Besin Hijyeni ve Teknolojisi için arama sonuçları Arama sonucu: 422
351. Piyasada satış sunulan meyveli yoğurtların hijyenik kaliteleri üzerine araştırmalar Studies at market on represented hygienic qualities of some fruit yogurt

FATMA PERİHAN URALTAŞ (1998). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. BÜLENT NAZLI
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
352. Günde beşyüz ve üzeri kişiye yemek servisi yapılan toplu beslenme kurumlarında kullanılan araç-gereçler, yemek üretim ve servis kalitesine etkileri ve karşılaşılan sorunlar The Kitchen equipments and their effect on the service quality in mass feeding facilities where daily food service is 500 or more

GÜL KIZILTAN (1998). , Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. TÜRKAN KUTLUAY MERDOL
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Halk Sağlığı
353. Antalya'daki üç, dört ve beş yıldızlı otellerin mutfak ve restoranlarının sanitasyon durumu The Sanitation situation of the kitchens and restourants of the 3, 4, 5 star hotels in Antalya

ZEYNEP SUBAŞI (UYGUN) (1998). , Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. YASEMİN BEYHAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Halk Sağlığı
354. Ankara'daki farklı sosyo-ekonomik semtlerde yaşayan kadınların dondurulmuş besinleri satın alma, saklama ve tüketme durumlarının saptanması üzerine bir araştırma In Ankara of different socio-economic levels with a wiew to study their habits of buying, preserving and consumption of ready-made frozen food

BAHAR ARIKAN (1998). , Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. NEVİN ŞANLIER
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Ev Ekonomisi
355. Isı işlemi görmüş et ürünlerinden sosislerde hayvan türünün SDS-PAGE tekniği ile belirlenmesi üzerinde çalışmalar Studies on animal species differentation of heated products

ÖZGE ÖZGEN (1998). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. MUAMMER UĞUR
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
356. Farklı tekniklerle üretilen beyaz peynirlerde bazı biyojenik aminlerin (Histamin ve Tiramin) oluşumu üzerine bir araştırma A Research on the formation of some biogenic amines (Histamine and Tiramine) in white cheeses produced by different techniques

HÜLYA VARLIK (1998). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. MUAMMER UĞUR
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
357. Ankara piyasasından sağlanan ekmek katkı maddelerinde datem miktarlarının araştırılması Datem compounds within the bread food additives

CENGİZ KESİCİ (1998). , Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. GÜLDEREN YENTÜRK,PROF. DR. AYSEL BAYHAN (ÖKTEM)
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Gıda Mühendisliği
358. Meyveli yoğurt üretim tekniği ve meyveli yoğurtların mikrobiyolojik ve kimyasal niteliklerinin saptanması üzerine araştırmalar Investigations on the production technique and the determination of microbiological and chemical qualities of fruit yoghurt

ELİF KIRAY (1998). , Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. ŞAHSENE ANAR
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
359. Farklı işleme ve depolama sıcaklıklarına bağlı olarak ballardaki hidroksimetilfurfural miktarında meydana gelen değişikliklerin incelenmesi A Study about changing in the amount of hydroxy methyl furfural in honeys depending on storage and several processing temperatures

HÜLYA KURT (1998). , Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. CEM ŞEN
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
360. Endüstriyel dondurma üretiminde mikrobiyolojik kalite üzerine bir araştırma Microbiological quality of industrially produced ice cream

BAHAR AKIN (1998). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. KAMİL BOSTAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
361. Beyaz peynir üretim aşamasında kontaminasyon kaynaklarının belirlenmesi ve önleme yollarının araştırılması Determination of the contamination sources during manufacturing stage of white cheese and studies on the prevention of the contaminations

AYLİN KASIMOĞLU (1998). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. SADİ AKGÜN
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
362. Dondurulmuş hamburger, köfte ve diğer köfte çeşitlerinde enterohemorejik E.coli suşunun varlığı üzerine araştırmalar Investigations on prensence of enterohaemorrhagic E.coli 0157:H7 in frozen hamburger

HÜLYA CEBİROĞLU (1998). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. BÜLENT NAZLI
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
363. Soya fasulyesinin makarna üretiminde kullanılması Use of soybean in macaroni

SEMRA AKAR (1998). , Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. SAMİYE ERDOĞAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Ev Ekonomisi
364. Pastörize ve çiğ sütten üretilen çömlek peynirinin farklı ortamlarda olgunlaştırılmasının kaliteye etkisi The Effects of manufacturing çömlek cheese from raw and pasteurized milk and ripeminy in different storage conditions

ERDOĞAN ŞAHİN (1997). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. O. CENAP TEKİNŞEN
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
365. Antalya ili Merkez ilçede farklı sosyo-ekonomik düzeydeki kadınların yiyecek hazırlama, pişirme ve saklamaları üzerine bir araştırma

NAZMİYE YOLALAN DEMİREL (1997). , Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. ESRA ÖMEROĞLU TURAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Ev Ekonomisi
366. Ankara piyasasından sağlanan tereyağı ve bulgur örneklerinde organik klorlu pestisit kalıntı düzeyleri üzerinde araştırmalar Research on the levels of organic chlorined pesticide residues in butter and pounded wheats collected from local markets in Ankara

AYTEN KALAY (1997). , Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. GÜLDEREN YENTÜR
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
367. Toplu tüketim amacıyla üretilen gıdaların bazı patojen mikroorganizmalar yönünden incelenmesi Investigation for some pathogen microorganisms of foods that produced in mass catering company

FERHAN ILDIZ (1997). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. BÜLENT NAZLI
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
368. Asetik ve laktik asit solüsyonlarında ön soğutmanın kanatlı karkaslarının raf ömrü üzerine etkisi The effect of pre-chilling on the shelflife of poultry carcasse in the lactic and acetic acid solutions

ESRA ERSOY (1997). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. KAMİL BOSTAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
369. Ankara piyasasından sağlanan bazı gıda maddelerinde oktil, dodesil ve propil gallat düzeyleri üzerinde araştırmalar Studies conducted for the quality determinations of octyl, dodecyl and propyl gallate added as antioxidnts in to vegetable oils and some foodstuffs in the local markets of Ankara

YASEMİN BOZOK (1997). , Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. AYSEL BEYHAN ÖKTEM
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
370. Ankara bölgesi içme ve kullanma sularında membran filtrasyon tekniği ile enterokokların izolasyonu ve identifikasyonu Isolation and identification of enterococci (fecal streptococci) with membran filtration technique in drinking and usage water in Ankara region

BARBAROS GÜNDEŞ (1997). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. AHMET YURTERİ
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
371. Pastörize tereyağında raf ömrü boyunca farklı saklama koşullarında oluşan kimyasal, mikrobiyolojik ve duyusal değişmeler A Research on the chemical, microbiological and sensory characteristics of butter samples stored at different thermal conditions during their shelf life

Z. GÜLER YENİPINAR (1997). , Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. AYŞE BAYSAL
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
372. Ankara garnizonundaki askeri birliklerde tüketilen yoğurtların kimyasal ve mikrobiyolojik kalitelerinin saptanması Determination of chemical and microbiological qualities of yoghurts consumed in military garrisons in Ankara

H. SERDAR ÇAKIROĞLU (1997). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ŞERİF KAYMAZ
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
373. Soğuk olarak tüketime sunulan bazı hazır ticari yiyeceklerin mikrobiyolojik kalitelerinin belirlenmesi

ERCAN ÖNER (1997). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. İRFAN EROL
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
374. Karadeniz bölgesi yemekleri üzerine bir araştırma

NEVİN HALICI (1997). , Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. MİNE ARLI
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Ev Ekonomisi
375. İstanbul'da tüketime sunulan fermente sucuklarda nitrit ve nitrat düzeyleri Nitrate ve nitrite levels of fermanted sausages consumed in Istanbul

SİBEL GÜNEĞİ (1997). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. SUZAN YALÇIN
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
376. Van'da tüketime sunulan yerli ve İran ballarının fiziksel, kimyasal ve duyusal niteliklerinin incelenmesi Studies on the physical, chemical and organoleptical properties of local and Iran honeys consumed in Van

MEHMET AKYÜZ (1997). , Yapıldığı Yer: YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. EMRULLAH SAĞUN
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
377. Etli Pide'lerin kimyasal ve mikrobiyolojik kalitelerinin belirlenmesi üzerine araştırmalar Researching pide with meat's chemical and microbiological qualites determination

BENDEGÜL ARAS (1997). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. ÜMİT GÜRBÜZ
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
378. Tüberkülozlu ve sağlıklı etlerden üretilen kavurmaların kimyasal, mikrobiyolojik ve organoleptik kalitesi Chemical, microbiological and organoleptic quality of the Turkish fried meat (Kavurma) produced from tuberculosic and healty meats

İFFET DİNÇ (1997). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. YUSUF DOĞRUER
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
379. Çiftlik ve köy yumurta sarılarının bazı fizikokimyasal nitelikleri Some physiochemical properties of egg yolks produced in farm and countryside conditions

NEVİN TAHMAZ (1997). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. O. CENAP TEKİNŞEN
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
380. Tavuk etinden salam üretimi ve kalitesi üzerine araştırmalar Studies on the production and quality of salami from poultry meat

ERTUĞRUL AKÇA (1997). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. O. CENAP TEKİNŞEN
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
381. Konya ve yöresinde tüketime sunulan salamura beyaz peynirlerden listeria monocytogenes izolasyonu ve tanımlanması Isolation and identification of listeria monocytogenes from white pickled cheese consumed in Konya region

CEMALETTİN BAĞCI (1997). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. SUZAN YALÇIN
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
382. Fermente sucuklarda bozulmalara neden olan faktörlerin tesbiti üzerine araştırmalar A Study on the factors causing decomposition in the fermented sausages

AYSEL ŞENOL (1996). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. BÜLENT NAZLI
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Halk Sağlığı
383. Hazır sığır kıymalarında verotoksin oluşturan Escherichia coli 0157:H7 izolasyonu

FATİH AKKUŞ (1996). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ERGÜN ÖZALP
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
384. Ankara piyasasından sağlanan soya yağı ve ayçiçek yağlarında yağ asitleri miktarları üzerinde araştırmalar Studies on the Fatty acid amounts of soybean oil and sunflower seed oils abtained from Ankara local markets

HAMİDE NUBA KIRAL (1996). , Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. AYSEL BAYHAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Gıda Mühendisliği
385. Ankara piyasasından sağlanan bazı gıda maddelerinde sorbik asit ve benzoik asit düzeyleri üzerinde araştırmalar Determination of sorbic and benzoic acids in some foods which is supplied from local markets in Ankara

HATİCE GÜREL (1996). , Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. GÜLDEREN YENTÜR
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Gıda Mühendisliği , Halk Sağlığı
386. Ankara piyasasından sağlanan pasta süsleri ve bazı şekerlerde sentetik boya miktarlarının araştırılması Studies conducted for the quantity determinations of synthetic dyes added in to candy ornaments of cream-cakes and some candies sold in Ankara local markets

ARZUM EKŞİ (1996). , Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. GÜLDEREN YENTÜR
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Gıda Mühendisliği , Halk Sağlığı
387. Ankara piyasasında satılan pastırmalardaki nitrat ve nitrit miktarlarının tayini

KAZIM ÖZTÜRK (1996). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. M. AZİZ DEMİRER
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Gıda Mühendisliği , Halk Sağlığı
388. Vitamin-C ile zenginleştirilmiş yoğurtlar üzerinde araştırmalar

Ş. ESİN ŞEKER (1996). , Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. AŞKIN BERKER
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Halk Sağlığı
389. Yüksek ısı uygulaması ile üretilen "Türk sucuklarında" starter kültür kullanımı üzerine araştırmalar Some researchs on starter cultures used in "Turkish fermented sausages" produced by high temperature heat treatment

NEJLET FİLİZ (1996). , Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. YALÇIN YILDIRIM
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Halk Sağlığı
390. Fermente ve ısı işlemi görmüş et mamüllerinde nitrit düzeyleri üzerine bir araştırma An Investigation on the nitrite content of produced with heat and fermented meat productions

YEŞİM ELGEZDİ (1996). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. MUAMMER UĞUR
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Halk Sağlığı
391. Marinat hamsi üretimi sırasında kullanılan asit-tuz oranlarının ürünün mikrobiyolojik ve organoleptik kalitesi üzerine etkileri ve raf ömrünün belirlenmesi The Effects of acid-salt ratio used in the production of marinated anchovy to the microbiologic, organoleptic quality and shelf-life of the product

CANAN DOKUZLU (1996). , Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. AŞKIN BERKER
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Halk Sağlığı
392. Kasaplık hayvan etleri ve tavuk etinden yapılan döner kebapların mikrobiyolojik kalitesinin karşılaştırmalı araştırması The Comparative investigation of the microbiological quality of doner kebabs made of meat animal and poultry meat

MERAL ACAR (SUSUR) (1996). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. GÜRHAN ÇİFÇİOĞLU
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Halk Sağlığı
393. İstanbul piyasasında satışa sunulan çeşitli kanatlı eti ve ürünlerinde Camylobacter Jejuni'nin varlığı üzerine araştırmalar Investing on the presence of Campylobacter Jejuni in the various poultry meat and products marketing in Istanbul

DAVOD GHALEHKEFA DİZGAH (1996). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ÖZER ERGÜN
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Halk Sağlığı
394. Enjeksiyon metodu ile soğuk sistem pastırma yapım tekniğinin geliştirilmesi The development of cooling system pastrami production technique with injection method

YÜKSEL KATI (1995). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. MUAMMER UĞUR
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
395. Dondurulmuş somon balığı fletolarına soğuk fümeleme işleminin uygulanabilirliği ve ambalajlama metotlarının raf ömrü üzerine etkisi Applicapability of cold curing metod on frozen salmon fillets and its effect on shelf-life

AYŞEGÜL ÖZTÜRK (1995). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. GÜRHAN ÇİFTÇİOĞLU
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
396. Toplu tüketim yerlerine yemek servisi yapan yemek fabrikalarındaki üretim koşullarının ve yemeklerin organoleptik, mikrobiyolojik ve kimyasal kalitelerinin değerlendirilmesi

SEVİL GÜNAYDIN (1995). , Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. YALÇIN YILDIRIM
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
397. Çiğ ve kavrulmuş iç fındığın mikrobiyolojik kalitesinin belirlenmesi Determination of the microbiological quality of raw and roasted hazelnut kernels

NURCAN ATAKAN (1995). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. KAMİL BOSTAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
398. Mikrodalga fırında pişirmenin kıymanın mikrobiyel florasına etkisi

NURHAN ÜNÜSAN (1994). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. SUZAN YALÇIN
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
399. Isparta ve yöresinde tüketime sunulan beyaz peynirlerden yersinia enterocolitica izolasyonu ve tanımlanması Isolation and identification of yersinia enterocolitica from white cheese consumed in Isparta region

UFUK ERKİ YILDIZ (1994). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. SUZAN YALÇIN
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
400. Soğutulmuş ve dondurulmuş hamur tekniği ile ekmek üretimi

M. MİTAT TALAY (1994). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. KAMİL BOSTAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi