Beslenme ve Diyetetik için arama sonuçları Arama sonucu: 924
401. Aktif milli sporcuların beslenme alışkanlıkları ve sıklıkla kullandıkları beslenme destek ürünlerinde kontaminasyon ve pozitif doping risk değerlendirmesi. Nutritional habits of active national athletes and risk assessment of contamination and positive doping test in nutritional supplements that are commonly used among active national athletes.

ZEYNEP GÖKTAŞ (2010). , Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. GÜLGÜN ERSOY
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
402. Ankara ili Etimesgut İlçesi Şeyh Şamil İlköğretim Okulu öğrencilerinin beslenme alışkanlıkları ve obezite durumu Şeyh Şamil Elemantary School Students ' nutrition habits and obesity conditions in Etimesgut District in Ankara Province

FATMA İLKNUR EVRİM (2010). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. FUNDA PINAR ÇAKIROĞLU
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
403. Ankaragücü PAF takımı oyuncularınnı beslenme ve hidrasyon durumunun değerlendirilmesi Evaluation of Ankaragücü Reserve team?s nutrition and hidration behaviour

NESLİ ARPACI (2010). , Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. GÜLGÜN ERSOY
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
404. Afyon Kocatepe Üniversitesi öğrencilerin beslenme ve tüketici davranışları Nutrition and consumer attitudes of Afyon Kocatepe University students

KEZBAN ESEN KARACA (2009). , Yapıldığı Yer: AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ABDULLAH ÇAĞLAR
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik , Gıda Mühendisliği
405. Otuz yaş ve üstü erişkinlerde beden yağ yüzdesi ve antropometrik ölçümlerin kan yağlarıyla ilişkisi The association between percentage body fat, anthropometric measurements and serum lipids in adults

RECİ MESERİ (2009). , Yapıldığı Yer: DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. BELGİN UNAL
Doktora   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik , Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları , Halk Sağlığı
406. Metabolik sendromlu bireylerde düşük ve yüksek glisemik indeksli besinlerin biyokimyasal bulgulara ve antropometrik ölçümlere etkileri Effects of a low glycemic index and a high glycemic index diet on biochemical findings and anthropometric measurements in subjects with metabolic syndrome

BURCU GÖREZ İNCE (2009). , Yapıldığı Yer: ERCİYES ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. NERİMAN İNANÇ
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
407. Oral antidiyabetik kullanan Tip 2 Diabetes Mellitus'lu hastalarda tıbbi beslenme tedavisi ile karbonhidrat sayımı yöntemlerinin kan şekeri regülasyonu, kan yağları ve beden kitle indeksi üzerine etkilerinin karşılaştırılması Comparision of a medical nutrition therapy and carbohydrate counting method and their effects on blood glucose regulation, blood lipids and body mass index patients withs type 2 diabetics using oral antidiabetic

HÜLYA KAMARLI (2009). , Yapıldığı Yer: AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ÜMİT KARAYALÇIN
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik , Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları
408. Okulöncesi dönem 4-6 yaş arası çocuklarda aileden kaynaklanan beslenme bozukluklarının incelenmesi The analysis of the nutritional disorders of the children aged between 4 and 6 in the preschool period due to their families

SAKİNE KÖROĞLU (2009). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. NURHAN ÜNÜSAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
409. Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Polikliniğine başvuran 6-18 yaş grubu çocuklarda metabolik sendrom görülme durumu ve beslenme durumunun ilgili risk faktörleri üzerine etkisi The occurence of metabolıc syndrome between the age of 6-18 years chıldren applyıng to Zeynep Kamil Maternıty and Chıldren?s Hospıtal pedıatrıc polıclınıc and the effect of nutrıtıonal status on related to rısk factors.

NALAN HAKİME NOĞAY (2009). , Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. GÜLDEN KÖKSAL
Doktora   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
410. Tat hassasiyeti, besin tercihi ve beslenme durumu ilişkisi The relation between taste sensitivity, food preferences and nutrition status

SUZAN ŞEREN KARAKUŞ (2009). , Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. MİNE ARLI
Doktora   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik , Ev Ekonomisi
411. Sağlıklı beslenme kavramı ve eğitmenlerin algısı üzerine bir araştırma A research on healthy nutrition and teachers perception on it

NAZAN SUNA ALPURAL (2009). , Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. MELEK YAMAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
412. Okul kantinlerinde çalışan personelin beslenme bilgi düzeyleri Knowledge levels of nutrition of the staff working at school canteens

FATİH KÜRŞAT NEGÜZEL (2009). , Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. IŞIL ŞİMŞEK
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
413. 18-30 Yaş arası İran kadınlarında beslenme durumu, kalsiyum ve kalsiyum emilimine yardımcı olan diğer besin öğeleri tüketiminin değerlendirmesine yönelik bir araştırma Research about evaluating nutrition, calcium and the other nutrients which help calcium absorbtion of 18 - 30 years old İran women.

KOBRA SİMZARİ (2009). , Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. H. TANJU BESLER
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
414. Başkent Üniversitesi Kolej Ayşe Abla Okullarında ilköğretim üçüncü sınıf öğrencilerine verilen beslenme eğitiminin etkinliğinin saptanması Detection the effectiveness of nutrition education given Başkent University Kolej Ayse Abla Primary School third grade students

HİLAL TOLLUOĞLU (2009). , Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. EMİNE AKSOYDAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
415. Kazeinat veya peynir suyu protein konsantresi ile zenginleştirmenin yoğurdun duyusal, biyokimyasal ve reolojik özellikleri ile yoğurt bakterilerinin gelişimi üzerine etkisi Effect of fortification with caseinate or whey protein concentrate on the sensory, biochemical and rheological characteristics and viability of starter culture in yoghurt

GÜLFEM ÜNAL (2009). , Yapıldığı Yer: EGE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. A. SİBEL AKALIN
Doktora   Türkçe   Gıda Mühendisliği , Ziraat
416. Yetiştirme yurtlarında kalan adolesanların beslenme ve fiziksel aktivite durumlarının sağlık ve vücut kompozisyonları ile ilişkisinin saptanması Determining the relationship between nutritional and physical activity conditions of adolescents living in orphanges and their health and body compositions

HÜSEYİN GÜMÜŞ (2009). , Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. SIDIKA BULDUK
Doktora   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik , Sosyal Hizmetler
417. 4-6 yaş arasındaki öğrencilerin okul dönemindeki yetersiz ve dengesiz beslenme alışkanlıklarının saptanması Determination of the insufficient and unbalanced eating behaviours of 4-6 years old school term children

EMEL İRCAL SÜMBÜL (2009). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. NURHAN ÜNÜSAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik , Eğitim ve Öğretim
418. Antalya'da bulunan turizm ve otelcilik meslek liselerinde okuyan öğrencilerin beslenme durumlarının akademik başarılarına etkisi üzerine bir araştırma Research for the academic success of hotel keeping and tourism vocational high school students? about nutrition status

CEYHUN DİREMLER (2009). , Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. YASEMİN ERSOY
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik , Ev Ekonomisi , Eğitim ve Öğretim
419. Tip 2 diyabetin önlenmesinde yüksek lifli ve düşük yağlı beslenmenin önemi The importance of high fiber and low fat nutrition in preventing type 2 diabetes

CEMİLE ÇAKMAKCI (2009). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. İLHAN SATMAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik , Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları
420. Malatya ili Arapgir ilçesindeki ilköğretim öğrencilerinin demir tüketimi ve bunun okul başarısına etkileri Primary school student's iron consumption and school achievement in Malatya in Arapgir

ORHAN YAVUZ (2009). , Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. SAİME KÜÇÜKKÖMÜRLER
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik , Eğitim ve Öğretim
421. Kastamonu il merkezindeki sağlık çalışanlarının sağlıklı yeme indekslerinin belirlenmesi Determination the healthy eating index of the medical staff in Kastamonu provincal center

F. HÜMEYRA ZENGİN (2009). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. NAZAN AKTAŞ
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
422. İstanbul ili Kağıthane ilçesinde çalışan ve çalışmayan kadınların beslenme bilgi düzeyleri ve beslenme alışkanlıklarının saptanması The determination of the nutrition habits and nutrition knowledge level of the employee and unemployed women in Kağithane in İstanbul

NİLÜFER ÇILTIK (2009). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. NERMİN IŞIK
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik , Ev Ekonomisi
423. Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yatan kalp hastalarına uygulanan diyetlerin menü yapıları ve hastaların yemekleri tüketim durumu Evaluation of the menu structures of diets given to cardiac patients who are enrolled at Dr. Siyami Ersek Thoracic and Cardiovascular Surgery Education and Research Hospital and determination of patients meal consumption status

ŞULE DAMGACI (2009). , Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. TÜRKAN KUTLUAY MERDOL
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
424. Yatılı ve gündüzlü ilköğretim 2. kademe öğrencilerinin beslenme alışkanlıkları ve besin tercihlerinin saptanması The determination of nutrition habits and food preferences of the students who are educated in the day and boarding school

FETHULLAH ÖZCAN (2009). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. NAZAN AKTAŞ
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
425. Yetişkin tüketicilerin besin satın alma davranışı üzerine etiket bilgilerinin etkisi Effect of food label information on the shopping behavior of adult consumers

EDA BOZKIR (2009). , Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. NİLGÜN KARAAĞAOĞLU
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
426. Yetişkin bireylerde beslenme ile ilişkili kardiyovasküler risk faktörlerinin belirlenmesi

BERÇİN PAYCI (2009). , Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. EMİNE AKSOYDAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
427. İstanbul ilinde farklı işyerlerinde çalışan bireylerin beslenme örüntüsünün ve sıvı tüketimlerinin saptanması Assessment of the nutritional profiles and beverage consumption of individuals working in different worksites in Istanbul City

DENİZ YEMİŞÇİ (2009). , Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. GÜLDEN PEKCAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
428. Tarımla uğraşan kadınların beslenme bilgi düzeylerinin ve beslenme alışkanlıklarının saptanması Nutritive circumstances of women in agriculture, their nutritional habits and establishment of their nutrition knowledge level

EBRU KILIÇ (2009). , Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. NEVİN ŞANLIER
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik , Ev Ekonomisi
429. Hollanda yeme davranışı (DEBQ) anketinin Türk üniversite öğrencilerinde geçerlik ve güvenirliğinin sınanması To Determine of The DEBQ?s Reliability And Validity on Turkish University Students

NURAY BOZAN (2009). , Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. MURAT BAŞ,PROF. DR. F. HÜLYA AŞÇI
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
430. Akut lenfoblastik lösemili çocuklarda kemoterapinin beslenme durumuna etkisi The effects of chemotherapy on nutrition over the children with acute lymphoblastic leukemia

CANAN YURDDAŞ (2009). , Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. GÜLHAN SAMUR
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
431. Hemodiyalize giren kronik böbrek yetmezliği olan hastaların yumurta ve yumurta akı tüketimlerinin bazı biyokimyasal ve hematolojik bulgular üzerine etkilerinin karşılaştırılması The effects of consumption of on biochemical and heamotologic variables on hemodialysis patients

DUYGU ÖZTÜRK (2009). , Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. EFSUN KARABUDAK
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
432. Bozulmuş açlık glukozu görülen kadınlarda beslenme ve fiziksel aktiviteye yönelik girişimlerinin etkinliği: Toplum tabanlı girişimsel çalışma Effectiveness of nutrition and physical activity interventions in women with impaired fasting glucose: A randomized controlled trial in the community

RUHİYE SİMGE YILMAZ (2009). , Yapıldığı Yer: DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. BELGİN ÜNAL
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik , Halk Sağlığı
433. Farklı oranlarda inülin ilave edilerek üretilen salamların kalite özellikleri Effect of different level addition of inulin on quality characteristics of salami

ÖZLEM KÖPRÜLÜ (2009). , Yapıldığı Yer: NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. İSMAİL YILMAZ
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
434. Hemodiyaliz tedavisi alan diyabet hastalarının hastalıklarına özgü beslenme bilgi düzeyleri, beslenmenin biyokimyasal parametreleri, diyete uyum problemleri ve nedenleri The knowledge of specific diet treatment, biochemical nutritional parameters and factors affecting diet treatment adaptation of diabetic hemodialysis patients

AYŞE ACAR (2009). , Yapıldığı Yer: MARMARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): ÖĞR. GÖR. AYŞE NİLÜFER ÖZAYDIN
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik , Halk Sağlığı , Nefroloji
435. Erkek yıldız basketbol takımı sporcularının beslenme durumları, antropometrik ölçümleri ve performanslarının değerlendirilmesi Evaluating the nutritional status, anthropometric measurement and performance of male adolescence basketball team players

ŞULE YILDIRIM (2009). , Yapıldığı Yer: ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. CAHİDE YAĞMUR
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
436. Amino asit suplemanlarının vücut bileşimine, biyokimyasal parametrelere ve kas geliştirmeye etkisi Effects of amino acid supplements on body composition, biochemical parameters and muscle development

PELİN BİLGİÇ (2009). , Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. GÜLGÜN ERSOY
Doktora   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
437. Bayan yıldız basketbol takımı sporcularının beslenme durumları, antropometrik ölçümleri ve performanslarının değerlendirilmesi Evaluating the nutritional status, anthropometric measurements and performance of adolesence female basketball team players

EDA PARLAK (2009). , Yapıldığı Yer: ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. CAHİDE YAĞMUR
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
438. Gazi Üniversitesi Hastanesi Üroloji Kliniği Taş Kırma Merkezine başvuran hastaların genel özellikleri ile beslenme durumlarının böbrek taşı oluşumu ve tkrarı üzerine etkisinin araştırılması Investigation the effect of nutrition status and general characteristics on kidney stone formation and recurrence on patients applicated to Gazi University Hospital Urology Clinic Kidney Stone Breaking Center

EZİME TORUK (2009). , Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. GÜLDEREN YENTÜR
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
439. Yatılı ilköğretim bölge okullarında öğrencilere verilen beslenme eğitiminin besin tüketimlerine etkisinin araştırılması Researching the effect of the education related to nutrition given in the district boarding primary schools on the food consumption

MEHMET KESKİN (2009). , Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. SIDIKA BULDUK
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik , Eğitim ve Öğretim
440. Mide kanseri tanısı konmuş yetişkin bireylerin yaşam tarzı ve beslenme alışkanlıklarının değerlendirilmesi Evaluation of the lifestyle and dietary habits of the adult individuals diagnosed as stomach cancer

EMİNE YASSIBAŞ (2009). , Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. PERİHAN ARSLAN,PROF. DR. ŞUAYİB YALÇIN
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
441. Obezitede tıbbi beslenme tedavisinde öğün sayısının ağırlık kaybı, vücut kompozisyonu ve bazı biyokimyasal bulgulara etkisi Effects of meal frequency on weight loss, body composition and some biochemical parameters in nutritional medical therapy of obesity

HİLAL ÇİFTÇİ (2009). , Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. SEYİT M. MERCANLIGİL
Doktora   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
442. Hastanede yatan hastaların beslenme durumu, hastane malnütrisyonu gelişimi ve besin tüketimi üzerine bir araştırma A study of nutritional status, development of malnutrition and food consumption in hospitaized patients.

ANIL EVRİM GÜNGÖR (2009). , Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. PERİHAN ARSLAN
Doktora   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
443. Beden Eğitimi ve Spor Bölümü öğrencilerinin vücut kompozisyonlarının bazı demografik ve beslenme alışkanlıklarına yönelik değişkenler açısından incelenmesi Studying the body compositions of students of physicsal Education and Sport Department according to variable attention of some demographic and nourishmemt habits

MUHAMMET FATİH BİLİCİ (2009). , Yapıldığı Yer: YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. MUSTAFA ATLI
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik , Demografi
444. Altı - on dört yaş grubu çocukların süt tüketim durumu Milk consumption of six to fourteen year old children

NEŞE YILDIZ (2009). , Yapıldığı Yer: ERCİYES ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. NERİMAN İNANÇ
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
445. Adana ilinde görev yapan okulöncesi öğretmenlerinin beslenme bilgi düzeyleri ve alışkanlıklarının araştırılması A research on nutritional knowledge level and habits of preschool teachers worked in Adana

SERHAT GÜNDOĞDU (2009). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. NURHAN ÜNÜSAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik , Eğitim ve Öğretim
446. Renal transplantasyon yapılan bireylerde transplantasyon sonrası beslenme durumunun değerlendirilmesi Nutritional status of renal transplant patients after renal transplantation

ELİF CEREN ÖZAYDINLI (2009). , Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. GÜLHAN SAMUR
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
447. Boydak İlköğretim Okulu'nda okul beslenme programina katilan ve katilmayan öğrencilerin enerji ve besin öğeleri gereksinmesi açisindan değerlendirilmesi Evaluation of participant and nonparticipant students of the school nutrition program in terms of energy and nutrient requirements at BOYDAK ELEMENTARY SCHOOL

DİLEK ONGAN (2008). , Yapıldığı Yer: ERCİYES ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. NERİMAN İNANÇ
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
448. Edirne il merkezinde ilköğretim okullarındaki öğrencilerde beslenme-obezite-fiziksel aktivite ilişkisinin değerlendirilmesi To evaluate nutrition-obesity-physical activity relation on students from different secondary schools in the centre of edirne

RABİA KAYA (YILDIZ) (2008). , Yapıldığı Yer: TRAKYA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. FARUK YORULMAZ
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik , Halk Sağlığı , Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
449. Liseye devam eden kız öğrencilerinin beslenme alışkanlıkları ve bulundukları kilolarından memnuniyet durumlarının incelenmesi Examination of nutritional habits of girl students who currently continue their education in high school and their condition of satisfaction with their existent weights

NUMAN ÖZDEMİR (2008). , Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. FULYA SARPER
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik , Ev Ekonomisi
450. Malatya Asker Hastanesinde 2007 yılında görev yapan personelin sağlıklı beslenme konusundaki tutum ve davranışları The attitude and behaviours of the personnel on duty at Malatya Military Hospital in 2007 on healthy dieting

BİRCAN ULAŞ (2008). , Yapıldığı Yer: İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. METİN FİKRET GENÇ
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik , Halk Sağlığı