Besin Hijyeni ve Teknolojisi için arama sonuçları Arama sonucu: 422
51. Aydın'da tüketime sunulan kıyma ve hamburger köftelerde escherichia coli O157:H7 varlığının araştırılması Invastigating of the presence of escherichia coli O157:H7 in minced beef and hamburger meatballs which consumed in Aydin region

EVREN SEZGİN (2013). , Yapıldığı Yer: ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. FİLİZ KÖK
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
52. Aydın ve İzmir illerinde satışa sunulan taze kaşar ve eritme peynirlerde aflatoksin m1 varlığının elısa yöntemiyle araştırılması Investigating the presence of aflatoxin m1 by elisa method in kashar and cream cheeses sold in retail market in Aydin and İzmir provinces

FIRAT KÖGÜSTÜN (2013). , Yapıldığı Yer: ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. FİLİZ KÖK
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
53. Van'da tüketime sunulan feta peynirlerinin mikrobiyolojik ve kimyasal kalitesi Microbiological and chemical quality of feta cheeses consumed in Van

ENİSE AKEL (2013). , Yapıldığı Yer: YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. SÜLEYMAN ALEMDAR
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
54. Etlerin çözündürülmesinde ohmik ısıtma sisteminin uygulanması ve kaliteye etkileri Application of ohmic heating system in meat thawing and its effects on quality

DUYGU BALPETEK (2013). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ÜMİT GÜRBÜZ
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
55. Sıcak dumanlanmış ve vakum paketlenmiş gökkuşağı alabalık fletolarına uygulanan kitosan, sodyum laktat ve sodyum diasetatın raf ömrüne olan etkisi Effect of chitosan, sodium lactate and sodium acetate on shelf-life of hot smoked and vacuum packed rainbow trout fillets

CEREN YAĞIN (2013). , Yapıldığı Yer: ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. SADIK BÜYÜKYÖRÜK
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
56. Ankara'da tüketime sunulan bazı gıda maddelerinde benzoik asit miktarlarının araştırılması The investigation of benzoic acid amounts in some foodstuffs consumed in Ankara region

GÜLDEREN GÜZEL (2013). , Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. AYSEL BAYHAN ÖKTEM
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
57. Kronik böbrek yetmezliği olan hastaların beslenme durumlarının renal osteodistrofi gelişimi üzerine etkisinin araştırılması Nutritional status in patients with chronic renal failure to investigate the effect on the development of renal osteodystrophy

DUYGU YILDIRIM SEZER (2013). , Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. GÜLDEREN YENTÜR
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
58. Tavuk eti raf ömrü üzerine biberiye ve karanfil uçucu yağlarının etkisinin araştırılması Effect of essential oils of rosemary and clove on self life chicken meat

HEKİM SEZEN HARMANKAYA (2013). , Yapıldığı Yer: KAFKAS ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. LEYLA VATANSEVER
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
59. Kuzu karkaslarında mikrobiyal yüzey kontaminasyonun belirlenmesi Determination of microbial surface contamination on lamb carcasses

HACI İBRAHİM KOÇ (2012). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. HAYDAR ÖZDEMİR
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
60. ISO gıda güvenliği sistemini uygulayan et ürünleri işletmelerinde üretilen salam, sosis, sucuk ve hamburger köftenin gıda patojenleri yönünden kontrolü Yabancı Dildeki Adı: Investigation of frankfurter sausage, Mortadella type cooked sausage, fermented dry sausage and hamburger patty for foodborne pathogens produced by meat plants having ISO Food Safety Regulation

NURAY GAMZE YÖRÜK (2012). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. AHMET GÜNER
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
61. Piyasada satışa sunulan çeşitli bebek mamalarında ve pastörize sütlerde Enterobacter sakazakii'nin varlığı Presence of Enterobacter sakazakii in a variety of commercially available baby food and pasteurized milk

BURCU ÇAKMAK (2012). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ÖZER ERGÜN
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Mikrobiyoloji
62. Tavuk etlerinde staphylococcus aureus izolasyonu, PCR yöntemi ile enterotoksin tiplendirilmesi ve mecA, tetM, tetK, ermA, ermC genlerinin saptanması Isolation of staphylococcus aureus, enterotoxin typing and identifiying mec(A), tet(m), tet(K), erm(A), erm(C) genes with PCR techniques in chicken meat

ALİREZA DAFE (2012). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. TARIK HALÛK ÇELİK
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
63. AKÜ veteriner fakültesindeki öğrencilerin beslenme, sağlık, fiziksel aktivite ve hijyen ile ilgili tutum ve davranışlarının saptanması Determination of behaviour and attitudes of the students at AKU veterinary faculty towards nutrition, health, physical activity and hygiene

EBRU ADADIOĞLU (2012). , Yapıldığı Yer: AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. HİLMİ YAMAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Beslenme ve Diyetetik
64. Tavuk karkas ve parça etlerinde salmonella SPP varliğinin IMS tekniği ile saptanmasi Presence of salmonella SPP on chicken carcasses and pieces meat detection with IMS technique

HALDUN TÜRK (2012). , Yapıldığı Yer: ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. BELGİN SIRIKEN
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
65. Raf ömrü boyunca sıcaklık değişimlerine maruz kalan kaymaklarda L.monocytogenes'in gelişim potansiyelinin araştırılması. Evaluation potential growth of L.monocytogenes stored at refrigerated and abuse temperature for the shelf life of kaymak

NEŞE ASLI ÖNCÜ (2012). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. ÖZGE ÖZGEN ARUN
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
66. Argyrosomus regius filetolarının soğukta depolanması sırasında mikrobiyolojik, kimyasal ve duyusal kalitesindeki değişimler Microbiological, chemical and sensorial quality changes of Argyrosomus regius fillets during chileed storage

İSMAİL YÜKSEL GENÇ (2012). , Yapıldığı Yer: SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ABDULLAH DİLER
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Mikrobiyoloji , Su Ürünleri
67. Kaşar peynirinde farklı tuzlama ve muhafaza yöntemlerinin peynirin kalitesi üzerine etkisi The effects of different salting and preservation techniques of kashar cheese on the cheese quality

ASYA ÇETİNKAYA (2012). , Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. MUSTAFA ATASEVER
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
68. Isparta yöresinde üretilen elma ve kirazlardaki pestisit kalıntıları ile bu ürünlerin tarımı ile uğraşanların kanlarında pestisit kalıntıları ve paraoksonaz enzim seviyelerinin belirlenmesi Detection of pesticide residues on apples and cherries grown in Isparta and its surrounding, and detection of paraoxonase enzyme levels and pesticide rediues in the blood of farm workers growing these crops

SERDAL ÖĞÜT (2012). , Yapıldığı Yer: SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ERDOĞAN KÜÇÜKÖNER,PROF. DR. FATİH GÜLTEKİN
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Biyokimya
69. Listeria monocytogenes'in salamura beyaz peynir üretim hattında kontaminasyon kaynaklarının belirlenmesi ve PFGE metodu ile genotiplendirilmesi Detection of contamination sources of listeria monocytogenes in pickled white cheese production process line and genotyping with PFGE method

NİHAT TELLİ (2012). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. AHMET GÜNER
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Mikrobiyoloji , Veteriner Hekimliği
70. Yenilebilir piliç iç organlarında Clostridium perfringens'in saptanması ve moleküler tiplendirilmesi Molecular typing of Clostridium perfringens isolated from edible offals of chicken by multiplex PCR

ALİREZA HANİFEHNEZHAD (2012). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. İRFAN EROL
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
71. Listeria monocytogenes ile kontamine edilmiş sığır eti preparatlarında nisin, lizozim, sitrik asit ve laktik asit' in etkisi Listeria monocytogenes have been contaminated with beef preparatlarında nisin, lysozyme, the effect of citric acid and lactic acid

RAZİYE FİLİZ AKKUŞ (2012). , Yapıldığı Yer: KAFKAS ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. UFUK KAMBER
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
72. Tavuk parça etlerinde Clostridium perfringens'in toksin genlerinin multipleks PCR metodu ile belirlenmesi ve farklı dondurma sıcaklıklarının Clostridium perfringens'in yaşamı üzerine etkileri Detection of clostridium perfringens toxin genes by multiplex PCR method in chicken meat parts and effects of different freezing temperatures on survival of clostridium perfringens

HÜSNÜ ŞAHAN GÜRAN (2012). , Yapıldığı Yer: FIRAT ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. GÜLSÜM ÖKSÜZTEPE
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
73. Geleneksel olarak üretilen yoğurtlardan mayaların izolasyonu ve identifikasyonu Isolation and identification of yeasts from traditional yoghurts

ÖZMEN BİBEROĞLU (2012). , Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. ZİYA GÖKALP CEYLAN
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
74. Mekanik olarak ayrılmış broiler etlerinin bazı mikrobiyolojik ve kimyasal niteliklerinin belirlenmesi Determination of some microbiological and chemical quality of mechanically deboned broiler meats

ALPER KARAGÖZ (2012). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. U. TANSEL ŞİRELİ
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
75. Konya il merkezinde tüketime sunulan ve deneysel olarak üretilen bazı sütlü tatlıların kimyasal ve mikrobiyolojik kalitesi Chemical and microbiological quality of some milky sweets offered for consumption in the city center of konya and manufactured experimentally

YILMAZ SEÇİM (2011). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. GÜRKAN UÇAR
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
76. Farklı tip peynirlerde Staphylococcus aureus'un enterotoksin oluşturma yeteneği ile antibiyotik direncinin belirlenmesi Determination the enterotoxin producing ability and antibiotic resistance of Staphylococcus aureus in various types of cheeses

HAYRİYE YEŞİM CAN (2011). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. TARIK HALUK ÇELİK
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
77. Isıl işlem görmüş et ürünlerinde ELISA tekniği ile farklı et türlerinin tespiti Detection of different meat species in cooked meat products using ELISA technique

DİDEM DİLARA ATASEVER (2011). , Yapıldığı Yer: ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. FİLİZ KÖK
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
78. Sütlerde bulunan metisiline dirençli Staphylococcus aureus'un PCR yöntemi ile tespit edilmesi ve SCCmec tiplendirilmesi Determination of methicillin-resistant Staphylococcus aureus in milk by PCR method and SCCmec typing

GHASSAN ISSA AHMAD NASSASRA (2011). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. HARUN AKSU
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
79. Farklı mantı çeşitlerinde mikrobiyolojik kalite üzerine araştırmalar Studies on the microbiological quality of different varieties of mantı (Filled pasta)

HANİFE GÜNEYDAŞ BİÇER (2011). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. HARUN AKSU
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
80. Asidifiye Sodyum Kloritin Broiler Pirzolalarında Salmonella spp. ve Listeria monocytogenes Üzerine Etkisi The effects of Acidified sodium chlorite on viability of Salmonella spp. and Listeria monocytogenes in chicken chops

IŞIL AYDIN (2011). , Yapıldığı Yer: FIRAT ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ALİ ARSLAN
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
81. Piliç karkaslarında tiyobarbitürik asit değerinin belirlenmesi Determination of thiobarbituric acid value in chicken carcasses

OĞUZHAN KARAKULAK (2011). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ÖZLEM KÜPLÜLÜ
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
82. Tüketim sürecinde döner kebaplarda Salmonella Spp. varlığının araştırılması An investigation of the Salmonella spp. of the doner kebap during the consumption time

BASSAM AL-SHDEFAT (2011). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ÜMİT GÜRBÜZ
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
83. Tüketime hazır kıyma dönerlerde modifiye atmosfer paketleme (MAP) uygulamalarının organoleptik, fiziko-kimyasal ve mikrobiyolojik özellikler ile raf ömrü üzerine etkileri Effects of modified atmosphere packaging ımplementations (MAP) on the organoleptic, physico-chemical and microbiological properties and shelf-life of ready-to-eat cooked doner

TUBA ALDEMİR (2011). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. MUAMMER UĞUR
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
84. Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde ayakta tedavi gören obez yetişkin (20-65 yaş) hastaların beslenme bilgi düzeylerinin ve beslenme alışkanlıklarının saptanması Conforming obese adult (20-65 years old) peoples ınformation level and nutrition habits who take outpatient treatment ın Afyonkarahisar State Hospital

ÖZLEM KOKTAY BÜYÜKÇAVUŞOĞLU (2011). , Yapıldığı Yer: AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. ŞEBNEM PAMUK
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
85. Sığır ve tavuk kıymalarındaki Clostridium perfringens varlığı ve kontaminasyon düzeyinin belirlenmesi Detection of presence and contamination level of C. perfringens in chicken and beef mince

GÖZDE ERŞAN (2011). , Yapıldığı Yer: AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. ŞEBNEM PAMUK
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
86. Antalya'da tüketime sunulan karides ve kalamarlarda hareketli aeromonas türlerinin varlığı The prevalence of the motile aeromonas species on the shrimps and squids consumed in Antalya

UĞUR KOÇ (2011). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. YUSUF DOĞRUER
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
87. Erzurum bölgesindeki içme sularının kalitesinin belirlenmesi determination of drinking water's quality around Erzurum region

HÜSEYİN GÖKÇEN (2011). , Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. MUSTAFA ATASEVER
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
88. Kıymalarda bazı patojenlerin izolasyon ve identifikasyonu Isolation and identification of some pathogens from minced meat samples

MERYEM AYDEMİR ATASEVER (2011). , Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. MUSTAFA ATASEVER
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır.
89. Van ve yöresi içme sularında Aeromonas spp.,Koliform,Escherichia coli varlığının araştırılması ve izole edilen aeromonas türlerinin antimikrobiyel maddelerle dirençliliklerinin belirlenmesi The determination of Aeromonas spp.,Coliform and E. coli in drinking water of van and province and determination isolated aeromonas species resistance to antimicrobial substance presented

ZEHRA TORAMAN SELÇUK (2011). , Yapıldığı Yer: YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. KAMİL EKİCİ
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
90. Tantuni'nin mikrobiyolojik kalitesi The microbiological quality of tantuni

ÜMİT SELÇUK (2011). , Yapıldığı Yer: YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. SEMA AĞAOĞLU
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
91. Kars yöresinde satışa sunulan çiğ süt, peynir ve tereyağında brucella türlerinin izolasyonu identifikasyonu ve moleküler tekniklerle belirlenmesi The identification of brucellosis types in the raw milk, cheese and butter that are launched for sales in Kars district and the determination of it with molecular techniques

GÜVEN GÜLBAZ (2011). , Yapıldığı Yer: KAFKAS ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. UFUK KAMBER
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
92. Piyasada satışa sunulan peynirlerden elde edilen jenerik Escherichia coli ve Staphylococcus aureus suşlarının antibiyotik dirençliliklerinin belirlenerek, mastitis kontrol ve tedavi programlarında kullanılan antibiyotiklerle ilişkisinin belirlenmesi Antibiotic resistance of generic Escherichia coli and Staphylococcus aureus isolated from cheese samples sold in retail markets and correlation between antibiotics used as preventative and therapeutic measures in mastitis

CAN ATABEY (2011). , Yapıldığı Yer: ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. ERGÜN ÖMER GÖKSOY
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
93. Yufka üretim tesislerinde ekipman ve son ürünün mikrobiyolojik kriterleri The microbiological criteria of equipments and end-product on thin sheet of dough production facilities

ŞAFAK KARATAŞ ARDA (2011). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. ALİ AYDIN
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
94. Otel mutfaklarında çalışan mutfak personelinin gıda güvenliği konusundaki bilgi tutum ve davranışları Information, care, and behaviors of the kitchen personel working in the hotel kitchens on food security

FUAT BAYRAM (2011). , Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. YASEMİN ERSOY
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Ev Ekonomisi
95. Divle tulum peynirinin kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri Chemical and microbiological properties of divle tulum cheese

FATİH MORUL (2011). , Yapıldığı Yer: YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. ÖZGÜR İŞLEYİCİ
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
96. Yiyecek-içecek üretim hizmeti veren yataklı tedavi kurumlarında HACCP/ISO 22000 gıda güvenlik sistemleri uygulamalarında karşılaştıklar engeller Food and beverage production in hospitals serving the HACCP / ISO 22000 food safety systems, applications, faced by barriers

İPEK ŞENEL (2011). , Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. MURAT BAŞ
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Beslenme ve Diyetetik
97. Geleneksel bir peynir: Afyon tulum peynirinin karakterizasyonu ve deneysel olarak inokule edilen Brucella abortus ve Brucella melitensis suşlarının üreme ve canlı kalma yeteneklerinin araştırılması A traditional cheese: Characterization of Afyon tulum cheese and survival ability of experimentally inoculated Brucella abortus and Brucella melitensis

RECEP KARA (2011). , Yapıldığı Yer: AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. LEVENT AKKAYA
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
98. Erzurum ilindeki bazı işletmelerde üretilen alabalıkların ağır metal yönünden incelenmesi An investigation of heavy metal content in the salmon farmed by some fish farm in erzurum

NURİ KUZU (2010). , Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. ZİYA GÖKALP CEYLAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
99. Yöresel hamsi kaygana'nın mikrobiyolojik kalitesinin saptanması ve üretiminde kullanılan kurutulmuş ot ve baharatların Staphylococcus aureus üzerine etkisi Determination of microbiological quality of a local dish `hamsi kaygana? and the effects of dried herbs and spices used on Staphylococcus aureus

GÜLÜŞAN EMANET (2010). , Yapıldığı Yer: EGE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. DUYGU KIŞLA
Yüksek Lisans   Türkçe   Balıkçılık Teknolojisi , Besin Hijyeni ve Teknolojisi
100. Ton balığı konservelerinde katı faz ekstraksiyon ve HPLC Metodu ile Bisfenol A varlığının incelenmesi The investigation of Bisphenol A presence by solid phase extraction and HPLC method in canned tuna fish

BUKET ER (2010). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. BELGİN SARIMEHMETOĞLU
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi