Beslenme ve Diyetetik için arama sonuçları Arama sonucu: 924
101. Obstrüktif uyku apne sendromu olan bireylerde metabolik sendrom ve beslenme durumlarının değerlendirilmesi Assessment of metabolic syndrome and nutritional status of individuals with obstructive sleep apnea syndrome

YETER ÇELİK (2015). , Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. GÜL KIZILTAN
Doktora   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
102. Bariatrik cerrahi hastalarında tat alma ve besin tüketimindeki değişikliklerin vücut ağırlığına etkisi Effect of body wei̇ght of changes i̇n taste and food consumpti̇on of bari̇atri̇c surgery pati̇ents

CANEL ÖNER (2015). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. NİHAL ZEKİYE ERDEM
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
103. Yetişkin kadınlarda uyku kalitesi, beslenme durumu ve kan lipit profili ilişkisi Assessing realitonship between sleep quality, nutritional status and blood lipid profile in women

MERYEM ELİF ÖZTÜRK (2015). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. NURCAN YABANCI AYHAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
104. Tip 2 diyabetli kadın hastalarda ikindi ara öğününde verilecek iki farklı ara öğün içeriğinin kan şekeri düzeyine etkisi Effect of different composition of afternoon snacks on blood glucose levels which were consumed by TYPE 2 diabetic woman

SELDA SEÇKİNER (2015). , Yapıldığı Yer: EGE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. LÜTFİYE FÜSUN SAYGILI
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik , Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları
105. Kronik obstrüktif akciğer hastalığı olan malnütrisyonlu hastalarda enteral beslenme desteğinin kas fonksiyon kapasitesi ve solunum fonksiyonları üzerine etkisi The effect of enteral nutrition support on muscle function capacity and pulmonary function parameter in malnourished patients with chronic obstructive pulmonary disease

DUYGU MATARACI (2015). , Yapıldığı Yer: ERCİYES ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. HABİBE ŞAHİN
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
106. Kronik periodontitisli hastalarda obezite ve inflamasyon ilişkisi The relationship between obesity and inflammation in patients with chronic periodontitis

TUĞBA GENÇ (2015). , Yapıldığı Yer: ERCİYES ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. BETÜL ÇİÇEK,YRD. DOÇ. DR. NALAN HAKİME NOĞAY
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
107. Bariatrik cerrahi sonrası hastaların beslenme kalitelerinin uzun dönemde klinik ve antropometrik ölçümlere etkisi The effect of patients nutritional quality long term clinical and antropometric measurements after bariatric surgery

CANSU YURDAKUL (2015). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. NİHAL ZEKİYE ERDEM
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
108. Adölesan Voleybolculara uygulanan yapılandırılmış grup müdahalesinin yeme tutumu, depresyon düzeyi, beden algısı ve benlik saygısı üzerine etkisi The effect of structured group therapy on eating behavior, level of depression, body image and self-esteem in adolescent Volleyball players

EBRU ARSLANOĞLU (2015). , Yapıldığı Yer: DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. FİGEN TAŞER
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik , Spor
109. Farklı eğitim düzeylerindeki obez olan ve olmayan bireylerin fonksiyonel besinleri kullanma durumlarının belirlenmesi To determine the functional food use of obese and non-obese individuals from different levels of educational backgrounds

ECE TEKÜN (2015). , Yapıldığı Yer: HALİÇ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. ZEYNEP ÖZERSON
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
110. Yetişkin obez kadınların kalsiyum tüketiminin ağırlık kontrolü üzerine etkisinin incelenmesi Evaluation of obese adult women's calcium intake effects on weight control

OLCAY BARIŞ (2015). , Yapıldığı Yer: HALİÇ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. YASEMİN BEYHAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
111. Malatya'da özel bir kliniğe başvuran menopoza girmiş bireylerin genel beslenme durumlarının belirlenmesi To determine the general diet status of menopause experiencing i̇ndividuals who consulted a private clinic in Malatya

BÜŞRA SAĞNAK (2015). , Yapıldığı Yer: HALİÇ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. YASEMİN BEYHAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
112. Sağlıklı yetişkinlerde plazma K vitamini ve osteokalsin düzeylerinin insülin direnci üzerine etkisinin incelenmesi Investigation the effect of plasma vitamin K and osteocalcin levels on insulin resistance in healthy adults

YASEMİN ERTAŞ (2015). , Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. MAKBULE GEZMEN KARADAĞ
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
113. Karbonhidrat sayımı yapan Tip 1 diyabetik yetişkin bireylerin sağlıklı yeme takıntısı ve yeme davranış bozukluğunun biyokimyasal ve antropometrik ölçümlerle ilişkisinin belirlenmesi A determination of the relations between orthorexia nervosa, abnormal eating attitudes and biochemical, anthropometric measurements in Type 1 diabetic adult patients on carbohydrate counting therapy

NESİL GÖREN ATALAY (2015). , Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. GÜL KIZILTAN
Doktora   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır.
114. Fonksiyonel konstipasyonu olan yetişkin bireylerin beslenme durumlarının değerlendirilmesi Evaluation of the nutritional status of adult individuals with diagnosed functional constipation

BURCU ATEŞ (2015). , Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. MENDANE SAKA
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
115. Sağlık çalışanlarının beslenme durumu ve alışkanlıkları ile iş memnuniyetlerinin incelenmesi Study of nutrition habits and jobs satisfaction of health sector workers

SEDANUR ALPASLAN (2015). , Yapıldığı Yer: HALİÇ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. YASEMİN BEYHAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
116. İdiyopatik santral erken puberteli ergenlerin beslenme durumları, antropometrik ölçümleri ve bazı biyokimyasal bulgularının değerlendirilmesi To evaluate the nutritional status of idiopathic central pubertas preacox adolescant with some biochemical parameters and anthropometric measurements

HATİCE ASLI BAYRAKTAR (2015). , Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. EDA KÖKSAL
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
117. Comparison of eating disorders status between first and fourth year of nutrition and dietetics students in a private university in Istanbul İstanbul'da özel bir üniversitede eğitim görmekte olan birinci ve dördüncü sınıf beslenme ve diyetetik öğrencilerinin yeme tutumlarının karşılaştırılması

GÖZDE DUMLU BİLGİN (2015). , Yapıldığı Yer: YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. İSKENDER KARALTI
Yüksek Lisans   İngilizce   Beslenme ve Diyetetik
118. Özel bir spor merkezine devam eden 18-30 yaş arası bireylerin beslenme durumlarının ve beden algılarının değerlendirilmesi Evaluation on nutritional status and body image of individuals between 18 and 30 years attended a private sport center

ZEYNEP AVAN (2015). , Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. FATMA PERİM TÜRKER
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
119. Yetişkin bireylerde kendine saygı ve duygu durumunun antropometrik ölçümler ve beslenme durumu ile ilişkisi The relationship of self esteem and mood state with anthropometric measurements and nutritional status in adult individuals

MERVE PEHLİVAN (2015). , Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. GÜL KIZILTAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
120. Gülibrişim (Albizia julibrissin) tohumunun, yavru koi sazan (Cyprinus carpio) diyetlerinde kullanımı The use of silk tree (Albizia julibrissin) seed meal in diets for koi carp (Cyprinus carpio), fingerling

ERTUĞRUL KİREÇCİ (2015). , Yapıldığı Yer: KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. HAKAN MURAT BÜYÜKÇAPAR
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik , Su Ürünleri
121. Kronik böbrek yetmezlikli hepatiti olan ve olmayan diyaliz hastalarının beslenme durumlarının, bazı biyokimyasal bulgularının, iştah ve yaşam kalite düzeylerinin belirlenmesi Determination of chronic renal failure dialysis patients with dialysis nutritional status, some biochemical parameters, appetite and quality of life

ESRA KÖSELER (2015). , Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. GÜL KIZILTAN
Doktora   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
122. Enteral glutamin ve arjinin desteğinin sıçanlarda lipopolisakkarit ile oluşturulan sepsise etkisi The effects of enteral supplementation of glutamine and arginine in lipopolysaccharide (LPS) induced sepsis

BİNNUR OKAN BAKIR (2015). , Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. MENDANE SAKA
Doktora   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
123. Sigara içen bireylerde insülin direnci ve beslenme durumunun saptanması The assessment of nutritional status and insulin resistance in cigarette smokers

MÜZDA IRMAK (2015). , Yapıldığı Yer: ERCİYES ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. BETÜL ÇİÇEK
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
124. Farklı kahve çekirdekleri ve pişirme teknikleriyle hazırlanan Türk Kahvesinin duyusal ve kimyasal analizlerle optimizasyonu Optimization of Turkish Cofffee which is prepared with various coffee beans and roasting techniques using sensory and chemical analysis

ALİ ARDA DURMAZ (2015). , Yapıldığı Yer: OKAN ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. İLKAY GÖK
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
125. Diyabetli hastalarda beslenme durumu ve allostatik yük ilişkisinin değerlendirilmesi Assesment of the relationship between nutritional status and allostatic load in patients with diabetes

MELAHAT SEDANUR MACİT (2015). , Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. NİLÜFER TEK
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
126. Metabolik sendrom gelişiminde genetik ve çevresel faktörlerin değerlendirilmesi The assessment of the environmental and the geetical factors, in the development of the metabolic syndrom

İLKNUR TÜRK HOCOĞLU (2015). , Yapıldığı Yer: HALİÇ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. YASEMİN BEYHAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
127. Gestasyonel diyabetli bireylerin diyete uyumu ve bazı biyokimyasal parametrelerin değerlendirilmesi Dietary adherence to medical nutrition therapy and assessment of some biochemical parameters of women with gestational diabetes mellitus

ŞAZİYE ECEM CENGİZ (2015). , Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. GÜL KIZILTAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
128. Türk kahvesi ve bazı hazır kahve karışımlarının total fenol içeriği ve antioksidan aktivitelerinin karşılaştırılması Comparison of Turkish coffee and some instant coffee mixtures in terms of their total phenol content and antioxidant activities

NESLİHAN ÜLGER (2015). , Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. ZEHRA BÜYÜKTUNCER DEMİREL,PROF. DR. İFFET İREM ÇANKAYA
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
129. Diyalize giren kronik böbrek yetmezliği olan hastalarda diyete uyum ile biyokimyasal parametreler ve antropometrik ölçümler arasındaki ilşkinin belirlenmesi Determination of the relationship between biochemical and anthropometric measurements with compliance to the diet i̇n patients with chronic renal failure on dialysis

ÇAĞLA GÜNAYDIN (2015). , Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. GÜL KIZILTAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
130. Diyabetik periferal nöropati hastalarında bazı antioksidan enzim polimorfizmlerinin değerlendirilmesi Evaluation of some antioxidant enzyme polymorphisms in diabetic peripheral neuropathy patients

MESUT KOYUNCU (2015). , Yapıldığı Yer: GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. İSKENDER PARMAKSIZ,DOÇ. DR. AHMET İNANIR
Doktora   Türkçe   Biyoloji , Moleküler Tıp
131. Tip 2 diyabetli hastalarda tuz tüketimi ve beslenme alışkanlıklarının değerlendirilmesi An assesment on salt intake and dietary habits in patients with TYPE 2 diabetes

SEMA BÖREKCİ (2015). , Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. EMİNE YILDIZ
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
132. Üniversite öğrencilerinin ekmek tüketim, tutum davranışları ve obezite ile ilişkilendirilmesi Bread consumption, attitudes and behaviours of university students and its relation with obesity

HANDE ÇEKİCİ (2015). , Yapıldığı Yer: YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. ARZU DURUKAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
133. Demans tanısı konmuş bireylerin davranış sorunları ile beslenme durumlarının değerlendirilmesi ve buna yönelik beslenme modelinin geliştirilmesi Behavior problems of individuals diagnosed with dementia and evaluation of their nutrition conditions and development of intented model for nutrition

YELİZ GÜÇER (2015). , Yapıldığı Yer: AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. İSMAİL TUFAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik , Geriatri
134. Farklı pişirme yöntemlerinin patateslerin glisemik indeks değeri üzerine etkisi Different cooking methods impact on the value of the glycemic index of potatoes

SEDA ÇİFTÇİ (2015). , Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. HÜLYA GÖKMEN ÖZEL
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
135. Kanser hastalarının beslenmesinde poliamin düzeylerinin belirlenmesi Determination of polyamine levels in cancer patient's diet

HACER KARATAY (2015). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. NİHAL BÜYÜKUSLU
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
136. Diyabetli bireylerde fruktoz alımının vücut ağırlığı ve bazı biyokimyasal parametrelerle ilişkisi The relation of fructose intake between body weight and some biochemical parameters in diabetic patients

SABRİYE ARSLAN (2015). , Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. NEVİN ŞANLIER
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
137. Biyolojik ritimde uyku alışkanlıkları ile beslenme durumları ve antropometrik ölçümler arasındaki ilişkinin belirlenmesi Determi̇nati̇on of the associ̇ati̇on between the bi̇ologi̇cal rhythms i̇n sleep quali̇ty and anthropometri̇c easurements and nutri̇ti̇onal status

HASİBE UTKU ÇELİK (2015). , Yapıldığı Yer: OKAN ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. MÜVEDDET EMEL TÜFEKÇİ ALPHAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
138. Yeni infertilite tanısı alan kadınların beslenme durumlarının değerlendirilmesi The evaluation of nutritional status in patients with infertility at the time of diagnosis

FERAY ÇAĞIRAN YILMAZ (2015). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. METİN SAİP SÜRÜCÜOĞLU
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
139. Diyabet merkezine başvuran tip 2 diabetes mellitus'lu hastaların beslenme durumlarının saptanması Determining the nutritional status of patients with type 2 diabetes mellitus who apply to diabetes center

NEVİN AVHAN (2015). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ASLI ÇURGUNLU
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
140. Egzersiz yapan bireylerde beslenme durumu ve supleman kullanımının araştırılması Research of supplement using and nutritional habits who makes exercise

ALİ FATİH BABAL (2015). , Yapıldığı Yer: HALİÇ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. FİLİZ AÇKURT
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
141. Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi'ne başvuran hiperkolesterolemili bireylerin zeytinyağı tüketimi ile kan yağları arasındaki ilişki The relation between the olive oil consumption and serum lipid profile of the individuals with hypercholestorolemia who resorted to Adnan Menderes Üniversity Hospital

NİLPINAR ERCAN OĞUZ (2014). , Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. ZEHRA BÜYÜKTUNCER DEMİREL
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
142. Prediyabetik ve sağlıklı bireylerde altın çilek, papaya ve üzümün kan glukoz, insülin salgılanma ve insülin direnci üzerine etkisi Golden berry, papaya and grapes effects on blood glucose,insulin secretion and insulin resistance in prediabetic and healthy subjects

YASEMİN YILMAZ (2014). , Yapıldığı Yer: AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. HASAN ALİ ALTUNBAŞ
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
143. Obez bireylerde benlik saygısı ve beden algısının değerlendirilmesi Evaluation of self-esteem and body image of obese persons

PINAR HAMURCU (2014). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. CAN ÖNER
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
144. Sous vide üretim tekniği kullanılarak hazırlanan macar gulaş yemeğinde mikrobiyolojik kalitenin değerlendirilmesi Evaluation of the microbiological quality of hungarian goulash prepared using the technique of sous vide

HANDE YILMAZ (2014). , Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. SANİYE BİLİCİ
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
145. Obez bireylerde beden algısı, benlik saygısı ve yaşam kalitesinin değerlendirilmesi Evaluation of obese individuals' body image, self-esteem and life quality

HALİME GAMZE KARSLI (2014). , Yapıldığı Yer: HALİÇ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. FİLİZ AÇKURT
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
146. Sağlıklı beslenme ve besin etiketi okuma eğitimlerinin ortaokul öğrencilerinin besin tercihlerine etkisinin değerlendirilmesi The evaluati̇on of healthy nutri̇ti̇on and food label readi̇ng educati̇on affect on secondary school students' di̇etary preferences

SALİHA KALELİ (2014). , Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. ZEHRA BÜYÜKTUNCER DEMİREL
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
147. Doğu Anadolu bölgesinde yaşayan adölesan ve yetişkinlerin beslenme alışkanlıkları ile yeme tutum ve davranışlarının belirlenmesi An investigation of dietary habits, eating attitudes and behaviours in adolescents and adults from Eastern Anatolia region in Turkey

BETÜL SARIDAĞ DEVRAN (2014). , Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. GÜL KIZILTAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
148. Malatya Kredi ve Yurtlar Kurumu Bölge Müdürlüğüne bağlı illerdeki yurtlarda kızartmalık yağ denetimi, çalışan ve öğrencilerin atık yağlarla ilgili bilgi düzeyleri In the provi̇nces connected the regi̇onal di̇rectorate of Malatya Credi̇t and Dormi̇tori̇es Agency, i̇nspecti̇on of fryi̇ng oi̇l i̇n dormi̇tori̇es and knowledge level of the students and employees related to the waste oi̇ls

ESMA AKSOY (2014). , Yapıldığı Yer: İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. ALİ ÖZER
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik , Halk Sağlığı
149. Uyku süresi ile enerji harcaması ve besin alımı arasındaki ilişkinin belirlenmesi Determining the relationship of sleep duration between energy expenditure and food intake

MELİKE ŞEYMA DENİZ (2014). , Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. MENDANE SAKA
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
150. Özel bir sağlıklı beslenme ve diyet danışmanlığı'na başvuran danışanların fonksiyonel besinlere yönelik farkındalığı, bilgi düzeyleri ve tüketim sıklıklarının araştırılması The study of functional food awareness, knowledge levels and consumption frequencies of advisees who consult a private healthy nutrition and dietary counselling

ŞEBNEM KANDIRALI (2014). , Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. MUHİTTİN TAYFUR
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik