Besin Hijyeni ve Teknolojisi için arama sonuçları Arama sonucu: 422
151. Konya il merkezindeki hastanelerde mutfak personelinin ellerinin mikrobiyolojik florası üzerine bir araştırma An investigation on microbiological flora of cooker hand working in hospital kitchens in konya

FADİME OFLAZ (2008). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. YUSUF DOĞRUER
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
152. Farklı gıda maddelerinde maya kontaminasyonu üzerine bir çalışma A study about yeast contamination of different foods

ELİF ESEN (2008). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. HARUN AKSU
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
153. Et ve fermente et ürünlerinden izole edilen Lactobacillus sake ve Lactobacillus curvatus suşlarının moleküler ve biyokimyasal identifikasyonu ve bazı teknolojik özelliklerinin belirlenmesi Moleculer and biochemical idenfication of Lactobacillus sake and Lactobacillus curvatus strains and determinations of some technological properties

AYKUT GÜLEREN (2008). , Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. MUSTAFA TAYAR
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
154. Sivas küp peynirinin mikrobiyolojik özellikleri ve küf florasının belirlenmesi A study on microbiological qualities and moulds flora of Sivas kup (Crock) cheese

MİHRİBAN PEKEL (2008). , Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. MİHRİBAN KORUKLUOĞLU
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Gıda Mühendisliği , Mikrobiyoloji
155. Escherichia coli'nin farklı şekerleri kullanma yeteneği üzerine bir çalışma A search on the use of different sugars by escherichia coli

NURHAYAT SIĞIRTMAÇ (2008). , Yapıldığı Yer: KAFKAS ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. MURAT GÜLMEZ
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
156. İlköğretim 5. sınıf öğrencilerinin beslenme çantalarının değerlendirilmesi Evaluation of the lunch boxes of 5th grade students of primary schools

ŞEMSİ TURAN (2008). , Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. IŞIL ŞİMŞEK
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Ev Ekonomisi , Eğitim ve Öğretim
157. Kefirin bazı mikrobiyolojik ve kimyasal özelliklerinin belirlenmesi Determination of some microbiological and chemical properties of kefir

AYŞE DİNÇ (2008). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. U. TANSEL ŞİRELİ
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
158. Pastörize sıvı yumurtaların mikrobiyolojik özellikleri üzerine bir araştırma A study on microbiological characteristics of pasteurized liquid eggs

ÖZGE ALGAN (2008). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. HARUN AKSU
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
159. Konya ilinde pazarlarda açıkta satılan küflü peynirlerde enterohemorajik esherichia coli O157:H7 suşunun varlığının araştırılması A study on the presence of enterohemorrhagic escherichia coli O157:H7 strain in blue cheese sold in public markets in konya province

EDA AKÇAMLI (2008). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. UÇKUN SAİT UÇAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
160. Adana'da satışa sunulan yumurtalarda sunuş çeşitliliği ve kalite değişimi üzerine bir çalışma A study on the presentation variety and quality diversity of the eggs marketed in Adana

HAVVA DOĞAN (2008). , Yapıldığı Yer: ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. A.NAZIM ULUOCAK
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
161. Bitlis ili ve çevresindeki askeri mutfaklarda kullanılan sığır gövde etlerinde bazı patojenlerin varlığı The presence of some pathogenic bacteria in bovine carcasses used in military kitchens in the city of Bitlis and iys surroundings

BURHAN HÜSEYİN TUNCER (2008). , Yapıldığı Yer: YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. SEMA AĞAOĞLU
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
162. Silifke yöresinde yetişen bazı ürünlerin geleneksel hazırlama, saklama, tüketim şekillerinin saptanması Determining the traditional ways of preparing keeping and consuming some products cultivated in Silifke region

CENGİZ URBAŞ (2008). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. MEHMET AKMAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
163. İleri işlem görmüş kanatlı eti ürünlerinden nugget üretim hattındaki mikrobiyal kontaminasyon kaynaklarının belirlenmesi Determination of microbiological contamination sources during further processed poultry product nugget production

PELİN FATMA AKYUVA (2007). , Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ŞAHSENE ANAR
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
164. Hindi kıymalarında salmonella'ların varlığı ve antibiyotik dirençliliklerinin belirlenmesi Incidence and antibiotic resistance of salmonella spp. in ground Turkey

ÖZLEM İŞERİ (2007). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. İRFAN EROL
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
165. Kitosanla kaplanmış soyulmuş sosislerin mikrobiyolojik kalitesi ve raf ömürlerinin araştırılması Analysis of chitosan coated sausages regarding to their microbiological quality and shelf life

FATMA IŞIN MAHAN (2007). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. KAMİL BOSTAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
166. Ağrı'da tüketilen çiğ ve UHT sütlerde Aflatoksin M1 tayini Detection of AFM1 in raw and UHT milkconsumed in Ağrı

MUSTAFA KANTEMİR (2007). , Yapıldığı Yer: YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. EMRULLAH SAĞUN
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
167. Gıdalardan izole edilen laktik asit bakterilerinin bakteriyosin üretme yeteneklerinin araştırılması Investigation of bacteriocin production capability of lactic acid bacteria isolated from foods

ÇİĞDEM SEZER (2007). , Yapıldığı Yer: KAFKAS ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ABAMÜSLÜM GÜVEN
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
168. Erzincan tulum peyniri üretiminde alternatif yöntemlerin araştırılması Investigation of alternative methods in making Erzincan tulum cheese

BERNA DUMAN AYDIN (2007). , Yapıldığı Yer: KAFKAS ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. MURAT GÜLMEZ
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
169. Yoğurt ve peynir üretiminde malt ekstrakt kullanılması Using of malt extract for the production of yoghurt and cheese

FATMA ESRA TEBERDAR GÜNEŞ (2007). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. SUZAN YALÇIN
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
170. Erzurum il merkezindeki içme ve kullanma sularının kimyasal, fiziksel ve mikrobiyolojik kalitesi Chemical, physical and microbiological qualites of tap water in erzurum

ÖZLEM KOÇAK (2007). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. AHMET GÜNER
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
171. Sığır ve koyun kıymalarında arcobacter türlerinin prevalansı ve multipleks PCR tekniği ile identifiye edilmesi Prevalance and identification of arcobacter species in ground meat from cattle and sheep by multiplex PCR techniques

NURHAN ERTAŞ (2007). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. YUSUF DOĞRUER
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
172. Dönerlerde satış süresi boyunca mikrobiyolojik kalitede meydana gelen değişmelerin araştırılması Research on changes in microbiological quality of döner during consumption time

MUHAMMET ALİ CEBİRBAY (2007). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. MUSTAFA NİZAMLIOĞLU
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Beslenme ve Diyetetik , Mikrobiyoloji
173. Soslu aynalı sazan (Cyprinus carpio L., 1758) filetolarının raf ömrünün belirlenmesi Determination of shelf life of marinated carp (Cyprinus carpio L., 1758) fillets

ÖZLEM PELİN CAN (2007). , Yapıldığı Yer: FIRAT ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ALİ ASLAN
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
174. Dayanıklılık sporcularında beslenme bilgi düzeylerinin belirlenmesi. The determination of the nutrition knowledge level in endurance athletes.

CEMİLE AKIL (2007). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. MUSTAFA NİZAMLIOĞLU
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Spor
175. Bir kaynak suyu tesisindeki mikrobiyal kontaminasyon kaynaklarının incelenmesi Investigation of microbiologic contamination sources in an drinking water interprise

MERYEM AKHAN (2007). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. ÖMER ÇETİN
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
176. Gökkuşağı alabalıklarında (onchornycus mykiss) biyojen aminlerin hplc ile saptanması The determination of biogenic amines in rainbow trout(onchornycus mykiss) by hplc

NUSRET HAKAN ŞENMAN (2007). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. T. HALUK ÇELİK
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
177. Hindi etlerinden izole edilen koagulaz pozitif stafilokokların enterotoksin oluşturma yeteneklerinin EIA (enzyme ımmuno assay) yöntemiyle belirlenmesi Determination of the enterotoxigenicity of coagulase positive staphylococci isolated from turkey meats by EIA(enzyme immuno assay)

SERHAT KILIÇ (2007). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ÖZLEM KÜPLÜLÜ
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
178. Çiğ sütlerde termofilik campylobacter türlerinin varlığı Occurrence of thermophilic campylobacter spp. in raw milk

ERDEM ÖRMECİ (2007). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. HAYDAR ÖZDEMİR
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
179. Küçükbaş hayvan karkaslarına uygulanan düşük voltaj elektrik stimülasyonunun et kalitesi üzerine etkisi The effect of low voltage electrical stimulation on meat quality of lamb carcasses

TOLGA KAHRAMAN (2007). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ÖZER ERGÜN
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Halk Sağlığı , Veteriner Hekimliği
180. Türkiye'de satışa sunulan alkolsüz içeceklerde bazı ağır metal miktarlarının araştırılması Determination of some heavy metal levels in nonalcoholic beverages sold in Turkey

MEHMET BİNGÖL (2007). , Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. GÜLDEREN YENTÜR
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
181. Konya garnizon birliklerindeki kuyu suları ile sehir sebeke sularının su kalitesi ve ağır metaller yönünden karşılaştırılması Comparison of water quality and heavy metal pollution of some selected ground water wells and pipeline network water in Konya Garrison

ÜMİT CENK KAHRAMAN (2007). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. GÜRKAN UÇAR
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
182. Yoğurt üretiminde HACCP sisteminin kurulması Organization of HACCP system in yoghurt production

YUSUF OKÇU (2007). , Yapıldığı Yer: TRAKYA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. MUHAMMET ARICI
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Gıda Mühendisliği , Mikrobiyoloji
183. Antalya'da tüketime sunulan kıyma ve kırmızı et preparatlarının mikrobiyolojik kalitesi Microbiological quality of minced meat and red meat preparations consumed in antalya

UMUT ÖZTÜRK (2007). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ÜMİT GÜRBÜZ
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Mikrobiyoloji
184. İstanbul bölgesinde bulunan gıda marketlerinde hijyen uygulamaları ve bunun gıda maddeleri üzerine etkisi Influence of hygiene application on some food retail markets in istanbul and it's effects on some foodstuffs

MUHSİN ÖZTÜRK (2007). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. BÜLENT NAZLI
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
185. Kayseride tüketime sunulan bazı tahıl ürünlerinin okratoksin a miktarları The quantities of ochratoxin a of some cereal products consumed in kayseri

İBRAHİM MURAT ŞEVİKTÜRK (2007). , Yapıldığı Yer: ERCİYES ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. ZAFER GÖNÜLALAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
186. Ağrı ilinde tüketime sunulan yoğurtların kimyasal ve mikrobiyolojik kalitesi Chemical and microbiological quality of yoghurts sold in the city of Ağri

EROL GAZİ HİSOĞLU (2007). , Yapıldığı Yer: YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. YAKUP CAN SANCAK
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
187. Erzurum ve Bingöl yöresinden toplanan kurut örneklerinin mikrobiyolojik ve kimyasal nitelikleri Microbiological and chemical properties of kurut samples collected from Erzurum and Bingöl regions

MERYEM AYDEMİR ATASEVER (2007). , Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. MUSTAFA ATASEVER
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
188. Koyun karkaslarının mikrobiyal kalitesi üzerine laktik asit sprey uygulamasının etkisi The effect of lactic acid spray application on the microbiological quality of sheep carcasses

DEVRİM BEYAZ (2007). , Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. MUSTAFA TAYAR
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
189. Şırnak garnizon merkezinde bulunan mutfak ve yemekhanede kritik kontrol noktalarının belirlenmesi Determination of critical control points in dining hall and kitchen at the presence of Şirnak military headquarters

SAVAŞ BATMACA (2007). , Yapıldığı Yer: ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. ÖZGÜR ÇADIRCI
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
190. Türk fermente sucuğunda farklı starter kültür ve olgunlaşma sıcaklıklarının biyojen amin oluşumu üzerine etkisi The effect of different starter cultures and ripening temperatures on formation of biogenic amine in turkish fermented sucuk

ALİ GÜCÜKOĞLU (2007). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. ÖZLEM KÜPLÜLÜ
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
191. Erzurum ili İspir ilçesindeki hipertansiyon hastalarının beslenme alışkanlıkları temel alınarak yaşam tarzı faktörlerinin belirlenmesi A RESEARCH TO DETERMINATE LIFE STYLE FACTORS BASED ON DIETARY HABITS IN İSPİR TOWN, IN ERZURUM CITY

AYŞE ATAMAN (2007). , Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. ZİYA GÖKALP CEYLAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
192. İnegöl köfte üretim aşamalarında mikrobiyal kontaminasyon kaynaklarının ve önleyici tedbirlerinin belirlenmesi Determination of microbiological contamination sources and preventive action during İnegöl Köfte production

BARIŞ SÖNMEZ (2007). , Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ŞAHSENE ANAR
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
193. Kefir kültürü ile fermente sucuk üretimi Production of fermented sausages with kefir starter culture

BEYZA HATİCE ULUSOY (2007). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ÖZER ERGÜN
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Beslenme ve Diyetetik , Bilim ve Teknoloji
194. Konya ve çevresinde farklı tip ambalajlarda tüketime sunulan tulum peynirlerinin kalite nitelikleri Quality characteristics of tulum cheese submitted to consumption in different types of packges in konya and in the vicinity of konya

HİLAL DUYGU ÇALIM (2007). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. YUSUF DOĞRUER
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
195. Erzurum bölgesinde satışa sunulan etlerde E.coli O157: H7'nin varlığının araştırılması Occurance E.coli O157: H7 in meat consumed in Erzurum

CEMAL ÜNSAL (2007). , Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. MUSTAFA ATASEVER
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
196. Muğla'da ki birinci sınıf tatil köylerinde çalışan mutfak personelinin aldıkları hizmet içi eğitimi ve mutfak hijyen durumunun değerlendirilmesi Evoluation of the situation of kitchen hygiene and in service training of the kitchen stuff who work in first class holiday villages in Mugla

TARİH EREN BABÜR (2007). , Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. NERMİN IŞIK
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Beslenme ve Diyetetik , Turizm
197. Piyasada satışa sunulan taze kanatlı eti preparatlarının son kullanma tarihlerinde duyusal ve genel mikrobiyolojik kaliteleri An empirical study on the sensorial and microbiological quality of packed meats of fresh poultry sold in the market

AYŞE GÜLİN SEZEN (2007). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ÖZER ERGÜN
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
198. Geleneksel olarak hazırlanmıs İzmir tulum peynirinden lactococcus lactis (lactococcus lactıs alttür lactis ve alttür cremoris) suşlarının izolasyonu, fenotipik ve moleküler teknikler ile identifikasyonu Isolation of lactococcus lactis subsp. lactis and lactococcus lactis subsp. cremoris strains from traditionally made izmir tulum cheese and identification of isolates by phenotypic and molecular techniques

SADIK BÜYÜKYÖRÜK (2007). , Yapıldığı Yer: ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. GÜL ECE SOYUTEMİZ
Doktora   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
199. Tip 2 diyabetes mellitus ile beslenme alışkanlıkları arasındaki ilişkiler Relations between nutritional behaviours and diabetes mellitus type II

HATİCE KAVAK (2006). , Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. MUSTAFA ATASEVER
Yüksek Lisans   Türkçe   Besin Hijyeni ve Teknolojisi
200. Classification of agricultural kernels using impact acoustic signal processing Tarımsal ürünlerin çarpma sesi kullanılarak sınıflandırılması

İBRAHİM ONARAN (2006). , Yapıldığı Yer: İHSAN DOĞRAMACI BİLKENT ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ENİS ÇETİN
Yüksek Lisans   İngilizce   Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Elektrik ve Elektronik Mühendisliği