1.
Tıbbi sülük (Hirudo verbana Carena, 1820)'ün akvaryum koşullarında kültüre alınması üzerine bir araştırma
A research on the culture of medicinal leech (Hirudo verbana Carena, 1820) in aquarium conditions
EMİN KARATAŞ
(2017).
, Yapıldığı Yer: SİNOP ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. SEVAL DERNEKBAŞI
Yüksek Lisans
Türkçe
Su Ürünleri
|
|
|
2.
Gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss), çipura (Sparus aurata) ve levrek (Dicentrarchus labrax) balıklarının atıklarından jelatin elde edilebilme kapasitelerinin araştırılması
Investigation of the gelatin obtainment capacity by waste products of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss), sea bream (Sparus aurata) and see bass (Dicentrarchus labrax)
NAİL ÜÇYOL
(2016).
, Yapıldığı Yer: ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. BAYRAM KIZILKAYA
Yüksek Lisans
Türkçe
Su Ürünleri
|
|
|
3.
Deniz anemonlarının genel özellikleri ve Actinia equina türünün kültüre alınması
General information about sea anemones and cultivation of Actinia equina
FATİH MEHMET MAVİ
(2016).
, Yapıldığı Yer: SİNOP ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. MUSTAFA ORHAN ARAL
Yüksek Lisans
Türkçe
Su Ürünleri
|
|
|
4.
Akdeniz midyesi (Mytilus galloprovincialis)'nin parazit varlığı yönünden incelenmesi
Investigation for the presence of parasite in Mediterranean mussel (Mytilus galloprovincialis)
HARUN YILMAZ
(2016).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ERCÜMENT GENÇ
Yüksek Lisans
Türkçe
Su Ürünleri
|
|
|
5.
Büyükçekmece Körfezi'nin zooplankton komünite yapısı ve çevresel faktörler
Zooplankton community structure of Buyukcekmece Bay and environmental factors
GÜVERCİN DOĞAN
(2016).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. MELEK İŞİNİBİLİR OKYAR
Yüksek Lisans
Türkçe
Su Ürünleri , Çevre Mühendisliği
|
|
|
6.
Linuron'un Gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss)solungaç ve karaciğer dokuları üzerinde histopatolojik ve biyokimyasal etkilerinin araştırılması
Investigation of histopathological and biochemical effects of gill and liver tissues of the linuron rainbow trout (Oncorhynchus mykiss)
ARZU GERGİT
(2016).
, Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. AHMET TOPAL
Yüksek Lisans
Türkçe
Su Ürünleri
|
|
|
7.
Termal su siyanobakterisi Pseudanabaena sp.'nin esansiyel yağ ve fikobiliprotein içeriğinin tespiti
Determination of essential oil and phycobiliprotein contents of thermal water cyanobacteri Pseudanabaena sp.
MÜRŞİT KOVANCI
(2016).
, Yapıldığı Yer: MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. ALİ GÜNLÜ
Yüksek Lisans
Türkçe
Su Ürünleri
|
|
|
8.
Zeytin (Olea europaea L.)yaprağı ve yağ gülü (Rosa damascena Mill.) ekstraktlarının buzdolabı koşullarında depolanan sıcak dumanlanmış alabalık (Oncorhynchus mykiss) filetolarının raf ömrüne etkisi
Effects of olive (Olea europaea L.) leaf and oil-bearing rose (Rosa damascena Mill.) extracts on hot smoked rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) stored at refrigerator temperature
AYLA MUTLU
(2016).
, Yapıldığı Yer: SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. ŞENGÜL BİLGİN
Yüksek Lisans
Türkçe
Su Ürünleri
|
|
|
9.
Güneş enerjisi destekli akuaponik sistemlerde koi (Cyprinus carpio) ve hıyar (Cucumis sativus) yetiştiriciliği üzerine bir araştırma
An investigation on koi carp (cyprinus carpio) and cucumber (cucumis sativus) growth;at the aquaponi̇c systems solar energy systems supported.
UĞUR CANSIN ÖDÜN
(2016).
, Yapıldığı Yer: YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. ŞENOL GÜZEL,PROF. DR. FAZIL ŞEN
Yüksek Lisans
Türkçe
Su Ürünleri
|
|
|
10.
Kabalar Göleti (Kastamonu)'nin bazı fiziksel ve kimyasal özellikleri
Some physical and chemical properties of Kabalar Pond (Kastamonu)
MUHAMMED BURAK SAĞIN
(2016).
, Yapıldığı Yer: FIRAT ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. DURSUN ŞEN
Yüksek Lisans
Türkçe
Su Ürünleri
|
|
|
11.
Bitkisel yağlar kullanılarak oluşturulan nanoemülsiyonların soğukta (2±2°c) ve vakum paketlenerek depolanan levrek (Dicentrarchus labrax) filetolarının duyusal, kimyasal ve mikrobiyolojik kalitesi üzerine etkileri
Effects of nanoemulsion based on plant oils on sensory, chemical and microbiological quality of sea bass fillets (Dicentrarchus labrax) under chilled (2±2°c) and vacuum packed conditions
MUSTAFA DURMUŞ
(2016).
, Yapıldığı Yer: ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. YEŞİM ÖZOĞUL
Doktora
Türkçe
Su Ürünleri
|
|
|
12.
Uzunçayır Baraj Gölü'nden (Tunceli,Türkiye) toplanan Chlorella sp.'nin atık suda yetiştiriciliği
Culture of Chlorella sp. in wastewater collected Uzunçayır Dam Lake (Tunceli, Turkey)
KADİR YILMAZ
(2016).
, Yapıldığı Yer: TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. ERKAN CAN,YRD. DOÇ. DR. ŞAFAK SEYHANEYILDIZ CAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Su Ürünleri
|
|
|
13.
Yeşilovacık Körfezi'nde yaşayan Akdeniz anemonu (Actinia equina Linnaeus, 1758)'nun kimyasal kompozisyonundaki mevsimsel değişimler
Seasonal changes in the chemical compositions of the beadlet anemones (Actinia equina Linnaeus, 1758) from Yesilovacik Bay
KEMAL YATKIN
(2016).
, Yapıldığı Yer: MERSİN ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. DENİZ AYAS
Yüksek Lisans
Türkçe
Su Ürünleri
|
|
|
14.
2009-2013 yılları arasındaki Trabzon balık hali kayıtlarının incelenmesi
A comperative analysis of Trabzon fish market records between 2009 and 2013
MÜKERREM ÖZKAN ULUSAL
(2016).
, Yapıldığı Yer: RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. AHMET MUTLU GÖZLER
Yüksek Lisans
Türkçe
Su Ürünleri
|
|
|
15.
Antalya ili su ürünleri tüketim alışkanlıklarının belirlenmesi
The determination of habit of seafood consumption of the province of Antalya
MERVE ARSLAN
(2016).
, Yapıldığı Yer: SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. LEVENT İZCİ
Yüksek Lisans
Türkçe
Su Ürünleri
|
|
|
16.
Çandarlı Körfezi (Aliağa, Yenişakran kıyıları) kıyısal ekosisteminde dağılım gösteren prosobranchia (Gastropoda, Mollusca) türleri
Prosobranchia (Gastropoda, Mollusca) species distributed in the coastal ecosystems of Çandarlı bay (Aliağa, Yanisakran)
ÖZLEM AKSOY
(2016).
, Yapıldığı Yer: İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. MEHMET ÇULHA
Yüksek Lisans
Türkçe
Su Ürünleri
|
|
|
17.
Salmo trutta caspius ile Oncorhynchus mykiss, Salmo salar, Sparus aurata ve Dicentrarchus labrax türlerinin amino asit kompozisyonlarının karşılaştırılması
Comparison of amino acid composition of Oncorhynchus mykiss, Salmo salar, Sparus aurata and Dicentrarchus labrax with Salmo trutta caspius
RECAYİ ÇİMAGİL
(2016).
, Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. MEVLÜT ARAS
Yüksek Lisans
Türkçe
Su Ürünleri
|
|
|
18.
Gökkuşağı alabalıkları (Oncorhynchus mykiss, Walbaum 1792)'nda Vagococcus salmoninarum'a karşı in vitro antagonistik etki gösteren potansiyel probiyotik bakterilerinin araştırılması
Investigation of potential probiotic bacteria with in vitro antagonistic effect against Vagococcus salmoninarum in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss, Walbaum 1792)
HATİCE SAYI
(2016).
, Yapıldığı Yer: SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. BEHİRE IŞIL DİDİNEN,DOÇ. ERTAN EMEK ONUK
Yüksek Lisans
Türkçe
Su Ürünleri
|
|
|
19.
Gökkuşağı alabalıkları (Oncorhynchus mykiss, Walbaum 1792)'nda Lactococcus garvieae'ya karşı in vitro antagonistik etki gösteren potansiyel probiyotik bakterilerin araştırılması
Investigation of potential probiotic bacteria with in vitro antagonistic effect against Lactococcus garvieae in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss, Walbaum 1792)
ESENGÜL MORSÜMBÜL
(2016).
, Yapıldığı Yer: SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. BEHİRE IŞIL DİDİNEN,DOÇ. DR. ALPER ÇİFTCİ
Yüksek Lisans
Türkçe
Su Ürünleri
|
|
|
20.
İş güvenliği ve sağlığı temel alınarak 10 milyon üretim kapasiteli deniz balıkları yavru üretim pilot tesisi planlanması
Occupational safety and health based on sea fish fry production capacity of 10 million pilot production facility planning
AHMET ÇABUK
(2016).
, Yapıldığı Yer: EGE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ŞAHİN SAKA
Yüksek Lisans
Türkçe
Su Ürünleri
|
|
|
21.
Salarha Havzası akarsularında evsel atık sulardan dolayı oluşabilecek bakteriyolojik ve deterjan kökenli kirliliğin araştırılması
Investigion og bacteriologial and detergant pollution due to domestic waste in the rivers of Salarha basin
BÜŞRA TAŞPINAR
(2016).
, Yapıldığı Yer: RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. BÜLENT VEREP
Yüksek Lisans
Türkçe
Su Ürünleri
|
|
|
22.
Çandarlı Körfezi kıyısal ekosisteminde dağılım gösteren Syngnathus abaster, Risso 1827 türünün üreme özelliklerinin belirlenmesi
Determination of the reproduction properties of black-striped pipefish Syngnathus abaster Risso, 1827 distributed in the coastal ecosytem of Çandarlı bay
GÖZDE EKİN TATARHAN
(2016).
, Yapıldığı Yer: İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. MEHMET ÇULHA
Yüksek Lisans
Türkçe
Deniz Bilimleri , Su Ürünleri
|
|
|
23.
Homa Dalyanı'nın ıslahına yönelik uygun kapı modellerinin incelenmesi ve tasarlanması
Usable fish passage control systems of the examining and designing for improvement at Homa Lagoon
BAŞAK UÇMAKLIOĞLU
(2016).
, Yapıldığı Yer: EGE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. OSMAN ÖZDEN
Yüksek Lisans
Türkçe
Deniz Bilimleri , Su Ürünleri
|
|
|
24.
Deneysel yangı oluşturulmuş Gökkuşağı
alabalıklarında (Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792) timolün
apoptoz üzerene etkilerinin araştırılması
Investigation effects of tyhmol on apoptosis in experimentally inflamed rainbow trout (Oncorhynchus mykiss, Walbaum 1792)
BANU KUBULAY
(2016).
, Yapıldığı Yer: TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. AZİME KÜÇÜKGÜL
Yüksek Lisans
Türkçe
Su Ürünleri
|
|
|
25.
Tunceli ili merkez ilçede ailelerin balık tüketim tercihlerinin belirlenmesi
Determination of fish consumption preferences of households in downtown areas of the Tunceli province
CAN METE MENTEŞE
(2016).
, Yapıldığı Yer: TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. MURATHAN KAYİM
Yüksek Lisans
Türkçe
Su Ürünleri
|
|
|
26.
Korkuteli (Antalya)'deki alabalık işletmelerinin yapısal ve ekonomik analizi
Structural and economic analysis of trout farming in the Korkuteli (Antalya) province
ERDEM ERMAN
(2016).
, Yapıldığı Yer: SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. FAHRETTİN KÜÇÜK
Yüksek Lisans
Türkçe
Su Ürünleri
|
|
|
27.
Mersin ilinde tüketime sunulan bazı kabuklu ve yumuşakça türlerinde ağır metal birikim düzeylerinin belirlenmesi
Determination of heavy metal levels in some marketed crustacean and mollusc species in mersin
COŞKUN ÇOLAKFAKIOĞLU
(2016).
, Yapıldığı Yer: MERSİN ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. ÖZCAN AY
Yüksek Lisans
Türkçe
Fizyoloji , Su Ürünleri
|
|
|
28.
Farklı yoğunluktaki ultrasonun vakum ambalajlanmış sardalya (Sardina pilchardus) balığının bazı kalite kriterleri üzerine etkisi
The effect of ultrasound in different intensity on some quality parameters of sardines (Sardina pilchardus) packed in vacuum packaging
HATİCE IŞIK
(2015).
, Yapıldığı Yer: ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ŞÜKRİYE ARAS HİSAR
Yüksek Lisans
Türkçe
Su Ürünleri
|
|
|
29.
Kahramanmaraş ilinde gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss, walbaum 1792) kafes işletmelerinde Vagococcus salmoninarum izolatlarının izolasyonu ve tanımlanması
Identification and isolation of izolates Vagococcus salmoninarum cage business rainbow trouts (Oncorhynchus mykiss) of Kahramanmaras city
YASEMİN BARIŞ
(2015).
, Yapıldığı Yer: KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. MİKAİL ÖZCAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Mikrobiyoloji , Su Ürünleri
|
|
|
30.
Balık larvalarının beslenmesinde kullanılan artemia (Artemia sp.) nauplilerinin yağ asidi kompozisyonu üzerinde ticari zenginleştiricilerin etkisi
The effects of commercial enrichments on the fatty acid composition of artemia (Artemia sp.) nauplii used for larval fish
ERDEM AKKUŞ
(2015).
, Yapıldığı Yer: ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. UMUR ÖNAL
Yüksek Lisans
Türkçe
Deniz Bilimleri , Su Ürünleri
|
|
|
31.
Eğirdir Gölü ve göldeki bazı su ürünleri türlerinde ağır metal düzeyleri ve stres parametrelerinin araştırılması
Investigation of heavy metal levels in water, sediment and some fishery species and stress parameters in Egirdir Lake
CAFER BULUT
(2015).
, Yapıldığı Yer: SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. AYŞEGÜL KUBİLAY
Doktora
Türkçe
Su Ürünleri
|
|
|
32.
Kırmızı yosun (Gelidium latifolium, Bornet ex Hauck 1883)'dan üretilen agar agarın mevsimsel kalitesinin belirlenmesi
Determination of seasonal quality of agar agar produced from red seaweed (Gelidium latifolium (Bornet ex Hauck 1883)
ÖZEN YUSUF ÖĞRETMEN
(2015).
, Yapıldığı Yer: SİNOP ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. YALÇIN KAYA
Doktora
Türkçe
Su Ürünleri
|
|
|
33.
Doğu Karadeniz'de 2013-2014 av sezonunda avlanan hamsi (Engraulis encrasicolus Linnaeus, 1758)'nin popülasyon dinamiği
Population dynamics of anchovy (Engraulis encrasicolus Linnaeus, 1758) caught 2013-2014 fishing seasons in the Eastern Black Sea
EBRU SOLAK
(2015).
, Yapıldığı Yer: RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. SABRİ BİLGİN
Yüksek Lisans
Türkçe
Su Ürünleri
|
|
|
34.
Sinop bölgesi'nde Pavurya (Eriphia verrucosa Forskal, 1775)'nın bazı biyolojik parametrelerinin araştırılması
Investigation of some biological parameters of warty crab (Eriphia verrucosa Forskal, 1775) in the Sinop region
SEFER ÇELİK
(2015).
, Yapıldığı Yer: SİNOP ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. ÇETİN SÜMER
Yüksek Lisans
Türkçe
Su Ürünleri
|
|
|
35.
Lipaz ve proteaz enzimleri katkılı yemlerin çipura (Sparus aurata, linnaeus 1758)'ların gelişme performansı, vücut kimyasal kompozisyonu ve sindirim enzimlerine etkisi
Effect of dietary lipase and proteaz supplementation on growth performance, and body composi̇ti̇on and digestive enzyme activities in gilthead sea bream (Sparus aurata linnaeus 1758)
FİLİZ ÖZCAN
(2015).
, Yapıldığı Yer: ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. OĞUZ TAŞBOZAN
Doktora
Türkçe
Su Ürünleri
|
|
|
36.
Gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss) kromozom sayısının lökositlerinden tespiti
Determination of chromosome number in rainbow trout leukocyte
HASAN YILDIRIM
(2015).
, Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. HALİL İBRAHİM HALİLOĞLU
Yüksek Lisans
Türkçe
Su Ürünleri
|
|
|
37.
Güneydoğu Karadeniz'de (Rize sahilleri) deniz salyangozunun (Rapana venosa) dağılımı ve popülasyon yapısı
Population structure and distribution of sea snail, Rapana venosa, in the Southern Black sea (Ri̇ze coast)
SERPİL DEMİRÇELİK
(2015).
, Yapıldığı Yer: RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. GÖKTUĞ DALGIÇ
Yüksek Lisans
Türkçe
Su Ürünleri
|
|
|
38.
Trol torbası seçiciliğinde görselliğin önemi
The importance of visual on trawl codend selectivity
FATİH ULAŞ
(2015).
, Yapıldığı Yer: MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. SEVİL DEMİRCİ
Yüksek Lisans
Türkçe
Balıkçılık Teknolojisi , Su Ürünleri
|
|
|
39.
Karadeniz'in Sinop kıyılarından örneklenen balık, omurgasız, zooplankton, deniz çayırı ve sedimanda ağır metal düzeyleri
Heavy metal levels in fish, invertebrates, zooplankton, sea grass and sediment from Sinop coasts of the Black Sea
HASAN CAN ÖZTEKİN
(2015).
, Yapıldığı Yer: SİNOP ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. LEVENT BAT
Yüksek Lisans
Türkçe
Su Ürünleri
|
|
|
40.
İskenderun Körfezi'ndeki yüzücü mavi yengeç (Portunus segnis (Forskal, 1775))'in biyo-ekolojik özellikleri
Several bio-ecological characteristics of blue swimming crab (Portunus segnis (Forskal, 1775)) in Iskenderun Bay
BURAK TÜRKER İNANDI
(2015).
, Yapıldığı Yer: MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. TAHİR ÖZCAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Su Ürünleri
|
|
|
41.
Sarımsağın (Allium sativum, L.) antioksidan etkisinin sıcak dumanlanmış ithal uskumru (Scomber scombrus L., 1758)'nun kalite parametrelerine etkisi
Effects of antioxidant properties of Garlic (Allium sativum, L.) on the quality parameters of smoked imported mackerel (Scomber scombrus L., 1758)
ZAFER HAKAN KALAYCI
(2015).
, Yapıldığı Yer: SİNOP ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. HÜNKAR AVNİ DUYAR
Yüksek Lisans
Türkçe
Su Ürünleri
|
|
|
42.
Membran biyoreaktör (MBR) prosesi ile arıtılan endüstriyel atık suların yeniden kullanımı için membran teknolojilerin uygulanması
Membrane technology application for reuse industrial wastewater treatment with membrane bioreactor (MBR) process
GÖKHAN SERT
(2015).
, Yapıldığı Yer: EGE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ÖZDEMİR EGEMEN,PROF. DR. NALAN KABAY
Doktora
Türkçe
Kimya Mühendisliği , Su Ürünleri
|
|
|
43.
Zebra balığı (Danio rerio) embriyonik gelişimi üzerine Glyphosate'nin toksik etkileri
Toxic effects of Glyphosate on embryonic development of zebra fish (Danio rerio)
EKREM SULUKAN
(2015).
, Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. SALTUK BUĞRAHAN CEYHUN
Yüksek Lisans
Türkçe
Su Ürünleri
|
|
|
44.
Sibirya Mersin balığı (Acipenser baerii) yeminde fındık küspesi kullanımının büyüme performansına etkisi
Effect on growth performance of using hazelnut meal in Siberian Sturgeon (Acipenser baerii) diet
YUNUS EMRE KIRTAN
(2015).
, Yapıldığı Yer: RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. HURİYE ARIMAN KARABULUT
Yüksek Lisans
Türkçe
Su Ürünleri
|
|
|
45.
İskenderun Körfezi'nde bulunan kaya zamburu Helicolenus dactylopterus (Delaroche, 1809)'un bazı biyolojik özellikleri
The some biological chracteristic of blackbelly rosefish Helicolenus dactylopterus (Delaroche, 1809) living in İskenderun Bay
FATİH AKBULUT
(2015).
, Yapıldığı Yer: MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. SEFA AYHAN DEMİRHAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Su Ürünleri
|
|
|
46.
Soğukta depolama sırasında farklı sirkelerin kültüre edilmiş midye (Mytilus galloprovincialis) etinin mikrobiyolojik kalitesine etkisi
Effect on microbiological quality of aquacultured mussel (Mytilus galloprovincialis) meat of various vinegars during cold storage
YASEMİN ALPARSLAN
(2015).
, Yapıldığı Yer: SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ABDULLAH DİLER
Yüksek Lisans
Türkçe
Su Ürünleri
|
|
|
47.
Transglutaminaz enzimi ilave edilerek kaplanmış balık
filetolarının kalitesinin belirlenmesi
Determination of quality of fish fillets coated with
transglutaminase enzyme
FAHRETTİN GÖKHUN TOKAY
(2015).
, Yapıldığı Yer: AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. PINAR YERLİKAYA
Yüksek Lisans
Türkçe
Su Ürünleri
|
|
|
48.
Tunceli sarımsağının (Allium tuncelianum, KOLLMANN) Aeromonas hydrophila, A. sobria, A. caviae, Yersinia ruckeri, Vagococcus salmoninarum, Vibrio ordalii ve Edwardsiella tarda üzerindeki antibakteriyel etkisinin invitro olarak araştırılması
The investigate as in vitro of antibacter,al effect of Tunceli garlic (Allium tuncelianum) against bacteria Aeromonas hydropohila, A.sobria, A. caviae, Yersinia ruckeri, Vagococcus salmoninarum, Vibrio ordalii and Edwardsiella tarda
ARZU ERDOĞAN ÇAKABEY
(2015).
, Yapıldığı Yer: TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. ENGİN ŞEKER,YRD. DOÇ. DR. ÜNAL İSPİR
Yüksek Lisans
Türkçe
Su Ürünleri
|
|
|
49.
Çanakkale Boğazı'nın bazı liman bölgelerindeki fitoplanktonik organizmaların çevresel parametrelerle ilişkili kısa zaman serili değişimleri
Short term variations of phytoplanktonic organisms along with environmental parameters in some harbors of the Dardanelles
SERDAR ÖZYALIN
(2015).
, Yapıldığı Yer: ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. MUHAMMET TÜRKOĞLU
Doktora
Türkçe
Deniz Bilimleri , Su Ürünleri
|
|
|
50.
Spirulina platensis'ten farklı ortam koşullarında biyokütle ve gama-linolenik asit üretimi
Biomass and gamma-linolenic acid production by Spirulina platensis under different growth conditions
OYA IRMAK ŞAHİN CEBECİ
(2015).
, Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. ARZU AKPINAR BAYİZİT
Doktora
Türkçe
Gıda Mühendisliği , Su Ürünleri
|
|
|