ÖZGÜR ÇAĞLAR

DOÇENT ÖZGÜR ÇAĞLAR

SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ/ANKARA DR. SAMİ ULUS KADIN DOĞUM ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ/CERRAHİ TIP BİLİMLERİ BÖLÜMÜ/ÇOCUK CERRAHİSİ ANABİLİM DALI/

Sağlık Bilimleri Temel Alanı Çocuk Cerrahisi
1 ENKAPSÜLE BİTKİSEL EKSTRAKTLARIN NUGGET KALİTESİ VE RAF ÖMRÜ ÜZERİNE ETKİLERİ
MUHAMMET İRFAN AKSU
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı , 13.03.2023 -23.08.2024 , 63745.96 TÜRK LİRASI

Proje Konusu

Et ve Et Ürünleri Teknolojisi, Nugget,, Kanatlı Ürünü, Ahududu tozu, Antioksidan, Antimikrobiyal, Fosfat,

2 TR-41 Bölgesinde Buğdayın Teknolojik Kalitesinin İyileştirilmesi ve Buğday Kalite Haritalarının Oluşturulması
MURAT OLGUN,NEVZAT KONAR,İLYAS ATALAR,YAŞAR KARADUMAN,MUHAMMET İRFAN AKSU
Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç) Tamamlandı , 07.09.2022 -29.03.2024 , 1.977.800 TÜRK LİRASI

Proje Konusu

Buğday Kalite Haritasının Oluşturulması

3 SIĞIR KIYMASININ ÇEŞİTLİ KALİTE ÖZELLİKLERİ VE RAF ÖMRÜ ÜZERİNE AHUDUDU EKSTRAKTININ ETKİSİ
MUHAMMET İRFAN AKSU
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı , 20.11.2020 -20.05.2022 , 50.000 TÜRK LİRASI

Proje Konusu

SIĞIR KIYMASININ ÇEŞİTLİ KALİTE ÖZELLİKLERİ VE RAF ÖMRÜ ÜZERİNE AHUDUDU EKSTRAKTININ ETKİSİNİN BELİRLENMESİ

4 Farklı pH ve ahududu ekstrakt seviyelerinin pastırma çemeni kalitesi üzerine etkilerinin belirlenmesi
MUHAMMET İRFAN AKSU
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı , 20.11.2020 -20.05.2022 , 100.000 TÜRK LİRASI

Proje Konusu

Farklı pH ve ahududu ekstrakt seviyelerinin pastırma çemeni kalitesi üzerine etkilerinin belirlenmesi

5 Pastırma üretim aşamalarında fosfolipid ve fosfolipidlerin yağ asidi kompozisyonundaki değişimlerin belirlenmesi (2013/111)
MUHAMMET İRFAN AKSU
ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı , 01.07.2013 -01.07.2014 , 30000 TÜRK LİRASI
6 Sığır Etlerinin Fosfolipid Kompozisyonu Üzerine Farklı Pişirme Yöntemlerinin Etkisi
FATİH ÖZ,MUHAMMET İRFAN AKSU
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı , 10.11.2014 -02.11.2015 , 22500 TÜRK LİRASI

Proje Konusu

Sığır Etlerinin Fosfolipid Kompozisyonu Üzerine Farklı Pişirme Yöntemlerinin Etkisi

7 SIĞIR KIYMASININ ÇEŞİTLİ KALİTE ÖZELLİKLERİ VE RAF ÖMRÜ ÜZERİNE MOR HAVUÇ LİYOFİLİZE SU EKSTRAKTININ ETKİSİ
FATİH ÖZ,EMRE TURAN,MUHAMMET İRFAN AKSU
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı , 01.12.2015 -01.12.2016 , 20000 TÜRK LİRASI

Proje Konusu

SIĞIR KIYMASININ ÇEŞİTLİ KALİTE ÖZELLİKLERİ VE RAF ÖMRÜ ÜZERİNE MOR HAVUÇ LİYOFİLİZE SU EKSTRAKTININ ETKİSİNİN BELİRLENMESİ

8 Pastırma çemeni üretiminde kırmızı lahana su ekstraktı kullanım imkânlarının araştırılması
MUHAMMET İRFAN AKSU,İHSAN GÜNGÖR ŞAT,EMRE TURAN
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı , 23.06.2015 -29.10.2016 , 30000 TÜRK LİRASI

Proje Konusu

Pastırma çemeni üretiminde kırmızı lahana su ekstraktı kullanım imkânlarının araştırılması

9 Peynir Altı Suyu Protein İzolatlı Nanokompozit Film ile Kaplanmış Alabalığın Kalite Kriterlerinin ve Raf Ömrünün Belirlenmesi
MUHAMMET İRFAN AKSU
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç) Tamamlandı , 01.01.2014 -31.12.2014 , 68,500 TÜRK LİRASI
10 Çeşitli Gıdalarda Organoklorlu ve Organofosforlu Pestisit Kalıntılarının Belirlenmesi
MUHAMMET İRFAN AKSU,FATİH ÖZ
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı , 01.01.2016 -01.01.2017 , 20000 TÜRK LİRASI

Proje Konusu

Çeşitli Gıdalarda Organoklorlu ve Organofosforlu Pestisit Kalıntılarının Belirlenmesi

11 Farklı oranlarda potasyum laktat ve sodyum klorür ile kürlenen etlerden üretilen pastırmaların kalite özelliklerinin belirlenmesi
MUHAMMET İRFAN AKSU,EBRU ERDEMİR
ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı , 01.01.2014 -16.06.2016 , 20000 TÜRK LİRASI

Proje Konusu

PASTIRMA ÜRETİMİNDE POTASYUM LAKTAT KULLANIMI

12 Farklı meyve ve sebze su ekstraktları ile üretilen çemenlerin pastırma kalitesi üzerine etkisi
MUHAMMET İRFAN AKSU,İHSAN GÜNGÖR ŞAT,FATİH ÖZ,EBRU ERDEMİR,EMRE TURAN,MUSTAFA GÜRSES
-Tübitak 1001 Tamamlandı , 01.06.2014 -16.04.2016 , 184000 TÜRK LİRASI
13 Düşük sodyum içerikli tuz karışımlarının pastırmanın fiziksel kimyasal mikrobiyolojik ve duyusal özellikleri üzerine etkileri
MUHAMMET İRFAN AKSU,MÜKERREM KAYA,GÜZİN KABAN
TÜBİTAK PROJESİ Tamamlandı , 15.04.2013 -15.02.2015 , 150000 TÜRK LİRASI

Proje Konusu

Düşük sodyum içerikli tuz karışımlarının pastırmanın fiziksel kimyasal mikrobiyolojik ve duyusal özellikleri üzerine etkileri

14 Sığır bifteklerinin raf ömrü üzerine Urtica dioica L su ekstraktının etkisi
MUHAMMET İRFAN AKSU
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı , 01.01.2010 , 22500 TÜRK LİRASI

Proje Konusu

Sığır bifteklerinin raf ömrü üzerine Urtica dioica L su ekstraktının etkisi

15 Pastırma Üretiminde Laktat Kullanımının Ürün Kalite Özellikleri ve Raf Ömrüne Etkisi
MUHAMMET İRFAN AKSU,EBRU ERDEMİR
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı , 01.01.2014 , 26000 TÜRK LİRASI

Proje Konusu

Pastırma Üretiminde Laktat Kullanımının Ürün Kalite Özellikleri ve Raf Ömrüne Etkisi

16 Tasarım ve Planlama AR GE Sürekli Eğitim ve Danışmanlık Merkezi Projesi
MUHAMMET İRFAN AKSU,ATİLLA KESKİN,FARİS KARAHAN,ABDULKADİR ÇİLTAŞ
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı , 01.01.2010 , 150000

Proje Konusu

Tasarım ve Planlama AR GE Sürekli Eğitim ve Danışmanlık Merkezi Projesi

17 Pastırma Üretiminde Nitrit Kullanımının Amino Asit Kompozisyonu Üzerine Etkisi
MUHAMMET İRFAN AKSU,EBRU ERDEMİR
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı , 01.01.2011 , 10000 TÜRK LİRASI

Proje Konusu

Pastırma Üretiminde Nitrit Kullanımının Amino Asit Kompozisyonu Üzerine Etkisi

18 Sırt Bohça Şekerpare ve Kuşgömü Pastırma Çeşitlerinin Kalite Özellikleri
MUHAMMET İRFAN AKSU
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı , 01.01.2011 , 8000 TÜRK LİRASI

Proje Konusu

Sırt Bohça Şekerpare ve Kuşgömü Pastırma Çeşitlerinin Kalite Özellikleri

19 Sığır Kıymasının Kalite Özellikleri ve Raf Ömrüne Trochystemon Orientalis L Ekstraktının Etkisi
MUHAMMET İRFAN AKSU
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı , 01.01.2010 , 13000

Proje Konusu

Sığır Kıymasının Kalite Özellikleri ve Raf Ömrüne Trochystemon Orientalis L Ekstraktının Etkisi

20 Erzurum Piyasasından Tüketime Sunulan Pastırmaların Fiziksel Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özelliklerinin Belirlenmesi
MUHAMMET İRFAN AKSU,MÜKERREM KAYA
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı , 01.01.1997 , 1000

Proje Konusu

Erzurum Piyasasından Tüketime Sunulan Pastırmaların Fiziksel Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özelliklerinin Belirlenmesi

21 Pastırma Üretiminde Starter Kültür Kullanım İmkanlarının Araştırılması
MÜKERREM KAYA,MUHAMMET İRFAN AKSU
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı , 01.01.2008 , 2500

Proje Konusu

Pastırma Üretiminde Starter Kültür Kullanım İmkanlarının Araştırılması

22 Sucuk Üretiminde E. coli O157:H7’nin Gelişimi Üzerine Farklı Starter Kültürler ve Nitrat nitritin Etkisi
MUHAMMET İRFAN AKSU,MÜKERREM KAYA
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı , 01.01.2000 -01.12.2001 , 3000 TÜRK LİRASI
23 Modifiye Atmosfer Uygulanarak Ambalajlanmış Sucuk ve Pastırmaların Raf Ömürlerinin Belirlenmesi
MUHAMMET İRFAN AKSU
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı , 01.01.2015 , 5000

Proje Konusu

Modifiye Atmosfer Uygulanarak Ambalajlanmış Sucuk ve Pastırmaların Raf Ömürlerinin Belirlenmesi

24 Kavurma Üretiminde Antioksidan ( BHA ve Tokoferol ) Kullanım İmkanları
MUHAMMET İRFAN AKSU
ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı , 01.01.2003 -01.12.2004 , 7500 TÜRK LİRASI
25 Değişik Firmalardan Temin Edilen Sucuklarda Biyojen Aminlerin Belirlenmesi
MUHAMMET İRFAN AKSU
BAP Tamamlandı , 30000

Proje Konusu

Değişik Firmalardan Temin Edilen Sucuklarda Biyojen Aminlerin Belirlenmesi

26 Farklı Yağ Karışımlarının ve Antioksidan İlavesinin Kavurma Kalitesine Etkileri
MUHAMMET İRFAN AKSU
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı , 28.01.2014 , 25000

Proje Konusu

Farklı Yağ Karışımlarının ve Antioksidan İlavesinin Kavurma Kalitesine Etkileri

27 Sarımsak Ekstraktı ve Bakırın Yumurtacı Tavuklarda Performans Kan parametreleri ve Yumurta Sarısı Yağ Asidi Kompozisyonuna Etkileri
MUHAMMET İRFAN AKSU
BAP Tamamlandı , 40000

Proje Konusu

Sarımsak Ekstraktı ve Bakırın Yumurtacı Tavuklarda Performans Kan parametreleri ve Yumurta Sarısı Yağ Asidi Kompozisyonuna Etkileri

28 Isırgan Otu Ekstraktı ve Sodyumtripolifosfatın Modifiye Atmosferde Ambalajlanmış Kıymaların Kalite Özellikleri ve Raf Ömrüne Etkileri
MUHAMMET İRFAN AKSU
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı , 01.01.2003 , 20000

Proje Konusu

Isırgan Otu Ekstraktı ve Sodyumtripolifosfatın Modifiye Atmosferde Ambalajlanmış Kıymaların Kalite Özellikleri ve Raf Ömrüne Etkileri

29 Pastırma çeşitlerinin (Sırt, Eğrice, Şekerpare) Amino Asit Kompozisyonunun Belirlenmesi
MUHAMMET İRFAN AKSU
ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi Tamamlandı , 01.01.2009 -31.12.2009 , 20000

Proje Konusu

Pastırma çeşitlerinin (Sırt Eğrice şekerpare) Amino Asit Kompozisyonunun Belirlenmesi