Besin Hijyeni ve Teknolojisi için arama sonuçları Arama sonucu: 422
101. Türk sucuğu üretiminde kitosan kullanımı ve kalite üzerine etkileri Use of chitosan in Turkish sausage (Sucuk) production and effects on quality

MUKADDERAT GÖKMEN (2010). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ÜMİT GÜRBÜZ
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
102. Eugenol ve Thymol'ün pastörize tereyağının kimyasal, mikrobiyolojik ve duyusal kalitesi üzerine etkisi The effects of Eugenol and thymol on chemical, microbiological and sensory quality of pasteurized butter

PINAR KARATEPE (2010). , Yapıldığı Yer: FIRAT ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. BAHRİ PATIR
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
103. Erzurum ve çevresinde üretilen süt ve süt ürünlerinin mevsimlere göre mineral madde ve ağır metal içeriği. Some mineral substances and heavy metal contents of milk and milk products produced in Erzurum province according to seasons.

KORHAN ÖZTURAN (2010). , Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. MUSTAFA ATASEVER
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
104. Diyarbakır'da tüketilen bazı gıdaların mikrobiyolojik yönden araştırılması A microbiological research on some food consumed in Diyarbakir

ÖMER FARUK YEŞİL (2010). , Yapıldığı Yer: DİCLE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ABDUNNASIR YILDIZ
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
105. Glukono delta lakton kullanımının pastırmanın kalite kriterleri üzerine etkisi The effect of glucono delta lactone usage on pastirma quality criteria

ALPER KÜRŞAT DEMİRKAYA (2010). , Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. ZİYA GÖKALP CEYLAN
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
106. Yalova ilinde faaliyet gösteren hazır yemek üretim yerlerinde çalışan personellin hijyen bilgi düzeyi ile üretilen yemeklerin mikrobiyolojik kalitesi arasındaki ilişkinin belirlenmesi Determination of a correlation between hygiene knowledge level and microbiological quality of meals in catering establishments acting in Yalova province

PASİN AKBULUT (2010). , Yapıldığı Yer: NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. İSMAİL YILMAZ
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
107. İstanbul'da satışa sunulan mısır bazlı gıdalarda fumonisin aranması Determination of fumonisin in corn-based foods provided from Istanbul market

AYŞE ÖZNUR DEMİR (OCAK) (2010). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. KAMİL BOSTAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
108. Gökkuşağı alabalıklarında (Oncorhynchus mykiss - walbaum 1792) bazı antibiyotik kalıntılarının saptanması Determination of some antibiotic residues in rainbow trouts (Oncorhynchus mykiss - Walbaum 1792)

EVREN ÖZDEMİR (2010). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. TARIK HALUK ÇELİK
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
109. Yemek hizmet işletmelerinde (catering işletmeleri) geleneksel ve pişir-soğut üretim sistemlerinin karşılaştırılması Comparision of cook-chill and conventional production systems in catering establishments

HÜSEYİN ÖNEY (2010). , Yapıldığı Yer: ANADOLU ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. MERYEM AKOĞLAN KOZAK
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Turizm , İşletme
110. Gıdalardan izole edilen staphylococcus aureus suşlarının toksijenik özellikleri ve antibiyotiklere duyarlılıkları üzerine bir araştırma A study on toxigenic characteristics and antibiotic resistance of staphylococcus aureus strains ısolated from foods.

KARLO MURATOĞLU (2010). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. KAMİL BOSTAN
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Mikrobiyoloji , Veteriner Hekimliği
111. Kayseri ilinde satışa sunulan dondurmaların listeria spp. varlığı yönünden incelenmesi Detection of listeria spp. in ice cream samples retailed in kayseri city of turkey

SONER GÖNÜLALAN (2010). , Yapıldığı Yer: ERCİYES ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. ZAFER GÖNÜLALAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
112. Gıdalardan izole edilen Staphylococcus aureus suşlarının çeşitli antibiyotiklere karşı duyarlılıklarının araştırılması The investigation on the antibiotic sensitivity of Staphlococcus aureus strains isolated from food

ÇAĞATAY ÇELİK (2010). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. HARUN AKSU
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
113. Ankara'da satılan damacana sularının bazı bakteriler yönünden incelenmesi Investigation of carboy waters for some bacteria sold in Ankara

ÖNCÜ ÇELFİŞ (2010). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. HAYDAR ÖZDEMİR
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
114. Et ve et ürünlerinin çiftlikten sofraya izlenebilirliği ve takip edilmesinde radyo frekans tanımlama teknolojisinin kullanılması Rfid traceability of meat and meat products in different phase of processing from farm to retail consumption

PELİN BURCU DAŞTAN (2010). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. GÜRHAN ÇİFTÇİOĞLU
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
115. Doğal fermnatasyonla üretilen şalgam suyunda farklı tuz konsantrasyonlarının biyojen amin oluşumu üzerine etkisi The different salt concentration effects on biogenic amine formation in shalgam beverage by naturel fermantation produced

ASUMAN YÜKSEL (2010). , Yapıldığı Yer: SAKARYA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. OMCA DEMİRKOL
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
116. Düşük voltaj elektrik stimülasyonunun M. longissimus dorsi thoracis kası üzerine etkisi The effect of low voltage electrical stimulation on M. longissimus dorsi thoracis

BUKET EROĞLU (2010). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. ÖMER ÇETİN
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
117. Bazı bitki ekstraktlarının kanatlı etlerinin raf ömrü üzerine etkisinin araştırılması Investigation of effects of some plant extracts on shelf-life of poultry meats

AKSEM AKSOY (2010). , Yapıldığı Yer: KAFKAS ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ABAMÜSLÜM GÜVEN,DOÇ. DR. MURAT GÜLMEZ
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
118. Van kahvaltı salonlarında tüketime sunulan cacıkların mikrobiyolojik kalitesi Van breakfast rooms of microbiological quality of cacik consumption

RABİA MEHTAP GÜNEŞ (2010). , Yapıldığı Yer: YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. YAKUP CAN SANCAK
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır.
119. Yöresel hamsi kaygana'nın mikrobiyolojik kalitesinin saptanması ve üretiminde kullanılan kurutulmuş ot ve baharatların Staphylococcus aureus üzerine etkisi Determination of microbiological quality of a local dish `hamsi kaygana? and the effects of dried herbs and spices used on Staphylococcus aureus

GÜLÜŞAN EMANET (2010). , Yapıldığı Yer: EGE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. DUYGU KIŞLA
Yüksek Lisans   Türkçe   Balıkçılık Teknolojisi , Besin Hijyeni ve Teknolojisi
120. Ton balığı konservelerinde katı faz ekstraksiyon ve HPLC Metodu ile Bisfenol A varlığının incelenmesi The investigation of Bisphenol A presence by solid phase extraction and HPLC method in canned tuna fish

BUKET ER (2010). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. BELGİN SARIMEHMETOĞLU
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
121. Turizm meslek yüksekokulu öğrencilerinin gıda güvenliği bilgi ve uygulamaları Food safety knowledge and practices of vocational school of tourism students

ÖMÜR ALYAKUT (2009). , Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. MİNE ARLI
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Ev Ekonomisi , Eğitim ve Öğretim
122. Surimi jelindeki omaga-3 yağ asitlerinin fiziksel ve oksidatif kararlılığı Physical and oxidative stabilization of omega-3 fatty acids in surimi gels

ŞEBNEM TOLASA (2009). , Yapıldığı Yer: EGE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ŞÜKRAN ÇAKLI,PROF. DR. CHONG M. LEE
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Su Ürünleri
123. Kuzu karkaslarının parçalanmasında sistem oluşturma: Verim ve kalite değerlendirmesi System development for lamb carcass processing: Evaluation of yield and quality

SEYHAN ÖZAVCI (2009). , Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. AYŞEGÜL EYİGÖR
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
124. Kadınların gıda güvenliği konusundaki bilgi, tutum ve davranışları The knowledge, approach and attitude of women regarding food safety

ZÜHAL ÖZDEMİR (2009). , Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. NEVİN ŞANLIER
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Beslenme ve Diyetetik , Ev Ekonomisi
125. Kayseri'de satışa sunulan peynir örneklerinde Listeria monocytogenes varlığının kültür yöntemleri ile belirlenmesi Detection of Listeria monocytogenes in cheese samples retailed in Kayseri by cultural techniques

ERHAN KUM (2009). , Yapıldığı Yer: ERCİYES ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. YELİZ YILDIRIM
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
126. Et ve bazı et ürünleri ile soğuk hava depolarında pseudomonas türlerinin izolasyonu ve identifikasyonu Isolation and identification of pseudomonas species in meat and meat products and cold storage depots

İBRAHİM MUSTAFA AKAN (2009). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ÜMİT GÜRBÜZ
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
127. Farklı uygulamaların minimal işlem görmüş (fresh - cut) bazı sebzelerin kalitesi üzerine etkileri Effects of different applications on quality of some minimally processed (fresh - cut) vegetables

BİGE İNCEDAYI (2009). , Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ÖMER UTKU ÇOPUR
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Gıda Mühendisliği
128. Akut yüzme egzersizi yaptırılan ratlarda selenyum uygulamasının lipit peroksidasyonu ve laktat düzeylerine etkisi The effect of selenium application on lipid peroxidation and laktat levels of the rats that were given acute swimming exercise

MUSTAFA AKIL (2009). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ÜMİT GÜRBÜZ
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Fizyoloji , Spor
129. Hindi etlerinde Campylobacter jejuni'nin kültür tekniği ve PCR ile saptanması. Detection of Campylobacter jejuni from turkey meats using culture technique and PCR.

ÖMER ÇAKMAK (2009). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. İRFAN EROL
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
130. UV disinfection of some of the fruit juices Bazı meyve sularının UV dezenfeksiyonu

BENGİ HAKGÜDER (2009). , Yapıldığı Yer: İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. SEVCAN ÜNLÜTÜRK
Yüksek Lisans   İngilizce   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Gıda Mühendisliği , Mikrobiyoloji
131. Erzurum piyasasında tüketime sunulan Tavuk Döner'de Campylobacter Spp. varlığının araştırılması Incidence of Campylobacter Spp. In Chicken Doner sold at fast food restaurants in Erzurum

ŞENAY SEYİTOĞLU (2009). , Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. ZİYA GÖKALP CEYLAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
132. Sığır karkaslarında Escherichia coli O157 ve O157:H7 prevelansı ile Stx1 ve Stx2 genlerinin belirlenmesi The prevalance of Escherichia coli O157 and O157:H7 in cattle carcass with determination of Stx1 and Stx2 genes

GÖKHAN İNAT (2009). , Yapıldığı Yer: ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. BELGİN SIRIKEN
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
133. Dondurulmuş balığın kalitesinde doğal antioksidanların etkisi The effects of natural antioxidants on the quality of frozen fish

GÖZDE BİLEN (2009). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. NURAY ERKAN ÖZDEN
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Gıda Mühendisliği , Su Ürünleri
134. Bazı et ürünlerinde E. coli 0157:H7 varlığının araştırılması Investigations on the presence of E.coli O157:H7 in some meat products

DUYGU BALPETEK (2009). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ÜMİT GÜRBÜZ
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
135. Keçi karkaslarına uygulanan elektriksel stimülasyonunun et kalitesi üzerine etkisi Effects of electrical stimulation on meat quality in goat carcasses

TUNA TOPÇU (2009). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. ÖMER ÇETİN
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
136. Sığır sakatat ve kaslarında iz element içeriğinin belirlenmesi Determination of trace elements in offals and muscles of beef

HAYRUNNİSA ÖZLÜ (2009). , Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. MUSTAFA ATASEVER
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
137. Mutfak personelinin el hijyeni bilgisi ve uygulamalarının incelenmesi Investigation of kitchen staff's hand hygiene knowledge and practices

İLKAY TURAN (2009). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. F. PINAR ÇAKIROĞLU
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
138. Konya'da tüketime sunulan beyaz salamura, tulum ve kaşar peynirlerinin ağır metal içeriklerinin araştırılması Investigation of the heavy metal contents in white pickled, tulum and kashar cheeses consumed in Konya

ÖZNUR YALÇIN (2009). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. K. KAAN TEKİNŞEN
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
139. Burdur yöresinde tüketime sunulan taze beyaz peynirlerde Brucella spp.varlığı Existence of Brucella spp. in the white fresh cheese samples at the consumed in burdur region

AYŞE SELCEN AKCAN KALE (2009). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. YUSUF DOĞRUER
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
140. E vitamini uygulamasının akut taekwondo egzersizinde lipit peroksidasyonu, antioksidan enzimler ve laktat düzeylerine etkileri Lipid peroxidation of vitamin E application in acute taekwondo exercise,its effects on antioksidant enzymes and lactate levels

EKREM BOYALI (2009). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. MUSTAFA NİZAMLIOĞLU
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
141. Yerel peynirlerimizden izole edilen laktokokkus suşlarının bazı teknolojik özelliklerinin belirlenmesi Characterization of some technological properties of lactococcus strains isolated from traditionally made cheeses

MUSTAFA ERSOY (2009). , Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. RECEP ÇIBIK
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
142. İlköğretim öğrencilerinin besin güvenliği konusundaki bilgi ve davranışları The evaluation of primary school student?s knowledge and behaviour about safety

AHMET ŞIK (2009). , Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. YASEMİN ERSOY
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Beslenme ve Diyetetik , Eğitim ve Öğretim
143. Afyonkarahisar'da tüketime sunulan Afyon Kaymaklarında bazı patojen bakterilerin aranması Searching for some pathogenic bacteria in the Afyon Kaymagi supplied to the market in Afyonkarahisar

VOLKAN İPEKÇİOĞLU (2009). , Yapıldığı Yer: AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. ZEKİ GÜRLER
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
144. Engelleme teknolojisinin sebzelerde patojen inaktivasyonu ve raf ömrü açısından etkilerinin araştırılması A research on the effects of hurdle technologies in pathogen inactivation and shelf-life of fresh produce

GÜLTEN TİRYAKİ GÜNDÜZ (2008). , Yapıldığı Yer: EGE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. ŞAHİKA AKTUĞ GÖNÜL
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Gıda Mühendisliği , Mikrobiyoloji
145. Kefirin bazı mikrobiyolojik ve kimyasal özelliklerinin belirlenmesi Determination of some microbiological and chemical properties of kefir

AYŞE DİNÇ (2008). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. U. TANSEL ŞİRELİ
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
146. Pastörize sıvı yumurtaların mikrobiyolojik özellikleri üzerine bir araştırma A study on microbiological characteristics of pasteurized liquid eggs

ÖZGE ALGAN (2008). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. HARUN AKSU
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
147. Konya ilinde pazarlarda açıkta satılan küflü peynirlerde enterohemorajik esherichia coli O157:H7 suşunun varlığının araştırılması A study on the presence of enterohemorrhagic escherichia coli O157:H7 strain in blue cheese sold in public markets in konya province

EDA AKÇAMLI (2008). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. UÇKUN SAİT UÇAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
148. Adana'da satışa sunulan yumurtalarda sunuş çeşitliliği ve kalite değişimi üzerine bir çalışma A study on the presentation variety and quality diversity of the eggs marketed in Adana

HAVVA DOĞAN (2008). , Yapıldığı Yer: ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. A.NAZIM ULUOCAK
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
149. Bitlis ili ve çevresindeki askeri mutfaklarda kullanılan sığır gövde etlerinde bazı patojenlerin varlığı The presence of some pathogenic bacteria in bovine carcasses used in military kitchens in the city of Bitlis and iys surroundings

BURHAN HÜSEYİN TUNCER (2008). , Yapıldığı Yer: YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. SEMA AĞAOĞLU
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
150. Silifke yöresinde yetişen bazı ürünlerin geleneksel hazırlama, saklama, tüketim şekillerinin saptanması Determining the traditional ways of preparing keeping and consuming some products cultivated in Silifke region

CENGİZ URBAŞ (2008). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. MEHMET AKMAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi