Besin Hijyeni ve Teknolojisi için arama sonuçları Arama sonucu: 422
201. Van ilindeki un fabrikalarının mevcut durumu ve üretilen unların bazı kalitatif özellikleri The state of flour mills in Van province and some qualitative properties of the obtained flours

DİDAR MİRAHMETOĞLU (2006). , Yapıldığı Yer: YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. İSMAİL SAİT DOĞAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Gıda Mühendisliği
202. Hindi karaciğer ve kalplerinde termofilik campylobacter türlerinin varlığı Occurance of thermophilic campylobacter in heart and liver of Turkey

UĞUR OĞUZ ERBAY (2006). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. İRFAN EROL
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
203. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden temin edilen bal örneklerinde naftalin aranması ve miktar tayini Determination of naphthalene concentration by HPLC in honey specimens provided from various regions of Turkey

DİREN BEYOĞLU (2006). , Yapıldığı Yer: MARMARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. GÜLDEN ZEHRA OMURTAG
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Eczacılık ve Farmakoloji , Halk Sağlığı
204. Amasya İlinde satışa sunulan beyaz peynirlerde aflatoksin M1,rutubet ve asidite değerleri üzerine bir araştırma An investigation on aflatoxin M1 levels, moisture content and acidity values in white cheeses retailed in Amasya province

YAŞAR ALKAN (2006). , Yapıldığı Yer: ERCİYES ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): null ZAFER GÖNÜLALAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
205. Kayseri ilinde bulunan büyük marketlerin et reyonu çalışanlarının hijyen ve sanitasyon hakkındaki bilgi düzeylerine eğitimin etkisinin ve kullanılan reyonların ergonamik olarak uygunluğunun saptanması Determinig the effect of tarning on the employees working at the meat deparment of the large stores in Kayseri hygine and sanitation knowledge and determinig the suitability of the deparments

OZAN DOST DEMİREL (2006). , Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. SIDIKA BULDUK
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Beslenme ve Diyetetik , Ev Ekonomisi
206. Ankara'da satılan damacana, pet şişe sularının ve şebeke sularının Eschaerichia coli ve koliform grubu bakteriler yönünden araştırılması Investigation of Escherichia coli group bacteria in drinking waters provided from Ankara region

SERKAN ŞEKER (2006). , Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. GÜLDEREN YENTÜR
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
207. Hindi etlerinden hareketli aeromonas türlerinin izolasyon ve identifikasyonu Isolation and identification of motile aeromonas spp. in Turkey meats

ÇETİN KOCA (2006). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. BELGİN SARIMEHMETOĞLU
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
208. Pastörize ve UHT sütlerde antibiyotik kalıntılarının HPLC yöntemi ile belirlenmesi Detection of antibiotic residues in pasteurised and UHT milk by HPLC

BARANSEL GEÇER (2006). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. SADİ AKGÜN
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
209. Piliç karkaslarına ait boyun derilerinde termofilik campylobacter türlerinin varlığı ve C. jejuni'nin PCR tekniği ile saptanması Occurrence of thermophilic campylobacter species on chicken neck skins taken from poultry slaughterhouse and confirmation of C. jejuni isolates using PCR technique

AHMET KOLUMAN (2006). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. HAYDAR ÖZDEMİR
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
210. Konya ve çevresinde tüketime sunulan balıklarda civa kadmiyum düzeyi Mercury and cadmium levels of fish consumed in Konya

RABİA SERPİL GÜNHAN (2006). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. SUZAN YALÇIN
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
211. Bursa ili bazı semt pazarları ve marketlerinde satışa sunulan bazı balık türlerinin kalite özelliklerinin belirlenmesi Determination of quality properties some fish species sold in the markets and bazaars of Bursa

MURAT METLİ (2006). , Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. GÜL ECE SOYUTEMİZ
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
212. Gıda işletmelerinde ortam havasının mikrobiyal yükü üzerine bir araştırma The investigation about microbial load of indoor air in food factories

BAŞAK GÖKÇE ÇÖL (2006). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. HARUN AKSU
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
213. Mısır silajında aflatoksin B1 varlığının ve süte geçme durumunun araştırılması Aflatoxin B1 in corn silage and its probability passing in milk

YAKUP KARAKAYA (2006). , Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. MUSTAFA ATASEVER
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
214. Et ve balık kurumu erzurum et kombinası sığır kesim hattında mikrobiyolojik tehlike analizi Microbiologic hazard analysis in the cattle cutting line of erzurum slaughterhouse of meat and fish establishment

İSMAİL ATASEVER (2006). , Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. MUSTAFA ATASEVER
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
215. İstanbul'da satışa sunulan tavuk etlerinin hijyenik kalitesi üzerine araştırmalar. Researches about the hygienic quality of the chicken meats that are offered for sale in Istanbul.

ALEV YÜCEL BAYDUR (2006). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. BÜLENT NAZLI
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
216. Ankara'da tüketime sunulan süt ve beyaz peynirlerde ağır metal kontaminasyonu Heavy metal contamination in milk and white pickled cheeses consumed in Ankara

HAFİZE TEMURCİ USTA (2006). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. AHMET GÜNER
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
217. Fermente sucuklarda nisin kullanımının listeria monocytogenes üzerine etkileri The effect of nisin usage on listeria monocytogenes in fermented sausages

HAMPARSUN HAMPİKYAN (2006). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. MUAMMER UĞUR
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Halk Sağlığı , Mikrobiyoloji
218. Beslenmenin osteoporozdan korunma ve tedavi ile ilişkisi Connection of nutrition with prevention and treatment of osteoporosis

FATMA AKKAYA (2006). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. GÜRKAN UÇAR
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
219. Marmara bölgesi askeri birliklerinde tüketime sunulan süt ve süt ürünlerinde aflatoksin M1 düzeylerinin belirlenmesi Determination of aflatoxin M1 levels in milk and dairy products, that presented to consumption in military unit of Marmara region

ENDER ÖZBEK (2006). , Yapıldığı Yer: ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. BELGİN SIRIKEN
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
220. Edirne il merkezinde hastane mutfaklarında personel hijyeninin belirlenmesi üzerine bir araştırma A research on determining the personnel hygiene of hospital kitchen situadet in the center of Edirne

TUĞBA ŞAYİN SERT (2006). , Yapıldığı Yer: TRAKYA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. BİLAL BİLGİN
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Hastaneler
221. Classification of agricultural kernels using impact acoustic signal processing Tarımsal ürünlerin çarpma sesi kullanılarak sınıflandırılması

İBRAHİM ONARAN (2006). , Yapıldığı Yer: İHSAN DOĞRAMACI BİLKENT ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ENİS ÇETİN
Yüksek Lisans   İngilizce   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Elektrik ve Elektronik Mühendisliği
222. Kanatlı kesim hanelerinde kullanılan hava ve su ile soğutma tekniklerinin mikrobiyolojik kalite yönünden karşılaştırılması Comparison of microbiological quality of the air and water chilling techniques used in poultry slaughterhouse

SEYDA ŞAHİN (2005). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. HALUK ÇELİK
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
223. Kars piyasasından toplanan süt ve kremalardan stafilokokların izolasyonu ve toksin oluşturuma yeteneklerinin belirlenmesi Isolation of staphylococci from milk and cream sold in Kars market and detection of their enterotoxigenicity

FATMA VARGÜN (2005). , Yapıldığı Yer: KAFKAS ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. LEYLA VATANSEVER
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
224. Beyaz peynir yapımında bazı probiyotik bakterilerin kullanılmasının Listeria monocytogenes üzerine etkisi The effects of probiotic use against Listeria monocytogenes during manufacture of Turkish white cheese

YELİZ YILDIRIM (2005). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. BELGİN SARIMEHMETOĞLU
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
225. Vakum paketli dumanlanmış (füme) balıklarda Listeria türlerinin varlığı Occurrence of Listeria spp. in vacuum-packed smoked fish

YUNUS AVCIBAŞI (2005). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. TANSEL ŞİRELİ
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
226. Bursa ilinde tüketime sunulan hazır kıymaların kimyasal niteliklerinin kodekse uygunluk yönünden incelenmesi A study on the chemical properties of ground meat ready for consumption in Bursa from the aspect of their compliance with the Turkish food codex

NESRİN GÜVEN (2005). , Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. MUSTAFA TAYAR
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Gıda Mühendisliği , Kimya Mühendisliği
227. Marketlerde satılan piliç parça etlerinde termofilik Campylobacter türlerinin varlığı Occurrence of thermophilic Campylobacter spp. on chicken parts at market level

MUSTAFA SAVAŞÇI (2005). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. HAYDAR ÖZDEMİR
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
228. Magnezyum takviyesinin sporcuların fiziksel performanslarına hematolojik parametrelerine ve laltik asit düzeylerine etkisi The effect of magnesium supplemantation on the physical performance, hematologic parameters and lactic acid of the sportman

VEDAT ÇINAR (2005). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. MUSTAFA NİZAMLIOĞLU
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
229. Kreatin yüklemenin sporcu performansına etkisi The effects of creatine supplemenatatin on athlete performance

ERKAN FARUK ŞİRİN (2005). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. SUZAN YALÇIN
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
230. Konya ve çevresindeki beslenme alışkanlıkları ile diabetes mellitus tip II arasındaki ilişki üzerine araştırmalar Studies on relationship between behaviours and diabetes mellitus type II in Konya and around

VEDAT SÜLE (2005). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. ABDULLAH KELEŞ
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
231. Süt ve süt ürünlerinde ELISA yöntemiyle aflatoksin M1 aranması Indentification of aflatoxin M1 milk and milk product by ELISA method

KORHAN ÖZTURAN (2005). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. MUSTAFA NİZAMOĞLU
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
232. Kitosanın hazır köftelerin mikrobiyolojik kalitesi ve raf ömrü üzerine etkileri Effect of chitosan on microbiologic quality and shelf life of meatballs

TUBA ALDEMİR (2005). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. KAMİL BOSTAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
233. Küçükbaş kesim hayvanlarına uygulanan elektrikle bayıltma tekniklerinin karkas kalitesine etkileri üzerine araştırmalar The researches on lambs carcasses quality applied to different electrical stunning methods

SERKAN KEMAL BÜYÜKÜNAL (2005). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. BÜLENT NAZLI
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
234. Konya'da tüketime sunulan broiler karkaslarında termofilik campyobacter türlerinin varlığı Prevalance of thermophilic campylobacter species from broiler's carcasses for human consumption sale at Konya

MEHMET HALİT MİNNAR (2005). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. YUSUF DOĞRUER
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
235. Preeklampsili ve sağlıklı gebe kadınların beslenme alışkanlıkları ve bazı kan parametrelerinin karşılaştırılması Comparation of the nutrition habits and some blood parameters of preeclamptic and healty pregnant women

SEMA GÜLŞEN (2005). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. AHMET GÜNER
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
236. Hindi kıymalarında Clostridium perfringens' in varlığı ve izolatların cpe geni yönünden PCR ile incelenmesi Occurence of Clostridium perfringens in ground Turkey and investigation of the isolates for the presence of cpe by PCR

DEVRİM SARIGÜZEL (2005). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. İRFAN EROL
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
237. Tip 2 diabetes mellituslu hastalarda uygulanan tıbbi beslenme tedavisinin plazma lipit profili, leptin seviyesi, beden kütle indeksi ve vücut yağ yüzdesi üzerine etkisi The effect of medical nutritional therapy on plasma lipid profile, leptin level, body mass index and body fat in type 2 diabetes mellitus patients

ÇİĞDEM BEDİZ (2005). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. YUSUF DOĞRUER
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
238. Van'da tüketime sunulan sığır ve koyun etlerinde hareketli aeromonas türlerinin varlığı ve yaygınlığının belirlenmesi Determination of incidence and presence of motil aeromonas speciesin sheep and cow meat in retail sale in Van city

BÜLENT HALLAÇ (2004). , Yapıldığı Yer: YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. YAKUP CAN SANCAK
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
239. Atletizmin atma branşlarıyla uğraşan sporcuların beslenme bilinç düzeylerinin belirlenmesi ve değerlendirilmesi To evaluate and to designate of level of nutrition knowledge of sportsmen dealth with markmanship branches of tracking

MUSTAFA AKIL (2004). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. ÜMİT GÜRBÜZ
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
240. Hipermarketlerin ve süpermarketlerin et parçalama üniteleri ile et reyonlarında mikrobiyolojik kritik kontrol noktalarının belirlenmesi Determination of microbiological critical control points of the meat cutting and selling units of hipermarkets and supermarkets

ÖZLEM DÜLGER (2004). , Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ŞAHSENE ANAR
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
241. Kaz etinden deneysel sucuk yapımı ve kalite niteliklerinin belirlenmesi

GÜVEN GÜLBAZ (2004). , Yapıldığı Yer: KAFKAS ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. UFUK KAMBER
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
242. Civil peynirinde ELISA yöntemiyle aflatoksin M1 seviyesinin saptanması Determining the level of aflatoxin M1 with ELISA method from civil cheese taken from Erzurum region

RUHTAN BAŞKAYA (2004). , Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. MUSTAFA ATASEVER
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
243. Ankara'da tüketime sunulan ambalajsız ayranların Türk Gıda Kodeksi'ne uygunluğunun belirlenmesi Determination of agreement to Turkish food codex of unpackaged ayran (yoghurt drink) consumed in Ankara

EYLEM ŞEN (2004). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. ÖZLEM KÜPLÜLÜ
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
244. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Doğu Anadolu Bölgesi birliklerinde tüketilen dondurulmuş tavuk etlerinin hijyenik kalitesinin saptanması Determination of the hygienic quality of frozen chicken meat consumed in Eastern Anatolian troops of the Turkish Army

ZEKİ ÖZDEMİR (2004). , Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. M. K. CEM ŞEN
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
245. Mutfak personelinden izole edilen koagulaz negatif stafilokokların toksin oluşturma yeteneği ile bazı antibiyotiklere karşı duyarlılıklarının araştırılması Isolation of coagulase-negative staphylococci from restaurant workers and investigation of their enterotoxigenity and susceptibility of some antibiotics

HALUK ÇEPOĞLU (2004). , Yapıldığı Yer: KAFKAS ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. LEYLA VATANSEVER
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
246. Yoğurt ve kefirde aflatoksin detoksifikasyonu üzerine araştırmalar

BARIŞ ÖZTÜRK (2004). , Yapıldığı Yer: KAFKAS ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ABAMÜSLÜM GÜVEN
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
247. Sığır kıyması ve sucuklarda hidroksiprolin analizi ile kollagen/et proteini oranının saptanması Determination the ratio of collagen/meat protein with hydroxyproline analysis in the ground beef and sucuk

HALİT SOYKAN (2004). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. HALUK ÇELİK
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
248. Uludağ Üniversitesi'nde beslenme eğitimi alan ve almayan öğrencilerin süt ve süt ürünleri tüketim alışkanlığı ile bunu etkileyen faktörlerin belirlenmesi Determination of milk and dairy product consumption habits and the contributory factors of nutritionally educated and uneducated students of Uludağ University

HALİDE ELİF ÖVÜNÇ (2004). , Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. SERAN TEMELLİ
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
249. Van İli kahvaltı salonlarında tüketime sunulan kaymakların bazı kimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerinin belirlenmesi Determination of some chemical and microbiological properties of milk creams consumed in breakfast salons of Van province

HARUN HASDOĞAN (2004). , Yapıldığı Yer: YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. YAKUP CAN SANCAK
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
250. İki farklı balık türünde civa, kurşun, kadmiyum ve bakır kalıntılarının ICP-hidrür tekniği ile saptanması Determination the residues of mercury, lead, cadmium and copper in two different fish species with ICP-hydride technique

MESUDE MELEK ÖZSOY (2004). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. HALUK ÇELİK
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi