Besin Hijyeni ve Teknolojisi için arama sonuçları Arama sonucu: 422
251. Sığır kafkas ve iç organlarında yersinia enterocolitica varlığı ve düzeyinin belirlenmesi Determination of yersinia enterocolitica presence and level in cattle carcass and offals

SEYED RAZİ RAFİEİ (2004). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. TANSEL ŞİRELİ
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
252. Atletizmin atma branşlarıyla uğraşan sporcuların beslenme bilinç düzeylerinin belirlenmesi ve değerlendirilmesi To evaluate and to designate of level of nutrition knowledge of sportsmen dealth with markmanship branches of tracking

MUSTAFA AKIL (2004). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. ÜMİT GÜRBÜZ
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
253. Hipermarketlerin ve süpermarketlerin et parçalama üniteleri ile et reyonlarında mikrobiyolojik kritik kontrol noktalarının belirlenmesi Determination of microbiological critical control points of the meat cutting and selling units of hipermarkets and supermarkets

ÖZLEM DÜLGER (2004). , Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ŞAHSENE ANAR
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
254. Kaz etinden deneysel sucuk yapımı ve kalite niteliklerinin belirlenmesi

GÜVEN GÜLBAZ (2004). , Yapıldığı Yer: KAFKAS ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. UFUK KAMBER
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
255. Civil peynirinde ELISA yöntemiyle aflatoksin M1 seviyesinin saptanması Determining the level of aflatoxin M1 with ELISA method from civil cheese taken from Erzurum region

RUHTAN BAŞKAYA (2004). , Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. MUSTAFA ATASEVER
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
256. Ankara'da tüketime sunulan ambalajsız ayranların Türk Gıda Kodeksi'ne uygunluğunun belirlenmesi Determination of agreement to Turkish food codex of unpackaged ayran (yoghurt drink) consumed in Ankara

EYLEM ŞEN (2004). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. ÖZLEM KÜPLÜLÜ
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
257. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Doğu Anadolu Bölgesi birliklerinde tüketilen dondurulmuş tavuk etlerinin hijyenik kalitesinin saptanması Determination of the hygienic quality of frozen chicken meat consumed in Eastern Anatolian troops of the Turkish Army

ZEKİ ÖZDEMİR (2004). , Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. M. K. CEM ŞEN
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
258. Mutfak personelinden izole edilen koagulaz negatif stafilokokların toksin oluşturma yeteneği ile bazı antibiyotiklere karşı duyarlılıklarının araştırılması Isolation of coagulase-negative staphylococci from restaurant workers and investigation of their enterotoxigenity and susceptibility of some antibiotics

HALUK ÇEPOĞLU (2004). , Yapıldığı Yer: KAFKAS ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. LEYLA VATANSEVER
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
259. Yoğurt ve kefirde aflatoksin detoksifikasyonu üzerine araştırmalar

BARIŞ ÖZTÜRK (2004). , Yapıldığı Yer: KAFKAS ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ABAMÜSLÜM GÜVEN
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
260. Sığır kıyması ve sucuklarda hidroksiprolin analizi ile kollagen/et proteini oranının saptanması Determination the ratio of collagen/meat protein with hydroxyproline analysis in the ground beef and sucuk

HALİT SOYKAN (2004). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. HALUK ÇELİK
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
261. Uludağ Üniversitesi'nde beslenme eğitimi alan ve almayan öğrencilerin süt ve süt ürünleri tüketim alışkanlığı ile bunu etkileyen faktörlerin belirlenmesi Determination of milk and dairy product consumption habits and the contributory factors of nutritionally educated and uneducated students of Uludağ University

HALİDE ELİF ÖVÜNÇ (2004). , Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. SERAN TEMELLİ
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
262. Van İli kahvaltı salonlarında tüketime sunulan kaymakların bazı kimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerinin belirlenmesi Determination of some chemical and microbiological properties of milk creams consumed in breakfast salons of Van province

HARUN HASDOĞAN (2004). , Yapıldığı Yer: YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. YAKUP CAN SANCAK
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
263. İki farklı balık türünde civa, kurşun, kadmiyum ve bakır kalıntılarının ICP-hidrür tekniği ile saptanması Determination the residues of mercury, lead, cadmium and copper in two different fish species with ICP-hydride technique

MESUDE MELEK ÖZSOY (2004). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. HALUK ÇELİK
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
264. Mezgit balıklarında shewanella putrefaciens'in bozulma üzerine etkisi The spoilage effect of shewanella putrefaciens in whiting fishes

ÖZGÜR ÇADIRCI (2003). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ŞERİF KAYMAZ
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
265. Bir batında çoğul doğum yapan annelerin bebeklerini besleme çeşidinin bebeklerin büyüme ve gelişim durumlarına etkisi Infant feeding practices of mothers who give birth to multiple babies;the effect on growth and development

NALAN HAKİME NOĞAY (2003). , Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. GÜLDEN KÖKSAL
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
266. Otlu peynirlerin üretim ve olgunlaşma sürelerinin listeria monocytogenes 'in üremesi üzerine etkileri The effects of manufacturing and ripening periods of herby cheeses on growth of listeria monocytogenes

HİSAMETTİN DURMAZ (2003). , Yapıldığı Yer: YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. EMRULLAH SAĞUN
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
267. Van'da çiğ olarak tüketime sunulan tavuk etlerinde Listeria türlerinin varlığı ve yaygınlığı üzerine araştırmalar Investigation on the presence and prevalence of listeria species in raw chicken meat consumed in Van

CİHANGİR ELİBOL (2003). , Yapıldığı Yer: YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. YAKUP CAN SANCAK
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
268. Ankara 'da bir hastanenin toplu beslenme hizmetlerinde ISO 9002 kalite güvence sistemi geliştirme çalışması aşamaları ve çalışma öncesi ve sonrası toplu beslenme hizmetlerinin değerlendirilmesi üzerine bir araştırma A research study regarding the stages of development of the ISO 9002 quality assurance system at the food services of a hospital in Ankara and assessment of the food services before and after the study

GÜLDEREN KARABÜK (2003). , Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. YASEMİN BEYHAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
269. Zayıflama diyeti uygulanan yetişkin kadınlarda biyokimyasal ve antropometrik bulguların izlenmesi Examination of biochemical and anthropometric findings of adult women in a follow-up weight-loss diet

NESRİN ARTAN (2003). , Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. GÜLDEN PEKCAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
270. Bazı sebzelerin nitrat ve nitrit miktarları ve ıspanakta bekletme, pişirme ve dondurmanın nitrat ve nitrit içeriğine etkisi üzerine bir araştırma The nitrate and nitrite levels of some vegetables and the effect of storage, cooking and freezing on the nitrate and nitrite contents of spinach

AYLİN TOPÇU (AYAZ) (2003). , Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. MİNE YURTTAGÜL
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
271. Ankara, Çankırı ve Kastamonu illerinde bulunan bazı süt işletmelerinin atık sularında çevre kirliliği açısından önemli parametrelerin saptanması Determination of the important pollution parameters in wastewater of some diary factories around Ankara, Çankırı and Kastamonu provinces

FATMA SEDA BİLİR ORMANCI (2003). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. SADİ AKGÜN
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
272. Ankara piyasasından sağlanan çikolatalarda bazı kalite kriterleri ve teobromin miktarlarının araştırılması Determination of theobromine and some quality criterias in chocolates sold in Ankara lokal markets

BETÜL ÇELİK (2003). , Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. GÜLDEREN YENTÜR
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
273. Ankara yöresindeki alabalık çifliklerinde salmonella varlığı ve serotip dağılımı Occurence and serotype distribution of salmonella in rainbow trout farms in Ankara region

GÖKNUR TERZİ (2003). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ŞERİF KAYMAZ
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
274. Fenilketonürili hastalarda kemik minerilizasyon ve değişikliklerinin radyolojik bulgular ve biyokimyasal parametrelerle değerlendirilmesi Assessment of mineralization and bone changes in patient with phenylketonuria by radiological tecniques and biochemical parameters

SULTAN AYDOĞDU (2003). , Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. TURGAY COŞKUN
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
275. Kayseri ilinde çiğ sütlerden yapılan taze beyaz peynirlerde brucella spp. aranması Discovering of brucella spp. in fresh white cheese that is produced row milk in Kayseri

KENAN BUĞDAYCI (2003). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ÖZER ERGÜN
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
276. Farklı sosyo-ekonomik düzeyde yaşayan yetişkin bireylerin diyet örüntüleri ve diyet kalite indekslerinin belirlenmesi üzerine bir çalışma Dietary pattern and diet quality index of adults living in different socio-economic levels

ALEV KOCABAŞ (2003). , Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. SEVİNÇ YÜCECAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
277. Vakumlanmış beyaz peynirlere değişik ısı işlemleri uygulayarak raf ömürlerinin uzatılması The investigation on vacuum packed white cheese by heating at different temperatures for prolonged

MUAMMER GÖNCÜOĞLU (2003). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. SADİ AKGÜN
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
278. Farklı yöntemlerle depolanan ve marinat hamsi üretiminde kullanılan hamsinin tazeliğinin ürünün mikrobiyolojik ve organoleptik kalitesi üzerine etkilerinin saptanması Detection of effects of the anchovy freshness that stored by different techniques to use in production of marinated anchovy on product's microbiologic and organoleptic qualities

TUĞBA TIRIKOĞLU (2003). , Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. CEM ŞEN
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
279. Postmenapoz dönemindeki kadınların fitoöstrojen içeriği zengin diyetle beslenmelerinin menopoz semptomlarına etkisinin incelenmesi Effects of phytoestrogens rich diet on menopausal symptoms in postmenopausal women

ZEHRA BÜYÜKTUNCER (2003). , Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. GÜLDEN KÖKSAL
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
280. Ankara 'da tüketime sunulan mutfaklık tereyağı, krema ve krem şantili pastaların brucella spp. yönünden incelenmesi Investigation of butter, cream and whipped creamy pastry for brucella spp. consumed in Ankara

FULYA TAŞÇI (2003). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ŞERİF KAYMAZ
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
281. Büyüme ve gelişme geriliği olan kistik fibrozisli hastalarda gastrostomi ile verilen beslenme desteğinin biyokimyasal ve antropometrik parametrelere etkisinin incelenmesi The importance of nutrition supplement given with gastrostomy to cystic fibrosis patients having growth and development retardation and malnutrition

MAKBULE GEZMEN (2003). , Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. GÜLDEN KÖKSAL
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
282. Ankara 'daki değişik su kaynakları ile kasaplık sığır ve koyun dışkılarında cryptosporidium spp. ookistlerinin varlığı Occurence of cryptosporidium spp. oocysts in the different water samples and feces of slaughtered cow and sheep in Ankara

ÖZEN KURŞUN (2003). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. İRFAN EROL
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
283. Kefirde laktik asit bakterilerinin tür düzeyinde araştırılması

ÇİĞDEM SEZER (2003). , Yapıldığı Yer: KAFKAS ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. ABAMÜSLÜM GÜVEN
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
284. Sporcu ve sporcu olmayan bireylerin vücut kompozisyonu ve beslenme durumları ile serum leptin düzeylerinin değerlendirilmesi Evaluation of body composition, nutrition status and serum leptin levels of athletes and non-athletes

PELİN BİLGİÇ (2003). , Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. GÜLGÜN ERSOY
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
285. İstanbul'da satışa sunulan ruminant karaciğer ve böbreklerinde HPLC yöntemiyle benzimidazol grubu antelmentik kalıntılarının araştırılması Research of benzimidazoles group anthelmentics residue in kidneys and livers, which are sold in İstanbul, by HPLC method

EMİNE ÜNVERMİŞ (2003). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ÖZER ERGÜN
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
286. Pastörizasyon ve farklı haşlama sıcaklıklarının Urfa peynirinin kalitesine etkisi Effects of pasteurization and different scalding temperatures on the quality of Urfa cheese

MUSTAFA ARDIÇ (2003). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. MUSTAFA NİZAMLIOĞLU
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
287. Sodyum laktatın sosislerin mikrobiyolojik kalitesi ve raf ömrü üzerine etkisi Effects of sodium lactate on the microbiological quality and shelf-life of sausages

ENVER BARIŞ BİNGÖL (2003). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. KAMİL BOSTAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
288. Kreşe devam eden 3-6 yaş çocuklarının beslenmeye ilişkin tutum ve davranışlarında ailenin rolü The role of parents on nutritional manners and behaviours of 3-6 years old children going to nursaries

MELTEM MERMER (2003). , Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. TÜRKAN KUTLUAY MERDOL
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
289. Enterotoksijenik bacillus cereus'un çiğ köftede enterotoksin oluşturma yeteneğinin belirlenmesi The detection of the ability to growth and enterotoxin production of bacillus cereus in raw meatball

SEVDA PEHLİVANLAR (2003). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. U. TANSEL ŞİRELİ
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
290. Van ilinde tüketime sunulan kıymaların bazı patojen bakteri yönünden incelenmesi Investigation of some pathogenic microorganisms in minced meat consumed in Van

MUKADDERAT GÖKMEN (2003). , Yapıldığı Yer: YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. MUSTAFA ALİŞARLI
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
291. Hellim peyniri üretiminde glukona delta lakton kullanımı Use of glucono delta lactone in halloumi cheese production

GÜLŞAH ÇANAKÇI (2003). , Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. MUSTAFA ATASEVER
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
292. Tulum peynirlerinin olgunlaşması sırasında brucella melitensisin yaşam süresine potasyum sorbatın etkisi The effect of potassium sorbate on the survival of brucella melitensis during ripening tulum cheese

AHMET HULUSİ DİNÇOĞLU (2002). , Yapıldığı Yer: FIRAT ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. BAHRİ PATIR
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
293. İstanbul'da satılan işlenmiş hububat ve bakliyat ürünlerinde deoksinivalenol (vomitoksin) aranması Determination of deoxnivalenolin processed cereal and pulse products provided from Istanbul market

DİREN BEYOĞLU (2002). , Yapıldığı Yer: MARMARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. GÜLDEN Z. OMURTAG
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Eczacılık ve Farmakoloji , Gıda Mühendisliği
294. Sığır kıymalarında yersinia enterocoliticanın varlığı ve farklı muhafaza sıcaklıklarında gelişimi The presence of yersinia enterocolitica in minced meat of cattle and its growth in different preservation temperatures

BİRAY OKUMUŞ (2002). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. AHMET YURTERİ
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
295. Ankara Garnizonu'ndaki birliklerde tüketilen sütlü tatlıların mikrobiyolojik kalitesi Determination of microbiological quality of milky-sweets consumed in the Ankara Garrison

RAMAZAN EKEMEN (2002). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. SADİ AKGÜN
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
296. Muhafaza şartlarının yumurtanın fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik kalitesi üzerine etkisi The effects of storage conditions on the physical, chemical and microbiological quality of the egg

TAVİR AVAN (2002). , Yapıldığı Yer: YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. MUSTAFA ALİŞARLI
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
297. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı askeri birliklerde tüketime sunulan peynirlerde aflatoksin M1 düzeylerinin araştırılması Research of aflatoxin M1 levels in cheeses, that presented to consumption in dependent Military of Turkish Armed Forces

TOLGA YAROĞLU (2002). , Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. MUSTAFA TAYAR
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
298. UHT (Ultra High Temperature) yöntemi ile işlenen sterilize sütlerin raf ömürleri üzerinde araştırmalar Studies on the shelf lives of sterilized milks processed by UHT (Ultra High Temperature) method

ORÇUN BERKER (2002). , Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. M. K. CEM ŞEN
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
299. Tavuk göğüs ve but etinde renk, pH ve duyusal kalite üzerine ışınlamanın etkisi The effect ionizing radiation on the colour, pH and sensorial qualities of chicken leg and breast

VASFİYE BAŞBAYTAR (2002). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. BELGİN SARIMEHMETOĞLU
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
300. Türkiye'de üretilen bazı gıda maddelerinin fosfor değerleri Phosphorus quantity of some foods which are produced in Turkey

SERDAR ALP SUBAŞI (2002). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ŞERİF KAYMAZ
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi