ERGİN YALÇIN

DOÇENT ERGİN YALÇIN

İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ/MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ/MÜHENDİSLİK TEMEL BİLİMLERİ BÖLÜMÜ/MÜHENDİSLİK TEMEL BİLİMLERİ ANABİLİM DALI/

Fen Bilimleri ve Matematik Temel Alanı Kimya Organik Kimya , Spektroskopi
1 Iğdır İlinde süt sığırcılığı üretim ekonomisi
Celal Bakçı,KÖKSAL KARADAŞ
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı , 25.11.2016 -05.01.2018 , 850 TÜRK LİRASI

Proje Konusu

Iğdır İlinde süt sığırcılığı faaliyetinde girdi kullanım durumu, süt ve süt ürünleri maliyetleri ve pazarlama durumları, süt sığırcılığı ile ilgili problemler ve çözüm önerileri ile karlılık durumunun tespit edilmesi.

2 Iğdır İlinde Besi Sığırcılığı Üretim Ekonomisi
KÖKSAL KARADAŞ,Hatice Oğur
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı , 26.11.2016 -28.11.2017 , 780 TÜRK LİRASI

Proje Konusu

Iğdır İlinde besi sığırı yetiştiren işletmelerde girdi kullanım durumu, besicilike ilgili problemler ve çözüm önerileri ile karlılık durumunun tespit edilmesi.

3 Iğdır ilinde Domates Üretim Ekonomisi
Fatih Güler,KÖKSAL KARADAŞ
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı , 26.11.2016 -27.10.2017 , 950 TÜRK LİRASI

Proje Konusu

Iğdır ilinde üretilen domates maliyetini belirlemek ve domates üretimi iel pazarlama noktasında problemleri tespit ederek çözüm önerileri sunmak

4 IĞDIR İLİNDE ARICLILIĞIN EKNONMİK ANALİZİ
KÖKSAL KARADAŞ
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı , 18.06.2014 -16.06.2015 , 1750 TÜRK LİRASI

Proje Konusu

Çalışmada kullanılan verile2014 Yılıında Iğdır İlinde Arıcılar Birliğine üye 85 üretici ile tam sayım yöntemine göre anket çalışmasıile elde edilmiş ve Iğdır İlinde yürütülen arıcılık faaliyetinin ekonomik analizi planlanmış ve bu kapsamda faaliyetin karlılığı bal kg maliyeti kovan verimi arı ürünleri pazarlaması üretici sorunları ve çözüm önerileri belirlenmeye çalışıolmıştır

5 ERZURUM YÖRESİNDE ORGANİK TARIMDA BUĞDAY VE FİĞ YETİŞTİRİCİLİĞİ TAGEM TA 03 04 01 009
KÖKSAL KARADAŞ,MURAT OLGUN,BÜLENT TURGUT
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA PROJESİ Tamamlandı , 15.09.2003 -15.09.2006

Proje Konusu

2002 2005 arasında yapılan çalışmada kuru tarımda geleneksel mineral gübre ile ve organik tarım ahır gübresi ile uygulamasının verim ve bazı verim unsurları yönünden nadas buğday buğday buğday ve fiğ nadas buğday münavebe sistemlerinde oluşabilecek farklılıkların ortaya çıkma imkânları ile Brüt Kâr kriterine göre ekonomik analiz yapılarak münavebe sistemleri ve gübre uygulamalarının kârlılığı araştırılmıştır Çalışma Tesadüf Bloklarında Bölünen Bölünmüş Parseller deneme desenine göre üç tekerrürlü olarak Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü nün kıraç deneme alanında kurulmuş muameleler parsellere şansa bağlı olarak dağıtılmıştır

6 AB TARIM SEKTÖRÜNE UYUM SÜRECİNDE ERZURUM İLİ NDE ORGANİK TARIM YAPAN VE YAPMAYAN TARIM İŞLETMELERİNİN BAŞARI ANALİZİ TOVAG 1043336
SEMİHA KIZILOĞLU,KÖKSAL KARADAŞ
TÜBİTAK PROJESİ Tamamlandı , 15.09.2005 -15.09.2006 , 24000 TÜRK LİRASI

Proje Konusu

Erzurum da Doğu Anadolu Besiciler Birliği koordinatörlüğünde organik tarım faaliyetinde bulunan tarım işletmeleri A tipi ile aynı bölgede organik tarım faaliyetinde bulunmayan tarım işletmelerinin B tipi sermaye yapıları ortaya konulmuş başarı ve işletme analizleri yapılarak üretim faktörlerinin verimliliği ekonomik ve mali kriterler üretici pazar ilişkisi açısından karşılaştırması yapılmış yöreye uygun ürün deseninin belirlenmesine çalışılmış ve AB deki organik tarım uygulamaları dikkate alınarak bölgedeki organik bitkisel üretimin AB Organik Tarımına uyumu için yapılması gerekenler belirlenmeye çalışılmıştır