1.
Okul öncesi çağ çocuklar için aile katılımlı beslenme eğitim modelinin geliştirilmesi ve çocukların beslenme bilgi ve davranışları üzerine etkisinin değerlendirilmesi
Development of family participated nutrition education model for preschool aged children and evaluation of children nutritional knowledge and behaviour
ŞULE AKTAÇ
(2016).
, Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. GÜL KIZILTAN
Doktora
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
2.
Obez bireylerde ağırlık kaybı ile antropometrik ölçümler, bazı biyokimyasal bulgular ve yaşam kalitesi arasındaki ilişkinin belirlenmesi
Determining the relationship between weight loss with anthropometric measurements, quality of life and some biochemical parameters in obese individuals
LEYLA PINAR GÜÇLÜ
(2016).
, Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. MENDANE SAKA
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
3.
Karaman il merkezi lise öğrencilerinin beden algısı ve yeme
tutumlarının değerlendirilmesi
Evaluation on the Body Perception and Eating Attitudes of High
School Students in Karaman City Center.
SERAP İNCEDAL
(2016).
, Yapıldığı Yer: YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. İSKENDER KARALTI
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
4.
Adolesan bireylerde diyet kalitesinin sağlıklı yeme indeksi ile değerlendirilmesi
Assessment of adolescent individuals' dietary quality with healthy eating index
HÜSEYİN FEYZİ ÖZMEN
(2016).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. NİHAL ZEKİYE ERDEM
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
5.
Edirne il merkezindeki yaşlı bireylerde beslenme durumu ve etkileyen faktörler
Nutritional status and effecting factors among elderly individuals in edirne city center
ÖZGE CEMALİ
(2016).
, Yapıldığı Yer: TRAKYA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. HAMDİ NEZİH DAĞDEVİREN
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik , Geriatri
|
|
|
6.
Farklı süt türlerinin aflatoksin M1 düzeyi açısından değerlendirilmesi
Determination of aflatoxin m1 levels in different types of milk
BERNA MADALI
(2016).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. AYLİN AYAZ
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
7.
Toplu beslenme hizmetleri çalışanlarında iş sağlığı ve güvenliği riskleri ile beslenme durumunun değerlendirilmesi
Evaluation of occupational health and safety risks and nutrition status on institutional food service workers
SÜLEYMAN KÖSE
(2016).
, Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. SANİYE BİLİCİ
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
8.
Türkiye'de 18-64 yaş bireylerde plazma amino asit ve yağ asidi düzeyleri ile beslenme durumu arasındaki ilişkiyi incelemeye yönelik bir araştırma
A study of plasma amino acid and fatty acid levels in adults aged 18-64 years in Turkey and the relationship with nutrition status
BURCU AKSOY
(2016).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. HALİT TANJU BESLER
Doktora
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
9.
Koroner anjiyografi uygulanacak hastalarda beslenmeyle ilişkili kardiyovasküler risk faktörlerinin değerlendirilmesi
Review of nutrition related cardiyovascular risk factors in patients to whom coronary angiography will be performed
BUKET BEKTAŞ
(2016).
, Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. PERİM TÜRKER
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
10.
Investigation of the molecular and genetic response in enterocytes of duodenum during elevated intracellular glucose level
İnce bağırsak enterosit hücrelerinde artan hücre içi glikoz miktarına bağlı moleküler ve genetik yanıtın araştırılması
TUĞÇE BOZTEPE
(2016).
, Yapıldığı Yer: İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. ŞÜKRÜ GÜLEÇ,PROF. DR. VOLKAN SEYRANTEPE
Yüksek Lisans
İngilizce
Beslenme ve Diyetetik , Biyoteknoloji , Moleküler Tıp
|
|
|
11.
İnsülin direnci olan bireylerin tiroid fonksiyonları ile beslenme durumlarının değerlendirilmesi
Evaluation of insulin resistance and nutrition situation with individuals thyroi̇d functi̇on
MİNE TELEK
(2016).
, Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. AYDAN ERCAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
12.
Maternal diyetle alınan yüksek fruktozlu mısır şurubunun insulin ve bazı lipid parametreleri açısından anne ve yavru ratlar üzerine olası etkileri
Determination of the effect of maternal dietary high fructose corn syrup intake on mother rats and pups in terms of insulin and lipid parameters
YAĞMUR KAYA
(2016).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. REYHAN NERGİZ ÜNAL
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
13.
Özel bir zayıflama merkezine devam eden yetişkin kadınlarda sağlıklı yaşam biçimi davranışlarının ağırlık kaybına yansımasının değerlendirilmesi
The evaluation of healthy life behaviours' effect on weight loss for the adult females attending a private weight loss consultancy center
SELEN ALEMDAR
(2016).
, Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. EMİNE AKSOYDAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
14.
Tip 1 diyabetli çocuk hastalarda diyetin inflamatuar indeksi ile bazı biyokimyasal parametreler arasındaki ilişkinin incelenmesid
Evaluation of the association between dietary inflammatory index and certain biochemical parameters in the youth with TYPE 1 diabetes
SULTAN OĞUZMERT
(2016).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. MEVLÜDE KIZIL
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik , Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları
|
|
|
15.
Üzüm, dut ve keçiboynuzu pekmezlerinin 5-hidroksimetilfurfural ve bazı mineral içeriklerinin belirlenmesi
Determination of 5-hydroxymethylfurfural and some mineral contents of grape, mulberry and carob bean molasses
MEHMET YİĞİT
(2016).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. NESLİŞAH RAKICIOĞLU
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
16.
Kronik fonksiyonel kabızlığı olan küçük çocuklarda süt çocukluğu dönemine ait beslenmeyle ilgili risk faktörlerinin araştırılması
Investigation of the nutritional risk factors associated with the infancy period of younger children with chronic functional constipation
FARUK ÖNER
(2016).
, Yapıldığı Yer: ŞİFA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. COŞKUN ÇELTİK
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
17.
Prolaktinomalı bireylerde zayıflama diyetlerinin bazı biyokimyasal parametrelere ve antropometrik ölçümlere etkisi
Effect of weight loss diets on some biochemical parameters and anthropometric measurements in prolactinomas patients
ESEN SEZER
(2016).
, Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. GÜL KIZILTAN
Doktora
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
18.
Tip II diyabetli hastalarda diyet yağ asit örüntüsü ve kanda CD36 yağ asit transport reseptör düzeyi arasındaki ilişki
The link between blood CD36 fatty acid transport receptor level and dietary fatty acid pattern in patients with TYPE II diabetes melllitus
EMİNE MERVE SAKIOĞLU
(2016).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. REYHAN NERGİZ ÜNAL
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
19.
Farklı sosyoekonomik düzeye sahip ilkokul çağı çocuklarda ailenin beslenme tutum ve davranışlarının çocuğun beslenme durumuna etkisi
The effects of attitude and behaviours of families to the nutrition patterns of children at elemantary school ages and living under different socioeconomic status
SİBEL ERDEM
(2016).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. HÜLYA GÖKMEN ÖZEL
Yüksek Lisans
İngilizce
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
20.
Vardiyalı çalışan sağlık personelinde metabolik sendrom sıklığının değerlendirilmesi üzerine bir araştırma
A study on the assessment of the prevalence of metabolic syndrome among healthcare shift workers
SEMRA NAVRUZ
(2015).
, Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. SANİYE BİLİCİ
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
21.
Malatya'da özel bir kliniğe başvuran menopoza girmiş bireylerin genel beslenme durumlarının belirlenmesi
To determine the general diet status of menopause experiencing i̇ndividuals who consulted a private clinic in Malatya
BÜŞRA SAĞNAK
(2015).
, Yapıldığı Yer: HALİÇ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. YASEMİN BEYHAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
22.
Sağlıklı yetişkinlerde plazma K vitamini ve osteokalsin düzeylerinin insülin direnci üzerine etkisinin incelenmesi
Investigation the effect of plasma vitamin K and osteocalcin levels on insulin resistance in healthy adults
YASEMİN ERTAŞ
(2015).
, Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. MAKBULE GEZMEN KARADAĞ
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
23.
Karbonhidrat sayımı yapan Tip 1 diyabetik yetişkin bireylerin sağlıklı yeme takıntısı ve yeme davranış bozukluğunun biyokimyasal ve antropometrik ölçümlerle ilişkisinin belirlenmesi
A determination of the relations between orthorexia nervosa, abnormal eating attitudes and biochemical, anthropometric measurements in Type 1 diabetic adult patients on carbohydrate counting therapy
NESİL GÖREN ATALAY
(2015).
, Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. GÜL KIZILTAN
Doktora
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır.
|
24.
Fonksiyonel konstipasyonu olan yetişkin bireylerin beslenme durumlarının değerlendirilmesi
Evaluation of the nutritional status of adult individuals with diagnosed functional constipation
BURCU ATEŞ
(2015).
, Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. MENDANE SAKA
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
25.
Sağlık çalışanlarının beslenme durumu ve alışkanlıkları ile iş memnuniyetlerinin incelenmesi
Study of nutrition habits and jobs satisfaction of health sector workers
SEDANUR ALPASLAN
(2015).
, Yapıldığı Yer: HALİÇ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. YASEMİN BEYHAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
26.
İdiyopatik santral erken puberteli ergenlerin beslenme durumları, antropometrik ölçümleri ve bazı biyokimyasal bulgularının değerlendirilmesi
To evaluate the nutritional status of idiopathic central pubertas preacox adolescant with some biochemical parameters and anthropometric measurements
HATİCE ASLI BAYRAKTAR
(2015).
, Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. EDA KÖKSAL
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
27.
Comparison of eating disorders status between first and fourth year of nutrition and dietetics students in a private university in Istanbul
İstanbul'da özel bir üniversitede eğitim görmekte olan birinci ve dördüncü sınıf beslenme ve diyetetik öğrencilerinin yeme tutumlarının karşılaştırılması
GÖZDE DUMLU BİLGİN
(2015).
, Yapıldığı Yer: YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. İSKENDER KARALTI
Yüksek Lisans
İngilizce
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
28.
Özel bir spor merkezine devam eden 18-30 yaş arası bireylerin beslenme durumlarının ve beden algılarının değerlendirilmesi
Evaluation on nutritional status and body image of individuals between 18 and 30 years attended a private sport center
ZEYNEP AVAN
(2015).
, Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. FATMA PERİM TÜRKER
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
29.
Yetişkin bireylerde kendine saygı ve duygu durumunun antropometrik ölçümler ve beslenme durumu ile ilişkisi
The relationship of self esteem and mood state with anthropometric measurements and nutritional status in adult individuals
MERVE PEHLİVAN
(2015).
, Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. GÜL KIZILTAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
30.
Gülibrişim (Albizia julibrissin) tohumunun, yavru koi sazan (Cyprinus carpio) diyetlerinde kullanımı
The use of silk tree (Albizia julibrissin) seed meal in diets for koi carp (Cyprinus carpio), fingerling
ERTUĞRUL KİREÇCİ
(2015).
, Yapıldığı Yer: KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. HAKAN MURAT BÜYÜKÇAPAR
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik , Su Ürünleri
|
|
|
31.
Kronik böbrek yetmezlikli hepatiti olan ve olmayan diyaliz hastalarının beslenme durumlarının, bazı biyokimyasal bulgularının, iştah ve yaşam kalite düzeylerinin belirlenmesi
Determination of chronic renal failure dialysis patients with dialysis nutritional status, some biochemical parameters, appetite and quality of life
ESRA KÖSELER
(2015).
, Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. GÜL KIZILTAN
Doktora
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
32.
Enteral glutamin ve arjinin desteğinin sıçanlarda lipopolisakkarit ile oluşturulan sepsise etkisi
The effects of enteral supplementation of glutamine and arginine in lipopolysaccharide (LPS) induced sepsis
BİNNUR OKAN BAKIR
(2015).
, Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. MENDANE SAKA
Doktora
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
33.
Sigara içen bireylerde insülin direnci ve beslenme durumunun saptanması
The assessment of nutritional status and insulin resistance in cigarette smokers
MÜZDA IRMAK
(2015).
, Yapıldığı Yer: ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. BETÜL ÇİÇEK
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
34.
Farklı kahve çekirdekleri ve pişirme teknikleriyle hazırlanan Türk Kahvesinin duyusal ve kimyasal analizlerle optimizasyonu
Optimization of Turkish Cofffee which is prepared with various coffee beans and roasting techniques using sensory and chemical analysis
ALİ ARDA DURMAZ
(2015).
, Yapıldığı Yer: OKAN ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. İLKAY GÖK
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
35.
Diyabetli hastalarda beslenme durumu ve allostatik yük ilişkisinin değerlendirilmesi
Assesment of the relationship between nutritional status and allostatic load in patients with diabetes
MELAHAT SEDANUR MACİT
(2015).
, Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. NİLÜFER TEK
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
36.
Metabolik sendrom gelişiminde genetik ve çevresel faktörlerin değerlendirilmesi
The assessment of the environmental and the geetical factors, in the development of the metabolic syndrom
İLKNUR TÜRK HOCOĞLU
(2015).
, Yapıldığı Yer: HALİÇ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. YASEMİN BEYHAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
37.
Gestasyonel diyabetli bireylerin diyete uyumu ve bazı biyokimyasal parametrelerin değerlendirilmesi
Dietary adherence to medical nutrition therapy and assessment of some biochemical parameters of women with gestational diabetes mellitus
ŞAZİYE ECEM CENGİZ
(2015).
, Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. GÜL KIZILTAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
38.
Türk kahvesi ve bazı hazır kahve karışımlarının total fenol içeriği ve antioksidan aktivitelerinin karşılaştırılması
Comparison of Turkish coffee and some instant coffee mixtures in terms of their total phenol content and antioxidant activities
NESLİHAN ÜLGER
(2015).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. ZEHRA BÜYÜKTUNCER DEMİREL,PROF. DR. İFFET İREM ÇANKAYA
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
39.
Diyalize giren kronik böbrek yetmezliği olan hastalarda diyete uyum ile biyokimyasal parametreler ve antropometrik ölçümler arasındaki ilşkinin belirlenmesi
Determination of the relationship between biochemical and anthropometric measurements with compliance to the diet i̇n patients with chronic renal failure on dialysis
ÇAĞLA GÜNAYDIN
(2015).
, Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. GÜL KIZILTAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
40.
Diyabetik periferal nöropati hastalarında bazı antioksidan enzim polimorfizmlerinin değerlendirilmesi
Evaluation of some antioxidant enzyme polymorphisms in diabetic peripheral neuropathy patients
MESUT KOYUNCU
(2015).
, Yapıldığı Yer: GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. İSKENDER PARMAKSIZ,DOÇ. DR. AHMET İNANIR
Doktora
Türkçe
Biyoloji , Moleküler Tıp
|
|
|
41.
Tip 2 diyabetli hastalarda tuz tüketimi ve beslenme alışkanlıklarının değerlendirilmesi
An assesment on salt intake and dietary habits in patients with TYPE 2 diabetes
SEMA BÖREKCİ
(2015).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. EMİNE YILDIZ
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
42.
Üniversite öğrencilerinin ekmek tüketim, tutum davranışları ve obezite ile ilişkilendirilmesi
Bread consumption, attitudes and behaviours of university students and its relation with obesity
HANDE ÇEKİCİ
(2015).
, Yapıldığı Yer: YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. ARZU DURUKAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
43.
Demans tanısı konmuş bireylerin davranış sorunları ile beslenme durumlarının değerlendirilmesi ve buna yönelik beslenme modelinin geliştirilmesi
Behavior problems of individuals diagnosed with dementia and evaluation of their nutrition conditions and development of intented model for nutrition
YELİZ GÜÇER
(2015).
, Yapıldığı Yer: AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. İSMAİL TUFAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik , Geriatri
|
|
|
44.
Farklı pişirme yöntemlerinin patateslerin glisemik indeks değeri üzerine etkisi
Different cooking methods impact on the value of the glycemic index of potatoes
SEDA ÇİFTÇİ
(2015).
, Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. HÜLYA GÖKMEN ÖZEL
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
45.
Kanser hastalarının beslenmesinde poliamin düzeylerinin belirlenmesi
Determination of polyamine levels in cancer patient's diet
HACER KARATAY
(2015).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. NİHAL BÜYÜKUSLU
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
46.
Diyabetli bireylerde fruktoz alımının vücut ağırlığı ve bazı biyokimyasal parametrelerle ilişkisi
The relation of fructose intake between body weight and some biochemical parameters in diabetic patients
SABRİYE ARSLAN
(2015).
, Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. NEVİN ŞANLIER
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
47.
Biyolojik ritimde uyku alışkanlıkları ile beslenme durumları ve antropometrik ölçümler arasındaki ilişkinin belirlenmesi
Determi̇nati̇on of the associ̇ati̇on between the bi̇ologi̇cal rhythms i̇n sleep quali̇ty and anthropometri̇c easurements and nutri̇ti̇onal status
HASİBE UTKU ÇELİK
(2015).
, Yapıldığı Yer: OKAN ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. MÜVEDDET EMEL TÜFEKÇİ ALPHAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
48.
Yeni infertilite tanısı alan kadınların beslenme durumlarının değerlendirilmesi
The evaluation of nutritional status in patients with infertility at the time of diagnosis
FERAY ÇAĞIRAN YILMAZ
(2015).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. METİN SAİP SÜRÜCÜOĞLU
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
49.
Diyabet merkezine başvuran tip 2 diabetes mellitus'lu hastaların beslenme durumlarının saptanması
Determining the nutritional status of patients with type 2 diabetes mellitus who apply to diabetes center
NEVİN AVHAN
(2015).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ASLI ÇURGUNLU
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|
50.
Egzersiz yapan bireylerde beslenme durumu ve supleman kullanımının araştırılması
Research of supplement using and nutritional habits who makes exercise
ALİ FATİH BABAL
(2015).
, Yapıldığı Yer: HALİÇ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. FİLİZ AÇKURT
Yüksek Lisans
Türkçe
Beslenme ve Diyetetik
|
|
|