Gıda Mühendisliği için arama sonuçları Arama sonucu: 4295
351. Çeşitli bitkisel ürünlerin su ekstraktlarının fitokimyasal ve antioksidan özelliklerinin belirlenmesi Determination of phytochemical and antioxidant properties of water extracts of various herbal products

ESRA TOPALOĞLU (2015). , Yapıldığı Yer: GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. ÖZLEM AKPINAR
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
352. Gıda ithalatında karşılaşılan yasal sorunlar ve çözüm önerileri Legal problems and solutions encountered in food imports

RÜŞTÜ YAĞCI (2015). , Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. FİKRİ BAŞOĞLU
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
353. Probiyotik özelliği geliştirilmiş tereyağının depolama süresince kalite kriterlerinin belirlenmesi Probiotics feature improved quality during the butter of a storage criteria

YAŞAR KARACA (2015). , Yapıldığı Yer: SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ZEYNEP BANU SEYDİM
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
354. Applications of mid-IR spectroscopy for identification of wine and olive yeasts and characterization of antimicrobial activities of phenolics on yeasts Şarap ve zeytin mayalarının tanımlanması ve fenoliklerin mayalar üzerine antimikrobiyel aktivitelerinin karakterizasyonu için mid-IRspektroskopi uygulamaları

CANAN CANAL (2015). , Yapıldığı Yer: İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ

Danışman(lar): PROF. DR. FATMA BANU ÖZEN,DOÇ. DR. AYŞE HANDAN BAYSAL
Doktora   İngilizce   Gıda Mühendisliği
355. Karayemiş meyvesinin reçel ile marmelata işlenebilirliğinin ve bazı parametrelerin incelenmesi Research of processability of cherry laurel frui̇t i̇nto jams and marmalades and anali̇ze of some parameters

HEYSEM SUAT BATU (2015). , Yapıldığı Yer: TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. OLCAY KAPLAN İNCE
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
356. Kükürtlenmemiş gün kurusu kayısıların farklı sıcaklıklarda depolanması süresince mikrobiyolojik ve kimyasal kalitesindeki değişimler Changes in microbiological and chemical qualities of non-sulfitted dried apricots during storage at various temperatures

NİHAL GÜZEL (2015). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. MEHMET ÖZKAN
Doktora   Türkçe   Gıda Mühendisliği
357. Köfte üretiminde konjuge linoleik asit kullanımının heterosiklik aromatik amin oluşumuna etkisi The effect of conjugated linoleic acid usage in meatball production on the formation of heterocyclic aromatic amines

İSA HAN ÇAKMAK (2015). , Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. FATİH ÖZ
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
358. Katı faz mikroekstraksiyon ve yüksek vakum distilasyon teknikleri kullanılarak geleneksel yöntemle kurutulmuş ve endüstriyel olarak işlenmiş isot baharatında aroma bileşenlerinin belirlenmesi Determination of volatile and aroma active compounds of isot spice using different extraction techniques (High vacuum distillation or solidphase microextraction)

FATMA ZEHRA KİPER (2015). , Yapıldığı Yer: MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. YAHYA KEMAL AVŞAR
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
359. Yöre özelliklerinin bornova misketi üzümü ve şarabının kalite parametreleri, aroma ve fenol bileşikleri üzerine etkileri The effects of terroir properties on grape and wine's quality parametres; aroma and phenolic compounds of muscat of Bornova

SELİN NAZMİYE YABACI KARAOĞLAN (2015). , Yapıldığı Yer: ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. TURGUT CABAROĞLU
Doktora   Türkçe   Gıda Mühendisliği
360. Formation of epoxy fatty acids during autoxidation of linseed, sunflower and olive oil Keten tohumu yağı, ayçiçeği yağı ve zeytinyağının otooksidasyonu sırasında epoksi yağ asitlerinin oluşumunun incelenmesi

SELİN HANDE BAŞARAN (2015). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. BERAAT ÖZÇELİK,YRD. DOÇ. DR. DERYA KAHVECİ
Yüksek Lisans   İngilizce   Gıda Mühendisliği
361. Su kefiri taneleri ile fermente edilmiş vişne, nar ve üzüm suyunun antioksidan miktarı ve in vitro biyoerişilebilirliğinde meydana gelen değişimler Changes in antioxidant quantity and bioavailability of sour cherry, black grape and pomegranate juices fermented with water kefir grain

HANDE YÜCE (2015). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. ESRA ÇAPANOĞLU GÜVEN
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
362. Dry aging application in home-type refrigerators Ev tipi buzdolaplarında kuru yaşlandırma yönteminin uygulanması

İREM AKINCI (2015). , Yapıldığı Yer: ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. SERPİL ŞAHİN,YRD. DOÇ. DR. MECİT HALİL ÖZTOP
Yüksek Lisans   İngilizce   Gıda Mühendisliği
363. Akhisar zeytinlerinin yağ çıkarma öncesi farklı şekillerde bekletmenin ve sürenin zeytinyağı kalitesine etkisi The effects of different holding types and times on quality attributes of oil obtained from olives belonging to akhisar region

TUBA GÖLDELİ (2015). , Yapıldığı Yer: CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. PELİN GÜNÇ ERGÖNÜL
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
364. Küf dekontaminasyonu için akışkan yatak atmosferik basınç plazma reaktörü tasarımı The design of a fluidized bed atmospheric pressure plasma reactor for mold decontamination

BEYHAN GÜNAYDIN DAŞAN (2015). , Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. İSMAİL HAKKI BOYACI
Doktora   Türkçe   Gıda Mühendisliği
365. Naturel sızma zeytinyağı fenolik bileşen optimizasyonu Optimization of phenolic compounds in virgin olive oil

SALİHA ONUR SERMET (2015). , Yapıldığı Yer: SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. GÜLCAN ÖZKAN,YRD. DOÇ. DR. ERKAN KARACABEY
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
366. Konjuge linoleik asit üretimi için optimum fermantasyon koşullarının "in vitro" ortamda belirlenmesi ve et fermantasyonunda uygulanma olanaklarının araştırılması Determination of optimum fermentation conditions "in vitro" for conjugated linoleic acid production and investigating possibilities of implementing in meat fermentation

CEM OKAN ÖZER (2015). , Yapıldığı Yer: SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. BİROL KILIÇ
Doktora   Türkçe   Gıda Mühendisliği
367. Soğukta saklama sırasındada manyetik alan uygulamasının dilim salam üzerinde etkilerinin incelenmesi Effects of magnetic field treatment on quality attributes of salami during cold storage

DÖNAY UYSAL (2015). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. NEŞE ŞAHİN YEŞİLÇUBUK
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
368. Kakao yağı enkapsülasyonunun çikolatada yağ kusmasına etkisininin incelenmesi Investigation of the effect of cocoa butter encapsulation on fat blooming in chocolate

EKİN DİNÇEL (2015). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. DUYGU ALTIOK
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
369. Karadut (Morus nigra) meyvesinin bazı fiziksel ve kimyasal özelliklerinin belirlenmesi Determination of some physical and chemical characteristics of black mulberry (Morus nigra) fruit

EMİNE YALGI UYGUR (2015). , Yapıldığı Yer: AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. RAMAZAN ŞEVİK
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
370. Farklı kurutma metodlarının pul biber kalitesi ve kurutma kinetiği üzerine etkisi The effect of drying methods on the drying kinetics and quality of red pepper

ŞAHABETTİN DAĞHAN (2015). , Yapıldığı Yer: HARRAN ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. MEHMET KARAASLAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
371. Glutensiz bisküvi üretimi ve optimizasyonu Gluten-free biscuit production and optimization

AHMET DURSUN (2015). , Yapıldığı Yer: MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. EMİR AYŞE ÖZER
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
372. Halk sağlığı açısından içme ve kullanma sularının koliform ve fekal koliform kontaminasyonunun klasik ve mass spektrometre yöntemleriyle incelenmesi Investigation of coliform and feacal coliform bacteria contamination in potable and general-purpose waters using traditional and mass spectometer methods for public health

EZZAT AMEER RIFAAT (2014). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. HAYDAR ÖZPINAR
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
373. Domates tozu üretiminde farklı yöntem ve işlem koşullarının toz ürün özellikleri üzerine etkisi The effects of different method and process conditions on powder properties during tomato powder production

MERVE ESER (2014). , Yapıldığı Yer: EGE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. FİGEN ERTEKİN
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
374. Balkabağı (Cucurbita moschata) unu katkısının bisküvinin antioksidan aktivite ve besinsel kalitesine etkileri Effects of pumpkin (Cucurbita moschata) flour addition on the antioxidant activity and nutritional quality of cookie

EMİNE AYDIN (2014). , Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. DUYGU GÖÇMEN
Doktora   Türkçe   Gıda Mühendisliği
375. Ultrasonik yöntemlerle ekstrakte edilen yaban mersininin biyoaktif özellikleri ve kefir üretiminde kullanımı Bioactive properties blueberry extracted with ultrasonic methods and usage in kefir manufacture

MEHTAP ER (2014). , Yapıldığı Yer: ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. MUHAMMET DERVİŞOĞLU
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
376. Aktif ve akıllı ambalajlama teknolojilerine tüketici bakışının regresyon ağacı ve çoklu uyum analizi tekniğiyle belirlenmesi Assessing consumer's adoption of active and intelligent packaging by using regression tree and multiple corrospendence analysis

UĞUR YENER (2014). , Yapıldığı Yer: ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. MEHMET SEÇKİN ADAY
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
377. Püskürtmeli kurutmada sürekli faz ve damlacıkta ısı-kütle ve momentum transferinin eş zamanlı olarak modellenmesi Modelling of simultaneous heat-mass and momentum transfer of continuous phase and droplet in the spray dryer

BANU KOÇ (2014). , Yapıldığı Yer: EGE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. FİGEN ERTEKİN
Doktora   Türkçe   Gıda Mühendisliği
378. Altın çilek çeşnili zeytinyağı üretim optimizasyonu Production optimization of golden berry flavored olive oil

LATİFE DALGIÇ (2014). , Yapıldığı Yer: SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. GÜLCAN ÖZKAN,YRD. DOÇ. DR. ERKAN KARACABEY
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
379. Buğday rüşeymli kurabiyelerin bazı kalitatif özelliklerinin ve raf ömrünün belirlenmesi üzerine bir araştırma A research on some qualitative properties and shelf life determination of cookies with wheat germ

GİZEM AVCIOĞLU (2014). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. SELMAN TÜRKER
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
380. Ultrases pastörizasyon ve membran konsantrasyon yöntemlerinin karadut (Morus nigra L.) suyu konsantresi üretiminde uygulanabilirliğinin araştırılması Investigation of applicability ultrasound pasteurization and membrane concentration techniques for production of black mulberry (Morus nigra L.) juice concentrates

CÜNEYT DİNÇER (2014). , Yapıldığı Yer: AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. AYHAN TOPUZ
Doktora   Türkçe   Gıda Mühendisliği
381. Rekonstitüe yoğurdunun özellikleri üzerine stabilizatör kullanımının ve depolama süresinin etkileri A study on determination of the effects of use of stabilizers and storage time on propertise at rekonstitued yoghurt

MİLAD NALCHI (2014). , Yapıldığı Yer: ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. MEHMET GÜVEN
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
382. Sivas yöresinde üretilen geleneksel beyaz peynirlerde pıhtı pişirme sıcaklığı ve süresinin peynir verimi, erime özelliği ve tekstürel özellikler üzerine etkisi The impact of curd cooking temperature and time in traditional white cheese produced in the region of Sivas on cheese yield, melting behaviour and texturel properties

ESEN BİLGE BİÇER (2014). , Yapıldığı Yer: CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. NURSEL DEVELİ IŞIKLI
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
383. Farklı bağlayıcı ajanların kullanımının et ürünleri kalite parametreleri üzerine etkilerinin araştırılması Effects of di̇fferent binding agents on quality parameters of meat products

ESRA ATILGAN (2014). , Yapıldığı Yer: SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. BİROL KILIÇ
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
384. Farklı kurutma ön işlemleri ve metodlarının doğranmış kuru soğanların kurutma kinetiği ve kalitesi üzerine etkisi The effect of different drying processes and methods on drying kinetics and quality of pre-chopped onions

CENGİZ ÇETİN (2014). , Yapıldığı Yer: HARRAN ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. HASAN VARDİN
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
385. Soğukta ve dondurularak depolanan köfte kalitesine maviyemiş ekstraktının etkisi Effects of blueberry extract on meatball quality during cold and frozen storage

FATMA IŞIKCI (2014). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. AYLA SOYER
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
386. Kurutmada ultrason kullanımının ürün kalitesi ve kuruma davranışına etkileri Effect of ultrasound pre-treatment on food product quality and drying behaviour

BURÇİN YILMAZ (2014). , Yapıldığı Yer: EGE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ŞEBNEM TAVMAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
387. Farklı yöntemlerle uygulanan elektriksel ön işlemlerin ozmotik kurutma sırasında gerçekleşen kütle transferine etkisinin deneysel ve kuramsal olarak incelenmesi Experimental and theoretical investigation of the effect of electrical pretreatments applied by different methods on mass transfer occurred during osmotic dehydration

SALİH EROĞLU (2014). , Yapıldığı Yer: EGE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. FİLİZ İÇİER
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
388. Portakal suyu asitliğinin azaltılmasında iyon değiştirici reçine kullanımının bazı kalite parametreleri üzerine etkisi Deacidification of orange juice by ion exchange resins and its effects on the quality parameters

EDA ÖNÜR (2014). , Yapıldığı Yer: ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. ASİYE AKYILDIZ
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
389. Kavrularak üretilen mısır, buğday ve nohut çerezlerinin beslenme açısından önemli karbonhidrat fraksiyonlarının belirlenmesi Determination of nutritionally important carbohydrate fractions in roasted corn, wheat and chickpea snacks

EMİN AKARÇAY (2014). , Yapıldığı Yer: GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. MEHMET TOKATLI,YRD. DOÇ. DR. ABDULVAHİT SAYASLAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
390. Konvektif koşullarda kurutulan sebze ve meyvelerin kuruma karakteristiklerinin belirlenmesi The investigation of drying characteristics at convective conditions of fruit and vegetables

EDA ELGİN KILIÇ (2014). , Yapıldığı Yer: KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. İNCİ ÇINAR
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
391. Gama-orizanol içeren ham pirinç kepek yağının bazı bitkisel yağların oksidasyon stabilitesi ve yağ asidi kompozisyonu üzerine etkisi The effect of crude rice bran oil containing gamma-oryzanol on oxidation stability and fatty acid composition of some vegetable oils

MUHAMMET ERCAN (2014). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. MEHMET AKBULUT
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
392. Yüksek amilozlu mısır nişastasından dirençli nişasta eldesi ve erişte üretiminde kullanımı Production of resistant starch from high amylose corn starch and their utilization in noodle

AYŞE NESLİHAN İNKAYA DÜNDAR (2014). , Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. DUYGU GÖÇMEN
Doktora   Türkçe   Gıda Mühendisliği
393. Antalya/Manavgat'ta üretilen peynir türlerinin ve bu peynirlerin üretiminde kullanılan sütün mikrobiyolojik kriterlere uygunluğunun belirlenmesi Determination the confirmity to microbial criteria of cheese and used milk in the cheese in Manavgat Antalya

TÜLİN EROL (2014). , Yapıldığı Yer: AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. İBRAHİM YILDIRIM
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
394. Effects of ozone treatment on quality parameters and shelf-life of soybean oil Ozon gazı muamelesinin soya yağının kalite parametreleri ve raf ömrüne olan etkileri

EMİNE GÜL KAYNAK (2014). , Yapıldığı Yer: GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ESRA İBANOĞLU
Yüksek Lisans   İngilizce   Gıda Mühendisliği
395. Sous-vide pişirme yönteminin sığır etinde heterosiklik aromatik amin oluşumu ve bazı kalitatif kriterler üzerine etkisi The effects of sous-vide cooking method on the formation of heterocyclic aromatic amines and some quai̇tati̇ve cri̇teri̇a i̇n beef

ELDOS ZIKIROV (2014). , Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. FATİH ÖZ
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
396. Farklı meyvelerden üretilmiş pekmezlerin depolanma süresince biyokimyasal özelliklerinde oluşan değişmeler Changes resulting in biochemical properties in the process of storange molasses of produced from different fruits

FATİH TEMEL (2014). , Yapıldığı Yer: TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. SEMRA TÜRKOĞLU,PROF. DR. ALİ BATU
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
397. Ultrasonikasyonun vişne suyunun bazı kimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerine etkisinin yüzey cevap yöntemi ile belirlenmesi Determination of effectiveness of ultrasonication on some chemical and microbiological properties of sourcherry juice by response surface methodology

TUĞBA TÜRKEN (2014). , Yapıldığı Yer: ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. HANDE SELEN ERGE
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
398. Süt ve yoğurtta melaminin biyokristalizasyon yöntemi ile belirlenmesi Determination of melamin in milk and yogurt by biocrystallization method

ONUR ACAR (2014). , Yapıldığı Yer: SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. BEDİA ŞİMŞEK,YRD. DOÇ. DR. ALPER KUŞÇU
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
399. Dondurarak kurutulmuş kayısı tozunun bazı özelliklerine farklı maltodekstrinlerin etkisinin belirlenmesi Effect of different maltodextrins on some properties of freeze-dried apricot powder

TAMER ARSLAN (2014). , Yapıldığı Yer: İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. GÖKHAN DURMAZ
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
400. Mitigation of thermal process contaminants by alternative technologies Alternatif teknolojiler ile termal proses kontaminantlarının azaltılması

BURÇE ATAÇ MOGOL (2014). , Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. VURAL GÖKMEN
Doktora   İngilizce   Gıda Mühendisliği