Besin Hijyeni ve Teknolojisi için arama sonuçları Arama sonucu: 422
1. Hasat öncesi ve hasat sonrası laktik asit bakteri ilavesinin mısır silaj fermantasyonu üzerine etkileri Effect of additional of lactic acid bacteria inoculant pre-harvest and post-harvest silage fermantation of corn silage

BURAK KARA (2016). , Yapıldığı Yer: NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. CEMAL POLAT
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
2. Hatay ilinde tüketime sunulan sürklerde genişlemiş spektrumlu Beta- laktamaz (GSBL) sentezleyen Escherıchia coli prevalansının belirlenmesi ve moleküler karakterizasyonu Determination of prevelance of extended specturum Beta-lactamase producing escherichia coli in sürk cheeses consumed in Hatay province and its antibiotic resistance and molecular characterization

MÜGE HORUZ (2016). , Yapıldığı Yer: MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. YAHYA KEMAL AVŞAR,YRD. DOÇ. DR. CEMİL KÜREKÇİ
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Genetik , Gıda Mühendisliği
3. Sağlık çalışanlarının gıda güvenliğine ilişkin bilgi düzeylerinin saptanması Determination of knowledge level of healthcare workers about food safety

İREM ÖZAY (2016). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. BEDİA ÖZYILDIRIM
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Gıda Mühendisliği , Halk Sağlığı
4. Kırmızı et örneklerinden genişlemiş spektrumlu beta laktamaz (GSBL) üreten enterobacterıaceae izolatlarında antibiyotik dirençlilik durumlarının incelenmesi Investigation of antibiotic resistance profiles in extended spectrum beta lactamase producing enterobacteriaceae from red meat samples

NİLÜFER ÖNDEŞ (2015). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. HAYDAR ÖZPINAR
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Halk Sağlığı , Mikrobiyoloji
5. Kiraz ve kayısı ağacı reçinelerinin yenilebilir film özelliklerinin incelenmesi ve gıda kaplamasında kullanımları Investigation of the edible film features of cherry and apricot tree resins and their use in food coating

SEMA ÖZMERT ERGİN (2015). , Yapıldığı Yer: AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. HİLMİ YAMAN,DOÇ. DR. VELİ GÖK
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
6. Ankara'da tüketime sunulan hazır çorbalarda HPLC yöntemi ile monosodyum glutamat miktarlarının araştırılması Determination of monosodium glutamate levels by HPLC method in instant soups marketed in Ankara

İNCİ BARUT (2015). , Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. GÜLDEREN YENTÜR
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Gıda Mühendisliği
7. Balıkesir ilinde süt ve süt ürünlerindeki metisilin dirençli staphylococcus aureus'un prevalansı ve antibiyotik dirençliliği The prevalence and antibiotic resistance of methicillin resistant staphylococcus aureus in milk and dairy products in Balikesir province

NİSANUR EKTİK (2015). , Yapıldığı Yer: BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. MUKADDERAT GÖKMEN,PROF. DR. RECEP ÇIBIK
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
8. Mesleki ve teknik anadolu lisesinde ve meslek yüksekokulunda aşçılık eğitimi alan öğrencilerin gıda güvenliği konusundaki bilgi ve uygulama düzeyleri Information and application levels on food safety of the students who receive culinary education in "Vocational and technical Anatolian high school and vocational higher school"

CELAL ARATOĞLU (2015). , Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. YASEMİN ERSOY
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Eğitim ve Öğretim
9. Geleneksel tekniklerle üretilen yoğurtlardan ve doğadaki bitkisel örneklerden yoğurt kültürlerinin izolasyonu identifikasyonu ve karakterizasyonu Isolation, identification and characterization of yoghurt cultures from traditionally poduced yoghurts and natural plant samples

HAKAN TAVŞANLI (2015). , Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. RECEP ÇIBIK
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
10. Dondurulmuş piliç ve hindi parça etlerinde termofilik campylobacter türlerinin varlığı Presence of thermophilic campylobacter in frozen chicken and turkey cuts meat.

ÇETİN KOCA (2015). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ÖMER ÇETİN
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
11. Tavuk yumurtasında kinolon grubu antibiyotik kalıntılarının araştırılması Investigation of quinolone antibiotic residues in chicken eggs

MEHMET ALİ AYDIN (2015). , Yapıldığı Yer: EGE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. FERAH SAYIM ÖZKAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
12. Bazı peynirlerden izole edilen laktik asit bakterilerinin bakteriyosin üretme yeteneği Bacteriocin production capability of lactic acid bacteria isolated from some cheeses

HAYRUNNİSA ÖZLÜ (2015). , Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. MUSTAFA ATASEVER
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
13. Piliç kesimhanesinde tüy ıslatma ve diğer kesim aşamalarında elde edilen sıvıların kesim süresine göre değişimleri ve karkas mikrobiyolojik kalitesine etkileri Alteration of scalding fluids and drips from other processing STEPS BY time in poultry slaughterhouse and their effects on microbiological quality of carcasses

GÖKHAN KÜRŞAD İNCİLİ (2015). , Yapıldığı Yer: FIRAT ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. MEHMET ÇALICIOĞLU
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
14. Beyaz peynirde salamura konsantrasyonu ve olgunlaşma sıcaklığının staphylococcus aureus'un gelişimi ve toksin üretimine etkisi The effect of brine concentration and ripening temperature on growth and toxin production of staphylococcus aureus in white cheese

ALPER BARAN (2015). , Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. AHMET ERDOĞAN,PROF. DR. MUSTAFA ATASEVER
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
15. Sığır ve ishalli insan dışkıları ile bazı gıdalarda Escherichia coli O157:H7 AND Stx1/Stx2 gen varlığının araştırılması The search for the presence of Escherichia coli O157:H7 and Stx1/Stx2 gene in cattles and diarrheal human stools and some foods

SAVAŞ ASLAN (2015). , Yapıldığı Yer: AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. HİLMİ YAMAN,PROF. DR. MUSTAFA ALTINDİŞ
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Mikrobiyoloji
16. Modifiye atmosfer paketli sığır kıyma ve kuşbaşı örneklerinde clostridium difficile ve toksin genlerinin pcr ile belirlenmesi Detection of clostridium difficile and toxin genes in samples of modified atmosphere packaged minced and cubed meat by pcr

FATMA ATASOY (2015). , Yapıldığı Yer: ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. ALİ GÜCÜKOĞLU
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
17. Rennet kazeinin kaşar peynirinin kimyasal, mikrobiyolojik ve duyusal kalite niteliklerine etkisi The effects of rennet casein on the chemical, microbiological and sensory properties of kashar cheese

ABDULLAH BADEM (2015). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. GÜRKAN UÇAR
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
18. Beslenme alışkanlıklarının anne sütünde aflatoksin m1 varlığı üzerine etkisi The impact of nutritional habits on the existenece of aflatoxin m1 in mother milk

MİNE CENGİZ (2015). , Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. ZİYA GÖKALP CEYLAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
19. Sığır kıyma ve köftelerinde salmonella SPP. varlığı ve antibiyotik dirençlilik profilleri Presence of salmonella SPP. in ground beef and cattle meatball and antibiotic resistance profiles

GÖKHAN AL (2015). , Yapıldığı Yer: ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. BELGİN SIRIKEN
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
20. Bursa ilinde tüketime sunulan bazı et ürünlerinde Salmonella spp. ve Listeria monocytogenes varlığı Presence of Salmonella spp. and Listeria monocytogenes in some meat products consumed in Bursa province

AKIN UYSAL (2015). , Yapıldığı Yer: ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. DEVRİM BEYAZ
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
21. Çikolata ve sütlü-kremalı keklerin üretim aşamalarında potansiyel risk oluşturabilecek Listeria monocytogenes, Cronobacter (enterobacter) sakazakii ve Salmonella spp. patojen bakterilerinin real-time PCR yöntemi ile belirlenmesi Determination of Li̇steri̇a monocytogenes, Cronobacter (enterobacter) sakazaki̇i̇ and Salmonella spp. pathogenic bacteria which could be a potential risk in stage of production with real-time PCR method

BÜŞRA AKGÜL (2015). , Yapıldığı Yer: EGE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. MUSTAFA ATEŞ
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
22. ATP biyoluminesans hijyen monitor sisteminin performansının klasik mikrobiyolojik metot (SWAP) ile karşılaştırmak suretiyle ölçülmesi Evaluation of the performance of ATP bioluminescense hygiene monitoring system by comparing with conventional microbiological method (SWAP)

PINAR ÖZ (2015). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ÖZGE ÖZGEN ARUN
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
23. Bir kesimhanede kesimi yapılan kasaplık büyükbaş(sığır) hayvanların temizlikleri ile karkasların mikrobiyel kontaminasyon düzeyleri arasındaki etkileşimin belirlenmesi Determination of correlation between cleanness of cattle slaughtered in A slaughterhouse and microbial contamination levels of carcasses

BUKET KALLEM (2015). , Yapıldığı Yer: ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ERGÜN ÖMER GÖKSOY
Yüksek Lisans   İngilizce   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
24. Ankara' da tüketime sunulan meyve sularında furfural bileşiklerinin miktarlarının araştırılması Investigation of furfural compounds amounts in fruit juices consumed in Ankara

CEREN SÖNMEZ (2015). , Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. GÜLDEREN YENTÜR
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
25. Çiğ sütlerde staphylococcus aureus ve stafilokokal enterotoksin varlığının belirlenmesi Detection of staphylococcus aureus and stapylococcal enterotoxins in raw milk samples

GÜLÇİN KANBUROĞLU (2015). , Yapıldığı Yer: ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. DEVRİM BEYAZ
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
26. Kuzu etlerinden listeria monocytogenes izolasyonu ve antibiyotik dirençliliklerinin belirlenmesi Isolation of listeria monocytogenes in lamb meat and determination of the antibiotic resistance

NURCAY KOCAMAN (2015). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. BELGİN SARIMEHMETOĞLU
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
27. Sıcak dumanlanmış ve vakum paketlenmiş gökkuşağı alabalık filetolarında Salmonella ve Listeria monocytogenes varlığının belirlenmesi Prevalence of Salmonella spp. and Listeria monocytogenes in hot smoked and vacuum packed rainbow trout fillets

MUSTAFA ACARGİL (2015). , Yapıldığı Yer: ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. SADIK BÜYÜKYÖRÜK
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
28. Silajlık mısırdan laktik asit bakterilerinin izole edilmesi, tanımlanması ve silaj üretiminde inokulant olarak kullanılma olanakları Isolation and indentification of lactic acid bacteria from fresh corn and potential use as inoculant in silage production

MEHMET YILMAZ (2015). , Yapıldığı Yer: FIRAT ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. MEHMET ALİ AZMAN
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
29. Süt ve ürünlerinde listeria monocytogenes'in insidensi, serotiplendirilmesi ve antibiyotik dirençliliklerinin belirlenmesi Detection, serotyping and antimicrobial diversity of listeria monocytogenes in raw milk and dairy products

TAHSİN ONUR KEVENK (2014). , Yapıldığı Yer: ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. GÖKNUR TERZİ
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
30. Alkolsüz diyet içeceklerde aspartam miktarlarının spektrofotometrik yöntem ile araştırılması The determination of aspartame amounts in soft drinks by spectrophotometric method

ELİF ÇELİK (2014). , Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. GÜLDEREN YENTÜR
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
31. Çeşitli gıdalarda bacillus cereus toksinlerinin varlığı ve tiplendirilmesi The presence of bacillus cereus toxins and classification of their toxins in various foods

BAŞAK GÖKÇE ÇÖL (2014). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. HARUN AKSU
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
32. Erzurumda tüketime sunulan tavuk etlerinde Listeria spp'nin araştırılması Presence of Listeria spp. in chichen carcases consumed in Erzurum

EMRE KAYA (2014). , Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. MUSTAFA ATASEVER
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
33. Aydın ilinde tüketilen yemeye hazır börek, lahmacun ve pidelerde kullanılan kıymaların tür tayinlerinin ELISA yöntemi ile tespiti The species idendification of mince meats used in pies, lahmacun and pita which sold as ready for consumption in province of Aydin, is made with elisa method

AYŞEN ORHAN (2014). , Yapıldığı Yer: ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ERGÜN ÖMER GÖKSOY
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Gıda Mühendisliği , Veteriner Hekimliği
34. Çeşitli et ürünlerinde üretim aşamalarının yağ asidi bileşimi ve yağ oksidasyonu üzerine etkisi Effect of manufacturing processes on fatty acid composition and lipid oxidation of various meat products

İSMAİL ERİM KÖSEOĞLU (2014). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. SUZAN YALÇIN
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
35. Konya yöresel yayla balı ile püren balının kalite kriterleri yönünden karşılaştırılması Comprasion from the quality criteria terms of Konya highlands regional honey and puren honey

EMİNE ÇİFTCİ (2014). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. GÜRKAN UÇAR
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
36. Aydın ilindeki mandıralarda üretilip satışa sunulan beyaz, tulum, kaşar ve lor peynirlerinin mikrobiyolojik kalitesinin araştırılması The microbiological investigation of white, tulum, kasar and lor cheese produced at dairy processing premises located in Aydin

PELİN KOÇAK (2014). , Yapıldığı Yer: ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ERGÜN ÖMER GÖKSOY
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
37. Marmara Bölgesinde faaliyet gösteren mezbahalarda listeria monocytogenes varlığı üzerine araştırma The presence of listeria monocytogenes in various slaughterhouses of Marmara Region.

ADNAN TEPE (2014). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. ÖMER ÇETİN
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
38. Kars gravyer peynirlerinin kalitelerinin araştırılması Quality characteristics of Kars Gravyer (Gruyere) cheese

ŞÜKRÜ TOPUK (2014). , Yapıldığı Yer: KAFKAS ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. ÇİĞDEM SEZER
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Gıda Mühendisliği
39. Kayseri ilinde tüketime sunulan manda yoğurtlarında aflatoksin M1' in prevalansı Prevalance of aflatoxin m1 in water buffalo yoghurt retailed in Kayseri

OKAN KAYAALP (2014). , Yapıldığı Yer: ERCİYES ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. NURHAN ERTAŞ
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
40. Süt ve süt ürünlerinde karnitin düzeyleri Carnitine levels in milk and milk products

RABİA SERPİL GÜNHAN (2014). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. SUZAN YALÇIN
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
41. Piyasada satışa sunulan kaynak suları ve doğal mineralli sularda ağır metal kalıntılarının araştırılması Investigation of heavy metals in naturel mineral waters and spring waters

MERYEM AKHAN (2014). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ÖZER ERGÜN
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
42. Fermente ve ısıl işlem uygulanmış sucuklarda bazı lactobacıllus ve patojen bakterilerin antibiyotik dirençliliklerinin belirlenmesi Determination of antibiotic resistance of some pathogen bacteria and lactobacillus species in fermented and heat treated sucuks

MUHAMMET ALİ CEBİRBAY (2014). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. AHMET GÜNER
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Mikrobiyoloji
43. Bursa yöresinde satışa sunulan kanatlı etlerinde Salmonella spp. ve E. coli O:157 H:7 varlığının araştırılması Investigating the presence of Salmonella spp. and E. coli O157: H7 in poultry meat sold in retail market in Bursa province

ALPER KURUL (2014). , Yapıldığı Yer: ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. FİLİZ KÖK
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
44. İnek, koyun ve keçi sütlerinde yaz ve kış mevsimlerinde aflatoksin m1 düzeyinin belirlenmesi Detection of aflatoxin M1 levels in cow, sheep and goat milk in winter and summer seasons

ÖNDER BİLGİN (2014). , Yapıldığı Yer: ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. DEVRİM BEYAZ
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
45. Erzurum'da satışa sunulan endüstriyel yoğurtlarda melamin varlığının araştırılması Investigation of industrial yogurt melamine sold in Erzurum

UĞUR TATLI (2013). , Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. ZİYA GÖKALP CEYLAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
46. Etlerin çözündürülmesinde ohmik ısıtma sisteminin uygulanması ve kaliteye etkileri Application of ohmic heating system in meat thawing and its effects on quality

DUYGU BALPETEK (2013). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ÜMİT GÜRBÜZ
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
47. Sıcak dumanlanmış ve vakum paketlenmiş gökkuşağı alabalık fletolarına uygulanan kitosan, sodyum laktat ve sodyum diasetatın raf ömrüne olan etkisi Effect of chitosan, sodium lactate and sodium acetate on shelf-life of hot smoked and vacuum packed rainbow trout fillets

CEREN YAĞIN (2013). , Yapıldığı Yer: ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. SADIK BÜYÜKYÖRÜK
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
48. Ankara'da tüketime sunulan bazı gıda maddelerinde benzoik asit miktarlarının araştırılması The investigation of benzoic acid amounts in some foodstuffs consumed in Ankara region

GÜLDEREN GÜZEL (2013). , Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. AYSEL BAYHAN ÖKTEM
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
49. Kronik böbrek yetmezliği olan hastaların beslenme durumlarının renal osteodistrofi gelişimi üzerine etkisinin araştırılması Nutritional status in patients with chronic renal failure to investigate the effect on the development of renal osteodystrophy

DUYGU YILDIRIM SEZER (2013). , Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. GÜLDEREN YENTÜR
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
50. Tavuk eti raf ömrü üzerine biberiye ve karanfil uçucu yağlarının etkisinin araştırılması Effect of essential oils of rosemary and clove on self life chicken meat

HEKİM SEZEN HARMANKAYA (2013). , Yapıldığı Yer: KAFKAS ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. LEYLA VATANSEVER
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi