Gıda Mühendisliği için arama sonuçları Arama sonucu: 4295
51. Sodyumu azaltılmış mahlepli (Prunus mahaleb L.) buğday ekmeği üretimi Production of sodium reduced wheat bread with mahaleb (Prunus mahaleb L.)

CEREN YAPAREL (2016). , Yapıldığı Yer: EGE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. YEŞİM ELMACI
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
52. Mısırlı ekmeklerde mısır unu seviyesi ve katkı kullanımının kalite üzerine etkisi The effect of the using corn flour level and additive on quality of corn bread

HİLAL GÜDÜK (2016). , Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. H. GÜRBÜZ KOTANCILAR
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
53. Formation and characterization of food grade liposome systems Gıdada kullanılabilir lipozom sistemlerinin oluşturulması ve karakterizasyonu

SELEN GÜNER (2016). , Yapıldığı Yer: ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. HALİL MECİT ÖZTOP
Yüksek Lisans   İngilizce   Gıda Mühendisliği
54. Çiçek ballarındaki 5-hidroksimetilfurfural (HMF) oluşumu ve bazı kalite özellikleri üzerine farklı ısıl işlemlerin ve depolamanın etkisi Effect of different heat process and storage on 5-hydroxymethylfurfural (HMF) formation and some quality characteristics in flower honey

NİHAL GÜMÜŞ (2016). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. MEHMET AKBULUT
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
55. Nanokompozit ambalaj filmi üretimi ve bazı gıdaların ambalajlanmasında kullanım olanaklarının araştırılması Nanocomposite film production and investigation of its possible usage on some foods packaging

SÜLEYMAN POLAT (2016). , Yapıldığı Yer: ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. HASAN FENERCİOĞLU
Doktora   Türkçe   Gıda Mühendisliği
56. Tel peynirinin olgunlaşma kriterlerine starter kültürün etkisinin araştırılması Investigation of the effect of starter culture to the tel cheese ripening criteria

SERAP ÖRÜNDÜ (2016). , Yapıldığı Yer: ORDU ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ZEKAİ TARAKÇI,DOÇ. DR. HASAN TEMİZ
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
57. Pretreatment methods for valorization of hazelnut pruning wastes Fındık budama atıklarının değerlendirilmesi için ön işlem yöntemleri

KEVSER DOĞRU (2016). , Yapıldığı Yer: İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. ALİ OĞUZ BÜYÜKKİLECİ
Yüksek Lisans   İngilizce   Gıda Mühendisliği
58. Soğuk plazma tekniğinin et ürünlerindeki bazı patojenler üzerine etkisi The effect of cold plasma technique on some pathogen microorganisms for meat products

SİMGE AKTOP (2016). , Yapıldığı Yer: AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. VELİ GÖK
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
59. Improving lycopene production by Blakeslea trispora using ingredients Katkılar kullanılarak Blakeslea trispora ile likopen üretiminin arttırılması

AYŞE SEVGİLİ (2016). , Yapıldığı Yer: GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. OSMAN ERKMEN
Yüksek Lisans   İngilizce   Gıda Mühendisliği
60. Keçiboynuzu pekmez posasından elde edilen diyet lifinin kimyasal yapısının aydınlatılması ve gıdalarda kullanımının araştırılması The elucidation of the chemical structure of dietary fiber obtained from carob bean pulp and research in areas of food

MÜGE KEÇELİ (2016). , Yapıldığı Yer: MERSİN ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. YÜKSEL ÖZDEMİR
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
61. İstanbul ilinde satışa sunulan domates salçalarında sorbik asit ve benzoik asit varlığı The presence of sorbic acid and benzoic acid in tomato paste offered for sale in istanbul province

YOSUN ÇOTRA (2016). , Yapıldığı Yer: NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. FATMA ÇOŞKUN
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
62. Fındık protein hidrolizatlarının antihipertansif etkisinin (ACE inhibisyon aktivitesinin) belirlenmesi Determination of antihypertensive effect (ACE inhibitory activity) of hazelnut protein hydrolysates

EVREN ÇAĞLAR EROĞLU (2016). , Yapıldığı Yer: MERSİN ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. SALİH AKSAY
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
63. Göller bölgesinde yetiştirilen bazı makarnalık buğday çeşitlerinin fiziksel, kimyasal ve teknolojik özellikleri ile erişte kalitelerinin belirlenmesi Determination of physical, chemical and technological properties as well as Turkish noodle qualities of durum wheat kinds grown in region of Goller of Turkey

AYŞE ÖZTÜRK (2016). , Yapıldığı Yer: SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. HÜLYA GÜL
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
64. Farklı aromatik bitkilerle kaplanmış, kurutulmuş ve tütsülenmiş etlerin bazı kalite özelliklerinin araştırılması Investigation of some quality characteristics of dried and smoked meat coated with various aromatic herb

ELİF EKMEKÇİ (2016). , Yapıldığı Yer: AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. VELİ GÖK
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
65. Ülkemizde yetiştirilen bazı mısır çeşitlerine uygulanan alkali pişirme işleminin mısır unlarının karakteristik özellikleri üzerine etkilerinin araştırılması Investigation of the effects of the alkali cooking process applied to some corn varieties grown in turkey on characteristic properties of corn flours

MUSTAFA ŞAMİL ARGUN (2016). , Yapıldığı Yer: YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. İSMAİL SAİT DOĞAN
Doktora   Türkçe   Gıda Mühendisliği
66. Ebişke (Clitocybe geotropa) mantarından saflaştırılıp karakterize edilen endo-beta 1,4-mannanaz enziminin, magnetik kitosan nanopartiküller üzerine immobilize edilmesi ve meyve sularının durultma işleminde kullanılması Purification of an endo-beta-1,4-mannanase from (Clitocybe geotropa) and immobilization onto magnetite chitosan nanoparticles and using the clarification of fruit juices

ZEYNEP SÖNMEZ (2016). , Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. HAYRUNNİSA NADAROĞLU
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
67. Bazı baharatların ultrafiltre beyaz peynir kalitesi üzerine etkileri Effects of some spices on quali̇ty of ultrafiltered white cheese

GİZEM PAKSOY (2016). , Yapıldığı Yer: NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. BİLAL BİLGİN
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
68. Gemlik tipi sele zeytini üretiminde zeytin fermentasyon sürecinin mikrobiyolojik olarak izlenmesi ve pastörizasyonun ürünün raf ömrü üzerine etkisinin araştırılması Monitoring of microbiological growth during the fermentation of gemli̇k style sele olive production and investigate the effect of pasteurization on the shelf life of the product

SİBEL ALAK (2016). , Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. VİLDAN UYLAŞER
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
69. Denizli Çal yöresinde yetişen bazı üzüm çeşitlerinin farklı olgunlaşma evreleri ve kurutulması sonrasında bazı özellikleri ile resveratrol içeriğinin belirlenmesi Determination of some properties and resveratrol content of some grape varieties grown in Denizli Çal region during different ripening period and after drying process

MUSTAFA REMZİ OTAĞ (2015). , Yapıldığı Yer: PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. ÇETİN KADAKAL
Doktora   Türkçe   Gıda Mühendisliği
70. Gıda savunma sistemi ve bu sistemin hazır yemek sektöründe uygulanmasına yönelik bir çalışma A study on food defense system and the application of this system in the catering sector

NUSRET KEREM ERSİN (2015). , Yapıldığı Yer: NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ŞEFİK KURULTAY
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
71. Blok tip eritme peyniri üretiminde tavuk yumurtası kullanımının peynirin fizikokimyasal, tekstürel ve duyusal özellikleri üzerine etkisi Effect of the use of egg in the production of block type processed cheese on physicochemical,textural and sensorial properties of the cheese

MUSTAFA ÇAVUŞ (2015). , Yapıldığı Yer: IĞDIR ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. BAYRAM YURT,YRD. DOÇ. DR. HASAN CANKURT
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
72. Ozonlama uygulamasının elma suyunun biyoaktif bileşenlerine etkisi The effects of ozonation on bioactive compounds of apple juice

BURCU ARI (2015). , Yapıldığı Yer: SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ZEYNEP BANU SEYDİM
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
73. Portakal suyunun bileşimi ve HMF oluşum kinetiği üzerine ısıl işlem ve depolamanın etkileri Effects of heat treatment and storage on orange juice composition and HMF formation kinetics

TÜBA ŞİMŞEK MERTOĞLU (2015). , Yapıldığı Yer: ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. ASİYE AKYILDIZ
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
74. Determination of some properties of yoghurt added cornelian cherry and rose hip fruits marmalade with higher antioxidant content Antioksidanca zengin kuşburnu ve kızılcık meyvelerinden yapılan marmelatlar ilave edilerek üretilen meyveli yoğurtların bazı özelliklerinin belirlenmesi

ROLA ALZAMARA (2015). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. NİHAT AKIN
Yüksek Lisans   İngilizce   Gıda Mühendisliği
75. Misk adaçayı (Salvia sclarea) tohumlarından optimum koşullarda üretilen gamın fizikokimyasal, kompozisyonel, konformasyonel ve reolojik özelliklerinin belirlenmesi Determination of physicochemical, compositional, conformational and rheological properties of gum produced from sage seed (Salvia sclarea) at optimum conditions

GÖZDE KUTLU (2015). , Yapıldığı Yer: YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. MUSTAFA TAHSİN YILMAZ
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
76. Gama ışınları ve modifiye atmosferde ambalajlamanın bazı baharatların sterilizasyonu ve kalitesi üzerine etkileri The effects of gamma irradiation and modified atmosphere packaging on sterilization and quality of some spices

CELALE KIRKIN (2015). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. GÜRBÜZ GÜNEŞ
Doktora   Türkçe   Gıda Mühendisliği
77. Lif kaynağı olarak bulgur kepeğinin bisküvide kullanım olanakları The usage possibilities of bulgur bran as a source of dietary fiber in biscuit

İREM ÖZKESER (2015). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. AHMET HAZIM ÖZKAYA
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
78. Farklı pişirme yöntemlerinin yağlı ve yağsız balıklarda heterosiklik aromatik amin oluşumu üzerine etkileri The effects of different cooking methods on the formation of heterocyclic aromatic amines in fatty and lean fishes

GÜL KOTAN (2015). , Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. FATİH ÖZ
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
79. Radyo frekans yöntemi ile çözdürme işleminin matematiksel modellenmesi Mathematical modeling of radio frequency thawing

RAHMİ UYAR (2015). , Yapıldığı Yer: MERSİN ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. FERRUH ERDOĞDU
Doktora   Türkçe   Gıda Mühendisliği
80. Çeşitli bitkisel ürünlerin su ekstraktlarının fitokimyasal ve antioksidan özelliklerinin belirlenmesi Determination of phytochemical and antioxidant properties of water extracts of various herbal products

ESRA TOPALOĞLU (2015). , Yapıldığı Yer: GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. ÖZLEM AKPINAR
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
81. Gıda ithalatında karşılaşılan yasal sorunlar ve çözüm önerileri Legal problems and solutions encountered in food imports

RÜŞTÜ YAĞCI (2015). , Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. FİKRİ BAŞOĞLU
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
82. Probiyotik özelliği geliştirilmiş tereyağının depolama süresince kalite kriterlerinin belirlenmesi Probiotics feature improved quality during the butter of a storage criteria

YAŞAR KARACA (2015). , Yapıldığı Yer: SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ZEYNEP BANU SEYDİM
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
83. Applications of mid-IR spectroscopy for identification of wine and olive yeasts and characterization of antimicrobial activities of phenolics on yeasts Şarap ve zeytin mayalarının tanımlanması ve fenoliklerin mayalar üzerine antimikrobiyel aktivitelerinin karakterizasyonu için mid-IRspektroskopi uygulamaları

CANAN CANAL (2015). , Yapıldığı Yer: İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ

Danışman(lar): PROF. DR. FATMA BANU ÖZEN,DOÇ. DR. AYŞE HANDAN BAYSAL
Doktora   İngilizce   Gıda Mühendisliği
84. Karayemiş meyvesinin reçel ile marmelata işlenebilirliğinin ve bazı parametrelerin incelenmesi Research of processability of cherry laurel frui̇t i̇nto jams and marmalades and anali̇ze of some parameters

HEYSEM SUAT BATU (2015). , Yapıldığı Yer: TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. OLCAY KAPLAN İNCE
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
85. Kükürtlenmemiş gün kurusu kayısıların farklı sıcaklıklarda depolanması süresince mikrobiyolojik ve kimyasal kalitesindeki değişimler Changes in microbiological and chemical qualities of non-sulfitted dried apricots during storage at various temperatures

NİHAL GÜZEL (2015). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. MEHMET ÖZKAN
Doktora   Türkçe   Gıda Mühendisliği
86. Köfte üretiminde konjuge linoleik asit kullanımının heterosiklik aromatik amin oluşumuna etkisi The effect of conjugated linoleic acid usage in meatball production on the formation of heterocyclic aromatic amines

İSA HAN ÇAKMAK (2015). , Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. FATİH ÖZ
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
87. Katı faz mikroekstraksiyon ve yüksek vakum distilasyon teknikleri kullanılarak geleneksel yöntemle kurutulmuş ve endüstriyel olarak işlenmiş isot baharatında aroma bileşenlerinin belirlenmesi Determination of volatile and aroma active compounds of isot spice using different extraction techniques (High vacuum distillation or solidphase microextraction)

FATMA ZEHRA KİPER (2015). , Yapıldığı Yer: MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. YAHYA KEMAL AVŞAR
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
88. Yöre özelliklerinin bornova misketi üzümü ve şarabının kalite parametreleri, aroma ve fenol bileşikleri üzerine etkileri The effects of terroir properties on grape and wine's quality parametres; aroma and phenolic compounds of muscat of Bornova

SELİN NAZMİYE YABACI KARAOĞLAN (2015). , Yapıldığı Yer: ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. TURGUT CABAROĞLU
Doktora   Türkçe   Gıda Mühendisliği
89. Formation of epoxy fatty acids during autoxidation of linseed, sunflower and olive oil Keten tohumu yağı, ayçiçeği yağı ve zeytinyağının otooksidasyonu sırasında epoksi yağ asitlerinin oluşumunun incelenmesi

SELİN HANDE BAŞARAN (2015). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. BERAAT ÖZÇELİK,YRD. DOÇ. DR. DERYA KAHVECİ
Yüksek Lisans   İngilizce   Gıda Mühendisliği
90. Su kefiri taneleri ile fermente edilmiş vişne, nar ve üzüm suyunun antioksidan miktarı ve in vitro biyoerişilebilirliğinde meydana gelen değişimler Changes in antioxidant quantity and bioavailability of sour cherry, black grape and pomegranate juices fermented with water kefir grain

HANDE YÜCE (2015). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. ESRA ÇAPANOĞLU GÜVEN
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
91. Dry aging application in home-type refrigerators Ev tipi buzdolaplarında kuru yaşlandırma yönteminin uygulanması

İREM AKINCI (2015). , Yapıldığı Yer: ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. SERPİL ŞAHİN,YRD. DOÇ. DR. MECİT HALİL ÖZTOP
Yüksek Lisans   İngilizce   Gıda Mühendisliği
92. Akhisar zeytinlerinin yağ çıkarma öncesi farklı şekillerde bekletmenin ve sürenin zeytinyağı kalitesine etkisi The effects of different holding types and times on quality attributes of oil obtained from olives belonging to akhisar region

TUBA GÖLDELİ (2015). , Yapıldığı Yer: CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. PELİN GÜNÇ ERGÖNÜL
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
93. Küf dekontaminasyonu için akışkan yatak atmosferik basınç plazma reaktörü tasarımı The design of a fluidized bed atmospheric pressure plasma reactor for mold decontamination

BEYHAN GÜNAYDIN DAŞAN (2015). , Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. İSMAİL HAKKI BOYACI
Doktora   Türkçe   Gıda Mühendisliği
94. Naturel sızma zeytinyağı fenolik bileşen optimizasyonu Optimization of phenolic compounds in virgin olive oil

SALİHA ONUR SERMET (2015). , Yapıldığı Yer: SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. GÜLCAN ÖZKAN,YRD. DOÇ. DR. ERKAN KARACABEY
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
95. Konjuge linoleik asit üretimi için optimum fermantasyon koşullarının "in vitro" ortamda belirlenmesi ve et fermantasyonunda uygulanma olanaklarının araştırılması Determination of optimum fermentation conditions "in vitro" for conjugated linoleic acid production and investigating possibilities of implementing in meat fermentation

CEM OKAN ÖZER (2015). , Yapıldığı Yer: SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. BİROL KILIÇ
Doktora   Türkçe   Gıda Mühendisliği
96. Soğukta saklama sırasındada manyetik alan uygulamasının dilim salam üzerinde etkilerinin incelenmesi Effects of magnetic field treatment on quality attributes of salami during cold storage

DÖNAY UYSAL (2015). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. NEŞE ŞAHİN YEŞİLÇUBUK
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
97. Kakao yağı enkapsülasyonunun çikolatada yağ kusmasına etkisininin incelenmesi Investigation of the effect of cocoa butter encapsulation on fat blooming in chocolate

EKİN DİNÇEL (2015). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. DUYGU ALTIOK
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
98. Karadut (Morus nigra) meyvesinin bazı fiziksel ve kimyasal özelliklerinin belirlenmesi Determination of some physical and chemical characteristics of black mulberry (Morus nigra) fruit

EMİNE YALGI UYGUR (2015). , Yapıldığı Yer: AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. RAMAZAN ŞEVİK
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
99. Farklı kurutma metodlarının pul biber kalitesi ve kurutma kinetiği üzerine etkisi The effect of drying methods on the drying kinetics and quality of red pepper

ŞAHABETTİN DAĞHAN (2015). , Yapıldığı Yer: HARRAN ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. MEHMET KARAASLAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği
100. Glutensiz bisküvi üretimi ve optimizasyonu Gluten-free biscuit production and optimization

AHMET DURSUN (2015). , Yapıldığı Yer: MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. EMİR AYŞE ÖZER
Yüksek Lisans   Türkçe   Gıda Mühendisliği