Su Ürünleri için arama sonuçları Arama sonucu: 2745
1. Tıbbi sülük (Hirudo verbana Carena, 1820)'ün akvaryum koşullarında kültüre alınması üzerine bir araştırma A research on the culture of medicinal leech (Hirudo verbana Carena, 1820) in aquarium conditions

EMİN KARATAŞ (2017). , Yapıldığı Yer: SİNOP ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. SEVAL DERNEKBAŞI
Yüksek Lisans   Türkçe   Su Ürünleri
2. Gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss), çipura (Sparus aurata) ve levrek (Dicentrarchus labrax) balıklarının atıklarından jelatin elde edilebilme kapasitelerinin araştırılması Investigation of the gelatin obtainment capacity by waste products of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss), sea bream (Sparus aurata) and see bass (Dicentrarchus labrax)

NAİL ÜÇYOL (2016). , Yapıldığı Yer: ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. BAYRAM KIZILKAYA
Yüksek Lisans   Türkçe   Su Ürünleri
3. Deniz anemonlarının genel özellikleri ve Actinia equina türünün kültüre alınması General information about sea anemones and cultivation of Actinia equina

FATİH MEHMET MAVİ (2016). , Yapıldığı Yer: SİNOP ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. MUSTAFA ORHAN ARAL
Yüksek Lisans   Türkçe   Su Ürünleri
4. Akdeniz midyesi (Mytilus galloprovincialis)'nin parazit varlığı yönünden incelenmesi Investigation for the presence of parasite in Mediterranean mussel (Mytilus galloprovincialis)

HARUN YILMAZ (2016). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ERCÜMENT GENÇ
Yüksek Lisans   Türkçe   Su Ürünleri
5. Büyükçekmece Körfezi'nin zooplankton komünite yapısı ve çevresel faktörler Zooplankton community structure of Buyukcekmece Bay and environmental factors

GÜVERCİN DOĞAN (2016). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. MELEK İŞİNİBİLİR OKYAR
Yüksek Lisans   Türkçe   Su Ürünleri , Çevre Mühendisliği
6. Linuron'un Gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss)solungaç ve karaciğer dokuları üzerinde histopatolojik ve biyokimyasal etkilerinin araştırılması Investigation of histopathological and biochemical effects of gill and liver tissues of the linuron rainbow trout (Oncorhynchus mykiss)

ARZU GERGİT (2016). , Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. AHMET TOPAL
Yüksek Lisans   Türkçe   Su Ürünleri
7. Termal su siyanobakterisi Pseudanabaena sp.'nin esansiyel yağ ve fikobiliprotein içeriğinin tespiti Determination of essential oil and phycobiliprotein contents of thermal water cyanobacteri Pseudanabaena sp.

MÜRŞİT KOVANCI (2016). , Yapıldığı Yer: MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. ALİ GÜNLÜ
Yüksek Lisans   Türkçe   Su Ürünleri
8. Zeytin (Olea europaea L.)yaprağı ve yağ gülü (Rosa damascena Mill.) ekstraktlarının buzdolabı koşullarında depolanan sıcak dumanlanmış alabalık (Oncorhynchus mykiss) filetolarının raf ömrüne etkisi Effects of olive (Olea europaea L.) leaf and oil-bearing rose (Rosa damascena Mill.) extracts on hot smoked rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) stored at refrigerator temperature

AYLA MUTLU (2016). , Yapıldığı Yer: SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. ŞENGÜL BİLGİN
Yüksek Lisans   Türkçe   Su Ürünleri
9. Güneş enerjisi destekli akuaponik sistemlerde koi (Cyprinus carpio) ve hıyar (Cucumis sativus) yetiştiriciliği üzerine bir araştırma An investigation on koi carp (cyprinus carpio) and cucumber (cucumis sativus) growth;at the aquaponi̇c systems solar energy systems supported.

UĞUR CANSIN ÖDÜN (2016). , Yapıldığı Yer: YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. ŞENOL GÜZEL,PROF. DR. FAZIL ŞEN
Yüksek Lisans   Türkçe   Su Ürünleri
10. Kabalar Göleti (Kastamonu)'nin bazı fiziksel ve kimyasal özellikleri Some physical and chemical properties of Kabalar Pond (Kastamonu)

MUHAMMED BURAK SAĞIN (2016). , Yapıldığı Yer: FIRAT ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. DURSUN ŞEN
Yüksek Lisans   Türkçe   Su Ürünleri
11. Bitkisel yağlar kullanılarak oluşturulan nanoemülsiyonların soğukta (2±2°c) ve vakum paketlenerek depolanan levrek (Dicentrarchus labrax) filetolarının duyusal, kimyasal ve mikrobiyolojik kalitesi üzerine etkileri Effects of nanoemulsion based on plant oils on sensory, chemical and microbiological quality of sea bass fillets (Dicentrarchus labrax) under chilled (2±2°c) and vacuum packed conditions

MUSTAFA DURMUŞ (2016). , Yapıldığı Yer: ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. YEŞİM ÖZOĞUL
Doktora   Türkçe   Su Ürünleri
12. Uzunçayır Baraj Gölü'nden (Tunceli,Türkiye) toplanan Chlorella sp.'nin atık suda yetiştiriciliği Culture of Chlorella sp. in wastewater collected Uzunçayır Dam Lake (Tunceli, Turkey)

KADİR YILMAZ (2016). , Yapıldığı Yer: TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. ERKAN CAN,YRD. DOÇ. DR. ŞAFAK SEYHANEYILDIZ CAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Su Ürünleri
13. Yeşilovacık Körfezi'nde yaşayan Akdeniz anemonu (Actinia equina Linnaeus, 1758)'nun kimyasal kompozisyonundaki mevsimsel değişimler Seasonal changes in the chemical compositions of the beadlet anemones (Actinia equina Linnaeus, 1758) from Yesilovacik Bay

KEMAL YATKIN (2016). , Yapıldığı Yer: MERSİN ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. DENİZ AYAS
Yüksek Lisans   Türkçe   Su Ürünleri
14. 2009-2013 yılları arasındaki Trabzon balık hali kayıtlarının incelenmesi A comperative analysis of Trabzon fish market records between 2009 and 2013

MÜKERREM ÖZKAN ULUSAL (2016). , Yapıldığı Yer: RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. AHMET MUTLU GÖZLER
Yüksek Lisans   Türkçe   Su Ürünleri
15. Antalya ili su ürünleri tüketim alışkanlıklarının belirlenmesi The determination of habit of seafood consumption of the province of Antalya

MERVE ARSLAN (2016). , Yapıldığı Yer: SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. LEVENT İZCİ
Yüksek Lisans   Türkçe   Su Ürünleri
16. Çandarlı Körfezi (Aliağa, Yenişakran kıyıları) kıyısal ekosisteminde dağılım gösteren prosobranchia (Gastropoda, Mollusca) türleri Prosobranchia (Gastropoda, Mollusca) species distributed in the coastal ecosystems of Çandarlı bay (Aliağa, Yanisakran)

ÖZLEM AKSOY (2016). , Yapıldığı Yer: İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. MEHMET ÇULHA
Yüksek Lisans   Türkçe   Su Ürünleri
17. Salmo trutta caspius ile Oncorhynchus mykiss, Salmo salar, Sparus aurata ve Dicentrarchus labrax türlerinin amino asit kompozisyonlarının karşılaştırılması Comparison of amino acid composition of Oncorhynchus mykiss, Salmo salar, Sparus aurata and Dicentrarchus labrax with Salmo trutta caspius

RECAYİ ÇİMAGİL (2016). , Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. MEVLÜT ARAS
Yüksek Lisans   Türkçe   Su Ürünleri
18. Gökkuşağı alabalıkları (Oncorhynchus mykiss, Walbaum 1792)'nda Vagococcus salmoninarum'a karşı in vitro antagonistik etki gösteren potansiyel probiyotik bakterilerinin araştırılması Investigation of potential probiotic bacteria with in vitro antagonistic effect against Vagococcus salmoninarum in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss, Walbaum 1792)

HATİCE SAYI (2016). , Yapıldığı Yer: SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. BEHİRE IŞIL DİDİNEN,DOÇ. ERTAN EMEK ONUK
Yüksek Lisans   Türkçe   Su Ürünleri
19. Gökkuşağı alabalıkları (Oncorhynchus mykiss, Walbaum 1792)'nda Lactococcus garvieae'ya karşı in vitro antagonistik etki gösteren potansiyel probiyotik bakterilerin araştırılması Investigation of potential probiotic bacteria with in vitro antagonistic effect against Lactococcus garvieae in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss, Walbaum 1792)

ESENGÜL MORSÜMBÜL (2016). , Yapıldığı Yer: SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. BEHİRE IŞIL DİDİNEN,DOÇ. DR. ALPER ÇİFTCİ
Yüksek Lisans   Türkçe   Su Ürünleri
20. İş güvenliği ve sağlığı temel alınarak 10 milyon üretim kapasiteli deniz balıkları yavru üretim pilot tesisi planlanması Occupational safety and health based on sea fish fry production capacity of 10 million pilot production facility planning

AHMET ÇABUK (2016). , Yapıldığı Yer: EGE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ŞAHİN SAKA
Yüksek Lisans   Türkçe   Su Ürünleri
21. Salarha Havzası akarsularında evsel atık sulardan dolayı oluşabilecek bakteriyolojik ve deterjan kökenli kirliliğin araştırılması Investigion og bacteriologial and detergant pollution due to domestic waste in the rivers of Salarha basin

BÜŞRA TAŞPINAR (2016). , Yapıldığı Yer: RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. BÜLENT VEREP
Yüksek Lisans   Türkçe   Su Ürünleri
22. Çandarlı Körfezi kıyısal ekosisteminde dağılım gösteren Syngnathus abaster, Risso 1827 türünün üreme özelliklerinin belirlenmesi Determination of the reproduction properties of black-striped pipefish Syngnathus abaster Risso, 1827 distributed in the coastal ecosytem of Çandarlı bay

GÖZDE EKİN TATARHAN (2016). , Yapıldığı Yer: İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. MEHMET ÇULHA
Yüksek Lisans   Türkçe   Deniz Bilimleri , Su Ürünleri
23. Homa Dalyanı'nın ıslahına yönelik uygun kapı modellerinin incelenmesi ve tasarlanması Usable fish passage control systems of the examining and designing for improvement at Homa Lagoon

BAŞAK UÇMAKLIOĞLU (2016). , Yapıldığı Yer: EGE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. OSMAN ÖZDEN
Yüksek Lisans   Türkçe   Deniz Bilimleri , Su Ürünleri
24. Deneysel yangı oluşturulmuş Gökkuşağı alabalıklarında (Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792) timolün apoptoz üzerene etkilerinin araştırılması Investigation effects of tyhmol on apoptosis in experimentally inflamed rainbow trout (Oncorhynchus mykiss, Walbaum 1792)

BANU KUBULAY (2016). , Yapıldığı Yer: TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. AZİME KÜÇÜKGÜL
Yüksek Lisans   Türkçe   Su Ürünleri
25. Tunceli ili merkez ilçede ailelerin balık tüketim tercihlerinin belirlenmesi Determination of fish consumption preferences of households in downtown areas of the Tunceli province

CAN METE MENTEŞE (2016). , Yapıldığı Yer: TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. MURATHAN KAYİM
Yüksek Lisans   Türkçe   Su Ürünleri
26. Korkuteli (Antalya)'deki alabalık işletmelerinin yapısal ve ekonomik analizi Structural and economic analysis of trout farming in the Korkuteli (Antalya) province

ERDEM ERMAN (2016). , Yapıldığı Yer: SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. FAHRETTİN KÜÇÜK
Yüksek Lisans   Türkçe   Su Ürünleri
27. Mersin ilinde tüketime sunulan bazı kabuklu ve yumuşakça türlerinde ağır metal birikim düzeylerinin belirlenmesi Determination of heavy metal levels in some marketed crustacean and mollusc species in mersin

COŞKUN ÇOLAKFAKIOĞLU (2016). , Yapıldığı Yer: MERSİN ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. ÖZCAN AY
Yüksek Lisans   Türkçe   Fizyoloji , Su Ürünleri
28. Farklı yoğunluktaki ultrasonun vakum ambalajlanmış sardalya (Sardina pilchardus) balığının bazı kalite kriterleri üzerine etkisi The effect of ultrasound in different intensity on some quality parameters of sardines (Sardina pilchardus) packed in vacuum packaging

HATİCE IŞIK (2015). , Yapıldığı Yer: ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ŞÜKRİYE ARAS HİSAR
Yüksek Lisans   Türkçe   Su Ürünleri
29. Kahramanmaraş ilinde gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss, walbaum 1792) kafes işletmelerinde Vagococcus salmoninarum izolatlarının izolasyonu ve tanımlanması Identification and isolation of izolates Vagococcus salmoninarum cage business rainbow trouts (Oncorhynchus mykiss) of Kahramanmaras city

YASEMİN BARIŞ (2015). , Yapıldığı Yer: KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. MİKAİL ÖZCAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Mikrobiyoloji , Su Ürünleri
30. Balık larvalarının beslenmesinde kullanılan artemia (Artemia sp.) nauplilerinin yağ asidi kompozisyonu üzerinde ticari zenginleştiricilerin etkisi The effects of commercial enrichments on the fatty acid composition of artemia (Artemia sp.) nauplii used for larval fish

ERDEM AKKUŞ (2015). , Yapıldığı Yer: ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. UMUR ÖNAL
Yüksek Lisans   Türkçe   Deniz Bilimleri , Su Ürünleri
31. Eğirdir Gölü ve göldeki bazı su ürünleri türlerinde ağır metal düzeyleri ve stres parametrelerinin araştırılması Investigation of heavy metal levels in water, sediment and some fishery species and stress parameters in Egirdir Lake

CAFER BULUT (2015). , Yapıldığı Yer: SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. AYŞEGÜL KUBİLAY
Doktora   Türkçe   Su Ürünleri
32. Kırmızı yosun (Gelidium latifolium, Bornet ex Hauck 1883)'dan üretilen agar agarın mevsimsel kalitesinin belirlenmesi Determination of seasonal quality of agar agar produced from red seaweed (Gelidium latifolium (Bornet ex Hauck 1883)

ÖZEN YUSUF ÖĞRETMEN (2015). , Yapıldığı Yer: SİNOP ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. YALÇIN KAYA
Doktora   Türkçe   Su Ürünleri
33. Doğu Karadeniz'de 2013-2014 av sezonunda avlanan hamsi (Engraulis encrasicolus Linnaeus, 1758)'nin popülasyon dinamiği Population dynamics of anchovy (Engraulis encrasicolus Linnaeus, 1758) caught 2013-2014 fishing seasons in the Eastern Black Sea

EBRU SOLAK (2015). , Yapıldığı Yer: RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. SABRİ BİLGİN
Yüksek Lisans   Türkçe   Su Ürünleri
34. Sinop bölgesi'nde Pavurya (Eriphia verrucosa Forskal, 1775)'nın bazı biyolojik parametrelerinin araştırılması Investigation of some biological parameters of warty crab (Eriphia verrucosa Forskal, 1775) in the Sinop region

SEFER ÇELİK (2015). , Yapıldığı Yer: SİNOP ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. ÇETİN SÜMER
Yüksek Lisans   Türkçe   Su Ürünleri
35. Lipaz ve proteaz enzimleri katkılı yemlerin çipura (Sparus aurata, linnaeus 1758)'ların gelişme performansı, vücut kimyasal kompozisyonu ve sindirim enzimlerine etkisi Effect of dietary lipase and proteaz supplementation on growth performance, and body composi̇ti̇on and digestive enzyme activities in gilthead sea bream (Sparus aurata linnaeus 1758)

FİLİZ ÖZCAN (2015). , Yapıldığı Yer: ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. OĞUZ TAŞBOZAN
Doktora   Türkçe   Su Ürünleri
36. Gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss) kromozom sayısının lökositlerinden tespiti Determination of chromosome number in rainbow trout leukocyte

HASAN YILDIRIM (2015). , Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. HALİL İBRAHİM HALİLOĞLU
Yüksek Lisans   Türkçe   Su Ürünleri
37. Güneydoğu Karadeniz'de (Rize sahilleri) deniz salyangozunun (Rapana venosa) dağılımı ve popülasyon yapısı Population structure and distribution of sea snail, Rapana venosa, in the Southern Black sea (Ri̇ze coast)

SERPİL DEMİRÇELİK (2015). , Yapıldığı Yer: RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. GÖKTUĞ DALGIÇ
Yüksek Lisans   Türkçe   Su Ürünleri
38. Trol torbası seçiciliğinde görselliğin önemi The importance of visual on trawl codend selectivity

FATİH ULAŞ (2015). , Yapıldığı Yer: MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. SEVİL DEMİRCİ
Yüksek Lisans   Türkçe   Balıkçılık Teknolojisi , Su Ürünleri
39. Karadeniz'in Sinop kıyılarından örneklenen balık, omurgasız, zooplankton, deniz çayırı ve sedimanda ağır metal düzeyleri Heavy metal levels in fish, invertebrates, zooplankton, sea grass and sediment from Sinop coasts of the Black Sea

HASAN CAN ÖZTEKİN (2015). , Yapıldığı Yer: SİNOP ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. LEVENT BAT
Yüksek Lisans   Türkçe   Su Ürünleri
40. İskenderun Körfezi'ndeki yüzücü mavi yengeç (Portunus segnis (Forskal, 1775))'in biyo-ekolojik özellikleri Several bio-ecological characteristics of blue swimming crab (Portunus segnis (Forskal, 1775)) in Iskenderun Bay

BURAK TÜRKER İNANDI (2015). , Yapıldığı Yer: MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. TAHİR ÖZCAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Su Ürünleri
41. Sarımsağın (Allium sativum, L.) antioksidan etkisinin sıcak dumanlanmış ithal uskumru (Scomber scombrus L., 1758)'nun kalite parametrelerine etkisi Effects of antioxidant properties of Garlic (Allium sativum, L.) on the quality parameters of smoked imported mackerel (Scomber scombrus L., 1758)

ZAFER HAKAN KALAYCI (2015). , Yapıldığı Yer: SİNOP ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. HÜNKAR AVNİ DUYAR
Yüksek Lisans   Türkçe   Su Ürünleri
42. Membran biyoreaktör (MBR) prosesi ile arıtılan endüstriyel atık suların yeniden kullanımı için membran teknolojilerin uygulanması Membrane technology application for reuse industrial wastewater treatment with membrane bioreactor (MBR) process

GÖKHAN SERT (2015). , Yapıldığı Yer: EGE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ÖZDEMİR EGEMEN,PROF. DR. NALAN KABAY
Doktora   Türkçe   Kimya Mühendisliği , Su Ürünleri
43. Zebra balığı (Danio rerio) embriyonik gelişimi üzerine Glyphosate'nin toksik etkileri Toxic effects of Glyphosate on embryonic development of zebra fish (Danio rerio)

EKREM SULUKAN (2015). , Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. SALTUK BUĞRAHAN CEYHUN
Yüksek Lisans   Türkçe   Su Ürünleri
44. Sibirya Mersin balığı (Acipenser baerii) yeminde fındık küspesi kullanımının büyüme performansına etkisi Effect on growth performance of using hazelnut meal in Siberian Sturgeon (Acipenser baerii) diet

YUNUS EMRE KIRTAN (2015). , Yapıldığı Yer: RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. HURİYE ARIMAN KARABULUT
Yüksek Lisans   Türkçe   Su Ürünleri
45. İskenderun Körfezi'nde bulunan kaya zamburu Helicolenus dactylopterus (Delaroche, 1809)'un bazı biyolojik özellikleri The some biological chracteristic of blackbelly rosefish Helicolenus dactylopterus (Delaroche, 1809) living in İskenderun Bay

FATİH AKBULUT (2015). , Yapıldığı Yer: MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. SEFA AYHAN DEMİRHAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Su Ürünleri
46. Soğukta depolama sırasında farklı sirkelerin kültüre edilmiş midye (Mytilus galloprovincialis) etinin mikrobiyolojik kalitesine etkisi Effect on microbiological quality of aquacultured mussel (Mytilus galloprovincialis) meat of various vinegars during cold storage

YASEMİN ALPARSLAN (2015). , Yapıldığı Yer: SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ABDULLAH DİLER
Yüksek Lisans   Türkçe   Su Ürünleri
47. Transglutaminaz enzimi ilave edilerek kaplanmış balık filetolarının kalitesinin belirlenmesi Determination of quality of fish fillets coated with transglutaminase enzyme

FAHRETTİN GÖKHUN TOKAY (2015). , Yapıldığı Yer: AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. PINAR YERLİKAYA
Yüksek Lisans   Türkçe   Su Ürünleri
48. Tunceli sarımsağının (Allium tuncelianum, KOLLMANN) Aeromonas hydrophila, A. sobria, A. caviae, Yersinia ruckeri, Vagococcus salmoninarum, Vibrio ordalii ve Edwardsiella tarda üzerindeki antibakteriyel etkisinin invitro olarak araştırılması The investigate as in vitro of antibacter,al effect of Tunceli garlic (Allium tuncelianum) against bacteria Aeromonas hydropohila, A.sobria, A. caviae, Yersinia ruckeri, Vagococcus salmoninarum, Vibrio ordalii and Edwardsiella tarda

ARZU ERDOĞAN ÇAKABEY (2015). , Yapıldığı Yer: TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. ENGİN ŞEKER,YRD. DOÇ. DR. ÜNAL İSPİR
Yüksek Lisans   Türkçe   Su Ürünleri
49. Çanakkale Boğazı'nın bazı liman bölgelerindeki fitoplanktonik organizmaların çevresel parametrelerle ilişkili kısa zaman serili değişimleri Short term variations of phytoplanktonic organisms along with environmental parameters in some harbors of the Dardanelles

SERDAR ÖZYALIN (2015). , Yapıldığı Yer: ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. MUHAMMET TÜRKOĞLU
Doktora   Türkçe   Deniz Bilimleri , Su Ürünleri
50. Spirulina platensis'ten farklı ortam koşullarında biyokütle ve gama-linolenik asit üretimi Biomass and gamma-linolenic acid production by Spirulina platensis under different growth conditions

OYA IRMAK ŞAHİN CEBECİ (2015). , Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. ARZU AKPINAR BAYİZİT
Doktora   Türkçe   Gıda Mühendisliği , Su Ürünleri