1.
Hasat öncesi ve hasat sonrası laktik asit bakteri ilavesinin mısır silaj fermantasyonu üzerine etkileri
Effect of additional of lactic acid bacteria inoculant pre-harvest and post-harvest silage fermantation of corn silage
BURAK KARA
(2016).
, Yapıldığı Yer: NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. CEMAL POLAT
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
2.
Hatay ilinde tüketime sunulan sürklerde genişlemiş spektrumlu Beta- laktamaz (GSBL) sentezleyen Escherıchia coli prevalansının belirlenmesi ve moleküler karakterizasyonu
Determination of prevelance of extended specturum Beta-lactamase producing escherichia coli in sürk cheeses consumed in Hatay province and its antibiotic resistance and molecular characterization
MÜGE HORUZ
(2016).
, Yapıldığı Yer: MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. YAHYA KEMAL AVŞAR,YRD. DOÇ. DR. CEMİL KÜREKÇİ
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Genetik , Gıda Mühendisliği
|
|
|
3.
Sağlık çalışanlarının gıda güvenliğine ilişkin bilgi düzeylerinin saptanması
Determination of knowledge level of healthcare workers about food safety
İREM ÖZAY
(2016).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. BEDİA ÖZYILDIRIM
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Gıda Mühendisliği , Halk Sağlığı
|
|
|
4.
Kırmızı et örneklerinden genişlemiş spektrumlu beta laktamaz (GSBL) üreten enterobacterıaceae izolatlarında antibiyotik dirençlilik durumlarının incelenmesi
Investigation of antibiotic resistance profiles in extended spectrum beta lactamase producing enterobacteriaceae from red meat samples
NİLÜFER ÖNDEŞ
(2015).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. HAYDAR ÖZPINAR
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Halk Sağlığı , Mikrobiyoloji
|
|
|
5.
Kiraz ve kayısı ağacı reçinelerinin yenilebilir film özelliklerinin incelenmesi ve gıda kaplamasında kullanımları
Investigation of the edible film features of cherry and apricot tree resins and their use in food coating
SEMA ÖZMERT ERGİN
(2015).
, Yapıldığı Yer: AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. HİLMİ YAMAN,DOÇ. DR. VELİ GÖK
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
6.
Ankara'da tüketime sunulan hazır çorbalarda HPLC yöntemi ile monosodyum glutamat miktarlarının araştırılması
Determination of monosodium glutamate levels by HPLC method in instant soups marketed in Ankara
İNCİ BARUT
(2015).
, Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. GÜLDEREN YENTÜR
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Gıda Mühendisliği
|
|
|
7.
Balıkesir ilinde süt ve süt ürünlerindeki metisilin dirençli staphylococcus aureus'un prevalansı ve antibiyotik dirençliliği
The prevalence and antibiotic resistance of methicillin resistant staphylococcus aureus in milk and dairy products in Balikesir province
NİSANUR EKTİK
(2015).
, Yapıldığı Yer: BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. MUKADDERAT GÖKMEN,PROF. DR. RECEP ÇIBIK
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
8.
Mesleki ve teknik anadolu lisesinde ve meslek yüksekokulunda aşçılık eğitimi alan öğrencilerin gıda güvenliği konusundaki bilgi ve uygulama düzeyleri
Information and application levels on food safety of the students who receive culinary education in "Vocational and technical Anatolian high school and vocational higher school"
CELAL ARATOĞLU
(2015).
, Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. YASEMİN ERSOY
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Eğitim ve Öğretim
|
|
|
9.
Geleneksel tekniklerle üretilen yoğurtlardan ve doğadaki bitkisel örneklerden yoğurt kültürlerinin izolasyonu identifikasyonu ve karakterizasyonu
Isolation, identification and characterization of yoghurt cultures from traditionally poduced yoghurts and natural plant samples
HAKAN TAVŞANLI
(2015).
, Yapıldığı Yer: ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. RECEP ÇIBIK
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
10.
Dondurulmuş piliç ve hindi parça etlerinde termofilik campylobacter türlerinin varlığı
Presence of thermophilic campylobacter in frozen chicken and turkey cuts meat.
ÇETİN KOCA
(2015).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ÖMER ÇETİN
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
11.
Tavuk yumurtasında kinolon grubu antibiyotik kalıntılarının araştırılması
Investigation of quinolone antibiotic residues in chicken eggs
MEHMET ALİ AYDIN
(2015).
, Yapıldığı Yer: EGE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. FERAH SAYIM ÖZKAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
12.
Bazı peynirlerden izole edilen laktik asit bakterilerinin bakteriyosin üretme yeteneği
Bacteriocin production capability of lactic acid bacteria isolated from some cheeses
HAYRUNNİSA ÖZLÜ
(2015).
, Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. MUSTAFA ATASEVER
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
13.
Piliç kesimhanesinde tüy ıslatma ve diğer kesim aşamalarında elde edilen sıvıların kesim süresine göre değişimleri ve karkas mikrobiyolojik kalitesine etkileri
Alteration of scalding fluids and drips from other processing STEPS BY time in poultry slaughterhouse and their effects on microbiological quality of carcasses
GÖKHAN KÜRŞAD İNCİLİ
(2015).
, Yapıldığı Yer: FIRAT ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. MEHMET ÇALICIOĞLU
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
14.
Beyaz peynirde salamura konsantrasyonu ve olgunlaşma sıcaklığının staphylococcus aureus'un gelişimi ve toksin üretimine etkisi
The effect of brine concentration and ripening temperature on growth and toxin production of staphylococcus aureus in white cheese
ALPER BARAN
(2015).
, Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. AHMET ERDOĞAN,PROF. DR. MUSTAFA ATASEVER
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
15.
Sığır ve ishalli insan dışkıları ile bazı gıdalarda Escherichia coli O157:H7 AND Stx1/Stx2 gen varlığının araştırılması
The search for the presence of Escherichia coli O157:H7 and Stx1/Stx2 gene in cattles and diarrheal human stools and some foods
SAVAŞ ASLAN
(2015).
, Yapıldığı Yer: AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. HİLMİ YAMAN,PROF. DR. MUSTAFA ALTINDİŞ
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Mikrobiyoloji
|
|
|
16.
Modifiye atmosfer paketli sığır kıyma ve kuşbaşı örneklerinde clostridium difficile ve toksin genlerinin pcr ile belirlenmesi
Detection of clostridium difficile and toxin genes in samples of modified atmosphere packaged minced and cubed meat by pcr
FATMA ATASOY
(2015).
, Yapıldığı Yer: ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. ALİ GÜCÜKOĞLU
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
17.
Rennet kazeinin kaşar peynirinin kimyasal, mikrobiyolojik ve duyusal kalite niteliklerine etkisi
The effects of rennet casein on the chemical, microbiological and sensory properties of kashar cheese
ABDULLAH BADEM
(2015).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. GÜRKAN UÇAR
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
18.
Beslenme alışkanlıklarının anne sütünde aflatoksin m1 varlığı üzerine etkisi
The impact of nutritional habits on the existenece of aflatoxin m1 in mother milk
MİNE CENGİZ
(2015).
, Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. ZİYA GÖKALP CEYLAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
|
|
|
19.
Sığır kıyma ve köftelerinde salmonella SPP. varlığı ve antibiyotik dirençlilik profilleri
Presence of salmonella SPP. in ground beef and cattle meatball and antibiotic resistance profiles
GÖKHAN AL
(2015).
, Yapıldığı Yer: ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. BELGİN SIRIKEN
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
20.
Bursa ilinde tüketime sunulan bazı et ürünlerinde Salmonella spp. ve Listeria monocytogenes varlığı
Presence of Salmonella spp. and Listeria monocytogenes in some meat products consumed in Bursa province
AKIN UYSAL
(2015).
, Yapıldığı Yer: ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. DEVRİM BEYAZ
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
21.
Çikolata ve sütlü-kremalı keklerin üretim aşamalarında potansiyel risk oluşturabilecek Listeria monocytogenes, Cronobacter (enterobacter) sakazakii ve Salmonella spp. patojen bakterilerinin real-time PCR yöntemi ile belirlenmesi
Determination of Li̇steri̇a monocytogenes, Cronobacter (enterobacter) sakazaki̇i̇ and Salmonella spp. pathogenic bacteria which could be a potential risk in stage of production with real-time PCR method
BÜŞRA AKGÜL
(2015).
, Yapıldığı Yer: EGE ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. MUSTAFA ATEŞ
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
22.
ATP biyoluminesans hijyen monitor sisteminin performansının klasik mikrobiyolojik metot (SWAP) ile karşılaştırmak suretiyle ölçülmesi
Evaluation of the performance of ATP bioluminescense hygiene monitoring system by comparing with conventional microbiological method (SWAP)
PINAR ÖZ
(2015).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ÖZGE ÖZGEN ARUN
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
23.
Bir kesimhanede kesimi yapılan kasaplık büyükbaş(sığır) hayvanların temizlikleri ile karkasların mikrobiyel kontaminasyon düzeyleri arasındaki etkileşimin belirlenmesi
Determination of correlation between cleanness of cattle slaughtered in A slaughterhouse and microbial contamination levels of carcasses
BUKET KALLEM
(2015).
, Yapıldığı Yer: ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ERGÜN ÖMER GÖKSOY
Yüksek Lisans
İngilizce
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Veteriner Hekimliği
|
|
|
24.
Ankara' da tüketime sunulan meyve sularında furfural bileşiklerinin miktarlarının araştırılması
Investigation of furfural compounds amounts in fruit juices consumed in Ankara
CEREN SÖNMEZ
(2015).
, Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. GÜLDEREN YENTÜR
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
25.
Çiğ sütlerde staphylococcus aureus ve stafilokokal enterotoksin varlığının belirlenmesi
Detection of staphylococcus aureus and stapylococcal enterotoxins in raw milk samples
GÜLÇİN KANBUROĞLU
(2015).
, Yapıldığı Yer: ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. DEVRİM BEYAZ
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
26.
Kuzu etlerinden listeria monocytogenes izolasyonu ve antibiyotik dirençliliklerinin belirlenmesi
Isolation of listeria monocytogenes in lamb meat and determination of the antibiotic resistance
NURCAY KOCAMAN
(2015).
, Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. BELGİN SARIMEHMETOĞLU
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
27.
Sıcak dumanlanmış ve vakum paketlenmiş gökkuşağı alabalık filetolarında Salmonella ve Listeria monocytogenes varlığının belirlenmesi
Prevalence of Salmonella spp. and Listeria monocytogenes in hot smoked and vacuum packed rainbow trout fillets
MUSTAFA ACARGİL
(2015).
, Yapıldığı Yer: ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. SADIK BÜYÜKYÖRÜK
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
28.
Silajlık mısırdan laktik asit bakterilerinin izole edilmesi, tanımlanması ve silaj üretiminde inokulant olarak kullanılma olanakları
Isolation and indentification of lactic acid bacteria from fresh corn and potential use as inoculant in silage production
MEHMET YILMAZ
(2015).
, Yapıldığı Yer: FIRAT ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. MEHMET ALİ AZMAN
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
29.
Süt ve ürünlerinde listeria monocytogenes'in insidensi, serotiplendirilmesi ve antibiyotik dirençliliklerinin belirlenmesi
Detection, serotyping and antimicrobial diversity of listeria monocytogenes in raw milk and dairy products
TAHSİN ONUR KEVENK
(2014).
, Yapıldığı Yer: ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. GÖKNUR TERZİ
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
30.
Alkolsüz diyet içeceklerde aspartam miktarlarının spektrofotometrik yöntem ile araştırılması
The determination of aspartame amounts in soft drinks by spectrophotometric method
ELİF ÇELİK
(2014).
, Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. GÜLDEREN YENTÜR
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
31.
Çeşitli gıdalarda bacillus cereus toksinlerinin varlığı ve tiplendirilmesi
The presence of bacillus cereus toxins and classification of their toxins in various foods
BAŞAK GÖKÇE ÇÖL
(2014).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. HARUN AKSU
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
32.
Erzurumda tüketime sunulan tavuk etlerinde Listeria spp'nin araştırılması
Presence of Listeria spp. in chichen carcases consumed in Erzurum
EMRE KAYA
(2014).
, Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. MUSTAFA ATASEVER
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
33.
Aydın ilinde tüketilen yemeye hazır börek, lahmacun ve pidelerde kullanılan kıymaların tür tayinlerinin ELISA yöntemi ile tespiti
The species idendification of mince meats used in pies, lahmacun and pita which sold as ready for consumption in province of Aydin, is made with elisa method
AYŞEN ORHAN
(2014).
, Yapıldığı Yer: ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ERGÜN ÖMER GÖKSOY
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Gıda Mühendisliği , Veteriner Hekimliği
|
|
|
34.
Çeşitli et ürünlerinde üretim aşamalarının yağ asidi bileşimi ve yağ oksidasyonu üzerine etkisi
Effect of manufacturing processes on fatty acid composition and lipid oxidation of various meat products
İSMAİL ERİM KÖSEOĞLU
(2014).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. SUZAN YALÇIN
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
35.
Konya yöresel yayla balı ile püren balının kalite kriterleri yönünden karşılaştırılması
Comprasion from the quality criteria terms of Konya highlands regional honey and puren honey
EMİNE ÇİFTCİ
(2014).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. GÜRKAN UÇAR
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
36.
Aydın ilindeki mandıralarda üretilip satışa sunulan beyaz, tulum, kaşar ve lor peynirlerinin mikrobiyolojik kalitesinin araştırılması
The microbiological investigation of white, tulum, kasar and lor cheese produced at dairy processing premises located in Aydin
PELİN KOÇAK
(2014).
, Yapıldığı Yer: ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ERGÜN ÖMER GÖKSOY
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
37.
Marmara Bölgesinde faaliyet gösteren mezbahalarda listeria monocytogenes varlığı üzerine araştırma
The presence of listeria monocytogenes in various slaughterhouses of Marmara Region.
ADNAN TEPE
(2014).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. ÖMER ÇETİN
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
38.
Kars gravyer peynirlerinin kalitelerinin araştırılması
Quality characteristics of Kars Gravyer (Gruyere) cheese
ŞÜKRÜ TOPUK
(2014).
, Yapıldığı Yer: KAFKAS ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. ÇİĞDEM SEZER
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Gıda Mühendisliği
|
|
|
39.
Kayseri ilinde tüketime sunulan manda yoğurtlarında aflatoksin M1' in prevalansı
Prevalance of aflatoxin m1 in water buffalo yoghurt retailed in Kayseri
OKAN KAYAALP
(2014).
, Yapıldığı Yer: ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. NURHAN ERTAŞ
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
40.
Süt ve süt ürünlerinde karnitin düzeyleri
Carnitine levels in milk and milk products
RABİA SERPİL GÜNHAN
(2014).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. SUZAN YALÇIN
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
41.
Piyasada satışa sunulan kaynak suları ve doğal mineralli sularda ağır metal kalıntılarının araştırılması
Investigation of heavy metals in naturel mineral waters and spring waters
MERYEM AKHAN
(2014).
, Yapıldığı Yer: İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ÖZER ERGÜN
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
42.
Fermente ve ısıl işlem uygulanmış sucuklarda bazı lactobacıllus ve patojen bakterilerin antibiyotik dirençliliklerinin belirlenmesi
Determination of antibiotic resistance of some pathogen bacteria and lactobacillus species in fermented and heat treated sucuks
MUHAMMET ALİ CEBİRBAY
(2014).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. AHMET GÜNER
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi , Mikrobiyoloji
|
|
|
43.
Bursa yöresinde satışa sunulan kanatlı etlerinde Salmonella spp. ve E. coli O:157 H:7 varlığının araştırılması
Investigating the presence of Salmonella spp. and E. coli O157: H7 in poultry meat sold in retail market in Bursa province
ALPER KURUL
(2014).
, Yapıldığı Yer: ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. FİLİZ KÖK
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
44.
İnek, koyun ve keçi sütlerinde yaz ve kış mevsimlerinde aflatoksin m1 düzeyinin belirlenmesi
Detection of aflatoxin M1 levels in cow, sheep and goat milk in winter and summer seasons
ÖNDER BİLGİN
(2014).
, Yapıldığı Yer: ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. DEVRİM BEYAZ
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
45.
Erzurum'da satışa sunulan endüstriyel yoğurtlarda melamin varlığının araştırılması
Investigation of industrial yogurt melamine sold in Erzurum
UĞUR TATLI
(2013).
, Yapıldığı Yer: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. ZİYA GÖKALP CEYLAN
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
46.
Etlerin çözündürülmesinde ohmik ısıtma sisteminin uygulanması ve kaliteye etkileri
Application of ohmic heating system in meat thawing and its effects on quality
DUYGU BALPETEK
(2013).
, Yapıldığı Yer: SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. ÜMİT GÜRBÜZ
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
47.
Sıcak dumanlanmış ve vakum paketlenmiş gökkuşağı alabalık fletolarına uygulanan kitosan, sodyum laktat ve sodyum diasetatın raf ömrüne olan etkisi
Effect of chitosan, sodium lactate and sodium acetate on shelf-life of hot smoked and vacuum packed rainbow trout fillets
CEREN YAĞIN
(2013).
, Yapıldığı Yer: ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. SADIK BÜYÜKYÖRÜK
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
48.
Ankara'da tüketime sunulan bazı gıda maddelerinde benzoik asit miktarlarının araştırılması
The investigation of benzoic acid amounts in some foodstuffs consumed in Ankara region
GÜLDEREN GÜZEL
(2013).
, Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. AYSEL BAYHAN ÖKTEM
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
49.
Kronik böbrek yetmezliği olan hastaların beslenme durumlarının renal osteodistrofi gelişimi üzerine etkisinin araştırılması
Nutritional status in patients with chronic renal failure to investigate the effect on the development of renal osteodystrophy
DUYGU YILDIRIM SEZER
(2013).
, Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): PROF. DR. GÜLDEREN YENTÜR
Yüksek Lisans
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|
50.
Tavuk eti raf ömrü üzerine biberiye ve karanfil uçucu yağlarının etkisinin araştırılması
Effect of essential oils of rosemary and clove on self life chicken meat
HEKİM SEZEN HARMANKAYA
(2013).
, Yapıldığı Yer: KAFKAS ÜNİVERSİTESİ
Danışman(lar): DOÇ. DR. LEYLA VATANSEVER
Doktora
Türkçe
Besin Hijyeni ve Teknolojisi
|
|
|