1.
Rheological, textural, physico-chemical and sensory properties of low sugar apple marmalade
Düşük şekerli elma marmelatının reolojik, dokusal, fizikokimyasal ve duyusal özellikleri
PINAR ŞİRİN
(2019).
, Yapıldığı Yer: İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ
Danışman(lar): PROF. DR. SEVCAN ÜNLÜTÜRK
Yüksek Lisans
İngilizce
Gıda Mühendisliği
|
|
|
2.
Structure and gas transmission properties of surface modified food packaging materials by layer-by-layer assembly
Katmanlı depozisyon ile yüzeyi modifiye edilmiş gıda paketleme malzemelerinin yapısal ve gaz geçirgenliği özellikleri
NAZAN KOCA
(2019).
, Yapıldığı Yer: İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ
Danışman(lar): DR. ÖĞR. ÜYESİ BESTE BAYRAMOĞLU
Yüksek Lisans
İngilizce
Gıda Mühendisliği
|
|
|
3.
Effects of storage on some chemical parameters of olive oils
Depolamanın zeytinyağların bazı kimyasal parametreleri üzerindeki etkileri
NAGİHAN BAŞAK
(2019).
, Yapıldığı Yer: İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ
Danışman(lar): PROF. DR. FATMA BANU ÖZEN,PROF. DR. E.FİGEN TOKATLI
Yüksek Lisans
İngilizce
Gıda Mühendisliği
|
|
|
4.
Çekirdeklik kabak çeşitlerinin farklı gelişme dönemlerindeki yağ özellikleri ile soğuk pres yöntemiyle elde edilen yağların kalitelerinin belirlenmesi
Determination of oil properties of pumpkin seed varieties at different maturation periods and quality of oils obtained by cold press method
GİZEM ÇAĞLA DÜLGER
(2019).
, Yapıldığı Yer: NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ÜMİT GEÇGEL
Doktora
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
5.
Chemical and enzymatic interesterification of tallow with different oils
Hayvan iç yağının farklı yağlarla enzimatik ve kimyasal olarak interesterifikasyonu
AYŞE BURCU AKTAŞ
(2019).
, Yapıldığı Yer: İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ
Danışman(lar): PROF. DR. FATMA BANU ÖZEN,DR. ÖĞR. ÜYESİ FAHRİ YEMİŞÇİOĞLU
Doktora
İngilizce
Gıda Mühendisliği
|
|
|
6.
Assesment of the efficiency of UV light emitting diodes (UV-LEDs) for Fruit Juice Pasteurization
Meyve Suyu Pastörizasyonu için UV ışık yayan diyotların etkinliğinin (UV-LED) değerlendirilmesi
MERVE AKGÜN
(2019).
, Yapıldığı Yer: İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ
Danışman(lar): PROF. DR. SEVCAN ÜNLÜTÜRK
Doktora
İngilizce
Gıda Mühendisliği
|
|
|
7.
Brokolideki biyoaktif bileşenlerin membran prosesleri ile kazanılması
Recovery of bioactive compounds in broccoli by membrane processes
EMEL YILMAZ
(2019).
, Yapıldığı Yer: TRAKYA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. PELİN ONSEKİZOĞLU
Doktora
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
8.
Kırmızı mercimek (lens culınarıs) makarnası üretiminin araştırılması
Investigation of red lentil (lens culinaris) pasta production
ÖZGE KURT
(2018).
, Yapıldığı Yer: MERSİN ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. MAHİR TURHAN
Doktora
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
9.
Kefirin bazı probiyotik özelliklerinin belirlenmesi ve inflamatuar bağırsak hastalarının semptomlarına, hasta dışkılarındaki lactobacillus florasına etkilerinin incelenmesi
Determination of some probiotic properties of kefir and investigation its effects on inflammatory bowel disease symptoms, patient's lactobacillus flora of feces
İLKAY YILMAZ
(2018).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. HAYDAR ÖZPINAR
Doktora
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
10.
Development of a novel active packaging system based on layer-by-layer deposition of natural antioxidants and antimicrobials to extend food products' shelf life
Gıda ürünlerinin raf ömrünü uzatmak için doğal antioksidanların ve antimikrobiyellerin katmanlı depozisyonuna dayalı yeni aktif ambalajlama sisteminin geliştirilmesi
BEGÜM AKGÜN
(2017).
, Yapıldığı Yer: İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ
Danışman(lar): PROF. DR. FİGEN KOREL,PROF. DR. LUCİANO PİERGİOVANNİ
Yüksek Lisans
İngilizce
Gıda Mühendisliği
|
|
|
11.
Feasibility of eugenol encapsulated poly(lactic acid) (PLA) films via electrospinning as a novel delivery system for volatile compounds in food packaging systems
Elektroeğirme ile eugenol enkapsüle edilmiş PLA filmlerin uçucu bileşikler için yeni taşınım sistemi olarak gıda ambalaj sistemlerinde uygulanabilirliği
DILHUN KERİMAN ARSERİM UÇAR
(2017).
, Yapıldığı Yer: İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ
Danışman(lar): PROF. DR. FİGEN KOREL,PROF. DR. KIT L. YAM
Doktora
İngilizce
Gıda Mühendisliği
|
|
|
12.
Prebiotic oligosaccharide production from hazelnut wastes
Fındık atıklarından prebiyotik oligosakkarit üretimi
ECE SÜREK
(2017).
, Yapıldığı Yer: İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. ALİ OĞUZ BÜYÜKKİLECİ
Doktora
İngilizce
Gıda Mühendisliği
|
|
|
13.
Farklı kurutma yöntemlerinin arı poleninin fizikokimyasal özellikleri ve antioksidan aktivitesi üzerine etkisi
Effect of different drying methods on physicochemical properties and antioxidant activities of bee pollen
YELİZ KANAR
(2017).
, Yapıldığı Yer: ORDU ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. BEKİR GÖKÇEN MAZI
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
14.
Testing of antidiabetic features of formulated food products in enterocyte cell culture model
Formüle edilmiş gıda ürünlerinin anti-diyabetik özelliklerinin bağırsak hücre modelinde testi
GÖZDE PİLATİN
(2017).
, Yapıldığı Yer: İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. ŞÜKRÜ GÜLEÇ
Yüksek Lisans
İngilizce
Beslenme ve Diyetetik , Fizyoloji , Gıda Mühendisliği
|
|
|
15.
Polietilen tereftalat esaslı plastik ambalajın ozon ile dezenfeksiyonu
Disinfection with ozone of plastic packaging produced from polyethylene terephthalate
GÖZDE OĞUZ KORKUT
(2016).
, Yapıldığı Yer: ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. AHMET HİLMİ ÇON
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
16.
Kırmızı lahana (Brassica olerecea L.)'dan ekstrakte edilen antosiyaninler ile doğal mavi renk maddesi üretimi ve enkapsülasyon tekniği ile stabilitesinin artırılması
Producing natural blue colorant with anthocyanins extracted from red cabbage (Brassica olerecea L.) and increasıng stability with encapsulation technique
ZELİHA MOL
(2016).
, Yapıldığı Yer: ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. TALİP KAHYAOĞLU
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
17.
Stability of tomato juice enriched with S. platensis
S. platensis ile zenginleştirilmiş domates suyunun dayanıklılığı
TAHA EL WALI
(2016).
, Yapıldığı Yer: GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. SEVİM KAYA,DOÇ. DR. ABUZER ÇELEKLİ
Yüksek Lisans
İngilizce
Gıda Mühendisliği
|
|
|
18.
Taşköprü sarımsağındaki allisinin degradasyon kinetiği üzerine farklı kurutma sıcaklıklarının etkisi
Effect of different drying temperatures on allicin degradation kinetics of Taşköprü garlic
MAHMUT DOĞANTÜRK
(2016).
, Yapıldığı Yer: MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. YUSUF YILMAZ
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
19.
Sucuk üretiminde farklı klorür tuzlarının kullanım imkanları
Possibility of using different chloride salts in the production of sucuk
DERYA ŞİMŞEK
(2016).
, Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. GÜZİN KABAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
20.
Farklı bileşimlerdeki glutensiz kek hamurlarının LAOS yöntemiyle reolojik karakterizasyonu
Investigation of rheological properties of different gluten free cake batter formulations by using LAOS method
ESRA ÖZYİĞİT
(2016).
, Yapıldığı Yer: EGE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. SEHER KUMCUOĞLU
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
21.
Ultrases, ozon ve kızılötesi yöntemlerinin birlikte kullanılmasının karabiberin bazı kalite özelliklerine etkisi
Effects of ultrasound, ozone and infrared as a combined method on the some quality properties of black pepper
ESRA ERGİN
(2016).
, Yapıldığı Yer: ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. NÜKHET NİLÜFER ZORBA
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
22.
Kokulu kara üzüm (Vitis labrusca L.) posası katkılı yoğurtların depolama süresince bazı fizikokimyasal özelliklerinin incelenmesi
Investigation of some physicochemical properties of yogurt supplemented with isabella grape (Vitis labrusca L.) pomace during storage
MELİKE DEMİRKOL
(2016).
, Yapıldığı Yer: ORDU ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ZEKAİ TARAKÇI,PROF. DR. MUHAMMET DERVİŞOĞLU
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
23.
Peynir altı suyunun saflaştırılmasında kullanılan plazma modifiye membranların kirlenme karakteristiklerinin incelenmesi
The investigation of fouling characteristics of plasma modified membranes used in whey purification
İREM DAMAR HÜNER
(2016).
, Yapıldığı Yer: TRAKYA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. HACI ALİ GÜLEÇ
Doktora
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
24.
Gıdalardan izole edilen enterobacteriaceae suşlarında genişlemiş spektrumlu beta-laktamazların moleküler yöntemle araştırılması
Characterization of extended spectrum beta-lactamases in enterobacteriaceae from foods using molecular method
İSMAİL HAKKI TEKİNER
(2016).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. HAYDAR ÖZPINAR
Doktora
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
25.
Nar atıklarının antioksidan ve antimikrobiyel etkilerinin araştırılması
Analysis of antioxidant and antimicrobial effects of pomagranate peel
MUNİSE ÜSTÜN YALÇIN
(2016).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ŞÜKRÜ KARATAŞ
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
26.
Roka'dan (Eruca sativa) polifenoloksidaz enziminin karakterizasyonu
Characterization of polyphenol oxidase in rocket salad (Eruca sativa)
NEGİN SHABNAM
(2016).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. SİBEL KAHRAMAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
27.
Ekstrüzyon prosesinin bakla ekstrüde ürünlerinin besinsel özellikleri üzerine etkisi
The effect of extrusion process on nutritional properties of the faba bean extruded products
SULTAN DAMLA BİLGİLİ
(2016).
, Yapıldığı Yer: MERSİN ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. AYLİN ALTAN METE
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
28.
Comparison of dipping and spraying methods in layer- by- layer deposition of chitosan and sodium caseinate
Kitozan ve sodyum kazeinatın katmanlı depozisyon işleminde daldırma ve püskürtme yöntemlerinin karşılaştırılması
SİNEM ÜNEY
(2016).
, Yapıldığı Yer: İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. BESTE BAYRAMOĞLU
Yüksek Lisans
İngilizce
Gıda Mühendisliği
|
|
|
29.
Glutenli ve glutensiz bisküvi üretiminde fonksiyonel bir bileşen olarak uşkun kullanımı
Use of Rheum ribes as a functional component in gluten containing and gluten-free biscuit production
HAFSA DOĞAN
(2016).
, Yapıldığı Yer: YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. RACİYE MERAL
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
30.
Zeytin çekirdeğinin pilot ölçekte basınçlı su ekstraktörü kullanılarak su ekstraktının eldesi ve mikroenkapsülasyonu
The olive stone water extract obtainment by using pressurized water extractor at pilot scale and its microencapsulation
EMİNE NAKİLCİOĞLU TAŞ
(2016).
, Yapıldığı Yer: EGE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. SEMİH ÖTLEŞ
Doktora
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
31.
Farklı oranlarda nar çekirdeği ekstraktı ile zenginleştirilmiş tarhana örneklerinin depolama boyunca bazı kimyasal özelliklerinin belirlenmesi
Determination of some chemical properties of tarhana during storage; fortified with different amounts of pomegranate seed extract
TUĞÇE EROL
(2016).
, Yapıldığı Yer: EGE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. ÖZGÜL ÖZDESTAN OCAK
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
32.
Çiçek ballarının fenolik bileşikleri ve antioksidan kapasiteleri üzerine farklı ısıl işlemlerin etkisinin belirlenmesi
Determination of the effect of different heat treatments on phenolic compounds and antioxidant capacity of flower honeys
BURCU AYDOĞAN COŞKUN
(2016).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. HACER ÇOKLAR
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
33.
Sodyumu azaltılmış mahlepli (Prunus mahaleb L.) buğday ekmeği üretimi
Production of sodium reduced wheat bread with mahaleb (Prunus mahaleb L.)
CEREN YAPAREL
(2016).
, Yapıldığı Yer: EGE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. YEŞİM ELMACI
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
34.
Mısırlı ekmeklerde mısır unu seviyesi ve katkı kullanımının
kalite üzerine etkisi
The effect of the using corn flour level and additive on quality of corn bread
HİLAL GÜDÜK
(2016).
, Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. H. GÜRBÜZ KOTANCILAR
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
35.
Formation and characterization of food grade liposome systems
Gıdada kullanılabilir lipozom sistemlerinin oluşturulması ve karakterizasyonu
SELEN GÜNER
(2016).
, Yapıldığı Yer: ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. HALİL MECİT ÖZTOP
Yüksek Lisans
İngilizce
Gıda Mühendisliği
|
|
|
36.
Çiçek ballarındaki 5-hidroksimetilfurfural (HMF) oluşumu ve bazı kalite özellikleri üzerine farklı ısıl işlemlerin ve depolamanın etkisi
Effect of different heat process and storage on 5-hydroxymethylfurfural (HMF) formation and some quality characteristics in flower honey
NİHAL GÜMÜŞ
(2016).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. MEHMET AKBULUT
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
37.
Nanokompozit ambalaj filmi üretimi ve bazı gıdaların ambalajlanmasında kullanım olanaklarının araştırılması
Nanocomposite film production and investigation of its possible usage on some foods packaging
SÜLEYMAN POLAT
(2016).
, Yapıldığı Yer: ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. HASAN FENERCİOĞLU
Doktora
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
38.
Tel peynirinin olgunlaşma kriterlerine starter kültürün etkisinin araştırılması
Investigation of the effect of starter culture to the tel cheese ripening criteria
SERAP ÖRÜNDÜ
(2016).
, Yapıldığı Yer: ORDU ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ZEKAİ TARAKÇI,DOÇ. DR. HASAN TEMİZ
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
39.
Pretreatment methods for valorization of hazelnut pruning wastes
Fındık budama atıklarının değerlendirilmesi için ön işlem yöntemleri
KEVSER DOĞRU
(2016).
, Yapıldığı Yer: İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. ALİ OĞUZ BÜYÜKKİLECİ
Yüksek Lisans
İngilizce
Gıda Mühendisliği
|
|
|
40.
Soğuk plazma tekniğinin et ürünlerindeki bazı patojenler üzerine etkisi
The effect of cold plasma technique on some pathogen microorganisms for meat products
SİMGE AKTOP
(2016).
, Yapıldığı Yer: AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. VELİ GÖK
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
41.
Improving lycopene production by Blakeslea trispora using ingredients
Katkılar kullanılarak Blakeslea trispora ile likopen üretiminin arttırılması
AYŞE SEVGİLİ
(2016).
, Yapıldığı Yer: GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. OSMAN ERKMEN
Yüksek Lisans
İngilizce
Gıda Mühendisliği
|
|
|
42.
Keçiboynuzu pekmez posasından elde edilen diyet lifinin kimyasal yapısının aydınlatılması ve gıdalarda kullanımının araştırılması
The elucidation of the chemical structure of dietary fiber obtained from carob bean pulp and research in areas of food
MÜGE KEÇELİ
(2016).
, Yapıldığı Yer: MERSİN ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. YÜKSEL ÖZDEMİR
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
43.
İstanbul ilinde satışa sunulan domates salçalarında sorbik asit ve benzoik asit varlığı
The presence of sorbic acid and benzoic acid in tomato paste offered for sale in istanbul province
YOSUN ÇOTRA
(2016).
, Yapıldığı Yer: NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. FATMA ÇOŞKUN
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
44.
Fındık protein hidrolizatlarının antihipertansif etkisinin
(ACE inhibisyon aktivitesinin) belirlenmesi
Determination of antihypertensive effect (ACE inhibitory activity) of hazelnut protein hydrolysates
EVREN ÇAĞLAR EROĞLU
(2016).
, Yapıldığı Yer: MERSİN ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. SALİH AKSAY
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
45.
Göller bölgesinde yetiştirilen bazı makarnalık buğday çeşitlerinin fiziksel, kimyasal ve teknolojik özellikleri ile erişte kalitelerinin belirlenmesi
Determination of physical, chemical and technological properties as well as Turkish noodle qualities of durum wheat kinds grown in region of Goller of Turkey
AYŞE ÖZTÜRK
(2016).
, Yapıldığı Yer: SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. HÜLYA GÜL
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
46.
Farklı aromatik bitkilerle kaplanmış, kurutulmuş ve tütsülenmiş etlerin bazı kalite özelliklerinin araştırılması
Investigation of some quality characteristics of dried and smoked meat coated with various aromatic herb
ELİF EKMEKÇİ
(2016).
, Yapıldığı Yer: AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. VELİ GÖK
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
47.
Ülkemizde yetiştirilen bazı mısır çeşitlerine uygulanan alkali pişirme işleminin mısır unlarının karakteristik özellikleri üzerine etkilerinin araştırılması
Investigation of the effects of the alkali cooking process applied to some corn varieties grown in turkey on characteristic properties of corn flours
MUSTAFA ŞAMİL ARGUN
(2016).
, Yapıldığı Yer: YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. İSMAİL SAİT DOĞAN
Doktora
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
48.
Ebişke (Clitocybe geotropa) mantarından saflaştırılıp karakterize edilen endo-beta 1,4-mannanaz enziminin, magnetik kitosan nanopartiküller üzerine immobilize edilmesi ve meyve sularının durultma işleminde kullanılması
Purification of an endo-beta-1,4-mannanase from (Clitocybe geotropa) and immobilization onto magnetite chitosan nanoparticles and using the clarification of fruit juices
ZEYNEP SÖNMEZ
(2016).
, Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. HAYRUNNİSA NADAROĞLU
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
49.
Bazı baharatların ultrafiltre beyaz peynir kalitesi üzerine etkileri
Effects of some spices on quali̇ty of ultrafiltered white cheese
GİZEM PAKSOY
(2016).
, Yapıldığı Yer: NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. BİLAL BİLGİN
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|
50.
Gemlik tipi sele zeytini üretiminde zeytin fermentasyon sürecinin mikrobiyolojik olarak izlenmesi ve pastörizasyonun ürünün raf ömrü üzerine etkisinin araştırılması
Monitoring of microbiological growth during the fermentation of gemli̇k style sele olive production and investigate the effect of pasteurization on the shelf life of the product
SİBEL ALAK
(2016).
, Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. VİLDAN UYLAŞER
Yüksek Lisans
Türkçe
Gıda Mühendisliği
|
|
|