Besin Hijyeni ve Teknolojisi için arama sonuçları Arama sonucu: 422
401. Soğutulmuş ve dondurulmuş hamur tekniği ile ekmek üretimi

M. MİTAT TALAY (1994). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. KAMİL BOSTAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
402. Beyaz peynirlerde potasyum nitrat kullanımının kalite üzerine etkileri

MERİH ESKİCİOĞLU (1993). , Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. AŞKIN BERKER
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
403. İstanbul piyasasında satışa sunulan tulum peynirlerinde brucella etkenlerinin mevcudiyeti üzerine araştırmalar

GÜNGÖR YILDIRICI (1993). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. BÜLENT NAZLI
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
404. Sütlü çikolata üretiminde uygulanan teknolojik işlemlerin, mikrobiyolojik kaliteye etkisi üzerine araştırmalar

ÖMER ÇETİN (1993). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. BÜLENT NAZLI
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
405. Kahvaltılık margarinlerin fiziksel ve kimyasal özelliklerinin belirlenmesi

MUSTAFA YILDIZ (1993). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. MUAMMER UĞUR
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
406. Isı işlemi görmüş et ve et ürünlerinde Clostridium Perfringens'in termorezistan tipleri üzerine araştırma

RAMAZAN GÖKÇE (1993). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. İHSAN ALPERDEN
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
407. Tavuk karkaslarından stafilokok izolasyonu ve antibiyotiklere karşı duyarlılıkları üzerinde çalışmalar

ALİ KILINÇ (1992). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ÖMER AKAY
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
408. Ankara piyasasında satılan taze beyaz peynirlerin brucellosis riski yönünden incelenmesi

MAHMUT TUNÇBİLEK (1992). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ŞERİF KAYMAZ
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
409. Bazı hayvan etleri üzerinde standart poliakrilamid jel elektroforezi ile yapılan tür tayini çalışmaları

SAMİYE BAYRAMLAR (1992). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. MUAMMER UĞUR
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
410. Türkiye'de pazarlanan bazı ticari çocuk mamalarındaki B1, B2, B6, niasin ve C vitaminleri miktarlarının araştırılması Investigation of vitamin B1, vitamin B2, vitamin B6, nicotinamide and vitamin C contents of some commercial infant sold on the Turkish market

AYNUR POLAT (1992). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. AHMET YURTYERİ
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
411. Ankara piyasasında satılan karaciğer ve böbrek örneklerinde kurşun, çinko ve bakır düzeylerinin araştırılması

SERPİL CÖMERT (1992). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. YUSUF ŞANLI
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
412. Ülkemizde tüketime sunulan yerli ve ithal bebek mamalarının genel mikrobiyolojik kaliteleri ve bazı patojenlerin varlığı yönünden incelenmesi A Study in general and microbiological qualities of local and imported infant food formulae presented for consumption in our country and investigation for the presence of certain pathogens

FÜSUN ERGÜN (1992). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. ÖZER ERGÜN
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
413. Konya'da geçmişte ve günümüzde hazırlanan kışlık yiyecekler üzerine bir araştırma

NEVİN HALICI (1991). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. MİNE ARLI
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Ev Ekonomisi
414. Mısır ve mısır ürünlerinde Aflatoksin ile Okratoksin-A'nın detoksifikasyonları üzerine araştırmalar

GÜNER ÖZAY (1988). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. TURAN İNAL
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
415. HTSD (Yüksek ısı kısa zaman) metodunda sıcaklık derecesi ve depolama zamanında pastörize süt kalitesine etkisi

ABDULLAH ÇAĞLAR (1986). , Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. NURHAN AKYÜZ
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
416. Fermante sucuklarda kullanılan bazı katkı maddelerinin kalite üzerine etkileri

SADETTİN SÖNMEZ (1986). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
417. Süt formüllerinin tüketim uygulamaları ve süt formüllerinin C vitamini içeriği ile pH değerleri

GÖNÜL VAROL (1986). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. TÜRKAN KUTLUAY
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Gıda Mühendisliği
418. Erzurum il merkezinde tüketime sunulan kahvaltılık tereyağlarının kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri üzerinde bir araştırma

AHMET FAİK KOCA (1985). , Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. EKREM KURDAL
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
419. Ülkemizde üretilen tereyağ ve margarinlerde muhtelif muhafaza derecelerinde oluşan bazı değişimler üzerine araştırmalar

FÜGEN MEYDANOĞLU (1984). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. TURAN İNAL
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
420. Türk peynirlerinde aflatoksinlerin mevcudiyeti üzerine araştırmalar

GÜNER ÖZAY (1984). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
421. Erzurum, Erzincan ve Kars illerinde üretilen kremalı pastalar üzerinde mikrobiyolojik araştırmalar

HİKMET KARAÇAM (1984). , Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. NECDET LELOĞLU,DOÇ. DR. SELAHATTİN SERT
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
422. Ülkemizde yapılan kutu konservelerinin içerdikleri kurşun miktarının araştırılması

ARSLAN TUNÇBİLEK (1978). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Tıpta Uzmanlık   Türkçe   Biyoistatistik , Tıbbi Biyoloji