Beslenme ve Diyetetik için arama sonuçları Arama sonucu: 924
1. Okul öncesi çağ çocuklar için aile katılımlı beslenme eğitim modelinin geliştirilmesi ve çocukların beslenme bilgi ve davranışları üzerine etkisinin değerlendirilmesi Development of family participated nutrition education model for preschool aged children and evaluation of children nutritional knowledge and behaviour

ŞULE AKTAÇ (2016). , Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. GÜL KIZILTAN
Doktora   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
2. Obez bireylerde ağırlık kaybı ile antropometrik ölçümler, bazı biyokimyasal bulgular ve yaşam kalitesi arasındaki ilişkinin belirlenmesi Determining the relationship between weight loss with anthropometric measurements, quality of life and some biochemical parameters in obese individuals

LEYLA PINAR GÜÇLÜ (2016). , Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. MENDANE SAKA
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
3. Karaman il merkezi lise öğrencilerinin beden algısı ve yeme tutumlarının değerlendirilmesi Evaluation on the Body Perception and Eating Attitudes of High School Students in Karaman City Center.

SERAP İNCEDAL (2016). , Yapıldığı Yer: YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. İSKENDER KARALTI
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
4. Adolesan bireylerde diyet kalitesinin sağlıklı yeme indeksi ile değerlendirilmesi Assessment of adolescent individuals' dietary quality with healthy eating index

HÜSEYİN FEYZİ ÖZMEN (2016). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. NİHAL ZEKİYE ERDEM
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
5. Edirne il merkezindeki yaşlı bireylerde beslenme durumu ve etkileyen faktörler Nutritional status and effecting factors among elderly individuals in edirne city center

ÖZGE CEMALİ (2016). , Yapıldığı Yer: TRAKYA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. HAMDİ NEZİH DAĞDEVİREN
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik , Geriatri
6. Farklı süt türlerinin aflatoksin M1 düzeyi açısından değerlendirilmesi Determination of aflatoxin m1 levels in different types of milk

BERNA MADALI (2016). , Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. AYLİN AYAZ
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
7. Toplu beslenme hizmetleri çalışanlarında iş sağlığı ve güvenliği riskleri ile beslenme durumunun değerlendirilmesi Evaluation of occupational health and safety risks and nutrition status on institutional food service workers

SÜLEYMAN KÖSE (2016). , Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. SANİYE BİLİCİ
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
8. Türkiye'de 18-64 yaş bireylerde plazma amino asit ve yağ asidi düzeyleri ile beslenme durumu arasındaki ilişkiyi incelemeye yönelik bir araştırma A study of plasma amino acid and fatty acid levels in adults aged 18-64 years in Turkey and the relationship with nutrition status

BURCU AKSOY (2016). , Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. HALİT TANJU BESLER
Doktora   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
9. Koroner anjiyografi uygulanacak hastalarda beslenmeyle ilişkili kardiyovasküler risk faktörlerinin değerlendirilmesi Review of nutrition related cardiyovascular risk factors in patients to whom coronary angiography will be performed

BUKET BEKTAŞ (2016). , Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. PERİM TÜRKER
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
10. Investigation of the molecular and genetic response in enterocytes of duodenum during elevated intracellular glucose level İnce bağırsak enterosit hücrelerinde artan hücre içi glikoz miktarına bağlı moleküler ve genetik yanıtın araştırılması

TUĞÇE BOZTEPE (2016). , Yapıldığı Yer: İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. ŞÜKRÜ GÜLEÇ,PROF. DR. VOLKAN SEYRANTEPE
Yüksek Lisans   İngilizce   Beslenme ve Diyetetik , Biyoteknoloji , Moleküler Tıp
11. İnsülin direnci olan bireylerin tiroid fonksiyonları ile beslenme durumlarının değerlendirilmesi Evaluation of insulin resistance and nutrition situation with individuals thyroi̇d functi̇on

MİNE TELEK (2016). , Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. AYDAN ERCAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
12. Maternal diyetle alınan yüksek fruktozlu mısır şurubunun insulin ve bazı lipid parametreleri açısından anne ve yavru ratlar üzerine olası etkileri Determination of the effect of maternal dietary high fructose corn syrup intake on mother rats and pups in terms of insulin and lipid parameters

YAĞMUR KAYA (2016). , Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. REYHAN NERGİZ ÜNAL
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
13. Özel bir zayıflama merkezine devam eden yetişkin kadınlarda sağlıklı yaşam biçimi davranışlarının ağırlık kaybına yansımasının değerlendirilmesi The evaluation of healthy life behaviours' effect on weight loss for the adult females attending a private weight loss consultancy center

SELEN ALEMDAR (2016). , Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. EMİNE AKSOYDAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
14. Tip 1 diyabetli çocuk hastalarda diyetin inflamatuar indeksi ile bazı biyokimyasal parametreler arasındaki ilişkinin incelenmesid Evaluation of the association between dietary inflammatory index and certain biochemical parameters in the youth with TYPE 1 diabetes

SULTAN OĞUZMERT (2016). , Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. MEVLÜDE KIZIL
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik , Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları
15. Üzüm, dut ve keçiboynuzu pekmezlerinin 5-hidroksimetilfurfural ve bazı mineral içeriklerinin belirlenmesi Determination of 5-hydroxymethylfurfural and some mineral contents of grape, mulberry and carob bean molasses

MEHMET YİĞİT (2016). , Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. NESLİŞAH RAKICIOĞLU
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
16. Kronik fonksiyonel kabızlığı olan küçük çocuklarda süt çocukluğu dönemine ait beslenmeyle ilgili risk faktörlerinin araştırılması Investigation of the nutritional risk factors associated with the infancy period of younger children with chronic functional constipation

FARUK ÖNER (2016). , Yapıldığı Yer: ŞİFA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. COŞKUN ÇELTİK
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
17. Prolaktinomalı bireylerde zayıflama diyetlerinin bazı biyokimyasal parametrelere ve antropometrik ölçümlere etkisi Effect of weight loss diets on some biochemical parameters and anthropometric measurements in prolactinomas patients

ESEN SEZER (2016). , Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. GÜL KIZILTAN
Doktora   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
18. Tip II diyabetli hastalarda diyet yağ asit örüntüsü ve kanda CD36 yağ asit transport reseptör düzeyi arasındaki ilişki The link between blood CD36 fatty acid transport receptor level and dietary fatty acid pattern in patients with TYPE II diabetes melllitus

EMİNE MERVE SAKIOĞLU (2016). , Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. REYHAN NERGİZ ÜNAL
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
19. Farklı sosyoekonomik düzeye sahip ilkokul çağı çocuklarda ailenin beslenme tutum ve davranışlarının çocuğun beslenme durumuna etkisi The effects of attitude and behaviours of families to the nutrition patterns of children at elemantary school ages and living under different socioeconomic status

SİBEL ERDEM (2016). , Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. HÜLYA GÖKMEN ÖZEL
Yüksek Lisans   İngilizce   Beslenme ve Diyetetik
20. Vardiyalı çalışan sağlık personelinde metabolik sendrom sıklığının değerlendirilmesi üzerine bir araştırma A study on the assessment of the prevalence of metabolic syndrome among healthcare shift workers

SEMRA NAVRUZ (2015). , Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. SANİYE BİLİCİ
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
21. Malatya'da özel bir kliniğe başvuran menopoza girmiş bireylerin genel beslenme durumlarının belirlenmesi To determine the general diet status of menopause experiencing i̇ndividuals who consulted a private clinic in Malatya

BÜŞRA SAĞNAK (2015). , Yapıldığı Yer: HALİÇ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. YASEMİN BEYHAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
22. Sağlıklı yetişkinlerde plazma K vitamini ve osteokalsin düzeylerinin insülin direnci üzerine etkisinin incelenmesi Investigation the effect of plasma vitamin K and osteocalcin levels on insulin resistance in healthy adults

YASEMİN ERTAŞ (2015). , Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. MAKBULE GEZMEN KARADAĞ
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
23. Karbonhidrat sayımı yapan Tip 1 diyabetik yetişkin bireylerin sağlıklı yeme takıntısı ve yeme davranış bozukluğunun biyokimyasal ve antropometrik ölçümlerle ilişkisinin belirlenmesi A determination of the relations between orthorexia nervosa, abnormal eating attitudes and biochemical, anthropometric measurements in Type 1 diabetic adult patients on carbohydrate counting therapy

NESİL GÖREN ATALAY (2015). , Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. GÜL KIZILTAN
Doktora   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır.
24. Fonksiyonel konstipasyonu olan yetişkin bireylerin beslenme durumlarının değerlendirilmesi Evaluation of the nutritional status of adult individuals with diagnosed functional constipation

BURCU ATEŞ (2015). , Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. MENDANE SAKA
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
25. Sağlık çalışanlarının beslenme durumu ve alışkanlıkları ile iş memnuniyetlerinin incelenmesi Study of nutrition habits and jobs satisfaction of health sector workers

SEDANUR ALPASLAN (2015). , Yapıldığı Yer: HALİÇ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. YASEMİN BEYHAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
26. İdiyopatik santral erken puberteli ergenlerin beslenme durumları, antropometrik ölçümleri ve bazı biyokimyasal bulgularının değerlendirilmesi To evaluate the nutritional status of idiopathic central pubertas preacox adolescant with some biochemical parameters and anthropometric measurements

HATİCE ASLI BAYRAKTAR (2015). , Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. EDA KÖKSAL
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
27. Comparison of eating disorders status between first and fourth year of nutrition and dietetics students in a private university in Istanbul İstanbul'da özel bir üniversitede eğitim görmekte olan birinci ve dördüncü sınıf beslenme ve diyetetik öğrencilerinin yeme tutumlarının karşılaştırılması

GÖZDE DUMLU BİLGİN (2015). , Yapıldığı Yer: YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. İSKENDER KARALTI
Yüksek Lisans   İngilizce   Beslenme ve Diyetetik
28. Özel bir spor merkezine devam eden 18-30 yaş arası bireylerin beslenme durumlarının ve beden algılarının değerlendirilmesi Evaluation on nutritional status and body image of individuals between 18 and 30 years attended a private sport center

ZEYNEP AVAN (2015). , Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. FATMA PERİM TÜRKER
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
29. Yetişkin bireylerde kendine saygı ve duygu durumunun antropometrik ölçümler ve beslenme durumu ile ilişkisi The relationship of self esteem and mood state with anthropometric measurements and nutritional status in adult individuals

MERVE PEHLİVAN (2015). , Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. GÜL KIZILTAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
30. Gülibrişim (Albizia julibrissin) tohumunun, yavru koi sazan (Cyprinus carpio) diyetlerinde kullanımı The use of silk tree (Albizia julibrissin) seed meal in diets for koi carp (Cyprinus carpio), fingerling

ERTUĞRUL KİREÇCİ (2015). , Yapıldığı Yer: KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. HAKAN MURAT BÜYÜKÇAPAR
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik , Su Ürünleri
31. Kronik böbrek yetmezlikli hepatiti olan ve olmayan diyaliz hastalarının beslenme durumlarının, bazı biyokimyasal bulgularının, iştah ve yaşam kalite düzeylerinin belirlenmesi Determination of chronic renal failure dialysis patients with dialysis nutritional status, some biochemical parameters, appetite and quality of life

ESRA KÖSELER (2015). , Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. GÜL KIZILTAN
Doktora   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
32. Enteral glutamin ve arjinin desteğinin sıçanlarda lipopolisakkarit ile oluşturulan sepsise etkisi The effects of enteral supplementation of glutamine and arginine in lipopolysaccharide (LPS) induced sepsis

BİNNUR OKAN BAKIR (2015). , Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. MENDANE SAKA
Doktora   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
33. Sigara içen bireylerde insülin direnci ve beslenme durumunun saptanması The assessment of nutritional status and insulin resistance in cigarette smokers

MÜZDA IRMAK (2015). , Yapıldığı Yer: ERCİYES ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. BETÜL ÇİÇEK
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
34. Farklı kahve çekirdekleri ve pişirme teknikleriyle hazırlanan Türk Kahvesinin duyusal ve kimyasal analizlerle optimizasyonu Optimization of Turkish Cofffee which is prepared with various coffee beans and roasting techniques using sensory and chemical analysis

ALİ ARDA DURMAZ (2015). , Yapıldığı Yer: OKAN ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. İLKAY GÖK
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
35. Diyabetli hastalarda beslenme durumu ve allostatik yük ilişkisinin değerlendirilmesi Assesment of the relationship between nutritional status and allostatic load in patients with diabetes

MELAHAT SEDANUR MACİT (2015). , Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. NİLÜFER TEK
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
36. Metabolik sendrom gelişiminde genetik ve çevresel faktörlerin değerlendirilmesi The assessment of the environmental and the geetical factors, in the development of the metabolic syndrom

İLKNUR TÜRK HOCOĞLU (2015). , Yapıldığı Yer: HALİÇ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. YASEMİN BEYHAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
37. Gestasyonel diyabetli bireylerin diyete uyumu ve bazı biyokimyasal parametrelerin değerlendirilmesi Dietary adherence to medical nutrition therapy and assessment of some biochemical parameters of women with gestational diabetes mellitus

ŞAZİYE ECEM CENGİZ (2015). , Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. GÜL KIZILTAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
38. Türk kahvesi ve bazı hazır kahve karışımlarının total fenol içeriği ve antioksidan aktivitelerinin karşılaştırılması Comparison of Turkish coffee and some instant coffee mixtures in terms of their total phenol content and antioxidant activities

NESLİHAN ÜLGER (2015). , Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. ZEHRA BÜYÜKTUNCER DEMİREL,PROF. DR. İFFET İREM ÇANKAYA
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
39. Diyalize giren kronik böbrek yetmezliği olan hastalarda diyete uyum ile biyokimyasal parametreler ve antropometrik ölçümler arasındaki ilşkinin belirlenmesi Determination of the relationship between biochemical and anthropometric measurements with compliance to the diet i̇n patients with chronic renal failure on dialysis

ÇAĞLA GÜNAYDIN (2015). , Yapıldığı Yer: BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. GÜL KIZILTAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
40. Diyabetik periferal nöropati hastalarında bazı antioksidan enzim polimorfizmlerinin değerlendirilmesi Evaluation of some antioxidant enzyme polymorphisms in diabetic peripheral neuropathy patients

MESUT KOYUNCU (2015). , Yapıldığı Yer: GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. İSKENDER PARMAKSIZ,DOÇ. DR. AHMET İNANIR
Doktora   Türkçe   Biyoloji , Moleküler Tıp
41. Tip 2 diyabetli hastalarda tuz tüketimi ve beslenme alışkanlıklarının değerlendirilmesi An assesment on salt intake and dietary habits in patients with TYPE 2 diabetes

SEMA BÖREKCİ (2015). , Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. EMİNE YILDIZ
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
42. Üniversite öğrencilerinin ekmek tüketim, tutum davranışları ve obezite ile ilişkilendirilmesi Bread consumption, attitudes and behaviours of university students and its relation with obesity

HANDE ÇEKİCİ (2015). , Yapıldığı Yer: YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. ARZU DURUKAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
43. Demans tanısı konmuş bireylerin davranış sorunları ile beslenme durumlarının değerlendirilmesi ve buna yönelik beslenme modelinin geliştirilmesi Behavior problems of individuals diagnosed with dementia and evaluation of their nutrition conditions and development of intented model for nutrition

YELİZ GÜÇER (2015). , Yapıldığı Yer: AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. İSMAİL TUFAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik , Geriatri
44. Farklı pişirme yöntemlerinin patateslerin glisemik indeks değeri üzerine etkisi Different cooking methods impact on the value of the glycemic index of potatoes

SEDA ÇİFTÇİ (2015). , Yapıldığı Yer: HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): DOÇ. DR. HÜLYA GÖKMEN ÖZEL
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
45. Kanser hastalarının beslenmesinde poliamin düzeylerinin belirlenmesi Determination of polyamine levels in cancer patient's diet

HACER KARATAY (2015). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): YRD. DOÇ. DR. NİHAL BÜYÜKUSLU
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
46. Diyabetli bireylerde fruktoz alımının vücut ağırlığı ve bazı biyokimyasal parametrelerle ilişkisi The relation of fructose intake between body weight and some biochemical parameters in diabetic patients

SABRİYE ARSLAN (2015). , Yapıldığı Yer: GAZİ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. NEVİN ŞANLIER
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
47. Biyolojik ritimde uyku alışkanlıkları ile beslenme durumları ve antropometrik ölçümler arasındaki ilişkinin belirlenmesi Determi̇nati̇on of the associ̇ati̇on between the bi̇ologi̇cal rhythms i̇n sleep quali̇ty and anthropometri̇c easurements and nutri̇ti̇onal status

HASİBE UTKU ÇELİK (2015). , Yapıldığı Yer: OKAN ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. MÜVEDDET EMEL TÜFEKÇİ ALPHAN
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
48. Yeni infertilite tanısı alan kadınların beslenme durumlarının değerlendirilmesi The evaluation of nutritional status in patients with infertility at the time of diagnosis

FERAY ÇAĞIRAN YILMAZ (2015). , Yapıldığı Yer: ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. METİN SAİP SÜRÜCÜOĞLU
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
49. Diyabet merkezine başvuran tip 2 diabetes mellitus'lu hastaların beslenme durumlarının saptanması Determining the nutritional status of patients with type 2 diabetes mellitus who apply to diabetes center

NEVİN AVHAN (2015). , Yapıldığı Yer: İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. ASLI ÇURGUNLU
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik
50. Egzersiz yapan bireylerde beslenme durumu ve supleman kullanımının araştırılması Research of supplement using and nutritional habits who makes exercise

ALİ FATİH BABAL (2015). , Yapıldığı Yer: HALİÇ ÜNİVERSİTESİ

Danışman(lar): PROF. DR. FİLİZ AÇKURT
Yüksek Lisans   Türkçe   Beslenme ve Diyetetik