteristics
Gülistan OKUTAN,GÜNEŞ KOÇ,ÜMRAN CANSU,GÖKHAN BORAN
, Yayın Yeri:Food Science & Nutrition
, 2025
Uluslararası
Hakemli
SCI-Expanded
Özgün Makale
https://dx.doi.org/10.1002/fsn3.4712
|
|
|
2
|
Fabricating Antibacterial Powders from Olive Oil-In Water Emulsions Stabilized by Sour Cherry-Derived Hemicellulose and Pectin Crystalline Structures
Şifanur KANDEMİR,BÜLENT BAŞYİĞİT,ASLİYE KARAASLAN,ÜMRAN CANSU,HİDAYET SAĞLAM,MEHMET KARAASLAN
, Yayın Yeri:Food Biophysics
, 2024
Uluslararası
Hakemli
SCI-Expanded
Özgün Makale
https://dx.doi.org/10.1007/s11483-024-09901-2
|
|
|
3
|
Utilization of Infrared Drying as Alternative to Spray- and Freeze-Drying for Low Energy Consumption in the Production of Powdered Gelatin
ÜMRAN CANSU
, Yayın Yeri:Gels
, 2024
Uluslararası
Hakemli
SCI-Expanded
Özgün Makale
https://dx.doi.org/10.3390/gels10080522
|
|
|
4
|
Katı-Sıvı Ekstraksiyonunda Matematiksel Modelleme ve Termodinamik Değerlendirme
ÜMRAN CANSU
, Yayın Yeri:Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
, 2024
Ulusal
Hakemli
TR DİZİN
Derleme Makale
https://dx.doi.org/10.53433/yyufbed.1447518
|
|
|
5
|
Levrek (Dicentrarchus labrax) derisinden jelatin ekstraksiyonu: Fonksiyonel, tekstürel ve spektroskopik özelikler üzerine bir araştırma
ÜMRAN CANSU
, Yayın Yeri:Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
, 2024
Ulusal
Hakemli
TR DİZİN
Özgün Makale
https://dx.doi.org/10.28948/ngumuh.1494568
|
|
|
6
|
Sazan (Carasobarbus luteus) Pulundan Kolajen İzolasyonunun Yanıt Yüzey Yöntemiyle ile Optimizasyonu
ÜMRAN CANSU
, Yayın Yeri:Acta Aquatica Turcica
, 2024
Ulusal
Hakemli
TR DİZİN
Özgün Makale
https://dx.doi.org/10.22392/actaquatr.1322432
|
|
|
7
|
Comparative evaluation of different separation and concentration procedures on some quality and functional properties of fish gelatin
ÜMRAN CANSU
, Yayın Yeri:Innovative Food Science & Emerging Technologies
, 2023
Uluslararası
Hakemli
SCI-Expanded
Özgün Makale
https://dx.doi.org/10.1016/j.ifset.2022.103237
|
|
|
8
|
Functional characterization of high-yield plant protein powder valorized from de-oiled sour cherry seed using microwave-assisted enzymatic extraction followed by spray- and freeze-drying
BÜLENT BAŞYİĞİT,AHMET GÖRGÜÇ,Esra GENÇDAĞ,ÜMRAN CANSU,FATİH MEHMET YILMAZ,MEHMET KARAASLAN
, Yayın Yeri:Biomass Conversion and Biorefinery
, 2023
Uluslararası
Hakemli
SCI-Expanded
Özgün Makale
https://dx.doi.org/10.1007/s13399-022-03225-2
|
|
|
9
|
JELATİN ÇÖZELTİLERİNİN FARKLI SICAKLIKLARDA KURUTULMASI; KİNETİK, TERMODİNAMİK ve FONKSİYONEL ÖZELLİKLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
ÜMRAN CANSU,ERDAL YILDIRIM
, Yayın Yeri:Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
, 2023
Ulusal
Hakemli
TR DİZİN
Özgün Makale
https://dx.doi.org/10.17780/ksujes.1297372
|
|
|
10
|
Kazein ve Glüten İzolatlarının Bazı Fonksiyonel Özelliklerinin Karşılaştırılması
ÜMRAN CANSU,Gülistan OKUTAN,GÖKHAN BORAN
, Yayın Yeri:Karadeniz Fen Bilimleri Dergisi
, 2023
Ulusal
Hakemli
TR DİZİN
Özgün Makale
https://dx.doi.org/10.31466/kfbd.1287902
|
|
|
11
|
Kinetic evaluation of gelatin extraction from chicken skin and the effect of some extraction parameters
ÜMRAN CANSU,GÖKHAN BORAN
, Yayın Yeri:Journal of Food Process Engineering
, 2022
Uluslararası
Hakemli
SCI-Expanded
Özgün Makale
https://dx.doi.org/10.1111/jfpe.13995
|
|
|
12
|
Quality and functional features of gelatine extracted from chicken skin in comparison with commercial gelatines from porcine, bovine and piscine
Bana Fatih KARİM,ÜMRAN CANSU,GÖKHAN BORAN
, Yayın Yeri:Acta Alimentaria
, 2022
Uluslararası
Hakemli
SCI-Expanded
Özgün Makale
https://dx.doi.org/10.1556/066.2021.00228
|
|
|
13
|
Valorization of fruit processing by-products: free, esterified, and insoluble bound phytochemical extraction from cherry (Prunus avium) tissues and their biological activities
Şehriban YÜKSEKKAYA,BÜLENT BAŞYİĞİT,HİDAYET SAĞLAM,HATİCE PEKMEZ,ÜMRAN CANSU,ASLİYE KARAASLAN,MEHMET KARAASLAN
, Yayın Yeri:Journal of Food Measurement and Characterization
, 2021
Uluslararası
Hakemli
SCI-Expanded
Özgün Makale
https://dx.doi.org/10.1007/s11694-020-00698-5
|
|
|
14
|
Gum arabic/maltodextrin microencapsulation confers peroxidation stability and antimicrobial ability to pepper seed oil
MEHMET KARAASLAN,Fatih ŞENGÜN,ÜMRAN CANSU,BÜLENT BAŞYİĞİT,HİDAYET SAĞLAM,ASLİYE KARAASLAN
, Yayın Yeri:Food Chemistry
, 2021
Uluslararası
Hakemli
SCI-Expanded
Özgün Makale
https://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.2020.127748
|
|
|
15
|
Physiochemical and functional properties of gelatin obtained from tuna, frog and chicken skins
ELİF TUĞÇE AKSUN TÜMERKAN,ÜMRAN CANSU,GÖKHAN BORAN,JOE REGENSTEİN,FATİH ÖZOĞUL
, Yayın Yeri:Food Chemistry
, 2019
Uluslararası
Hakemli
SCI-Expanded
Özgün Makale
https://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.2019.02.088
|
|
|
16
|
Optimization of a Multi-Step Procedure for Isolation of Chicken Bone Collagen
ÜMRAN CANSU,GÖKHAN BORAN
, Yayın Yeri:Korean Journal for Food Science of Animal Resources
, 2015
Uluslararası
Hakemli
SCI-Expanded
Özgün Makale
https://dx.doi.org/10.5851/kosfa.2015.35.4.431
|
|
|