Van kedilerinin koruma altına alınması, çoğaltılması, ırkın saflığının korunması, morfolojik ve fizyolojik özelliklerinin belirlenmesi
1. Yarı entansif ve Entansif beside günlük canlı ağırlık artışı, bir kg canlı ağırlık artışı için tüketilen yem miktarıve besi süresi tespit edilerek besi performansları değerlendirildi. Daha sonra 30 kg canlı ağırlığındakesimler yapılacak ve kesim- karkas özellikleri tespit edildi. Kesimden sonra alınan örneklerde pH, sututma kapasitesi, pişirme kaybı, kül, protein, kas lifleri arasında homojenize olmuş yağ, TBARS, yağ asidianalizleri yapıldı. 2. Vit E ilave edilen gruplarda da belirtilen analizler yapılarak antioksidan etkinin et kalite özellikleri üzerineolan etkisi incelendi
Damascus keçisi süt verim özellikleri
Damascus keçisi süt verim özellikleri, hayvan yetiştiriciliği