BİNALİ ÇAKIR

PROFESÖR BİNALİ ÇAKIR

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ/DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ/KLİNİK BİLİMLER BÖLÜMÜ/AĞIZ DİŞ VE ÇENE RADYOLOJİSİ ANABİLİM DALI/

Sağlık Bilimleri Temel Alanı Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi
1 Fermente Beyaz Lahana Atıklarından Mikrodalga ve Ultrasonikasyon Yöntemleri ile Pektin Elde Edilmesi
FATMA CEBECİ,TAYYİBE ERTEN
-Tübitak 1002 Tamamlandı , 15.08.2023 -15.11.2024 , 59920 TÜRK LİRASI
2 BESLENME ve DİYETETİK BÖLÜMÜ/BESLENME İLKELERİ ve ANTROPOMETRİ LABORATUVARLARINA AİT ALT YAPI GELİŞTİRME PROJESİ
FİLİZ AYGÜN ERTÜRK,Şule BAŞAR,TAYYİBE ERTEN,FATMA CEBECİ,MUKADDES KILIÇ BAYRAKTAR
BAYBURT ÜNİVERSİTESİ Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı , 07.12.2018 -16.03.2020 , 237,397.06 TÜRK LİRASI

Proje Konusu

Bayburt Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü eğitim sürecinde, besinle ilgili her şeyi öğrenmesi gereken öğrencilerimizin yolu ilk olarak bu laboratuvarlardan geçmektedir. Beslenme İlkeleri Laboratuvarı, öğrencilerin derste pratik olarak öğrendikleri besinlerin hazırlanması, pişirilmesi ve sağlıklı ortamda saklanması için yapılması gerekenleri uygulayacakları araç ve ekipmanları içerir. Bu laboratuvarda öğrenciler, hangi uygulamayı ne amaçla ve hangi besin için kullanacaklarını, hijyenik bir ortam için gerekli koşulları ve dikkat edilmesi gerekenleri, besin hazırlamada ve pişirmede meydana gelebilecek muhtemel etkileşimleri ve bu etkileşimlerin gıdanın yapısına nasıl bir etki gösterdiğini gözlemleyerek öğrenme fırsatı bulacaklardır. Antropometri Laboratuvarında ise bireylerin vücut kompozisyonunun belirlenmesi ve beslenme durumları ile ilişkili antropometrik ölçümlerin yapılmasına olanak sağlayacak ekipman ve cihazlar sayesinde öğrenciler, bireylerin vücut bileşeni analizini yaparak, buna uygun diyet yazabilme ve menü planlayabilme becerisi kazanacaklardır.

3 Pektin ve ksantan gamın bağırsak bakterileri tarafından yıkımı
FATMA CEBECİ,TAYYİBE ERTEN
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı , 14.06.2019 -30.03.2021 , 8000,00 TÜRK LİRASI
4 BESLENME ve DİYETETİK BÖLÜMÜ/BESLENME İLKELERİ ve ANTROPOMETRİ LABORATUVARLARINA AİT ALT YAPI GELİŞTİRME PROJESİ
MUKADDES KILIÇ BAYRAKTAR,FİLİZ AYGÜN ERTÜRK,TAYYİBE ERTEN,ŞULE BAŞAR,FATMA CEBECİ
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı , 07.12.2018 -16.03.2020 , 240,000.00 TÜRK LİRASI
5 ALTERNAN VE BAZI POLİSAKKARİTLERİN MARMELAT YAPIMINDA KULLANILMASININ, AROMA VE LEZZET BİLEŞENLERİ SALINIMINA ETKİSİNİN BELİRLENMESİ
EDİBE SEDA ERTEN,TAYYİBE ERTEN
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı , 21.12.2017 -20.02.2019 , 6,923.00 TÜRK LİRASI